Арсенал - Виляреал (превю)

21:25
Арсенал - Виляреал (превю)
Добър турнирен резултат за "артилеристите", което е предпоставка за продължаване на 1/2 финал в турнира на Шампионската лига. В първата среща двата тима завършиха при резултата 1:1 след страхотни попадения на Маркос Сена за домакините и Емануел Адебайор за гостите. На пръв поглед везните са наклонени в полза на лондончани, но не забравяйте, че в състава има нови контузени играчи, чието отсъствие може да повлияе на представянето на отбора


Арсенал определено се намира във форма, а кризата с отбелязването на голове е отминал тъмен спомен. Сега проблемите за тима идват в защитната формация. Вратарят Мануел Алмуния е аут от двубоя поради получена контузия на "Ел Мадригал" в първата среща. На негово място ще застане младият Лукаш Фабиански, който пази през уикенда срещу Уигън и се представи сравнително добре, ако изключим моментното му неразбирателство с отбраната. Централните защитници Йоан Джуру и Уилям Галас също нямат да могат да вземат участие в реванша след като швейцарецът се контузи тежко в коляното във вътрешното първенство, а французинът пропуска остатъка от сезона. Така, като централна двойка за лондончани в тази среща ще излязат единствените здрави бранители на този пост в лицето на Коло Туре и Микаел Силвестър. Бившият играч на Юнайтед се появи още през седмицата на "Джей Джей Би Стейдиъм" заменяйки Джуру и стана автор на второто попадение за лондончани. Десният бек си остава запазена територия за Бакари Саня, но в лявата зона на защитата няма да можем да видим Гаел Клиши. Французинът получи усложнение на контузията си и по този начин неговото място ще се заеме от Киърън Гибс. Младият англичанин започна кариерата си в тима на Венгер като външен халф, но в последствие бе квалифициран като ляв краен защитник от френския специалист. Доста проблеми в дефанса за Арсенал, които могат и да окажат влияние в хода на срещата. В средата на терена ситуацията е далеч по-позитивна. Франсеск Фабрегас, Денилсон и Александър Сонг ще могат да заемат обичайното си място в центъра на терена, а контузеният Абу Диаби също се завръща на терена. В нападение, за първи път от началото на сезона, Венгер ще има на разположение всичките си пет футболиста. Емануел Адебайор ще води атаката след като бе съхранен през уикенда и се отчете само с няколко минути игра. Най-вероятен партньор на тогоанеца ще е Робин ван Перси, а включване ще очакват Никлас Бендтнер, Едуардо Да Силва и младият талант Карлос Вела. Като към тях прибавим и офанзивните полузащитници Самир Насри и Тио Уолкът, мощта на артилерията изглежда доста впечатляващо. Решение на Венгер е каква схема на игра ще избере, но при всички положения французинът няма да рискува с прекалено офанзивен футбол, по простата причина, че и резултат 0:0 класира Арсенал. Най-вероятно ще бъде избрана схема 4-5-1, като Адебайор ще бъде подпомаган от Робин Ван Перси и Тио Уолкът по двете крила.

Виляреал загуби доста изненадващо от Малага през уикенда с 0:2 на "Ел Мадригал". Домакините играха посредствено, но едва ли срещата от вътрешното първенство може да се сравнява по заряд и мотивация с 1/4-финал в Шампионската лига. Голяма загуба за състава на "подводницата" ще е отсъствието на капитана Маркос Сена, който се контузи в срещата срещу Малага и ще пропусне битката на "Емирейтс Стейдиъм". Полузащитникът Санти Касорла е със счупен крак и също няма да има възможност да играе. Проблеми създава и състоянието на Кани и Матиас Фернандез, но по всяка вероятност лекарският щаб ще реши проблемите и те ще могат да са част от отбора. Формацията на Виляреал едва ли ще претърпи големи промени като на вратата отново ще застане Диего Лопес Родригес, а пред него ще действат Гонсало Родригес, Фабрисио Фуентес, Жоан Капдевиля и Анхел Лопес. В средната линия ще се наложи Сена да бъде заменен, както най-вероятен титуляр изглежда Бруно Сориано. В нападение всички са здрави и Пелегрини може да избира нападателна двойка измежду Гилермо Франко, Нихат Кавечъ, Хосеба Лиоренте и Джузепе Роси.

Арсенал има предимство от първата среща. Проблемите на лондончани в защита са доста големи, но съм на мнение, че опитни играчи като Коло Туре и Микаел Силвестър могат да изиграят на ниво този мач. Притеснения може да създаде представянето на младоците Киърън Гибс (ляв бек) и вратарят Лукаш Фабиански, но щом са в състав селектиран Арсен Венгер значи имат качества. Адебайор е в страхотна форма, отпочинал и готов за голове. Маркос Сена е най-важният играч в схемата на "подводницата". Без него испанците определено ще имат трудности в средната линия, а овладее ли топката, Арсенал става много опасен състав. Домакинска победа или 0:0.

Арсенал - Виляреал - 21:45 часа, стадион "Емирейтс Стейдиъм"

Главен съдия: Волфганк Щарк (Германия)
Асистенти: Ян - Хендрик Салвер и Мик Пикел (Германия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KOKO199
15.04.2009 20:34

смятам че арсенал ще победи,все пак английските клубове доменират в света,1 гол повече за арсенал според мен но и резултатен мач.аз съм фен на ливерпул и мисля че снощи дадоха добър пример за непримиримост. приятно гледане на всички *smile*

Sten4
15.04.2009 19:03

Ейййй "тигре" ти чуваш ли съ ко пишиш б .знаиш ли кога Аршавин ша вкара в ШЛ *lol* догудина

jimmy_tigara
15.04.2009 18:51

Не ни остава нищо друго освен да пожелаем много късмет и успех на момчетата тази вечер - въпреки широко-тиражираните балони, че сме осакатени в защита, смятам че заместниците ще си свършат раобтата не по-зле от нападетелите ни... от които очаквам поне 2 гола довечера (по 1 от Ван Върси и Аршавин*smile* )

Стискайте палци момчета! ПОБЕДААААА

pesh00
15.04.2009 18:40

Арсенал да се издънят? Непостоянни ? Хахахаха Тоя мач е ясен 2 3 на 0

ggkovacha
15.04.2009 18:38

GalStan напълно съм съгласен с твоето мнение.Аз лично няма да се изненадам и ако Арсенал довечера се издънят- просто са мн непостоянни и очаквам да не продължат напред

GalStan
15.04.2009 14:57

е чак колос не може да се каже но е фактор в Европа и както може да бие всеки може и да се издъни със всеки.просто им липсва постоянство и тва е

nane
15.04.2009 14:53

просто не виждам отбор като арсенал да не отсрани виляреал, не че ги подценявам но арсенал е един от колосоте на световния футбол, а и са в добра форма.

GalStan
15.04.2009 13:36

както и да играем в момента сме в страхотна форма така че успех на всички фенове дове4ера *joking*

LEO_74
15.04.2009 12:34

Арсенал е отбор от голямата четворка в едно от най-силните първенства по футбол и не виждам никаква причина да се съмнява някой, че ще продължи напред в надпреварата. Резонно защитата в такива двубои са концентрирани и не смятам, че ще допуснат грешки, като в първия двубой. Макар че головете, които отбелязаха и двата отбора, бяха фамозни.

petko1122
15.04.2009 08:19

в за6титата е възможно и друго ре6ение. Саня да играе отляво а Ебуе да играе вдясно. аз бих искал Арсенал да излезе в схема 4-4-2, за6тото ако играем само с Аде отпред 6те е много по трудно. в първия ма4 му бе6е доста тейко сре6ту за6титниците и добре 4е избухна с този хубав гол.
моят състав би бил :
Фабиански
Ебуе Туре Сивестр Саня
Уолкът Сеск Сонг Насри
Аде Робин в. Перси
аиде и успех дове4ера!!!!!!!!!!!!!