Трансферен дневник, 9 август: Челси пак се пробва за немска машина, вади още 4 млн.

18:43
Трансферен дневник, 9 август: Челси пак се пробва за немска машина, вади още 4 млн.
Вижте най-интересните трансферни новини от деня:

► Защитникът Виктор Дениран ще играе като преотстъпен през новия сезон в отбора на Монтана. Левият бек на Славия игра през пролетния полусезон на стадион "Огоста" под наем, но след това се върна на "Овча Купел", където изкара лятната подготовка. 22-годишният нигериец бе пред трансфер в Локомотив Пловдив, но днес се срещна с изпълнителния директор на Монтана Румен Панайотов и уточниха всички параметри по договора. Дениран е 14-о ново попълнение на Монтана и се очаква да играе в неделя срещу Етър 1924, тъй като титулярният бек Антон Личков е контузен.

► Ръководството на Динамо Москва ще загуби един милион евро заради желанието на новия треньор на клуба Дмитрий Хохлов да си върне Андрей Воронин, съобщава "Билд". Украинският нападател бе пуснат под наем във Фортуна Дюселдорф, но след като динамовци почна трудно сезона в руската Суперлига и записаха три поредни загуби, треньорът Силкин бе уволнен. Хохлов го наследи като временен наставник и едно от първите желания на бившия треньор е било завръщане на Воронин. Тъй като от Фортуна са платили 500 хиляди евро, за да вземат играча под наем и още 500 хиляди евро за заплатата му, те изискват Динамо да плати два милиона евро, за да си върне играча. Медиите в Русия твърдят, че Андрей Воронин вече е в Москва. Желанието на Дмитрий Хохлов да си върне украинския национал изглежда странно, тъй като и в Англия, и в Русия нападателят е известен със своите пропуски.

Ливърпул е направил предложение от 15 милиона паунда за халфа на Суонси Джо Алън, съобщи „Гардиън”. Това дава възможност на мърсисайдци да преговарят с 22-годишния полузащитник, тъй като в неговия контракт има специфична клауза. Тя гласи, че срещу въпросната сума той може да подпише с пет определени клуба от Англия, като в това число влизат и червените от „Анфилд”. Алън бе цел на Брендън Роджърс откакто той напусна Суонси през юни, но уелсците вече отхвърлиха една оферта преди месец. Тя бе на стойност 12 милиона паунда плюс наем на Джонджо Шелви до края на сезона. Досега Ливърпул привлече само един футболист – Фабио Борини, който дойде срещу 10 милиона паунда. Медиите на Острова посочват, че привличането на Алън ще е фундаментален ход за Роджърс, който много разчиташе на уелския полузащитник в изграждането на играта на Суонзи през миналата кампания.

Не е тайна, че от над година мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини иска да привлече Даниеле де Роси. Днес генералният директор на вълците Валтер Сабатини обясни, че столичният клуб може да се раздели с халфа при определени условия.

"Даниеле струва повече от 100 милиона евро. Във футбола се случват много странни неща. Ако ни предложат някоя наистина луда оферта, може и да се разделим с него. Но нека да е ясно, че ние никога не сме искали да продаваме най-добрите си играчи", заяви Сабатини.

Английският шампион Манчестър Сити ще се опита да привлече перлата на Интернасионал Леандо Дамиао, информира "Дейли Мейл". Според британското издание, от ръководството на гражданите са възнамерявали да отправят официалнa оферта за 23-годишния голмайстор, който в момента се намира в Англия, където играе за олимпийския отбор на Бразилия. Дали Дамиао ще се превърне в първата гръмка покупка на Манчестър Сити това лято, предстои да видим.

Валенсия закупи правата на атакуващия полузащитник на Реал Мадрид Серхио Каналес. Трансферната сума на испанеца, който вече изкара един сезон под наем на "Местая", не бе оповестена. В договора между двата отбора обаче има клауза, която позволява на Кралския клуб да си върне 21-годишния талант срещу определена сума. Серхио Каналес е вторият футболист, който напуска Реал Мадрид в посока Валенсия през настоящия летен трансферен прозорец. Както е известно, през миналия месец прилепите се подсилиха и с Фернандо Гаго.

► "Отправили сме оферта към Арсенал за Робин ван Перси и сега чакаме техния отговор. Надявам се да се получи", разкри мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън след контролата с Барселона. Червените дяволи са един от отборите, които желаят да привлекат в редиците си холандския нападател, но до момента Арсенал не са приели нито една оферта.

"Ние сме отправили оферта, но те преговарят и с други клубове. Просто трябва да изчакаме. Правим всичко по силите си да се получи, но за момента няма прогрес. Арсенал обаче се държат много затворено, трудно е да се преговаря. Надявам се да се получи", коментира сър Алекс.

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо и звездата на тима Кристиано Роналдо дадоха своето мнение относно бъдещето на Кака, който направи отличен мач срещу бившия си отбор Милан.

"Ще бъда щастлив, ако Кака е мотивиран да остане, но ще се радвам и ако иска да си тръгне, защото в съвременния футбол най-важно е един играч да има желание да играе за даден тим", заяви Моу, който допълни, че Рикардо Кака има отлични качества и Реал няма да се раздели с него без да получи солидна трансферна сума.

"Ще се радвам Кака да остане при нас, в Реал Мадрид играят най-добрите, а Рикардо е именно такъв. В крайна сметка решението е негово", коментира Роналдо.

Милан привлече колумбийския защитник Кристиан Сапата под наем за един сезон от испанския Виляреал. Росонерите прибегнаха до услугите на 25-годишния бранител да попълнят празнините в защитата си след отказването на Алесандро Неста и продажбата на Тиаго Силва на ПСЖ. На мястото на Сапата във Виляреал бе привлечен бившия шведски национал Олоф Мелберг.

Челси ще направи нов опит да привлече изгряващата звезда на немския футбол Андре Шурле, съобщава "Дейли Мейл". Според информацията на британския таблоид, този път сините обмислят да предложат 20 млн. паунда за правата на 21-годишния футболист на Байер Леверкузен. По-рано ръководството на аспирините не прие оферираните от лондончани 16 млн. паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nouche
10.08.2012 10:53

Ако продължаваме с тези трансфери , ще фалираме , казвам ви ! *sad* *money*

YUNOFF
11.08.2012 11:44

Аз не съм глупав да смятам само за трансфери парите. Ти забрави ли заплати, стадиони, поддръжка, и други. И ако влезеш във Уикипедия там числата ги има. Фактите са си факти. Ман Сити и Челси най-много хвърлят пари.

Icarus
11.08.2012 07:31

Едва ли сме пред фалит, дори е смешно.. Спечелихме шампионската лига, което ни позволява да харчим по 100 милиона на трансферен прозорец.. дори и да не бяхме Абрамата с тея 17 милиарда парички едва ли ще отиде някъде. YUNOFF - Челси за последните 6 години е похарчил 430 млн. а тези милиарди са просто смешни... тва е невъзможно един отбор да похарче толкова за 9 години.. *sad* а Сити са похарчили към 500-700 млн не съм точно сигурен.

sad4me84
09.08.2012 22:51

То и вие искахте Перси, Азар, Моура, Сахин, Модрич и още куп футболиста ама май ще си останете с пръст в уста *lol*
И сега очаквам култувата реплика "ма той Кагава ни е достатъчен" *lol*

Premierleague9
09.08.2012 22:27

Б*си тея 1000 човека поискаха, къде ще играят всичките*surprized*

sad4me84
09.08.2012 22:50

Абе малоумнико колко трябва да си ограничен за да вярваш на всичко...до момента сме взели 5 футболиста 2ма от които отиват под наем! Кой друг сме взели? Как може да има толкова прости хора... ама като те гледам явно всичко е възможно... жалко

MaLkO_LuD94
09.08.2012 22:25

Какъв трансферен дневник бе та то има само три отбора които са постоянно в тоя дневник Сити, Челси и ПСЖ *smile*

Sir_Roberto
09.08.2012 21:14

Абрамович няма спирачки..

Моусез,Хълк,Шурле,Неймар...

Juan_Mata10
10.08.2012 10:39

Това се знае отдавна,че е игра на пари

YUNOFF
10.08.2012 06:19

Бъркаш, Челси за 9 год. --> 4.5 милиарда Ман Сити за 4 год. -------> 3 милиарда със този трансфер на интернасионал

homiie
10.08.2012 02:02

Челси са изхарчили 400 млн. за тези 9 години, докато те са похарчили 200 млн. за 2 години..

aa2
10.08.2012 01:31

Не съм сигурен, че Сити изхарчиха много повече от Челси.Спомни си какви трансфери направиха Челси в началото с Абрамович.Дрогба, който беше един нормален играч го взехте за 20+ милиона доколкото помня, Сити поне взимат доказани футболисти.Няма смисъл да спорите за тея неща, то футбола вече е игра на пари!

Juan_Mata10
10.08.2012 00:47

Абе маняк некадърен аз не знам никой от тея играчи да е наш,а ти си гледай арабите дето за 2 години похарчиха толкова пари колкото Абрамович за 8 години

Strraxo
09.08.2012 19:49

Имах профилна снимка но ПСЖ я купиха

barca_991
09.08.2012 20:53

хаха {copy - paste} (facebook) [@link http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461810880525800&set=a.345973325442890.83467.345971365443086&type=1&theater] *lol*

chelsea888
09.08.2012 20:19

Хаха много смешно завиждай че имат пари а вие сте затънали в дългове.