Трансферен дневник, 6 август: Юнайтед се пробва за трима

18:33
Трансферен дневник, 6 август: Юнайтед се пробва за трима
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферната борса днес:

► Бившият треньор на Левски Николай Костов иска да вземе в Украйна защитника на сините Нуно Пинто. Според “Меридиан мач” наставникът настоява левият защитник да парафира с тима на Карпати Лвов. Пинто в момента се възстановява от травма, а след като е напълно готов за игра се очаква да пристигне оферта за него от украинския тим. Пинто е един от най-класните играчи на Левски и интересът на Костов не е изненадващ.

Здравко Лазаров, Христо Златински и Йордан Тодоров най-вероятно ще разтрогнат своите договори с Локомотив Пловдив, пише “Меридиан мач”. Според изданието тримата са недоволни от заплатите, които са им предложени от новия бос на тима Марешки.

►Юношата на Ривър Плейт Себастиан Скиорили вече е в България и ще изкара пробен период в ЦСКА, е една от водещите новини на “Тема Спорт”. Аржентинският атакуващ полузащитник е роден на 5-ти февруари 1989 година и ще трябва да впечатли Стойчо Младенов, за да остане при червените.

Здравко Лазаров вече не е част от тима на Локомотив Пловдив. Електричката разтрогна своя договор по взаимно съгласие и така смърфовете останаха без още един от ключовите си играчи. Капитанът е седмият футболист, който напуска Локото, след като бос на тима вече не е Константин Динев.

► Здравко Лазаров, Йордан Тодоров и Николай Христозов вече няма да са част от Локомотив Пловдив, съобщиха от клуба. Напускането на Електричката стана ясно още вчера. Тримата постигнаха споразумение с ръководството да разтрогнат своите договори по взаимно съгласие. В същото време две нови попълнения подписаха днес професионален договор с "черно-белите". Това са защитниците Дениран и Мартин Кавдански, за когото това е второ завръщане на Лаута. Христо Златински, Кирил Котев, Даниел Георгиев и Валери Георгиев се съгласиха да анулират досегашните си контракти и днес подписаха нови договори с Локомотив. Всички футболисти, включително и новите попълнения, се обвързаха за срок от 1 година.

Пари Сент Жермен ще привлече бразилското крило Лукас Моура, разкрива "О Глобо". Френският гранд ще плати на Сао Пауло 45 милиона евро за правата на 18-годишния талант. Според изданието двата клуба и играча са дали своето съгласие за трансфера и сега остава единствено сделката да се финализира. Манчестър Юнайтед и Интер също имат сериозен интерес към таланта като колосите афишираха, че са готови да отправят многомилионни оферти за Моура, но предлаганите 45 милиона от ПСЖ надхвърлят моментните възможности на червените дяволи и нерадзурите. Ако информацията на "О Глобо" е вярна, то ПСЖ е близо до това да се сдобие с още един изключително класен футболист през този трансферен прозорец след Златан Ибрахимович и Тиаго.

Крейг Белъми е близо до завръщане в Кардиф, съобщава "Скай спортс". 33-годишният нападател е помолил ръководството на Ливърпул да приеме офертата на уелския клуб. Става въпрос за лични причини, които карат Белъми да иска отново да играе в Кардиф. Както е известно, нападателят прекара целия сезон 2010/2011 като преотстъпен в клуба от Чемпиъншип. В близките дни се очаква той за постоянно да стане играч на Сити.

Ръководството на Интер ще се опита да се възползва от скандала между треньора на Наполи Валтер Мацари и халфа Валтер Гаргано, съобщава "Тутоспорт".
Уругваецът бе оставен на резервната скамейка в последната контрола на южняците срещу Брга (3:1). В началото на втората част полузащитникът не се присъедини към своите съотборници на пейката и след мача Мацари обяви, че ще последват дисциплинарни санкции за играча. От тази ситуация ще се опитат да се възползват нерадзурите. Те вече подсилиха халфовата си линия с Габи Мундигай, но наставникът Андреа Страмачони се надява на още класни нови попълнения.

Офертата на Милан за нападателя Един Джеко е била отказана от ръководството на Манчестър Сити ,съобщава "Goal.com". Росонерите усилено търсят заместник на напусналия Златан Ибрахимович, но опитът на Адриано Галиани да привлече Джеко под наем е ударил на камък. Това не е нищо ново за вицешампионите на Италия. През януари те опитаха по подобен начин да вземат Карлос Тевес, но гражданите не искаха да преотстъпват, а само да продават. Сега ситуацията е същата. През зимата на 2011 небесносините платиха 27 милиона паунда за босненския таран и искат да го продадат за подобна сума, за да не са на загуба. Не е тайна, че Джеко иска да напусне Сити, защото често остава резерва, но ако Милан не реши да извади голяма оферта, тогава нападателят ще остане при шампионите на Англия.

Нури Шахин е приел предложението да играе като преотстъпен в Арсенал през следващия сезон, пише "Ел Мундо Депортиво".
Както е известно, топчиите искат да се подсилят с национала на Турция, а наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо вече разкри, че няма нищо против Шахин да напусне клуба. През миналия сезон бившият футболист на Борусия Дортмун не успя да се наложи на "Бернабеу" и бе резерва или извън групата в повечето мачове на белия балет.

Сър Алекс Фъргюсън не се е отказал от намерението си да подсили Манчестър Юнайтед с халфа на Порто Жоао Моутиньо, твърди португалското издание "А Бола".
В началото на юли червните дяволи опитаха да привлекат полузащитника, като ипратиха официална оферта на стойност 20 милиона паунда. Тогава предложението бе отхвърлено, тъй като драконите се надяваха да продадат Моутиьо за по-висока сума на Тотнъм. Оказа се, че основното желание на шпорите е да задържат Лука Модрич и поради това те все още не са отправяли оферти за Моутиньо. В близките дни се очаква Юнайтед да направи своя нов ход. Този път се предполага, че вицешампионите ще предложат 25 милиона паунда за португалския национал.

► Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео ще се опита да привлече в тима нов десен бек до края на август, съобщава "Гардиън". Специалистът е доволен от играта на Бранислав Иванович, но предпочита да вижда сърбина в центъра на защитата като партньор на Джон Тери или на Давид Луис. След напускането на Жозе Босингва отборът, спечелил Шампионската лига през миналия сезон, разполага със Сам Хътчинсън и Пауло Ферейра на този пост. Разбира се, Иванович също може да бъде използван като краен бранител, но Ди Матео иска футболист с други характеристики за този пост. Твърди се, че италианецът се надява да вземе защитника Сезар Азпиликуета от Олимпик Марсилия.

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че вече не вярва във възможността гражданите да привлекат голмайстора на Арсенал Робин ван Перси. Договорът на Перси изтича след година, а нападателят е главна трансферна цел на редица водещи отбори.
"Ван Перси? Не, не мисля, че той ще дойде тук", коментира Манчини.
Според последните слухове на Острова вероятността РВП да подпише нов договор с артилеристите е все по-голяма.

Според медиите на Острова от Манчестър Сити подготвят трета оферта за централния бранител на Ливърпул Даниел Агер. Мърсисайдци вече отхвърлиха две предложения на гражданите за национала на Дания. В Англия твърдят, че от Манчестър са предложили съответно 13 и 16 милиона паунда като тези оферти не са били одобрени от ръководството на Пуул. Сега гражданите възнамеряват да приготвят 20 милиона паунда за подписа на Агер и 100 000 седмична заплата на бранителя.

Английският гранд Манчестър Юнайтед набеляза изгряващата звезда на испанския футбол Франсиско Суарес - Иско, който се подвизава за тима на Малага, съобщава "Мирър". Според британския таблоид, от ръководството на червените дяволи обмислят да отправят официална оферта за 20-годишния футболист през следващите дни. Иско има договор за още четири години с Малага, като освобождаващата клауза в контракта му е 20 млн. паунда. Финансовите затруднения на испанския тим обаче могат да окажат голямо влияние при евентуални преговори за младока.
Както е известно, Малага вече продаде две от звездите си - Рондон и Санти Касорла - съответно на Рубин Казан и Арсенал.

Испанският национал Санти Касорла е бил предложен на Реал Мадрид, но Жозе Моуриньо не е пожелал да се сдобие с услугите на халфа. Футболистът на Малага на практика може да бъде считан за играч на Арсенал, но според “Марка” е бил близо до “Бернабеу”.
Причината, поради която Моу не е настоял за трансфера е Лука Модрич, който е чакан от Специалния в Мадрид. За Жозе, Модрич е идеалната нова покупка и именно това е стопирало идването на Касорла в Реал.

Капитанът на нигерийския национален отбор Джоузеф Йобо подписа постоянен договор с турския Фенербахче. Контрактът на 31-годишния Йобо е за три сезона, като трансферната сума не беше обявена официално.
"Искам да помогна на отбора, след като подписах постоянен договор с клуба. Това е мечта за мен. Трябва да играя по възможно най-добрия начин и да зарадвам феновете и всички в
клуба", заяви защитникът Джоузеф Йобо."


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

efc27
09.08.2012 14:02

Жалко за Йобо. Добър защитник беше.

degea97_
07.08.2012 01:33

Да взимаме Лукас,Жоао Моутиньо,Ериксен един от тези тримата вземем ли няма кои да ни се опре ... Отделно ако вземем Перси .. и ако САФ Вземе Бейнс (Искренно се надявам Коентрао да бъде взет при нас под наем като гледам накъде вървят нещата да знам че иска в Бенфика отново просто казвам с кои играчи и Барса ще ни завиди ..

b0uncer
06.08.2012 20:34

И един от тия тримата да купят Юнайтед, пак ще съм доволен *smile*

pandjabara
06.08.2012 19:50

Ако след привличането на Касорла и Шахин, ван Перси си признае, че това е бил някакъв блъф от негова стара само и само да се привлекат класни попълнения ... не знам просто.. Венгер ще откачи *lol*

arsenal_king
07.08.2012 08:20

венгер няма да откачи колкото управляващите

Deco_Sneijder
06.08.2012 19:09

Не съм си представял,че Арсенал, ще са толкова активни на трансферния пазар:Жиру,Подолски,Касорла сега и Шахин, супер състав стягат,няма да е лошо да вземат и един защитник *smile* Арсенал ще са фактор и то голям през този сезон според мен.За Моура в ПСЖ, не вярвам...докато не е официално,не го видя с фланелката няма и да повярвам,пък и ПСЖ, казаха след покупката на Ибра,че това,ще им е последният трансфер за това лято, а и така Марко Верати който взеха става ненужен...Ливърпул си мисля,че няма да се потдаде на изкушението и ще задържи Агер, а за Белъми,жалко, но той каквото можеше направи за Ливърпул и феновете могат само да му благодарят *smile**beer*.За РВП толкова се изписа и накрая нищо, но той каза пред феновете,че ако отиде в друг отбор,няма да е от Премиершип,така,че Юнайдет и Сити,могат да забравят за него.Интер пък биха направили един доста добър трансфер,ако привлекат Гаргано,това ще е само + за тях. Това е моето мнение за днешния трансферен дневник *smile*

ARsEnAl_1985
06.08.2012 20:02

предложили сме 7 мил за Грегори ван дер вил и той май имал желание да играе в Арсенал надявам се да дойде

pandjabara
06.08.2012 19:51

Сигурен източник или спекулация ?

ARsEnAl_1985
06.08.2012 19:48

Арсенал е близо до подписа на Грегори ван дер вил *cool*