Трансферен дневник, 4 август: Ще премине ли звездата на Рома в Сити?

18:08
Трансферен дневник, 4 август: Ще премине ли звездата на Рома в Сити?
Ето акцентите за 4 август, събота:

Здравко Лазаров да вземе решение за бъдещето си – остава при смърфовете или отива в Славия, пише "Тема Спорт".

Черноморец Бургас проявява сериозен интерес към бившият футболист на Левски Даниел Младенов. В момента халфът е свободен агент, след като бе освободен от сините. Акулите следят и ситуацията около Румен Трифонов, който пък бе натирен от ЦСКА, съобщава "Тема Спорт".

Локомотив София взе камерунския дефанзивен халф Мартен Абена, пише още в страниците на "Тема Спорт".

►Халфът на Левски Владимир Гаджев ще напусне тима през зимата. Полузащитникът се е разбрал с шефовете за трансфер в чужбина, разкрива "Меридиан мач".

►Локомотив Пловдив няма да взима нови чужденци. В плановете на тима за селекция влизат няколко български футболисти, съобщава "7 дни спорт".

► Трансферът на Даксон Да Силва от Локомотив Пловдив във Вашку Да Гама е пред провал. От БФС са забавили жълтата карта на футболиста и той не може да бъде картотекиран, защото е изпуснат крайният срок. До 20 август бразилецът има време да оправи нещата. Ако не успее, ще бъде принуден да се върне на "Лаута".
"Подписахме договор и с Локомотив, и с Даксон, но още не сме плащали нищо заради проблема с документите", коментира директорът на бразилския тим Даниел Фрейташ.

Масимо Амброзини заяви, че се надява Рикардо Кака да се завърне в Милан през това лято. Бразилецът напусна "Сан Сиро" през лятото на 2009 и подписа с Реал Мадрид. Кака не успя да се наложи в тима на белия балет в следващите три години, като през последния сезон той често търкаше пейката при треньора Жозе Моуриньо.
"Кака е добре дошъл в Милан. Всички ще се радват, ако той се завърне. Рики е един от хората, които напуснаха тима, въпреки че не бяха завършили докрай работата си в този клуб", заяви Амброзини, цитиран от "Газета Дело Спорт".
Запитан дали е възможно Кака да бъде използван като плеймейкър, играещ пред защитата, Амброзини отвърна:
"Човек не може да изобрети всичко във футбола. Подобен експеримент според мен не би проработил. Все пак Рики спечели Шампионската лига с Милан, като играеше на позицията втори нападател."
Както е известно, Кака трябва да склони да намали заплатата си наполовина, като иска да се завърне при росонерите.

Портсмут, който доскоро се състезаваше в английската Висша лига, ще започне сезона в Лига 1 само с двама професионални футболисти. Южняците от над година са в администрация и клубът се разделя с играчите от първия отбор, тъй като не може да плаща заплатите им. Днес стана ясно, че нападателят Дейв Китсън е разтрогнал с Помпи, като по този начин в първия отбор остана само двама души с професионални договори. Това са бившият футболист на Челси Тал Бен Хаим и Лиъм Лоурънс, който е играл и за Съндърланд. Другите двама играчи, които се подвизават като част от първия отбор в официалния сайт на южняците, са юношите на клуба Адам Уебстър и Ашли Харис.

Ръководството на Куинс Парк Рейнджърс обмисля да изпрати бившия си капитан Джоуи Бартън под наем за половин година в тима на Флийтууд Таун, съобщава "ББС". Бартън, който трябва да изтърпи наказание от 12 мача в началото на сезона, тренира с новаците от Лига 2 и споделя, че е много щастлив с обстановката във Флийтууд. Бившият футболист на Нюкасъл избухна по време на мача срещу Манчестър Сити от последния кръг на Висшата лига за сезон 2011/2012. Халфът се сби с играчи на гражданите и бе изгонен, след което ФА му наложи сериозно наказание, а от К.П.Р му взеха капитанската лента.
"Все още не съм подписал с Флийтууд, но много се забававлявам в този тим", пише Бартън в Туитър.
"За момента К.П.Р е доволен да пусне Джоуи Бартън да тренира с отбора от Лига 2 Флийтууд Таун. Все още не сме решили дали искаме да го даваме под наем в този клуб", съобщават от лагера на лондончани.

Жозе Моуриньо разкри, че няма нищо против Нури Шахин да напусне Реал Мадрид през това лято.
Както е известно, Арсенал е отборът, който желае да привлече турския национал, който е със статут на резерва на "Бернабеу".
"Нури е класен футболист, но е младо момче, което иска да играе във всеки мач. Когато си играч на Реал Мадрид обаче, трябва да се съобразяваш с определени обстоятелства. В отбора ни има играчи като Кедира, Шаби Алонсо, Йозил, Лас и Гранеро, така че е трудно Шахин да е моят първи избор. Ако той иска да напусне, ок, няма да му преча. В случай, че желанието му е да остане, той ще е една от опциите ми", споделя Моуриньо.
От Арсенал искат да вземат Шахин под наем за година с опция за купуване на правата му през следващото лято.

Ювентус е на път да привлече защитника на Рубин Казан Салваторе Бокети, пише "Газета Дело Спорт". Торинци ще заплатят 6 милиона евро за левичаря, чийто договор с руския клуб изтича през следващата година. Бокети бе близо до трансфер при Старата госпожа още през миналото лято, но тогава Рубин поиска над десет милиона за футболиста. Бокети ще дойде в Юве като заместник на Леонардо Бонучи. Очаква се през следващата седмица спортният съд да отнеме състезателните права на Бони за поне година. Прокурорът Стефано Палаци настоява присъдата да е 3 години и половина. Бонучи е заподозрян в участие в уреждане на мачове на бившия му тим Бари.

Ливърпул ще се борят да опазят Даниел Агер от Барселона и Манчестър Сити, съобщава английската преса. Мърсисайдци преговарят с 27-годишния бранител за нов контракт, въпреки твърдението на агента му, че такива разговори няма. Барселона и Манчестър Сити също следят централния защитник и вече отправиха оферти, които бяха отхвърлени.

Спортният директор на Сао Пауло Адалберто Баптиста отхвърли слуховете за оферта от Манчестър Сити към бразилския национал Лукас Моура. 19-годишният футболист отдавна е трансферна цел на Манчестър Юнайтед. Според информациите, Анжи Махачкала, Интер и ПСЖ също следят играча.
"Интерес от Манчестър Сити? Не сме чули за такъв и не сме имали контакт с тях. Оферта от 25 милиона евро за Лукас от Интер? Не сме получавали официални оферти от Интер и тази цифра няма да е достатъчна, тъй като вече отказахме 32 милиона евро за него", сподели Баптиста.

Пол Погба вече е футболист на Ювентус, потвърдиха от лагера на бианконерите. 19-годишният футболист игра за отбора при равенството 1:1 с Бенфика в контрола. Погба подписа за четири години с италианския шампион.
"Много се радвам да съм тук, това е истинска чест. Казаха ми, че тук има много добър стандарт на игра и феновете подкрепят фаворитите си. Надявам се да подкрепят и мен по същия начин", сподели халфът.

►Шампионът на Англия Манчестър Сити отново ще почука на вратата на Рома за Даниеле де Роси, съобщава "Дейли Мейл". Според британския таблоид, от ръководството на гражданите планират да предложат 20 млн. паунда за правата на италианския национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари