Байерн Мюнхен - Барселона (превю)

18:30
Байерн Мюнхен - Барселона (превю)
Байерн Мюнхен излиза срещу Барселона във втори четвъртфинал от Шампионската лига, за да защити честта си. Немският тим няма практически шансове за класиране след срамното 0:4 на "Камп Ноу", но за сметка на това момчетата на Юрген Клинсман ще искат да покажат класата си и да зарадват феновете си с една престижна победа. Барселона, от друга страна, винаги е бил символ на атрактивното и зрелищното във футбола и със сигурност каталунците няма да се затворят да пазят резултата от първия мач.

Статистиката беше в полза на Байерн преди катастрофата миналата сряда. Баварците бяха в серия от три поредни победи срещу своя съперник. Първо през 1996 година мюнхенци отстраняват Барселона в сблъсък от турнира за Купата на УЕФА с общ резултат 4:3, като немците печелят в Испания с 2:1. През 1998 година Байерн взима нови две победи над Барселона, този път в Шампионската лига. Щефан Ефенберг бележи за 1:0 на стария Олимпийски стадион в Мюнхен, а на "Камп Ноу" мюнхенци пак бият с 2:1.

Сега ситуацията е коренно различна, но е сигурно, че Рибери и компания ще са жадни да измият срама от лицата си и ще се хвърлят за победа. Байерн удари Айнтрахт с 4:0 и възвърна малко от самочувствието си. Барса икономично надделя над Рекреативо с 2:0, а Лионел Меси дори си позволи лукса да пропусне дузпа в 81-а минута на срещата.


В състава на Байерн добрата новина е свързана със завръщането на бразилския защитник Лусио. Бранителят пропусна гостуването на "Камп Ноу" заради контузия, но в събота бе титуляр срещу Айнтрахт Франкфурт и дори отбеляза гол. Даниел Ван Буйтен продължава да е аут от състава поради лични причини, което с други думи може да бъде обяснено като "треньорска контузия". Очаква се мюнхенци да разчитат на наситена халфова линия в мача с Барса, за може да бъдат обезвредени Меси, Анри и Ето\' o. На вратата на баварците най-вероятно ще застане ветеранът Ханс Йорг Бут, а пред него като десен бек се очаква да се изявява Масимо Одо. На левия бек отново ще застане Кристиян Лел, който бе направен смешен от Меси в първия мач. Лусио и Мартин Демикелис ще са двойката в центъра на защитата на мюнхенци. Андреас Отл, Марк Ван Бомел и Тим Боровски ще имат тежката задача едновременно да убиват атаките на Барса в зародиш и да се опитват да захранват външните халфове и нападателя на Байерн. Много е възможно Отъл да играе точно пред бранителите на мюнхенци и да помага на Лел и Одо, когато те се затрудняват. Бастиан Швайнщайгер се очаква да играе по десния фланг на баварците, а отляво ще бъде звездата на тима Франк Рибери, който е и основната надежда на Байерн. Лука Тони ще чака като самотен нападател в пеналтерията на противника.


В лагера на Барселона всичко изглежда безоблачно розово. Гуардиола няма никакво основание да променя обичайната тактическа схема на тима и изглежда нормално каталунците да играят в постройка 4-3-3, преливаща в 4-5-1. На вратата на Барса ще започне Виктор Валдес, а твърд титуляр на десния бек се очаква да оперира Дани Алвес. Ерик Абидал бе на резервната скамейка на Барселона срещу Рекреативо, а като ляв бек тогава играеше ветеранът Силвиньо. Жерар Пике и Карлес Пуойл най-вероятно ще си партнират в сърцето на каталунската защита, тъй като Рафаел Маркес ще изтърпява наказание в тази среща. Яя Туре се очаква да изпълнява функциите на дефанзивен халф за "синьо-червените". Той е отпочинал, тъй като в събота Бускетс излезе като титуляр за Барса на този пост. Шави и Иниеста ще бъдат двамата вътрешни халфове на каталунците. Анри и Меси ще "жилят" бековете на Байерн по фланговете, а Самуел Ето\' о почти сигурно пак ще е на върха на атаката на Барселона.


Всичко в този сблъсък изглежда предрешено, като се има в предвид изразителния резултат от първата среща в полза на Барселона. Но нека не забравяме, че когато стане въпрос за немски тим (независимо дали говорим за клубно или международно ниво), нищо не може да бъде сигурно до последния съдийски сигнал. От друга страна, Барселона играе най-красивия футбол в света в момента, а Лионел Меси е прероденият Марадона с подобрения. Въпреки това, каталунците винаги са в състояние да станат за резил, особено когато водят с много голове и са се отпуснали и подценили реванша. Справка - 5:2 срещу Хетафе на "Камп Ноу" за Купата на Краля през 2007 година и после 0:4 от същия съперник в реванша и резонно отпадане от надпреварата. Моята прогноза за предстоящия мач е единица, като очаквам атрактивен и зрелищен футбол и резултат от рода на 2:1 или 3:2 за Байерн. За любителите на силните усещания - пробвайте на точен резултат 5:0...


Байерн Мюнхен - Барселона - 21:45 часа, стадион "Алианц Арена"


Главен съдия : Роберто Розети
Асистенти: Стефано Айролди и Калгано

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

magik1
14.04.2009 21:18

Съставите са:
Bayern Munich: Butt, Lell, Lucio, Demichelis, Lahm, Sosa, Van Bommel, Ottl, Ze Roberto, Ribery, Toni

Subs: Rensing, Van Buyten, Altintop, Borowski, Badstuber, Breno

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Toure Yaya, Keita, Messi, Eto'o, Iniesta

Subs: Pinto, Caceres, Gudjohnsen, Henry, Sylvinho, Hleb, Busquets

pet_14
14.04.2009 15:49

Отборът ни няма да има нищо общо с това, което предрича автора на статията . . .
Анри,Дани Алвеш,Меси сигурно ще са на резервната скамейка . . .

angel_hi
13.04.2009 21:41

Дано мачът е зрелищен въпреки че знаем кой продължава

CursedBullet
13.04.2009 21:13

Късмет и на двата отбора и дано стане красив мач за публиката