Трансферен дневник, 29 юли: Как ще приключат сагите "Бербатов" и "Модрич"?

18:58
Трансферен дневник, 29 юли: Как ще приключат сагите "Бербатов" и "Модрич"?
С началото на Олимпиадата в Лондон трансферната борса отчете значителен спад. Вижте най-интересното от деня:

Бившият футболист на ЦСКА Спас Делев все още не може да си намери отбор. Както е известно, допреди две седмици името му бе спрягано за завръщане при червените, но преговорите се провалиха и той отново се насочи към чужбина, съобщава "Тема Спорт".

►Йордан Тодоров може да стане поредният футболист напуснал Локомотив Пловдив. Към фланговия играч има интерес от чуждестранен клуб и е твърде вероятно той да бъде продаден през следващата седмица, информира "Тема Спорт".

►Локомотив София търси още един нападател, това призна Антон Велков. Наставникът на жепейците обяви, че не е останал впечатлен от французина Самба Жовенир и няма да го задържи в отбора, известява "7 дни спорт".

►Халфът на Берое Давид Каядо отново беше засилен към Левски. Този път авторитетното португалско издание "А Бола" съобщи, че по непотвърдени данни играчът отива на "Герена" срещу 500 000 евро, съобщава "Меридиан мач".

Турският шампион Галатасарай е все по-близо до финализинирането на трансфера на Димитър Бербатов, информира вестник "Фанатик".
Представителите на лъвовете са били в напреднали преговори с мениджъра на българския голмайстор Емил Данчев и Манчестър Юнайтед. От щаба на Джим-Бом са планирали до няколко дни да парафират официално с 31-годишния нападател. От турския гранд са предложи на Димитър Бербатов договор за 2 сезона с опция за удължаване с още 1, но той настоявал за 4-годишен контракт. На последната среща се е очаквало страните да си стиснат ръцете за следващите 3 години.

Още един от основните футболисти на Локомотив Пловдив най-вероятно ще напусне клуба заради по-добра оферта. Става въпрос за полузащитника Даниел Георгиев, който има много примамливо предложение от клуб от румънската Лига 1. Най-вероятно става въпрос за амбициозния клуб Астра Плойещи, който през тази година ще се стреми да спечели място в Лига Европа. Ако полузащитникът напусне, то Локомотив вече ще се е разделил с 14 души от отбора, който достигна до финал за Купата и спечели място в Лига Европа. Петима вече подсилиха ЦСКА, Даскон се върна в Бразилия, Танко Дяков играе в Жетису (Казахстан), а други двама са на проби в малтийски клуб.
Преди дни Даниел Георгиев отклони предложение от гръцки клуб, най-вече заради нестабилното положение в страната. Както се знае, само 6 клуба от местната първа лига взеха лиценз още на първа инстанция. Останалите 10 от първа дивизия са в непрекъснати дела с играчи, които претендират за неполучени заплати.

Бившият вратар на Литекс Тодор Тодоров подписа договор за една година с новака в професионалния футбол Шумен 2010, съобщиха от клуба за БТА. Освен в Ловеч, Тодоров е играл за Спартак Варна, Локомотив Пловдив и Доростол Силистра.
Освен него, доста играчи от долните дивизии в Италия дойдоха в отбора, някои на проби, а други вече се уредиха с договори. Договори подписаха Даниеле Скавета и Франческо Скавета и Николо Де Чезари. Бившият футболист на Чавдар Етропол) Александър Краев, както и игралият за Черноморец, Несебър и Светкавица Търговище Максим Недев също са сред новите попълнения на треньора Енрико Пичони.

Младият футболист на Ботев Пловдив Лъчезар Ангелов ще изкара 10-дневен пробен период в един от големите италиански клубове – Наполи. 18-годишният талант е получил покана да тренира с неаполитанците, чиято легенда е самият Диего Армандо Марадона. Наставникът на Наполи Валтер Мацари ще наблюдава Ангелов от 1-ви август. Италианците не са първият клуб, който забелязва качествата на младия халф на жълто-черните. През зимата Лъчо бе на проби в германския Дуисбург и холандския Фейенорд.
Пред официалния сайт тийнейджърът сподели, че ще направи всичко по силите си, за да използва дадения му шанс.
"Вълнувам се, че ще имам възможност да тренирам редом до големи футболисти, като Едисон Кавани, Горан Пандев и другите звезди на Наполи. Знам, че това е голям шанс за мен и ще се постарая да покажа най-доброто от себе си и да оправдая очакванията към мен", коментира Лъчезар Ангелов.

Сагата "Модрич" най-сетне се разплете, след като Тотнъм прие офертата на Реал Мадрид за 26-годишния полузащитник, съобщава "Сън". Според британския таблоид, от ръководството на шпорите са дали съгласието си за трансфера на хърватския национал в испанския гранд срещу сумата от 36 млн. паунда.
Нежеланието на Лука Модрич да си присъедини към предсезонната подготовка на лондончани, които са на турне в САЩ, значително улеснило преговорите между ръководствата на двата клуба.

Хуан Капдевиля, световният и европейски шампион с Испания, премина от португалския Бенфика в Еспаньол. Според иберийските медии контрактът на 34-годишния защитник с каталунския клуб е за 2 години. Сделката се движи от офиса на Лъчезар Танев в Барселона. Българинът и аржентинецът Орасио Гаджоли държат правата на футболиста, информира "Труд".
Латиноамериканският агент е човекът, който на вододела между столетията програмира привличането от Нюелс Олд Бойс в каталунската столица на 12-годишния тогава Лео Меси. По-късно обаче бащата на днешната мегазвезда се отказа от посредници при подписването на контракт с Барселона.

Изказване на вицепрезидента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е на път да постави началото на вълна от предположения за бъдещето на бразилската суперзвезда на Сантос Сао Пауло Неймар. След вчерашната победа над Ража Казабланка с 8:0, Бартомеу намекна, че Барса може да се опита да привлече Неймар след края на Олимпиадата. Феновете на каталунския тим без съмнение ще чакат с огромно нетърпение края на футболния турнир в Лондон, за да се види какво ще се случи с бразилския феномен. Бартомеу в същото време призна, че Неймар се явява футболист на Сантос и има договор с този клуб до 2014. Рано или късно обаче, ще дойде време нападателят да заиграе в Европа и Барселона ще направи всичко възможно да го доведе на "Камп Ноу", увери Бартомеу.
Барса все още не е направила сериозен трансфер през лятото, с изключение на привличането на защитника Жорди Алба. Изказването на вицепрезидента на испанския гранд идва малко след това на президента на Сантос Луис Алваро Рибейро. Наскоро той каза, че Неймар ще остане в Бразилия още поне година, но още сега би изслушал предложенията на всички клубове от Европа, които се интересуват от Неймар.
"Не е проста работата. Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Челси и Пари Сен Жермен също го искат", отбеляза Рибейро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vlatkyn
30.07.2012 11:23

Абе заблудени фенове на Манчо, не ви ли стана ясно, че Бербатов и за готвач ще се цани само и само да го държат в Манчестър. А тия детски брътвежи по отношение на турското първенство са смешни.Да не говорим, че не ти е ясно какво е корупция.

Martinho85
29.07.2012 21:00

Неймар в Барса-ненужна глезотия,имат си толкова млади и класни момчета като НЕймар,та и сигурно по-добри....Ще ги лишат от изяви за сметка на Неймар,защо?Толкова време изграждани играчи като братята Алкантара,Деулофеу,Куенка,Тейо,Роберто и т.н.Да не говорим за парите,които ще се оръсят Барса и откъде ще са сигурни,че ще се адаптира и пасне на стила на Барса и на живота в Европа...Ако това с Модрич е вярно ще се радвам,не толкова че отива в Реал,колкото,че ми писна всеки ден да чета за този глезльо и капризен тишкар....Язък му за футболните качества....А за Бербо,това ще е голяма грешка,по-голяма от това да остане в МЮ на скамейката/като подчертавам,че хич не съм привърженик на последната опция,но като ще напуска тима,само да не е в това пропаднало турско първенство,защо пропаднало?Питайте да ви обясня/....

Martinho85
30.07.2012 04:54

Първо толкова уредено първенство,няма година,без която да няма разкрити и наказани отбори,треньори и играчи....Второ,класа на Балканите да,но в Европа не...Трето,от второ следва,че не е за Бербо нито един турски тим,понеже неговата класа е в пъти над тази на турските отбори....4-то,освен някакви вътрешни успехи,Бербо такива в Европа няма да види/под успех не визирам спечелване на ЛЕ или ШЛ,а добро представяне в групите и евентуално излизане от тях/....Ако искаш още доводи,кажи да ти спомена

ali7oOo1994
29.07.2012 23:28

Обясни защо