Трансферен дневник, 24 юли: Милан е готов да извади 20 милиона евро за Робен

17:59
Трансферен дневник, 24 юли: Милан е готов да извади 20 милиона евро за Робен
Ето акцентите за 24 юли, вторник:

ЦСКА прави опити да продаде в чужбина двама от защитниците си. Клубът усилено търси купувач на Иван Бандаловски и Пламен Крачунов. За първия интерес има от Уулвърхямптън, а за втория от полски отбор, съобщава "Тема Спорт".

►Шампионът Лудогорец е напът да привлече нов бразилски нападател в редиците си. След като удариха на камък с 24-годишния Паулиньо, разградчани са се насочили към друг офанзивен футболист от южноамериканската страна, информира "Тема Спорт".

►Почти всички основни футболисти на Локомотив Пловдив ще преминат в други отбори, след напускането на собственика Константин Динев. Най-много играчи ще преминат в ЦСКА, а Славия и Левски също се намесват в тази борба. Йордан Тодоров, Даниел Георгиев и Илиян Йорданов вероятно ще преминат при белите, а Христо Златински е гласен за "Герена", пише вестник "Меридиан мач".

Литекс усилено търси отбори в Русия на най-конвертируемите играчи в състава - Георги Миланов и Николай Бодуров. Двамата със сигурност ще бъдат продадени най-много до две седмици, разкрива "Меридиан мач".

►Френските защитници Жереми Родригес и Юнес Бенжелюн официално станаха футболисти на ЦСКА, след като снощи подписаха личните си договори. Двамата се обвързват за срок от 2 години, като контрактите им са на приблизителна стойност 100 хиляди евро на сезон. Родригес и Бенжелюн се разделиха вчера с Локомотив Пловдив след отказа на досегашния собственик Константин Динев да продължи издръжката на черно-белия клуб.

Родригес имаше предложение и веднага след края на миналия сезон да се присъедини към ЦСКА, а тогава армейците дори бяха готови да платят и малка трансферна сума. След събитията вчера обаче те го взимат като свободен агент. Родригес е продукт на школата на френския Сошо, но никога не е играл във френската Лига 1.

Двамата имат сериозен опит от Западна Европа и трябва да се адаптират за минимум време. Ръководството на ЦСКА вече подготвя трансфери на Иван Бандаловски и Пламен Крачунов, като най-вероятната дестинация за тях е Украйна.

Етър стана първият отбор в България, който привлече национал от Гваделупа, след като Грегори Жандре подписа договор за три години с виолетовите. Жандре бе тестван в последните няколко контроли и остави много добри впечатления с играта си. Той е роден на през 1986 г., висок е 180 см и тежи 79 кг. Играе като ляв атакуващ халф и има 21 мача за островната държава със седем вкарани гола.

Договор с Етър 1924 подписа и другият изпробван футболист – централният нападател Арчи Фатаки. 23-годишният французин от конгоански произход е роден в Тулуза през 1989 година и е юноша на едноименния местен клуб. Висок е 186 см, тежи 82 кг. и през последните два сезона е играл в четвъртодивизионния френски Тарб. Преди да дойде във Велико Търново, Фатаки, който е национал на Конго, бе на проби в Берое.

С привличането на Жандре и Фатаки новите попълнения на виолетовите станаха точно десет.

Серж Нюаджи е подписал договор за три години с ЦСКА, обяви сайтът "Футафрика365", който се позовава на информация от близък до играча. 20-годишният тогоански нападател през миналия месец бе освободен от Ница и изкара кратък пробен период в тима на Стойчо Младенов. Нюаджи игра в контролите на червените срещу македонския Дрита и Ботев Враца, но не успя да отбележи гол, макар че според сайта той се е разписал веднъж.

Френският защитник Лоран Косчелни продължи договора си с английския  Арсенал. Лондончаните не обявиха параметрите на новото споразумение, но официалното съобщение гласи, че то е дългосрочно. "Прекарах хубави моменти тук и очаквам с нетърпение развитието на кариерата ми в Арсенал", каза Косчелни.

►Ръководството на Зенит иска да привлече защитника на Ливърпул Мартин Шкъртел, който премина в английския футболен клуб именно с трансфер от отбора от Санкт Петербург, съобщи "Дейли Мейл". Според английското издание, ръководството на Зенит е готово да плаща заплата от 110 хиляди лири на седмица на словашкия национал. Към него обаче има интерес също от Манчестър Сити и Наполи.

Зенит продаде Шкъртел на Ливърпул през 2008 година с трансфер на стойност 6.5 милиона лири, но в момента цената за правата на защитника възлиза на около 14 милиона.

Испанският футболен клуб Севиля освободи френския бранител Жулиен Ескюде и италианския халф Тиберио Гуаренте. Двамата играчи вече са свободни агенти, след като договорите им бяха прекратени "по взаимно съгласие". Те лекуваха тежки контузии през изминалия сезон, в който Севиля завърши на разочароващата девета позиция в крайното класиране на Примера дивисион. 32-годишният Ескюде вече се споразумя с турския Бешикташ, а пет години по-младият Гуаренте преговаря с Болоня.

►Английският футболен клуб Евертън прие оферта на Ню Йорк Ред Бул за трансфер на халфа Тим Кейхил. 32-годишният австралиец ще премине в отбора от Мейджър сокър лигата за около един милион британски лири.

"Тим ще премине в състава на Ред Булс с минимален трансфер, ако приеме личните условия и издържи медицинския тест. Той ще пътува за САЩ след няколко дни", съобщиха от щаба на карамелите.

►Вариантът Фелипе Мело да остане в Галатасарай за постоянно пропадна и бразилецът ще си търси нов отбор.

Дефанзивният халф на Ювентус игра под наем в турския гранд миналия сезон. Воденият от Фатих Терим отбор искаше да задържи играча, но двата клуба не успяха да се договорят за трансферната сума. Хосе Родригес Бастер, мениджър на Мело, съобщи пред Анадолската агенция, че клиентът му е направил всичко възможно, за да остане в Турция.

"Мело го устройваше всичко в турския клуб, а също така други предложения за него нямаше", коментира Бастер.

Самият футболист пък призна в "Туитър", че е съгласувал условията за личния си контракт с Галатасарай, но клубовете не са постигнали договорка заради високата цена, поискана от Ювентус. Още миналата седмица вицепрезидентът на Галатасарай Рефик Аркан заяви, че 13 милиона евро е твърде нереална сума.

Якуб Блашчиковски сложи край на спекулациите около своето бъдеще и подписа нов договор за следващите четири години с Борусия Дортмунд. Полският национал направи страхотен сезон в Германия, а след това блесна и по време на Евро 2012.

"Много се радвам, че ще остана в Дортмунд. Няма много клубове с толкова много фенове и такива, които сториха толкова много, както ние през последните две години. Аз съм щастлив, че подписах нов контракт", каза Блашчиковски.

►Италианските грандове Ювентус и Интер могат да разменят нападатели си, информира "Тутоспорт". Според новината на изданието, съществува вероятност ненужният в състава на Андреа Страмачони Джампаоло Пацини да премине в редиците на Старата госпожа, а нерадзурите да се подсилят Фабио Куалярела.

Майнц 05 подписа с полузащитника на Унион Берлин Чинеду Еде. 25-годишният футболист сложи подписа си върху четиригодишен контракт. В същото време се разбра, че мястото му в атаката на железните ще бъде запълнено от словака Адам Немец, който бе освободен от Инголщад.

►29-годишният полузащитник на Борусия Дортмунд Флориан Кринге ще продължи кариерата си в тима на Санкт Паули. В края на миналия сезон той бе освободен от вестфалския тим, след като не успя да се наложи сред най-добрите на Юрген Клоп.

►Колумбиецът Хуан Куадрадо ще играе под наем във Фиорентина. 24-годишният халф бе преотстъпен на виолетовите от тима на Удинезе, който е готов да се раздели с играча след края на следващия сезон.

►Завърналият се в елита на немския футбол тим на Айнтрахт Франкфурт привлече централния бранител на Реал Сосиедад Вадим Демидов. Контрактът на норвежеца с орлите е за срок от 3 години.

►Отборът на Лийдс финализира трансферите на Люк Варни и Родолф Аустин. Варни, който играе като нападател, пристига в отбора на белите от Портсмут. Националът на Ямайка пък бе закупен от норвежкия Бран. Той е футболист с дефанзивни качества.

►Фланговият полузащитник на руския шампион Зенит Шаболч Хущи смени клубната си принадлежност, след като парафира за 3 години с немския първодивизионен тим Хановер 96.

Отборът на Милан, който през настоящия летен трансферен прозорец се раздели с голяма част от основните си футболисти, е готов да отправи оферта от 20 млн. евро за правата на крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен, съобщава "L'Equipe". Според френското издание, от ръководството на росонерите планират да похарчат част от парите от трансферите на Силва и Ибрахимович за холандския национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fen_na_juventus
24.07.2012 20:20

За мен Фабио Куалярела е много по-добър футболист от Джампаоло Пацини! *wink*

SuperSizee
24.07.2012 22:00

за добър е добър, но е стъклен футболист, не може да изкара един пълен сезон *sad*

fen_na_juventus
24.07.2012 20:17

►Италианските грандове Ювентус и Интер могат да разменят нападатели си, информира "Тутоспорт". Според новината на изданието, съществува вероятност ненужният в състава на Андреа Страмачони Джампаоло Пацини да премине в редиците на Старата госпожа, а нерадзурите да се подсилят Фабио Куалярела.

УЖАСССС *sick**sick**sick* Дано тази размяна не стане факт!!!

efc27
24.07.2012 18:41

Сбогом Тим беше велик *beer*.Парите от продажбата му сигурно ще се използват за привличането на Пиенаар.

mario93
24.07.2012 19:38

Даже смея да твърдя,че там се справяше много добре,даже по едно време беше свързан с трансфер в Челси

demetrio
24.07.2012 19:07

Преди да отиде в Тотнъм наистина беше в Евертън

efc27
24.07.2012 18:59

Беше под наем, но той толкова добре игра, че Мойс явно иска да го купи.

demetrio
24.07.2012 18:56

Наистина ГОЛЯМ !!!

darklight
24.07.2012 18:55

Чакай малко, Пиенар не беше ли в Евертън преди да бъде продаден? Какъв е смисъла да купувате играч, който е бил ваш и вие сте го продали, и сега да го купувате обратно?

gogata99
24.07.2012 18:16

За пръв път чувам за отбор който прави опити да продаде свой футболисти : -> '' ►ЦСКА прави опити да продаде в чужбина двама от защитниците си. Клубът усилено търси купувач на Иван Бандаловски и Пламен Крачунов. За първия интерес има от Уулвърхямптън, а за втория от полски отбор, съобщава "Тема Спорт". '' *lol**lol*

darklight
24.07.2012 18:10

Аз още се чудя как така още стои в Байерн. Сигурно цял Мюнхен го мрази заради пропуските, които направи.

dqkataa
24.07.2012 18:56

стои защото направи много за отбора,класира го на финал преди 2 год. сега че този сезон не игра добре не игра,но това не е оправдание да го мразят всички