Трансферен дневник, 19 юли: Реал отказал 45 милиона евро за Игуаин, Челси взима втори Азар

18:04
Трансферен дневник, 19 юли: Реал отказал 45 милиона евро за Игуаин, Челси взима втори Азар
Вижте акцентите за 19 юли, четвъртък:

Жуниор Мораеш замина за Украйна вчера по обяд. Всички детайли по трансфера на нападателя от ЦСКА в Металург Донецк вече са уточнени. Червените ще приберат 1.4 милиона евро. Днес бразилецът трябва да подпише личния си договор, съобщава "Тема Спорт".

►Португалецът Педро Еуженио се присъедини към втория лагер на Ботев Пловдив, информира "Тема Спорт". Той е защитник, на 22 години, минал през школите на Спортинг Лисабон и Бенфика.

►Парагвайският халф Маркос Риверос е на 90% сигурен за ЦСКА. Футболистът ще играе под наем при червените за един сезон, разкрива "Меридиан мач".

►26-годишният нападател Тиаго Таргиньо ще пристигне в ЦСКА. Дълго време той е бил собственост на Витория Гимараеш, но в момента е свободен агент, пише "Меридиан мач".

►Българският защитник на Левски Йордан Милиев подписа договор за една година с елитния израелски футболен клуб Ирони Рамат Хашарон, съобщават местните медии. Той ще премине в новия си отбор с трансферна сума, която засега не е известна. 24-годишният защитник ще се присъедини към новия си клуб по време на подготвителния лагер в Банско. Там Ирони Рамат Хашарон, който завърши на 11-о място през миналия сезон, ще срещне Пирин, Аполон Лимасол и Локомотив София.

►Италианският футболен клуб Губио съобщи, че е привлякъл българския нападател Андрей Гълъбинов. 24-годишният български играч е собственост на Ливорно, но преминава в новия си клуб под наем за един сезон.

Андрей започва да тренира в школата на ЦСКА с набор 1988 г. преди доста години. Родителите му обаче започват работа в Кипър и младият футболист се мести в школата на Омония (Никозия). През 2005 г. семейството се премества в Италия, а там нападателят преминава през школите на няколко отбора.

►Тринадесет милиона евро е твърде висока цена за Фелипе Мело, коментира вицепрезидентът на Галатасарай Рефик Аркан пред "Radyospor".

"Ако Мело иска да играе при нас, той трябва да говори с Ювентус и да ги помоли да намалят исканата цена за него. Ако не може да сключим сделка за Мело, имаме алтернативни варианти", каза Аркан.

29-годишният бразилец игра под наем в турския гранд от Ювентус през миналия сезон и наниза 12 гола в 36 шампионатни мача.

►На този етап не съществува никаква възможност Антонио Касано да се върне в Сампдория, коментира вицепрезидентът на тима Едуардо Гароне.

"Категорично изключвам подобна възможност на този етап. Не крия, че с Касано са свързани прекрасни спомени за нас, запазихме отлични взаимоотношения, но пътищата ни се разделиха. За него ще бъде по-добре да продължи кариерата си в Милан", каза Гароне.

Касано игра за Сампдория в продължение на четири сезона, но напусна през 2011 година заради скандал с президента на клуба. За моряците той записа 96 мача и 35 гола.

►Димитър Бербатов е фантастичен футболист, но ако пожелае да си тръгне и получим добра оферта, ще го пуснем, обясни мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Вчера българинът асистира на Федерико Македа за единствения гол при победата над Ама Зулу в контрола.

"Не е нужно да хваля качествата на Димитър. Той е фантастичен футболист. Може би през миналия сезон не получи достатъчно възможност да играе, а на неговата възраст е трудно да приеме, че е втори избор в нападателната линия на тима. Играчи като Рууни, Уелбек и Чичарито бяха пред него през миналата кампания. Знам, че му е трудно, но днес той се представи на много високо ниво. Знам, че той иска да напусне и за мен е лесно да го продам. Ако той остане вярвам, че също ще бъде щастлив. Но ако някой дойде за него и Димитър пожелае да си тръгне, ние няма да го спираме", сподели Фърги.

Гара Дембеле може да продължи кариерата си в изпадналия от Висшата лига на Англия Блекбърн. Бившият футболист на Левски, който има договор с Фрайбург до 2015 година, си търси нов отбор, след като германците са го информирали, че няма да разчитат на него. Нападателят ще трябва да впечатли мениджърът на Роувърс Стив Кийн по време на пробите в тима. Все още не е ясно каква цена ще поиска Фрайбург. Преди време немският клуб плати 2.2 милиона на Левски за голмайстора.

►Италианският шампион Ювентус няма намерение да се отказва от трансфера на Стеван Йоветич, въпреки че от настоящия му клуб Фиорентина обявиха, че няма да го пуснат за по-малко от 30 млн. евро. Генералният директор на Старата госпожа Бепе Марота заяви, че ще продължат да водят преговори с виолетовите за правата на черногорския национал.

"Всеки отбор има право да определи цена за своя футболист. Исканата сума е сериозна за нас. Не знам дали можем да си позволим лукса изпълним това условие, но ние ще продължим да се пазарим", сподели Марота пред "Tuttomercatoweb.com".

Рома си осигури правата на защитника на Коринтианс Леандро Кастан срещу сумата от 5 млн. евро. 25-годишният футболист сложи подписа си върху четиригодишен договор, съобщи официалната уеб страница на вълците.

►Нападателят на Реал Мадрид Гонзало Игуаин продължава да е спряган за трансфер в Ювентус. Според информацията на испанското издание "Марка", офертата на Старата госпожа от 45 млн. евро за аржентинеца е била отхвърлена от ръководството на Белия балет. 24-годишният нападател също не приел предложението на италианците за годишна заплата от 7 млн. евро, след като е бил уверен от Жозе Моуриньо, че ще му се разчита на "Сантяго Бернабеу".

►Мароканският нападател Юсеф Ел-Араби се завърна в Европа, след като парафира за 5 сезона с испанския първодивизионен тим Гранада. 25-годишният футболист, чиято активна състезателна кариера започна във френския Каен, пристига на "Лос Карменес" от Ал Хилал, който се подвизава в първенството на Саудитска Арабия.

►Последният носител на Купата на Шампионската лига Челси е на крачка от привличането на по-малкия брат на Еден Азар - Торган. Футболистът и Ланс признаха за напредналите преговори с Челси, като се очаква до няколко дни трансферът да бъде официално финализиран.

Робин ван Перси е близо до трансфер в Манчестър Юнайтед, пише "Мирър". Червените дяволи ще платят 20 милиона лири на Арсенал за холандския голмайстор.

Преди няколко седмици Ван Перси отказа да поднови договора си с топчиите заради липсата на трофеи и разногласия с Арсен Венгер относно бъдещето на отбора. Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън иска да оформи атомно нападение Уейн Рууни – Робин ван Перси. През миналия сезон двамата имат общо 57 гола. До момента се смяташе, че Ювентус и Манчестър Сити са фаворити за подписа на нападателя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
23.07.2012 11:12

голяма смех, ако РВП отиде в МЮ...просто ще пропадне в очите на феновете на футбола...да бе отишъл в Реал или Барса, а той в кръвните врагове МЮ...дори МС бяха по-добър вариант, но той си решава...голям зор да грабне 2 титли...ми да се връща в Холандия и да цепи по 110 гола на сезон и да взима всичките вътрешни купи+евентуално ЛЕ...голямо предателство ще е спрямо Арсенал...

Martinho85
21.07.2012 22:53

Тоз пък Торган идея си нямам дали струва като играч,колкото брат си и въобще заслужаваше ли си взимането му?А ако някой врява,че Игуаин ще напусне Реал,без значение каква оферта се дава,значи е заблуден...Реал нямат нападатели типични,освен 2-ма...Абсурд е да се махне Игуаин,даже се чудя как Жозе не е поискал да се купи надапател!А Юве нека вземат Йоветич,защото РВП не вярвам да дойде при тях...

mario93
20.07.2012 16:51

Кристияно Роналдо ,в Фк Севлиево от новия сезон.Офицялно

Sc0oby_Doo
19.07.2012 19:42

Дано Перси да не дойде в Юнайтед,всички знаем как САФ се отнася с нападателите на неговата възраст.

Fabregas_boy
19.07.2012 18:25

Бианконерите дават 45 за Игуани,а 30 млн им се струва сериозна сума...личи си когато журналистите не работят в екип и едните започнат да си измислят повече.*joking*

Fabregas_boy
19.07.2012 22:01

Пак съм си гледал носа като съм писал,мерси за забележката.*joking*

Toddor
19.07.2012 21:24

Игуани *lol**lol**lol*

mario93
19.07.2012 18:16

Дано брат му да е още по-добър

Sc0oby_Doo
19.07.2012 19:49

Брат му не е кой знае колко добър но пък за мотивация не вярвам да дадът повече от 2 милиона за него.