Прогнозите на специалиста за мачовете на Левски, ЦСКА и Локо Пловдив в ЛЕ

11:04
Прогнозите на специалиста за мачовете на Левски, ЦСКА и Локо Пловдив в ЛЕ
Днес ще се изиграят първите срещи от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. Във втората по престиж европейска клубна надпревара нашата страна има три представителя, които започват участието си през този сезон именно от тази фаза.
Тимът на Локомотив Пловдив домакинства на холандския Витес в първата среща, която ще се играе на Градския стадион в Ловеч от 18:30 часа.
Левски приема босненския ФК Сараево на "Георги Аспарухов" от 20:00 часа.
ЦСКА пък гостува на словенския Мура 05, а мачът е от 21:00 часа българско време.


Прогнози за мачовете на българските отбори в турнира Лига Европа:



Участието в квалификациите на този турнир може да се определени като страхотен бонус от страна на съдбата към отбора на Локомотив Пловдив. Тимът се оказа тук след щастливо стечение на обстоятелствата в първенството едва в последни кръг (ако изключил загубения финал за Купата на България), а и с нищо не показа, че заслужава да представлява България в Лига Европа. Тимът показва характер във вътрешното първенство, само когато е домакин в Пловдив, а днес мача няма да бъде там. Почти сигурно е, че само с желание и хъс едва ли тимът ще може да окаже подобаваща съпротива на далеч по-класния си съперник. Локомотив прави селекция в движение, идват играчи само като свободни агенти, други си тръгват, пак се връщат по настояване на президента и хаосът е налице. Двама от май-класните офанзивните играчи вече не са част от клуба. И Карвальо и Даксон ги няма. Освен това отборът играе с експериментална отбрана, притежава само един единствен доста натежал и тромав при това таран, в лицето на Тасио и вероятно ще постави под сериозен въпрос възможностите си да се разпише изобщо днес. Витес бяха поети от новият си треньор, Рутен, който е утвърдено име, а и раздвижи транферите в отбора. В това съперничество футболните стойности на двата съперника са разминават значително, като очаквам Витес да няма проблеми да победи още в Ловеч и вероятно да обезсмисли реванша още сега.
Прогноза: 2
 


Интересът към тази среща ще бъде завиден, като Левски вероятно ще се радва на доста сериозна фенска подкрепа, поне в началото на сезона. Това няма как да не подтикне всички свързани с клуба и конкретно играчите да направят така, че отборът да спечели дебютната среща на новия си треньор и то на собствения стадион. Левски несъмнено е по-добрият тим от двата и трябва да спечели първата среща, за да разсее всички съмнения относно това кой от тези съперници ще продължи напред. Коефициентът за домакинска победа е доста нисък и затова смятам, че с един по-детайлен поглед и доза късмет може да се оползотвори една далеч по-примамлива ставка. Тази, че ФК Сараево няма да се разпише тази вечер. Под ръководството на новия треньор Илиев, Левски не промени нищо в постройката си на игра, но сега по-голяма част от играчите подбрани в познатата формация, отделят значително повече внимание на играта в отбрана. Треньорът на Левски подчерта, че отборът работи главно върху насоките да отнема по-бързо топката, когато я загуби и най-вече върху това да намали боря на допуснатите попадения. Синият отбор ще се опита да вземе чиста победа, независимо с какъв резултат, а няма да има за цел да се надиграва със съперника и да демонстрира пред феновете невероятно футболно израстване само за една подготовка. Това напълно съответства на визията за играта и на треньор Илиев, който гради всичко в тима около здравата отбрана. С наличието в сърцето на отбраната на Ели и най-вече на изпитания Станислав Ангелов, рутината и спокойствието в отбора ще се увеличат неимоверно. В това домакинство няма да има значение с колко гола ще бъде евентуалната победата за Левски, а по-скоро ще е важно тимът да не инкасира гол и да покаже надграждане. Сараево беше доста резултатен в миналата фаза на турнира, но съперникът беше от полуаматьорско ниво. Сравнение няма как да се направи с днешната среща. Сега при челния сблъсък с реалните измерения в Лига Европа, Сараево едва ли ще съумее да се разпише посредством потенциала, с който разполага.
Прогноза: Сараево няма да отбележи гол
 

 
Мура 05 вече показа на какво ще разчита в евроизявите си в този тежък за нея сезон. Това определено няма да бъдат атрактивният и атакуващият стил на игра, а отборният дух и здравата отбрана. Отборът отново ще се надява на нелогична развръзка и на резултат, който да го остави до последно с надежди за продължаване и финансови приходи. ЦСКА под ръководството на Стойчо Младенов по традиция в международните си изяви извън България играе доста прагматично, че дори и крайно прибрано. Днешният съперник е напълно преодолим за ЦСКА, но неразбориите в клуба и едно евентуално отпадане на първото стъпало в Европа ще дойде в повече на всички свързани с него, а и на феновете. За това смятам, че старши треньорът на червените от София отново няма да изневери на своето кредо и ще предпочете сигурността преди всичко. ЦСКА ще стартира вероятно с Шеридън на върха на атаката, което ще направи отборът още по-предвидим за съперника. Янев, Бандаловски и Присо ще сипят центрирания към него от тъчлиниите, а в средата двамата опорни халфове ще се опитват да отнемат бързо топката и отново да я подават на фланговете. Рискът ще бъде сведен до минимум, а от това ще пострада и креативността. Мура ще чака своя шанс точно както правеше срещу Баку. Словенците несъмнено ще са повече от щастливи и на нулево реми. Ако ЦСКА поведе ще се надява да задържи преднината си с малко футболни аргументи и повече опит, като и Мура вероятно няма да има за къде да бърза. ЦСКА ще има доста проблеми с отбелязването на попадения, ако разчита изцяло на споменатите от мен позиционни действия, но при наличните състезатели в селекцията на отбора няма как до очаквам нещо по-различно. Всички тези предпоставки ще доведат до малко попадения в тази среща, като ставката за избраната опция от мен се доближава до тази за победа на ЦСКА, а като сигурност опцията за под 2,5 гола тук значително превъзхожда.
Прогноза: Под 2,5 гола

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PIMPDreamS
19.07.2012 22:08

само чорбата да излезнат Х и ми излиза фиша за една камара пари *smile*)) (в коментар номер 11 съм ги написал още на обед, да не кажете че си измислям)

hanz066
19.07.2012 16:17

Локомотив Пловдив - Витес 0:2
Левски - Сараево 3:0
Мура - ЦСКА 0 - 0

Neonblack
19.07.2012 16:02

Успех на българските отбори!
Само Ботев!

mivanov
19.07.2012 15:39

Локомотив - Витес 1:1
Левски - Сараево 3:1
Мура - ЦСКА 1:1; 1:2

lazera0
19.07.2012 13:58

Локомотив Пловдив - Витес 1Х
Левски - ФК Сараево 1
Мура 05 - ЦСКА 2

greenhool
19.07.2012 13:39

Според мен днеска ще има от всичко *smile* карам ги поред 2ка..1ца...Х.. пожелавам успех на всички български отбори*thumb_up*

scouser_pool
19.07.2012 13:11

Локомотив Пловдив - Витес 2 , Левски-Сараево 1 , Мура - ЦСКА Х2 !

scouser_pool
19.07.2012 13:07

"с нищо не показа, че заслужава да представлява България в Лига Европа"-много точно го каза специалиста...всяка година България вкарва някакви левашки отбори в Европа , вместо за тая купа дайте го мястото на 4тия отбор , Черноморец показаха , че заслужават , най-вече заради Херо даже 3то място (Левски се уредиха със съдиите , то е ясно) , и ако бяхме отишли нямаше да се налага да си продаваме добрите играчи за да стоим стабилно финансово и Херо пак щеше да вземе някоя звезда свободен агент...Таа , в топ първенствата в Европа си вкарват носителя на Купата в ЛЕ , защото там това си е постижение , докато тук най-много да се измъкнеш измежду капките като Берое и Локо Пл ...за пръв път от доста години миналия сезон в България имаше сериозна конкуренция за топ 5 местата , а не като преди Левски,Цска и Литекс и дотам...Ще се радвам ако Локо бият ама няма да стане , с този слаб отбор ще отнесат най-малко 3 шайби!

fabregascho
19.07.2012 15:39

Това да не е концерт по желание???Ясно и точно си пише в лига Европа отива победителя от турнира за националната купа или финалиста ако победителя вече си е осигурил място в турнирите както беше сега с Лудогорец.Кой е виновен на Черноморец???Защо не спечелиха те купата???И ако нямаш доказателства за купени съдии и мачове по-добре си трай че ставаш за резил.Все Левски са купили!!!!!Сваляй очилата и подкрепяй Бг отборите а не ми разправяй кой заслужава и кой не да представя Бг.Успех на всичките ни евроучастници.За да можем да вдигнем коефицента да спечелим още едно място за Бг отбор та да може и Черноморец да участват стига да си го заслужат де!!!

PIMPDreamS
19.07.2012 13:00

Локомотив Пловдив - Витес X
Левски - ФК Сараево 1
Мура 05 - ЦСКА X

fen_na_juventus
19.07.2012 12:53

Локомотив Пловдив - Витес 1
Левски - ФК Сараево 1
Мура 05 - ЦСКА 2

Valenti555
19.07.2012 12:05

"Специалиста" пак не е в час. Надявам се влака да го докара до "Х". За чорбата е проблематично, но повече отива на "Х" с късмет "2". Виж за говедата нищо не е сигурно. Шанса за "1" е голям, но май по-голям е шанса за "2", защото прекалено много разчитат на стари куци коне.

MaLkO_LuD94
19.07.2012 17:42

Това че ви казвам истината не означава че съм тъп *wink*

shifo76
19.07.2012 16:54

Съгласен ,но след фенчетата на Челси си точно ти *smile*

MaLkO_LuD94
19.07.2012 16:49

След феновете на Челси може би *wink*

johnterry26
19.07.2012 15:39

Хора запомнете го тоя най смешният тип в тоя сайт след Сър Роберто *beer* .

MaLkO_LuD94
19.07.2012 14:24

Винаги ставаме за нещо повече от Левски така че бъди спокоен *wink* Довечера ще напишете още една страница от библията със срамни ви историий *smile*

lazera0
19.07.2012 13:57

Цска ако не става за нищо за Левски да не говори ме

Deco_Sneijder
19.07.2012 13:25

Епичен коментар, оплю всички бг отбори и все пак ги подкрепяш xDDDDDDDDDD

Strraxo
19.07.2012 12:18

Е кво той си признава че за нищо неставате.. Левски напред !

MaLkO_LuD94
19.07.2012 12:15

И ти си фен на ЦСКА ??? пфпф гръмни се *wink*

ivutu84
19.07.2012 11:28

две победи и един равен ще е много добре за българските отбори днес.

Jurka5
19.07.2012 11:17

Левски не играят ли от 20:00 часа? Поне така пише на билета. Успех и на другите отбори.

Fabregas_boy
19.07.2012 11:51

Виж какво пише на билета ти,на картинката с емблемите и в началото на статията.ФАРС!

electronation
19.07.2012 11:47

Те тия тука незнаят кво става всеки път. Ми тоя специалист дето нищо непознава *smile*