Трансферен дневник, 18 юли: Интер готов да размени Майкон за Шахин, АВБ иска Хълк

18:55
Трансферен дневник, 18 юли: Интер готов да размени Майкон за Шахин, АВБ иска Хълк
Вижте водещите трансферни новини от деня:

►Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев желае Мартин Камбуров за заместник на Даксон да Силва, който по всяка вероятност ще премине във Вашку да Гама, съобщава "7 дни спорт". В момента любимецът на агитката на смърфовете играе в китайския Далиен.

Монтана привлече двама таланти от школата на Левски. Първи тренировки с отбора направиха вчера нападателят Тодор Чокарски и десният бек Илия Мунин, информира "7 дни спорт".

►Защитникът на ЦСКА Иван Бандаловски е бил предложен на английския Уулвърхямптън. Не е тайна, че червените се нуждаят спешно от пари и са готови на всички, за да прибавят някой лев към сметката си, разкрива "Меридиан мач".

►Бранителят на Левски Йордан Милиев отново ще пътува за Израел в близките дни. От ръководството на местния Апоел Рамат Ашарон се са свързали с него и са настояли да се върне за нови преговори, пише "Меридиан мач".

►Ръководството на ЦСКА реагира на сериозната дупка в нападението на тима, която се образува след почти сигурната продажба на Жуниор Мораеш. Червените са много близо до привличането на нападателя на Витория Гимараеш Тиаго Таржиньо, съобщава местното издание "A Bola". Според информациите, нападателят съвсем скоро ще пристигне в България и ще подпише договор с клуба от стадион "Българска армия".

►Доскорошния халф на Берое Слави Жеков ще играе от нови сезон в тима от Югоизточна В група Верея Стара Загора, който си извоюва промоция. Освен, че ще бъде на терена Жеков ще бъде и помощник на треньора Кольо Христов. Както е известно от ръководството на Берое не предложиха нов договор на Слави Жеков, след края на шампионата, въпреки че е един от любимците на публиката. Халфът е юноша на старозагорския клуб и близо 10 години игра за Берое.

"Въпреки всичко си оставам бероец и се надявам един ден отново да се върна в любимия си клуб. Готов съм да го направя по всяко време, но ако от ръководството ме поканят", каза Слави Жеков.

ЦСКА и Насионал Асунсион си стиснаха ръцете по факса за трансфера на парагвайския национал Маркос Риверос. Червените трябва да платят 100 хил. евро наем за 12-месечен договор с дефанзивния халф. Сделка обаче още няма, тъй като предстоят разговори за личните условия на играча, съобщава "Труд".

И все пак първоначалните очаквания са положителни - Риверос няма да изнудва ЦСКА, а ще се съгласи на нормално за родните стандарти възнаграждение между 10 и 12 хиляди евро.

Трансферът на парагвайската звезда се движи от мениджъра Николай Ишков. Окончателният отговор ще дойде до края на седмицата и Риверос ще може да бъде картотекиран за следващите квалификационни кръгове в Лига Европа, ако ЦСКА отстрани словенския Мура.

След като сделката за парагваеца върви към финал, на път е да заглъхне интересът към нигериеца Кристиян Ободо. Халфът беше предложен на ЦСКА, но има значително по-високи финансови изисквания от Риверос и вероятно ще потърси щастието си в друга страна.

►Къде ще играе Жуниор Мораеш? Феновете на ЦСКА се молят: "Остани!"
И играч, и ръководство обаче гледат към трансфер. Единствено Металург Донецк иска на всяка цена голмайстора. Един път преговорите пропаднаха заради недоразумение между клубовете. ЦСКА държеше за цялата трансферна сума (1,8 милиона евро - б.р.) накуп, Металург предлагаше разсрочено плащане. И след като замина на лагер с отбора на Велизар Димитров, в крайна сметка Мораеш се върна в ЦСКА. Но с явното желание и от двете страни трансфер да има, пише вестник "Труд".

"Не всичко е плод на мое решение - призна Мораес пред "Гонг". - Знам, че клубът се нуждае от парите от трансфера ми. Ако се наложи, ще замина за Украйна. Каквото кажат шефовете, това ще бъде. Бъдещето не е изцяло в моите ръце".

Треньорът Стойчо Младенов не знаеше дали звездата ще се качи на самолета за Марибор и дали ще играе срещу "Мура" в четвъртък.

Възможно е пред Мораес да бъде поставен знака "Стоп", защото "Металург" също играе в Лига Европа и УЕФА може да го спре от картотека за втори тим, въпреки ранния стадий на турнира.

Ден преди заминаването за Словения ЦСКА подписа договор с Лукас Саша. Десният халф-бек беше представен като ново попълнение в събота, но заради липса на контракт нямаше и картотека.

►Българският нападател Емил Ангелов е постигнал съгласие по всички въпроси за договор с турския Коняспор, но единствено се чака издаването на турски паспорт на играча. Както се знае, в турската втора лига могат да играят до трима чужденци на възраст до 23 години. Коняспор остана във втора лига, след като загуби плейофите и няма право да подписва с чужденци над 23 години. Поради тази причина единственият вариант за бившия нападател на Черноморец, Левски и Литекс е да си извади турски паспорт, за какъвто е подал документи. В официалната страница на Коняспор пише, че ако това не стане до края на трансферния период, то Ангелов ще бъде привлечен през зимата. Последните индикации в медиите обаче са, че роденият в Хасково играч ще успее да вземе състезателни права още това лято.

►Съществува голяма вероятност нападателят на Манчестър Сити Един Джеко да премине в Милан, съобщи агентът на играча Сеяд Сушич.

"Всичко ще стане ясно в следващите няколко. Един Джеко харесва италианския шампионат и период в Милан може да му даде забележителен опит. Сега Милан се нуждае от нападател с качествата на Ибрахимович и само Джеко се явява оптимален кандидат за реализирането на тази цел", каза мениджърът.

Той допълни, че вероятността Джеко да подсили росонерите в момента е около 70%. Милан и гражданите вече са осъществили контакт, като преговорите продължават и в момента.

За заместник на Златан Ибрахимович е спряган и Карлос Тевес.

►Нападателят на Твенте Люк де Йонг вече е футболист на Борусия Мьонхенгбладбах, съобщиха от немския клуб. 21-годишният играч е сложил подписа си под контракт до лятото на 2017 година. По непотвърдена информация, немците са платили около 15 милиона евро.

"Много сме радостни, че трансферът най-накрая се осъществи и Люк ще може в петък да се присъедини към новите си съотборници на тренировъчния лагер. В негово лице ние получихме висококласен нападател, който независимо от това, че е само на 21 години, вече има добър опит, натрупан в Твенте и националния отбор на Холандия", заяви спортният директор на клуба Макс Елберт.

►Ръководството на Ювентус потвърди информациите, че клубът се интересува от черногорския нападател на Фиорентина Стеван Йоветич.

"Той ни харесва. Именно Йоветич е футболистът, който търсим – млад, перспективен играч, с отлична техника. Йоветич обаче принадлежи на Фиорентина, а те надали ще искат да се разделят с него", коментира генералният директор на бианконерите Джузепе Марота.

Според информациите, Фиорентина вече са отхвърлили оферта на стойност 13 милиона евро, плюс Матри и Пациенца за Йоветич.

Тотнъм ще предложи на Малага Джовани дос Сантос като разменна монета за Саломон Рондон. 23-годишният мексиканец премина в лондонския клуб през 2008 година, но бързо стана ненужен и бе пратен под наем в няколко отбора. През миналия сезон Рондон вкара 11 гола в 40 мача за Малага. Той е желан от Челси и Арсенал.

►Германският футболен клуб Айнтрахт Франкфурт прекрати договора на американския полузащитник Рикардо Кларк. От тима от Бундеслигата обявиха, че контрактът на Кларк е прекратен по взаимно съгласие, а решението влиза в сила от 31-ви юли. През миналия сезон Кларк игра под наем в Стабек (Норвегия).

►"Това е поредната голяма стъпка в моята кариера и още един сбъднат сън", сподели при представянето си като играч на Пари Сен Жермен шведският нападател Златан Ибрахимович.

30-годишният бивш футболист на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона и Милан подписа договор за три години.

"Много се радвам, защото това е проект, в който искам да съм замесен. Искам да бъда част от историята на този клуб. Тук съм, за да печеля и за нищо друго. Уверен съм, че можем да го направим и да спечелим всички възможни трофеи", каза Златан, който стана голмайстор в Серия А през миналия сезон с 28 попадения.

"Златан като човек, не само като играч, дава нещо различно на нашия отбор. Той е перфектното попълнение за нас", коментира спортният директор на парижани Леонардо.

Ибрахимович мина успешно медицинските прегледи и договори личните си условия. Нападателят ще заработва по 12 милиона евро на сезон в ПСЖ, но сумата може да достигне 14,5 милиона, в зависимост от премиите.

►Клинт Демспи не се продава, категорични са от Фулъм.

"Ние не сме получавали оферти от който и да е клуб за Клинт Демпси. Освен това, не желаем да окуражаваме другите клубове да отправят оферти за него", съобщи говорителят на Фулъм.

Американският национал е в Западен Лондон от 2007 година насам. Той е в полезрението на доста клубове, включително и от Ливърпул.

Интер е готов да даде десния си бек Майкон на Реал Мадрид срещу правата на Нури Шахин, съобщава "Corriere della Sport". Резервният вариант пред нерадзурите е да вземат турския национал под наем. Изданието твърди още, че италианците ще се опитат да се подсилят и с полузащитника на Байерн Мюнхен Анатолий Тимошчук.

►Нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовкси даде зелена светлина за трансфер в Манчестър Юнайтед.

"Винаги съм мечтаел да играя в Премиършип. Надявам се, че някой ден ще осъществя мечтите си. Щастлив съм в Дортмунд, но трябва да направя крачка напред, за да покоря нови върхове", сподели Левандовкси пред полската телевизия TVP.

►Новият мениджър на Тотнъм Андре Виаш-Боаш желае да привлече бившия си възпитаник от Порто Хълк, информира "Дейли Мейл". Според британското издание, младият специалист е взел зад гърба си подкрепата на ръководителите на шпорите, които се надявали, че колегите им от Португалия ще смъкнат цената на бразилеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MeToDueB
19.07.2012 10:38

имали нужда от пари червените .. е те тия двамата босове направиха 50 млн най-малко от тоя отбор и ги скриха някъде в дън земя и се правят, че няма пари .. мразя ги от душата си мисля, а по принцип не мразян никого ..

Juventus333
19.07.2012 01:52

Хълк може да отиде в Тотнъм заради отношенията си с АВБ. Стига да вземат Моутиньо и Хълк, а може да вземат и Карвальо съставът им ще стане много класен. *smile*

homiie
19.07.2012 00:21

Дай Боже Хълк да дойде в Челси.. Един от любимите ми играчи, толкова много го харесвам *smile*

kaloqn_099
18.07.2012 23:52

не се знае хълк може и да премине в челси *smile*

justbork0
18.07.2012 23:26

Дано вземем Хълк, и дано Дос Сантош не премине в Малага, много добър млад перспективен нападтел/крило, не искам да го загубим и АВБ да разчита на него...

ReDeViL666
18.07.2012 21:54

Половината от тоя целия текст е за ЦСКА - егати!

Deco_Sneijder
18.07.2012 21:03

Борусия Гладбах направиха страхотни трансфери, първо А.Домингез от А.Мадрид, страхотен защитник, а сега издебнаха за Де Йонг и го привлякоха, е така се работи през трансферния прозорец, Нюкясъл дава,дава и накрая загуби...

Bundesligarcho
18.07.2012 20:58

Люк де Йонг е доста добър играч.Добър трансфер на Борусия Мьонхенгладбах

fen_na_juventus
18.07.2012 20:48

►Ръководството на Ювентус потвърди информациите, че клубът се интересува от черногорския нападател на Фиорентина Стеван Йоветич.

"Той ни харесва. Именно Йоветич е футболистът, който търсим – млад, перспективен играч, с отлична техника. Йоветич обаче принадлежи на Фиорентина, а те надали ще искат да се разделят с него", коментира генералният директор на бианконерите Джузепе Марота.

Според информациите, Фиорентина вече са отхвърлили оферта на стойност 13 милиона евро, плюс Матри и Пациенца за Йоветич.

fen_na_juventus
18.07.2012 20:45

►Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев желае Мартин Камбуров за заместник на Даксон да Силва, който по всяка вероятност ще премине във Вашку да Гама, съобщава "7 дни спорт". В момента любимецът на агитката на смърфовете играе в китайския Далиен.

Дано го вземем! *smile*

sa6etoo
18.07.2012 20:42

майкон не премина ли в челси или не са се договорили изцяло? *smile*