Прогнози за всички днешни мачове от Шампионската лига

12:39
Прогнози за всички днешни мачове от Шампионската лига
През следващите два дни ще се проведат първите срещи от 2-ия квалификационен кръг на турнира Шампионска лига. Днешната програма на най-престижната клубна надпревара на Стария континент предлага 11 крайно любопитни двубоя, които още повече ще разгорещят лятната футболна вечер. Срещата между добрия стар познайник на българските отбори Жилина и израелския шампион Апоел Ирони Кирят Шмона може да бъде определена като черешката на деня.

Представяме Ви прогнози за днешните мачове от Шампионската лига:

► 18:00 часа: Юлисес - ФК Шериф Тираспол

Арменският шампион Юлисес се изправя срещу молдовската сила ФК Шериф Тираспол. На хартия разликата във възможностите на двата отбора е осезаема. Отборът на Севада Арзуманян е дебютант в най-престижната клубна надпреварата на Стария континент, като това ще е едва третото му участие в евротунирите. Домакините са далеч от формата, която демонстрираха през миналия сезон, което ясно може да се види от класирането им в арменската Висша лига - 6-о място, 16 точки. ФК Шериф Тираспол е много по-опитен в сравнение със своя съперник и поради ред причини е сочен за изявен фаворит в сблъсъка. Владислав Стоянов и компания имат нужния потенциал да запишат поне частичен успех на чужда земя.
Прогноза: Х2

► 18:45 часа: Флора Талин - Базел

Настоящите съперници са неизменна част от евротурнирите, но, разбира се, няма място за сравнение между тях. Флора Талин твърде рядко успява да се отличи със значимо представяне в клубните надпревари на Стария континент и логично не може да се похвали с успехи извън Естония. Швейцарският колос е доказана сила и определено превъзхожда кактусите във всяко отношение. Базел неведнъж е сътворял подвизи и поради много други причини ще е голяма изненада, ако не съумее да преодолее Флора Талин.
Прогноза: 2

► 19:00 часа: ХИК Хелзинки - КР Рейкявик

ХИК Хелзинки и КР Рейкявик също са едни от редовните участници в евротурнирите. Финландският шампион, за разлика от исландския участник, се представя много по-солидно на европейска сцена. В последно време синьо-белите демонстрират неубедителна форма във родната Вайкауслига, където водят битка за поредната си титла, заемайки 2-о място с 30 точки. КР Рейкявик пък оглавява подреждането в исландския шампионат и показва по-стабилни игри в сравнение с настоящия си съперник, но това едва ли уравновесява везните. ХИК Хелзинки е далеч по-добрият отбор и затова най-вероятно ще спечели днешното си домакинство.
Прогноза: 1

► 19:00 часа: Нефтчи Баку - Зестафони

Отборът на Нефтчи Баку има по-големи шансове за победа в първия мач, което се обуславя най-вече от домакинския фактор. Черно-белите имат опит в евротурнирите, но пък за сметка на това нямат значими успехи. Грузинският първенец Зестафони има по-малко записани участия в клубните надпревари на Стария континент. Въпреки това тимът на гостите е имал щастието да запише сравнително сполучливи еврокампании. През изминалите два сезона Зестафони бе на крачка от пробив в групите на Лига Европа, но в крайна сметка не успя да се противопостави на опита и класата на съперниците си. Предстоящата среща е открита за всичко. Най-приемлива изглежда опцията "под 2.5 гола".
Прогноза: Под 2.5 гола

► 19:30 часа: Дюделанж - Ред Бул Залцбург

Дюделанж стартира тазгодишното си участие в Шампионската лига от 1-ия квалификационен кръг, където се справи по категоричен начин с Тре Пене. Люксембургският представител елиминира шампиона на Сан Марино с общ резултат 11:0 и получи право да се изправи срещу Ред Бул Залцбург, който е далеч по-труден съперник. Никога досега червено-жълтите не са преодолявали 3-ия квалификационен етап на най-престижната клубна надпревара и сега, ако успеят да пренапишат историята си, ще е голям успех. Със сигурност на биковете няма да им е никак лесно на чужда земя, но все пак мисля, че ще успеят да стигнат до победата.
Прогноза: 2


► 20:00 часа: Слован Либерец - Шахтьор Караганди

Слован Либерец превъзхожда Шахтьор Караганди в почти всяко отношение. Опитът и класата на чешкия шампион и по-добрата кондиция на футболистите на казахстанския тим са най-важните фактори, които ще окажат влияние върху развитието на този сблъсък. Миньорите само веднъж имаха щастието да прескочат квалификационен кръг в евротурнирите, което говори достатъчно за потенциала, с който разполагат.
Прогноза: Х

► 20:30 часа: Жилина - Апоел Ирони Кирят Шмона

Добрите стари познайници на българските отбори Жилина и Апоел Ирони Кирят Шмона се изправят един срещу друг. Опитът ще е най-големият коз на словаците срещу израелския шампион, който ще участва в Шампионската лига за първи път в своята история. Погледнато като цяло обаче не може да се каже, че жълто-зелените са много над нивото на Дарко Тасевски и компания. Израелските отбори са турнирни бойци и затова смятам, че възпитаниците на Гил Ландау ще измъкнат добър резултат от първия мач срещу Жилина.
Прогноза: Гол/Гол

► 21:15 часа: ТНС - Хелзингборг

ТНС е сочен за аутсайдер срещу Хелзинборг поради простата причина, че уелският клубен футбол не е много развит. От друга страна гостите са физически далеч по-подготвени, тъй като в момента шведската Алсвенскан е в разгара си. Светиите трябва да надхвърлят възможностите си, ако искат да се класират за 3-ия квалификационен кръг на турнира. В първия двубой ТНС може да окаже сериозна съпротива на съперника си, но по-вероятно е двубоят да приключи с успех за Хелзинборг.
Прогноза: 2

► 21:30 часа: Шкендербей Корце - Дебрецен

Миналата година отборът на Шкендербей Корце бе елиминиран в същата фаза на Шампионската лига от АПОЕЛ Никозия с общ резултат 0:6. Сега от снежните вълци отново не се очаква да постигнат подвиг при едва второто им участие в турнира. Дебрецен с всеки изминал сезон започна да се превръща в сериозен фактор в европейския клубен футбол и на теория не би трябвало да изпита големи трудности с отстраняване на неопитния албански шампион.
Прогноза: 2

► 21:45 часа: Валета - Партизан

Шампионът на Малта Валета притежава нужния опит в евротурнирите, но не разполага с достатъчна класа, за да се справи със сила като Партизан. Тази година синьо-белите от Сърбия направиха сериозни инвестиции и затова ще е много разочароващо, ако не успеят да пробият в групите на Шампионската лига. Мисля, че Иван Иванов и приятели ще решат всичко още на малтийска земя.
Прогноза: 2

► 22:00 часа: Шамрок - Екранас

Шамрок ще стартира тазгодишната си еврокампания с надеждата да запише не по-малко впечатляващи резултати от миналия сезон, когато влезе в групите на Лига Европа. През настоящата кампания ирландския шампион се представя слабо в родната Висша лига, където в момента заема 4-о място и изостава на цели 10 точки от лидера Слиго Роувърс. Разбира се, не трябва да забравяме, че мачовете в Шампионската лига се играят в много по-различна атмосфера. Екранас е убедителен лидер в първенството на Литва. Червено-сините не успяват да демонстрират силни изяви като гости в европейските клубни надпревари и поради тази причина ще им е много трудно в Ирландия. Предвиждам победа за Шамрок.
Прогноза: 1

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
17.07.2012 21:18

Първата тотална изненада е факт - Залцбург губят от отбора от Люксембург...

aa2
17.07.2012 20:41

Мисля си, че Рейкявик вече са отпаднали след това 7:0...

96_extra_blue
17.07.2012 16:13

Вие от бтв започнете да излъчвате интересните мачове стига само тия с юнайтед

Sasiro
17.07.2012 13:11

днеска мисля че може някой макарон да се вземе . Успех на всички