Трансферен дневник, 12 юли: Снайдер в Анжи, но не сега, Мюлер няма да напусне Байерн

18:11
Трансферен дневник, 12 юли: Снайдер в Анжи, но не сега, Мюлер няма да напусне Байерн
Вижте водещите трансферни новини за 12 юли:

Най-вероятно Димитър Бербатов ще остане в Манчестър Юнайтед, въпреки че сър Алекс не разчита на Бербо като основен футболист. Според "Дейли Мейл" обаче именно САФ е главната причини трансфер на Бербатов да не се осъществява.

Според изданието сър Алекс Фъргюсън е казал на Димитър, че ще го пусне да си тръгне, ако се намери клуб, който да плати за него 10 милиона паунда.

Малага, ПСЖ, Галатасарай и още редица отбори са спрягани като нов клуб на Берба, но въпросната сума е сериозна пречка. Дали сър Алекс наистина е закотвил такава цена за Бербо, или на Острова търсят сензация? Да искаш 10 милиона лири за играч, на който не разчиташ е малко странно.

Белгийският защитник Ян Вертонген официално стана второто ново попълнение на Андре Вилаш-Боаш в Тотнъм.

"Ние се радваме да обяви, че Ян Вертонген финализира трансфера си от Аякс, след като мина успешно медицинските прегледи", се казва в изявление на сайта на "шпорите". Трансферът на бранителя бе в застой, тъй като той и Аякс не можаха да се разберат, заради клауза в контракта на играча. Тя гласеше, че той трябва да получи 15% от трансферната сума на всеки свой последващ трансфер.

25-годишният капитан на холандския тим възнамеряваше да изкара последната година от договора си с Аякс и през следващото лято да си тръгне като свободен агент, но в крайна сметка всички страни се разбраха и от днес той вече официално е играч на лондончани. Спърс вече си осигуриха услугите и на исландския халф Гилфи Сигурдсон от Хофенхайм.

От Пари Сен Жермен са отправили нова оферта към Милан. Според френския сайт RMC Sport парижани предлагат 70 милиона евро на росонерите за Златан Ибрахимович и Тиаго Силва.

В Милан обмислят предложението, а редица фактори могат да наклонят везните към финализиране на сделката. Карло Анчелоти настоява за трансферите като от ПСЖ нямат проблем с осигуряването на сумата.

Наставникът на Милан Алегри от своя страна е поискал уверение, че в тима ще бъдат привлечен нови класни играчи, ако се стигне до продажба на Ибра и Тиаго.

Италианският гранд Интер може да използва нападателя си Джампаоло Пацини като разменна монета при трансфера на Милош Красич от Ювентус, информира "Тутоспорт".

Както е известно, сръбският полузащитник не попада в плановете на наставника на Старата госпожа Антонио Конте. Според последните слухове пък торинци проявяват интерес към Пацини и затова вероятността Интер и Ювентус да си разменят футболистите е много голяма.

Атакуващият халф на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт може да поеме към ОАЕ, съобщава "Дейли Мейл". Според британското издание, финансовите условия на холандеца могат да бъдат изпълнени, ако премине в тим от Близкия изток, който ще може да му осигури седмична заплата в размер на 70 хил. паунда.

Фиорентина привлече защитника на Бока Хуниорс Факундо Ронкалия, съобщиха от клуба. Договорът на 25-годишния аржентинец с виолетовите е за 3 години. Ронкалия пристига на "Артемио Франки" със свободен трансфер, след като миналия месец контрактът му с аржентинския колос изтече. Вчера италианският тим финализира и трансфера на мароканския голмайстор на Аякс Мунир Ел Хамдауи.

►Звездата на Интер Уесли Снайдер договори личните си условия с Анжи Махачкала и довечера се очаква да се присъедини към новия си отбор, който е на лагер в Австрия, тръби "Life Sports". Холандският национал ще получава 15 млн. евро на сезон, а нерадзурите ще приберат 30 млн евро от трансфера му в дагестанския тим, пише още в новината на руския сайт.

От друга страна пък мениджърът на футболиста отрече появилите се информации, че клиентът му ще подпише с Анжи Махачкала.

"Няма истина в тези съобщения, това са само слухове. Няма абсолютно нищо между Анжи и Уесли", обяви агентът на Снайдер – Сьорен Лерби в интервю за "Gazzetta dello Sport".

Манчестър Юнайтед ще купи още един или двама футболисти през летния трансферен период, съобщи клубният мениджър Алекс Фъргюсън.

До момента червените дяволи си осигуриха Шинджи Кагава и Ник Пауъл.

"Вероятно ще купим още един или двама футболисти. Европейското първенство вече свърши. През юни не можеше да се правят големи трансфери именно заради европейския шампионат. Винаги сме стартирали преговорите за новите футболисти в края на сезона, никога не сме чакали да дойде лятото", заяви Фъргюсън.

Слуховете в британската преса спрягат Робин ван Перси, Пауло Енрике Гансо, Демба Ба, Фернандо Йоренте, Муса Дембеле и Радамел Фалкао за евентуални нови попълнения на Юнайтед.

Полузащитникът на Байерн Мюнхен и немския национален отбор Томас Мюлер опроверга информациите, че ще премине в друг клуб.

"Всеки, който ме познава, знае с каква обич съм привързан към отбора ми и колко съм щастлив тук. Аз съм футболист на Байерн и завинаги ще остана такъв" сподели Мюлер пред немското авторитетно издание "Билд".

Швейцарецът Давид Чумиенто се завърна в родината си, след като премина в редиците на местния гранд ФК Цюрих. За последно атакуващият халф игра в тима Ванкувър Уайткапс, който се състезава в американската Мейджър Лийг Сокър.

►Отборът на Уест Бромич Албиън привлече в състава си под наем новата надежда на белгийския футбол Ясин Ел Ганаси. Атакуващият полузащитник на Гент е изключително креативен и може да играе като нападател.

Лийдс си осигури правата на стража на Куинс Парк Рейджърс Пади Кени. През миналия сезон ирландският вратар взе участие в 35 мача на обръчите. Така мениджърът на белите Нийл Уорнък ще има щастието да работи с Пади за четвърти път в кариерата си.

Дефанзивният халф на Портсмут Хейдън Мълинс ще продължи кариерата си в тима на Бирмингам. Днес 33-годишният футболист подписа двегодишен контракт със сините.

Полузащитникът на ЦСКА Борис Галчев подписа договор за 2+1 години с Динамо Букурещ, съобщи "Газета Спортурилор".

По силата на сделката при червените се завръща нападателят Мишел Платини, който изкара един полусезон в тима от северната ни съседка, но не успя да се наложи.

Борис Галчев ще бъде представен пред феновете на Динамо по време на контролата срещу Барселона на 11 август в Букурещ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Martinho85
12.07.2012 23:47

Как може да не продадем Бербо,вижда се,че няма да се разчита на него,толкова ли не се намери един клуб за него,хем той да игра,хем на негово място да се намери някой талантлив младок,пфф.....Тотнъм пак казвам,че направиха удара с Вертонген,решиха си дертовете в отбрана,а там каква конкуренция ще е/Кабул,Кинг,Доусън и Басонг мисля/,Красич добре ще дойде за Интер пък...Само не виждам какво толкова ПСЖ са луднали за Ибра,изкараха го най-класиня нападател в момента,а за мен не е нищо особено като играч!Фъргито да задвижи малко скоростта и да взема Бейнс + Моутиньо или Мура,не да ми чака 31 август.Дано ВДВ да не е поредният играч,чиято футболна кариера на високо ниво да приключи и да отиде в богат клуб извън Европа,ще е загуба за всички любители на футбола,а Томас Мюлер го виждам като новата клубна легенда и лидер на Байерн,няма смисъл никъде да ходи и само успехи му желая!

Deco_Sneijder
12.07.2012 19:22

Любимия ми футболист си проваля славните години... *cry*