Трансферен дневник, 7 юли: Барса може да осъществи трансфера на лятото чрез Вия

18:26
Трансферен дневник, 7 юли: Барса може да осъществи трансфера на лятото чрез Вия
Вижте акцентите за 7 юли:

Нападателят на Евертън Жоао Силва е на път да подпише с Левски, съобщава "Гонг". Португалецът е пристигнал в Австрия, където сините са на лагер, за да преговаря с ръководството на сините.

Силва е купен от Евертън през 2010 година, но не е играл официален мач за карамелите. Мърсисайдци го преотстъпват на Униао Лейрия през зимата на 2011 година и нападателят вкарва четири гола за 12 мача до края на сезона. През сезон 2011/2012 Жоао Силва отново е даден под наем. Този път той играе за Витория Сетубал, където забива три попадения в 16 срещи.

►Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев е убедил защитника Юнес Бенжелюн да се завърне на Лаута, пише "Тема Спорт". Контрактът на французина изтече, той реши да не го подновява. Като причина беше изтъкнат факта, че когато Локо губел, феновете са обвинявали винаги бранителя.

"Насила хубост не става, по-добре да продължа напред", заяви преди две седмици Бенжелюн.

Сега обаче защитникът е убеден от Динев да помогне в мачовете срещу Витес. Босът е взел това решение, след като Николай Христозов е получил тежка контузия по време на контролата с Легия Варшава. Очаква се днес Бенжелюн да се завърне в България и да започне самостоятелна подготовка на Лаута.

Славия е на път да привлече Атанас Курдов, информира "Тема Спорт". Както е известно, нападателят бе освободен от Ботев Пловдив и в момента си търси нов отбор. Белите се надяват да намерят голаджия, който да им помогне да се борят за челни места в А група през новия сезон.

►Трима футболисти от чужбина се присъединиха към лагера на Монтана в Правец, съобщава "Тема Спорт". Ляв бек от Парагвай, централен бранител от Албания и френски плеймейкър направиха вчера първа тренировка. От Монтана очакват в близките дни и пристагането на 25-годишния нападател от Кот Д`Ивоар Абу Бамба.

►Един от най-великите турски клубове Бешикташ се интересува от защитника на Левски Йордан Милиев, пише "Меридиан мач". Това твърдят медиите в южната ни съседка.

След като Бешикташ беше изваден от евротурнирите за следващите пет години, отборът се готви за нулева година с евтина селекция. Шансът защитникът да отиде на "Инюню" е малък, тъй като Милиев наскоро се завърна в лагера на Левски и дори взе участие в контролата срещу Черноморец Одеса. Възможно е бившият футболист на Локо Пловдив дори да стане отново титуляр при сините през новия сезон.

►Френски офанзивен халф ще се присъедини към лагера на Миньор в неделя, разкрива "Меридиан мач". Бруно Шароа е на 22 години и ще се опита да впечатли треньора на чуковете Стойчо Стоев. Футболистът играе еднакво добре и с двата крака и може да бъде използван и като втори нападател, и по двата фланга на атаката. Шароа е юноша на Гренобъл, а през миналия сезон е играл в белгийската втора дивизия. Там той е записал седем гола и осем асистенции в 28 мача.

ЦСКА ще направи опит да си върне Спас Делев, съобщава Гонг. Червените са влезли в контакт с мениджъра на играча, за да стартират преговори за евентуалното му завръщане на "Армията".

Стойчо Младенов е настоял за този трансфер, тъй като иска да подсили левия фланг на атаката. Делев пък ще излезе без пари на "армейците", след като вече разтрогна договора си с турския Мерсин и в момента е свободен агент.

Новият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че желае да задържи нападателя Крейг Белъми на "Анфийлд" през следващия сезон.

"Говорих с Крейг в понеделник и това беше ползотворен диалог. Добре беше да се срещна с Белъми. Той е добро момче, голям фен на Ливърпул. Такъв тип хора ми трябват. Казах му, че харесвам колко здраво се труди на терена и неговата страст към играта. Трябва да се случи нещо изключително специално, за да го видите да напуска това лято", споделя Роджърс, цитиран от "Liverpool Echo".

Ювентус е фаворит номер 1 за привличането на Робин ван Перси, съобщава "Sky Sports".

Както е известно, холандецът заяви през изминалата седмица, че няма намерение да подновява договори с Арсенал. Контрактът на играча с топчиите изтича през лятото на 2013 година и клубът рискува да изгуби РВП без пари, ако не го продаде през следващите месеци.

Според "Sky Sports", реално три клуба се съревновават за подписа на холандеца. Това са Ювентус, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. За момента торинци имат най-големи шансове да привлекат футболиста, като по последни данни, генералният директор на клуба Джузепе Марота е готов да предложи заплата от 12 милиона евро годишно на Ван Перси. Това би направило нападателят най-скъпоплатеният играч в Юве. За момента лидер в тази класация при бианконерите е Джанлуиджи Буфон, който прибира по 6 милиона евро годишно.

Сити и Юнайтед също са в състояние да предложат подобна заплата на РВП, но ситуацията при тях е по-сложна, тъй като и двата клуба трябва първо да се разделят с един от настоящите си атакуващи футболисти, преди да отправят конкретна оферта на звездата на Арсенал.

Президентът на Лион Жан-Франсоа Ола разкри, че възнамерява да продаде четирима от основните футболисти на клуба. Става въпрос за Крис, Мишел Бастош, Али Сисоко и Ким Шелстрьом. Причината за това решение е фактът, че квартетът тровел атмосферата в съблекалнята.

"Заради Крис Клод Пюел напусна Лион. Младите ни бранители са спъвани в развитието си и причината отново е Крис. Той няма да остане при нас. Шелстрьом направи добро Евро 2012, но не виждам същият ентусиазъм в мачовете му за Лион. Бастош и Сисоко също напускат", отсече Ола.

Ръководството на Ювентус е отказало оферта на стойност 30 милиона евро за халфа Клаудио Маркизио, твърди "Тутоспорт". Предложението е било отправено от боса на Байерн Мюнхен Карл Хайнц Румениге, който е имал разговор с генералния директор на Старата госпожа Джузепе Марота по време на полуфинала на Евро 2012 между Италия и Германия. Тогава Марота категорично е отхвърлил възможността Юве да се раздели с Малкия Принц.

Барселона ще се опита да привлече звездата на Атлетик Билбао Хавиер Мартинес, съобщава каталунското издание "Спорт". Новият треньор на Барса Тито Вилянова иска да подсили защитната линия на тима си и за него Мартинес ще е прекрасното ново попълнение. Трансферът на Мартинес в блаугранас обаче изглежда трудно осъществим, защото Барса разполага с ограничен трансферен бюджет, а и от Билбао не са склонни да се разделят с най-добрите си футболисти.

►Вчера Интер привлече Самир Ханданович от Удинезе за заместник на напускащия Жулио Сезар. Въпреки че новият страж на нерадзурите ще прибира много по-ниска заплата в сравнение със Сезар, в договора му има специална клауза, според която той ще получава бонуси при всяка спасена дузпа.

Както е известно, словенецът е считан за специалист при отразяване на удари от бялата точка. Освен това вратарят ще получава и бонуси в зависимост от това колко мача изиграе през сезона.

►След като Манчестър Юнайтед не успя да задържи Пол Погба, който подписа с Ювентус, сега друг млад талант е на път да напусне червените дяволи, съобщава "Скай спортс". Левият бек Езекиел Фрайърс е близо до трансфер в Тотнъм. Защитникът е отказал офертата на Юнайтед за нов договор и преговаря с шпорите.

Новият мениджър на тима Андре Вияш-Бояш харесва Фрайърс заради неговата поливалентност. Както е известно, младежът може да бъде използван като ляв бек и централен защитник, а в краен случай дори и на десния фланг на отбраната. Вияш-Бояш е гарантирал на бранителя, че ще го пуска в игра през новия сезон, което може би ще убеди играча да избере Тотнъм.

Барселона се включи в битката за подписа на Робин ван Перси, съобщават медиите в Испания. Каталунците са планирали да набавят средства за трансфера на холандския нападател чрез продажбата на Давид Вия, за който Пари Сент Жермен е бил готов да изплати 30 млн. евро.

В същото време британският таблоид "Сън" разпространи информация, че Барселона и Пари Сент Жермен ще си конкурират за РВП.

►Тотнъм е предложил 13 милиона паунда за вратаря на Лион Уго Лорис, съобщава "Сън". Новият мениджър на шпорите Андре Вияш-Бояш търси нов вратар, който да измести 41-годишния Брад Фридъл и Еурелио Гомес, който не успя да се наложи на "Уайт Харт Лейн".

Наскоро от ръководството на Лион обявиха, че са готови да се разделят с Лорис, ако получат оферта на стойност 16 милиона паунда.
Лондончани дават с три милиона паунда по-малко. Дали французите ще приемат офертата предстои да разберем.

Ръководството на Куинс Парк Рейнджърс е отправило оферта на стойност пет милиона паунда за халфа на Манчестър Юнайтед Джи-Сунг Парк, съобщава "Дейли Мейл".

Мениджърът на лондончани Марк Хюз е голям фен на 31-годишния кореец и се надява червените дяволи да приемат предложението за трансфер.

►Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще се опита да привлече звездата на Болоня Гастон Рамирес, твърди "Дейли Експрес". Според новината на британския таблоид, 21-годишният футболист заемал важна позиция в плановете на северноирландския специалист. Ако този трансфер стане факт, атаката на червените ще се сдобие с атомно уругвайско дуо - Суарес и Рамирес.

►Отборът на Наполи се готви да почука на вратата на ЦСКА Москва с нова оферта за Сейду Думбия, информира "Lifesports". Според руската медия неаполитанци вече са направили един неуспешен опит да закупят правата на котдивоарския нападател, след като от ръководството на армейците не са приели предложените от тях 18 млн. евро. Този път обаче италианците са възнамерявали да извадят оферта в размер на 22 млн. евро.

Нападателят на Челси Саломон Калу официално подписа договор за четири години с френския Лил.

" Лил формализира трансфера на Саломон Калу, който мина задължителните медицински прегледи. Договорът на 26-годишния европейски шампион с нас е за четири години. Бившият играч на Челси е вече обвързан с отбора ни до 2016 година", съобщават от Лил.

Бившият футболист на Челси, който е свободен агент, ще получи 1.5 милиона евро бонус. В Лил той ще заработва по 20 000 евро на седмица – доста по-малко от това, което прибираше в Англия. Африканецът пристигна вчера вечерта във френския град с брат си Бонавентюр, негов агент и бивш футболист на ПСЖ и Ланс.

Диего Форлан напусна Интер и подписа за две години с Интернасионал, обявиха официално от бразилския тим.

"Диего Форлан е ново попълнение на Интернасионал. Уругвайският играч е все още в Милано и ще пристигне в Порто Алегре в събота. Той ще бъде представен утре", се казва в изявление на Интернасионал.

►Нюкясъл продължава да води битка за подписа на голмайстора на Твенте Люк де Йонг. По информация на "ESPN" от холандския тим искали 16 млн. паунда за правата на 21-годишния нападател. Очаква се свраките да отправят по-голяма оферта за топ-реализатора на червените.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

levskirealfen
08.07.2012 08:23

Ако Барса направят такава сделка ги признавам за най-глупавите! Вия е един от най-добрите нападатели! Може да е счупил крак, но какво от това. РВП е ПРЕХВАЛЕН играч!

homiie
07.07.2012 22:10

www.arsenal.com/news/news...van-persie Дали това е вярно ? Перси е подписал нов договор ?


08.07.2012 01:49

Кьорав ли си ве недей да лъжеш хората виж кво пише-2009 година ако искаш намери новина от 2004 и напиши че и сеск подписва нов договор

Martinho85
07.07.2012 20:45

За парк се говори,че цената,която Юнайтед ще получат е 2млн. паунда,а има ВЕРОЯТНОСТ да нарастне до 5млн.,така че тук имат уинър разминаване....Интер направиха техния трансфер на лятото с Ханданович,там имаха най-голяма нужда....А пък това с Перси и Барса е поредния слух за мен,А Люк де Йонг е много добър млад нападател,няма да сбъркат Нюкясъл с него и заедно с Ба и Сисе отпред ще са чудо тоя сезон...и накрая една малка забележка към уинър,не само те а и други правят една грешка-това,че един играч е млад,не значи че е талантлив,във всяка една тема забелязвам последно време,че заговори ли се за някой младок той е изкарван супер талант....И точно пък Фрайърс да е талант...

Madridist1902
07.07.2012 20:36

От всичките новини в тая статия ми се струва, че Нюкасъл ще направят много голям трансфер ако вземат Люк де Йонг, много е добър !

El_Fenomeno_9
07.07.2012 20:11

Винаги съм се будалкал с Вия и съм се ядосвал , защото го изкарват най - великия нападател на Испания заради рекорда му от голове , а определено е ясно кой е номер 1 !!! Иначе наистина Вия е супер играч , просто той винаги прави разликата в Ел Класико , винаги на страхотно ниво във важните мачове и съм на мнение , че ако беше в игра тази година , щеше да им помогне на Барса пак да станат шампиони , ако отиде в ПСЖ за мен ще е един голям шок , нападател от супер световна класа да премине във френски тим , ще бъда по - малко шокиран ако например Перси премине там , въпреки че в момента струва двойно повече от Вия , но просто Перси няма класата на Вия

ceco26
07.07.2012 19:34

тц, жалко за Вия-явно няма да остане в Барса, а и като нищо може да отиде при тия франсета от ПСЖ...

nikshan11
07.07.2012 19:12

Барселона яко ще се прецакат ако продадат Вия и купят Перси.Давид Вия е къде,къде по-ка4ествен игра4 от перси,а и пасва идеално в схемата на БАРСЕЛОНА *smile*

Deco_Sneijder
07.07.2012 18:39

Ако Лион продадат тези 4 ма основни играчи + Уго Лорис, не ги виждам до къде ще стигнат през следващия сезон...А за Давид Вия кой НОРМАЛЕН отбор би дал 30 милиона, след като си счупи крака, а и вече е на 30. Вия не струва повече от 14 милиона.КПР пак мн активни на пазара и пак не продават никой...умно *lol* a това с Спас Делев, няма защо да не изненадва, все пак тук е България, очаквайте всичко през трансферния прозорец *lol* *smile*