Трансферен дневник, 6 юли: Уолкът може да последва РВП, Венгер им намери заместници

18:51
Трансферен дневник, 6 юли: Уолкът може да последва РВП, Венгер им намери заместници
Вижте най-любопитното от трансферния пазар, 6 юли:

Черноморец Бургас се раздели с Аатиф Шаешу. Французинът от марокански произход, който отбеляза 10 гола в 15 мача и направи истински фурор с представянето си, премина в Сиваспор. Сделката беше финализирана вчера и в следващите 3 години откритието на Димитър Димитров ще защитава цветовете на турския футболен клуб.

Литекс продаде защитника Петър Занев на украинския Волин Лутск, съобщиха медиите в Украйна. Националният бранител е подписал днес договора си като контрактът е за срок от три години. Занев става вторият български защитник в тима от Лутск, след като наскоро и Валентин Илиев парафира с Волин.

►Бившият национал Александър Тунчев отпадна от сметките на наставника Ивайло Петев и няма да заиграе в Лудогорец през новия сезон. Тунчев изкара почти цялата подготовка с шампионите и взе участие в някои от контролите на тима, но зелените няма да разчита на него през кампанията. Бранителят е изключително класен за родните стандарти, но има проблеми с контузии.

►Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев сподели, че преговорите за подписа на нов нападател вървят изключително тежко. Въпреки това от "Герена" не се предават и са готови да преминат на план Б, показвайки, че имат и други варианти за трансфер на голаджия, пише "Тема Спорт".

Жуниор Мораеш се върна в лагера на ЦСКА, пише "Меридиан мач". Трансферът на играча в Металург Донецк пропадна и сега той се готви за подвизи с червената фланелка.

►Турският Галатасарай даде нова индикация, че Димитър Бербатов може и да остане в Манчестър Юнайтед, след като обяви, че не преговаря за българина. Грандът от Истанбул беше един от най-свързваните с интерес към нападателя отбори, но сега публично отрече да опитва да го привлече чрез изявление на официалния си сайт.

"В медиите се появяват информации за различни трансфери на играчи в Галатасарай. Слуховете за привличането на Димитър Бербатов, Алешандре Пато и Андрей Аршавин обаче не отговарят на истината", гласи изявлението на турския тим.

Интер официално привлече вратаря на Удинезе Самир Ханданович и централния защитник Матиас Силвестре от Палермо.

Нерадзурите търсеха нов страж заради несигурността около бъдещето на Жулио Сезар. Медиите в Италия съобщават, че Интер са платили около 11 милиона евро за словенския национал. 27-годишният вратар има над 180 мача за Удинезе.

След напускането на Лусио, приоритет за Интер стана и привличането на централен защитник. 27-годишният Матиас Силвестре от Палермо е избраника за заместник на бразилеца, след като впечатли с изявите през миналия сезон. Бранителят вече е в Пинцоло.

►Елитният германски футболен тим Гройтер Фюрт привлече нападателя Иса Ндойе от украинския Волин Лутск, където играе Валентин Илиев. 26-годишният сенегалец подписа договор за 1+1 години с бившия отбор на Асен Караславов, превръщайки се в осмото ново попълнение.

►Ръководството на Манчестър Юнайтед е отправило официална оферта за полузащитника на Порто Жоао Моутиньо, твърди "Таймс". Според авторитетното издание предложението е било на стойност 20 милиона паунда, но от португалския гранд смятат, че могат да получат с около 6 милиона повече за подписа на плеймейкъра. Това за момента стопира осъществяването на трансфера.

Ливърпул подготвя оферта на стойност 22 милиона евро за подписа на Стеван Йоветич, твърди "Corriere dello Sport". Според изданието новият мениджър на мърсисайдци държи да види Йоветич в атаката на тима, но не е ясно дали Фиорентина ще приеме офертата на червените.

►Канадският футболен клуб Монреал Импакт, който играе в Мейджър сокър лигата, привлече бившия играч на Милан и Лацио - Алесандро Неста. Отборът не разкри финансовите параметри по договора, но играчът не е вписан в специалното перо за чуждестранни звезди, което означава, че той попада под тавана за заплати в лигата.

Тотнъм е много близо до договор с централния защитник на Аякс Ян Вертонген. Според медиите на Острова представители на шпорите вече водят преговори с амстердамци за правата на 25-годишния бранител. Новият мениджър на лондончани Андре Вияш-Бояш държи сделката да се осъществи, а най-вероятно Тотнъм ще плати около 8 милиона евро за подписа на Вертонген.

Пари Сен Жермен привлече младата италианска надежда Марко Верати. Звездата на Пескара вече е в Париж, където ще финализира трансфера си. Френският гранд ще даде 12 милиона евро за подписа му. 19-годишният Верати ще получава по 1.8 млн. евро на сезон в ПСЖ.

Агентът на играча споделя, че Верати е имал оферта и от Ювентус, но е предпочел парижани заради спортния директор на ПСЖ Леонардо, който е изиграл огромна роля при трансфера.

Пескара може да получи още 2 млн. под формата на бонуси в зависимост от представянето на халфа с екипа на Пари Сен Жермен.

►Английският шампион Манчестър Сити се раздели с ирландеца Грег Кънингам. 21-годишният футболист, който израстна в школата на гражданите, премина във втородивизионния Бристол Сити. Договорът му с червените е за период от 4 години.

►Отборът на Фейенорд финализира привличането на Хармет Сингх от норвежкия Волеренга. Младият полузащитник подписа договор за 2 сезона с опция за удължаване с още 2, а за правата му бяха платени 300 хил. евро.

Палермо освободи още двама футболисти. Юношата на Милан Матео Дармиан бе продаден на Торино, където вече изкара един сезон като преотстъпен от розово-черните. Нападателят Давиде Сучи пък ще продължи кариерата си в тима на Чезена. 30-годишният голмайстор не успя да се наложи в състава на орлите и за последно игра под наем в Падова.

►Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер намери алтернатива на Робин ван Перси, който преди няколко дни обяви, че няма да преподпише с настоящия си клуб. Според новината на "Дейли Мейл", френският специалист се е насочил към Роберт Левандовски и Стеван Йоветич, които през миналия сезон се отличиха с великолепно представяне съответно с отборите на Борусия Дортмунд и Фиорентина. Венгер вече стартирал процедура за осъществяването на своите трансферни цели.

В същото време британските медии съобщиха, че наставникът на топчиите е възобновил интереса си към младият голмайстор на Реал Мадрид Хоселу. Венгер е заделил 10 млн. паунда за роденият през 1990 г. футболист, твърдят още на Острова.

Спортинг Лисабон освободи българския национал Валери Божинов, съобщава местният "Рекорд". Нападателят не влиза в плановете на старши треньора Рикардо Са Пинто за следващия сезон 2012/2013 и няма да започне подготовка с отбора тази вечер.

Божинов има карт бланш от ръководството да си търси нов клуб. По последни информации, нападателят ще продължи кариерата си в руския Терек Грозни.

Арсенал отново преотстъпи костариканския си нападател Жоел Кембъл. Този път 20-годишният голмайстор бе даден под наем на испанския Бетис. През миналия сезон той носеше екипа на Лориен, с чийто екип записа 27 мача и реализира 4 попадения.

►Нов договор за две години с Атлетико Мадрид подписа защитникът на тима Филипе Луис. 26-годишният бразилски футболист ще остане на "Висенте Калдерон" до лятото на 2017-а.

По-рано през седмицата нов договор под наем с отбора подписа стражът Тибо Куртоа.

Асамоа Гиан ще продължи да се поти за тима на Ал Аин. Отборът от ОАЕ закупи правата на ганайския национал, който бе собственост на английския Съндърланд. Нападателят поднови договора си с шефовете до 2016-а година.

►Руският нападател Павел Погребняк официално парафира четиригодишен договор с тима на Рединг, който през миналата кампания се завърна в английската Висша лига. Контрактът стана факт, след като бившият футболист на Щутгарт, откъде бе освободен в края на миналия сезон, получи работна виза.

►Бразилският Интернасионал привлече нападателя на Интер Диего Форлан, съобщиха от официалната уеб страница на клуба. 33-годишният уругваец парафира до 2015-а година.

Демба Ба отрече всички спекулации около бъдещето си, като заяви, че не смята да напуска Нюкасъл. 27-годишният сенегалски национал, който изигра много силен сезон, е спряган за трансфер в Ливърпул. Голмайсторът има клауза в договора, според която може да си тръгне, ако някой плати за него 7 милиона паунда.

"Толкова много неща се изписаха за мен напоследък. Слуховете обаче са си слухове! Просто забравете", написа Ба в "Туитър".

Тио Уолкът също може да напусне Арсенал, твърди "The Sun". Според британския таблоид, английският национал може да потърси развитие на кариерата си в друг отбор. Застрашени от опасността да загубят още една от звездите си, ръководителите на артилеристите възнамеряват да предложат нов договор на атакуващия полузащитник, според който седмичната му заплата ще бъде вдигната от 55 на 80 хил. паунда. Интерес към Уолкът има от страна на Челси, се споменава още в новината на изданието.

►Италианските грандове Ювентус и Милан водят битка за подписа на таланта на Бреша Омар Ел Кадури, информира "La Gazzetta dello Sport". Както е известно, преди няколко седмици мароканецът с белгийски паспорт бе много близо до трансфер в Парма, но сделката пропадна заради желанието му да се присъедини към по-голям отбор.

Манчестър Юнайтед ще предложи нов договор на 19-годишния полузащитник от школата на тима Ларнел Коул. Младият халф е смятан за един от най-перспективните футболисти в академията на червените дяволи. Коул направи дебюта си за мъжкия отбор на Юнайтед през изминалия сезон, когато се появи при победата над Лийдс в турнира Карлинг Къп. Очаква се младокът да бъде изпратен под наем в друг отбор през следващия сезон, за да добие нужния опит.

Лука Модрич е постигнал договорка за личните си условия с Реал Мадрид и най-вероятно през следващата седмица ще подпише за четири години с тима на Жозе Моуриньо, съобщава "Мирър". Източник, близък до хърватския полузащитник, заявява пред изданието, че остава само испанския шампион и Тотнъм да се разберат за трансферната сума на халфа.

"Лука и Мадрид се разбраха за всичко. Единственият проблем е позицията на Тотнъм, което прави нещата малко по-трудни. Всичко обаче ще бъде решено. И, най-важното нещо, всичко ще се реши много бързо", коментира информаторът.

Предполага се, че Реал Мадрид ще плати около 28 милиона паунда за Модрич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kris_666
07.07.2012 11:24

Утре очаквам Уолкът подписа нов договор с Арсенал *lol*

biserms
07.07.2012 08:51

За кво им е Модрич на Реал ??? Нали си имат Йозил ?

xaoxa
07.07.2012 01:30

Честит да ни е Модрич.Много се надявам Челси да привлекат Уолкът.Недейте да бъдете всички толкова сигурни че няма да можем защото вече видяхте как привлякохме Ашли Коул.

homiie
07.07.2012 03:13

и къде ще играе ? а кви са тия глупости за Модрич

persie1992
07.07.2012 01:51

Като толкова искате Уолкът дайте 30 млн и е ваш *smile*

Messi9818
06.07.2012 22:58

според мен Подолски няма да се наложи в Арсенал...а да попитам щото в последно време не следя много трансферите вярно ли е че Оливие Жиру е в Арсенал

dzhalev_71
06.07.2012 23:07

Вярно е да. 12 милиона струва. От 25 юни е в Арсенал

bayo45
06.07.2012 22:04

Абе момчета,хаиде да не се заблуждавамеи самозалъгваме.Тези приказки които слушаме от всички напускащи нашият Арсенал за купи и трофеи са бош лаф работи.Лично пред мен те не минават.Всичко баиовите е заради парата.Парите които предлагат одбори като Челси,М.Сити,М.Ю.Реал м.Барселона и др.Арсенал неможе да си позволи да дава на играчите си.Защото това направо си е луда работа и второ тези които напускат истъкваики такива причини са си напрово лицемери.Те идват първо в Арсенал с цел да се доразвият и испъкнат като добри млади играчи и после да нагазят в одбори за големите пари.Трофеите са на второ место.Така мисла аз 67 г. старчок и не греша.Маината им на всички напущашти.Важното пък за нас е да се вземат за тях добри пари и пак да има емоции.

Martinho85
07.07.2012 12:16

Аз за това много мразя такъв тип португалци,а и въобще играчи,да бъдат трансферирани,първите години тихи и кротки,минат 1-2 сезона и вече станали големите футболсти и им почват претенциите,капризите...Не знаят какво е лоялност,дисциплина и така нататък....Като толкова парите го тревожат,да се маха,няма да е първият неблагодарник във футбола,а и си имаме човек на неговата позиция

homiie
07.07.2012 01:20

Нани да го д*ха. Ако се махне той губи, не отбора.. Такава лакомия, много го мразя.. И ако избере парите пред купите и напусне... :Х

Martinho85
06.07.2012 23:11

Съгласен съм с теб за всичко,но не и че МЮ дават много пари...Най-пресен пример е Нани,който иска едни пари,но Юнайтед не искат и очевидно не могат да му ги предложат за новия контракт и това е причината в момента той да не преподпише....С тея дългове дето имаме нито високи заплати,нито много пари за трансфери ще има,а като се замисля то това е така от няколко сезона,така че за Юнайтед в туй отношение си в грешка

homiie
06.07.2012 22:18

само че се пише отбор

homiie
06.07.2012 20:55

Играчите на Арсена искат купи, но те като напускат, отбора няма как да ги спечели тия купи.. те мислят ли въобще

homiie
06.07.2012 21:31

прав си

aa2
06.07.2012 21:16

Така е, но не забравяй, че вече са малко мъжете като Саня и Сонг, които искат да спечелят трофеи, но искат да ги спечелят с Арсенал и чакат другите класни играчи да спрат да напускат за да успеят да ги спечелят тея трофеи.Хората искат всичко да стане за 1 година и отиват да спечелят там където се печелят трофеи всяка година.От една страна е нормално от друга е гадно за феновете, но...

homiie
06.07.2012 20:51

►Асамоа Гиан ще продължи да се поти за тима на Ал Аин. ахаха този нов лаф ме разби *lol* *lol*

Martinho85
06.07.2012 20:35

Уолкът няма да напусне,ако приемем че РВП е сигурен напускащ,то Венгер не вярвам да допусне втори основен игра да се махне от тима.Миналата година не успя да ги задържи Сеск,Насри и Клиши,но този път ако трябва ще остави договора на Уолкът да изтече ида напусне догодина,от колкото да го продаде сега.За левандовски са пълни глупости,колкото отиде в Юнайтед,толкова и в Арсенал ще премине,Борусия си каза че втори ключов играч няма да напуска,а Пуул да забравят за Демба Ба и да се съсредоточат към Йоветич по-скоро.

Sc0oby_Doo
06.07.2012 19:46

Всяка година мисля,че Арсенал ще станат шампиони и всеки път най важните им играчи напускат.

aa2
06.07.2012 19:06

Много ми е трудно да повярвам, че Уолкът ще заиграе за Челси, но знае ли човек, всичко се случва тея дни във футбола.Да са живи и здрави и 2-та, ако ни напуснат, няма да са 1-вите, няма да са и последните, които ще го направят.

sa6etoo
06.07.2012 20:13

Защо да е трудно за вярване? И за Ашли Коул не вярваха много хора, но вече колко години е във Челси. Както каза всичко се случва *smile*

Fabregas_boy
06.07.2012 20:11

За РВП-както и да е-контузва се често,на 29 е,явно не му се играе за отбора,но Тио...млад,а и причина за половината от головете на Робин.Но наистина,както каза-успех и на двамата.