Трансферен дневник, 4 юли: Милан мечтае за Алонсо, Наполи за перли на Пуул и Челси

18:59
Трансферен дневник, 4 юли: Милан мечтае за Алонсо, Наполи за перли на Пуул и Челси
Днес трансферният пазар кипи. Ето водещите новини и съпровождащите ги спекулации:

Трансферът на Йордан Милиев в Израел пропадна. Защитникът на Левски не успя да се разбере с шефовете на новака в елита Апоел Ирони Рамат Ашарон.

"Условията, които ми предлагаха бяха едни, но в последствие се оказаха съвсем други. Не успяхме да се разберем", обяви за "Стандарт" Милиев. "До два-три дни ще стана ясно бъдещето ми. Имам и други вариант", каза още футболистът. Той не пътува с Левски за Австрия и заедно със Сюлейман Диамутен остана, за да чака трансфер.

Според "Меридиан Мач", днес Милиев ще се присъедини към лагера на сините в Австрия и се очаква да вземе участие в някои от предстоящите контроли на отбора.

Сержиньо Грийн е на път да подпише с Войводина Нови Сад. Бившият халф на Левски е харесан от спортния директор на сръбския тим Миодраг Пантелич, който носи фланелката на сините в началото на века.

"Постигнали сме договорка със Сержиньо Грийн по всички въпроси, но той поиска още ден-два, за да обсъди нещата със семейството си. Грийн е отличен футболист, който вярваме, че ще бъде много полезен на отбора", заяви Пантелич.

ЦСКА е близо до привличането на юношата на Арсенал Патрик Крег, съобщава "Дери Джърнъл". Халфът е бил съвсем близо до това да подпише с Дери Сити, но тогава е получил обаждане, че има интерес от страна на армейците и трансферът е пропаднал.

Кариерата на Крег започва през 2004 година в Арсенал, където той е считан за голям талант. За следващите два сезона полузащитникът взима участие само в три мача на топчиите от турнира за Купата на лигата и напуска в посока Фолкърк, за който има над 100 мача.

►Стяуа проявява сериозен интерес към Мирослав Иванов, съобщава "Тема спорт". Наставникът на румънските армейци Лауренциу Регекампф е останал силно впечатлен от изявите на Шуменския Деко в спаринга срещу Динамо Букурещ. Регенкампф е говорил с Ивайло Петев след края на контролата, за да се поинтересува каква е цената на Иванов.

Трансферът на Жуниор Мораеш в Металург Донецк е на път да пропадне.

Преди няколко дни нападателят на ЦСКА пристигна в лагера на украинския тим в Австрия, но преговорите между него и ръководството на клуба от Донецк не са довели до позитивен резултат. Възможно е в най-скоро време Мораеш да се завърне при армейците и бразилецът да остане в ЦСКА.

Както е известно, червените усилено търсят нов нападател, след като се заговори, че Жуниор Мораеш ще напусне. Обратът в събитията ще зарадва привържениците на армейците, които се надяваха клубът да задържи своята най-голяма звезда.

Новакът в А Група Ботев Пловдив подписа с македонския централен бранител Бобан Грнчаров. Договорът на бранителя е за 3 години, а от сряда футболистът започва тренировки с отбора в Тетевен.

Българският нападател Димитър Рангелов ще играе в Люцерн. Преди часове 29-годишният футболист пристигна в новия си клуб, за да премине медицински тестове. След това се очаква всичките формалности да бъдат оформени. Рангелов подписа договор за две години с опция за удължаването с още една.

Ръководството на Палермо е отхвърлило оферта за Йосип Иличич от английски клуб, който през миналия сезон е завършил в средата на класирането на Висшата лига. Това разкри агентът на полузащитника.

"Палермо получи официално предложение за Йосип, но президентът Маурисио Зампарини веднага отказа. В момента Зампарини не иска да продава Иличич. Въпреки това, не мога да ви кажа кой клуб се опита да купи клиента ми, тъй като имам информация, че предстои нова оферта. Знайте, че става въпрос за отбор, който през миналата година завърши в средата на класирането във Висшата лига", споделя Амир Ружнич, цитиран от "Zurnal24".

Вратарят Уго Лорис иска да напусне Лион, разкри президентът на клуба Жан-Мишел Ола. Медиите на Острова твърдят, че Тотнъм и Арсенал се интересуват от национала на Франция, но цената на играча е доста висока.

"Уго ми каза преди началото на Евро 2012, че иска да напусне и да подпише с топ отбор. Уважавам неговата позиция и съм готов да го продам, ако някой предложи 16 милиона паунда. В случай, че до 15-ти юли не пристигне подобна оферта, Лорис остава в Лион и през следващия сезон", сподели Ола.

Антонио Ди Натале подписа нов договор за една година и ще остане в Удинезе поне до лятото на 2014 година. Италианският национал, който е роден в Неапол, има 135 гола в 264 мача в Серия А след пристигането си на "Фриули" през 2004 година. Ди Натале реализира 23 попадения през сезона 2011/2012, а зебрите завършиха на 3-о място.

Ръководството на Челси е отправило нова оферта за звездата на Уигън Виктор Моузес, съобщава пресата на Острова. Договорът на нападателя с латикс изтича през следващото лято, като юношата на Кристъл Палас е уведомил президента на Уигън Дейв Уилън, че желае да напусне до края на август.

Още в средата на юни Челси направи предложение за футболиста. Латикс отхвърлиха офертата от 4 милиона паунда. Сега сините предлагат осем милиона паунда плюс Джошуа МакЕкрън, който да играе в Уигън като преотстъпен през следващата кампания. Лондончани се надяват скоро да финализират трансфера, тъй като от Ливърпул също искат Моузес.

Новият мениджър на Тотнъм Андре Вияш-Бояш е получил бюджет от 50 милиона паунда, с който да вземе нови футболисти, които да вдигнат класата на шпорите, съобщава "Дейли Мирър". Португалският специалист ще се опита да привлече Лоик Реми от Олимпик Марсилия. Нападателят е оценен на 12 милиона паунда. Също така лондончани са много близо до подписа на Гълфи Сигурдсон, за който ще платят около 10 милиона паунда. Ян Вертонген и Алан Дзагоев също са в списъка на желаните футболисти от Вияш-Бояш.
Все още не е ясна съдбата на дуото Лука Модрич и Рафаел Ван Дер Ваарт. Ако някой от тях напусне Тотнъм, то шпорите ще опитат да намерят заместник в лицето на Жоао Моутиньо от Порто.

Новият треньор на Барселона Тито Вилянова е пожелал да привлече бранителя на Реал Мадрид Раул Албиол, съобщава "Record".

Бившият футболист на Валенсия е твърда резерва в Мадрид и не е сред любимците на наставника Жозе Моуриньо. Албиол е свободен да си търси нов отбор, но трансфер при каталунците изглежда малко вероятен. Причината е в антагонизма между двата най-големи испански клуба. Все пак, ако от Барса предложат 15 милиона евро за Албиол, едва ли от Реал ще могат да откажат.

http://www.winner.bg/european-football/read64170.html
Ръководството на Милан е близо до привличането на Жулио Сезар на свободен трансфер, съобщава "Спортмедиясет". Днес договорът на вратаря на Интер ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Както е известно, нерадзурите искат да се разделят с най-скъпоплатените си и възрастни футболисти. Така беше освободен защитникът Лусио, който имаше две години от договора си с Интер, но днес е в Торино за медицински прегледи, преди да подпише с Ювентус като свободен агент.

Жулио Сезар няма намерение да напуска Италия и едва ли ще има против да заеграе в Милан, където почти сигурно ще е титуляр, а и ще може да играе в Шампионската лига през следващия сезон. От Интер се надяват да вземат Самир Ханданович от Удинезе за заместник на Сезар. Вратарят на Удинезе се е съгласил с офертата на нерадзурите, но двата клуба още не са се разбрали за цената на футболиста.

http://www.winner.bg/european-football/read64164.html
Шалке 04 подписа с швейцарския национал Транкило Барнета на свободен трансфер, съобщава официалният сайт на рурския тим. 27-годишният халф е подписал договор за три години с миньорите.

http://www.winner.bg/european-football/read64160.html
Евертън е близо до привличането на нападателя Уго Родалега, съобщава пресата на Острова. 26-годишният стрелец е свободен агент, след като договорът му с Уигън изтече в края на миналия месец.

Синът на Силвио Берлускони ПиерСилвио сподели, че си мечтае росонерите да привлекат тарана на Ливърпул Анди Керъл.

"Керъл ми направи страхотно впечатление на Евро 2012. Той е здраво момче, което може много да помогне на Милан. Надявам се някой ден той да дойде при нас. Милан продължава да има шампиони в състава си. Нашата идентичност се запазва и за в бъдеще ще ставаме все по-добър отбор", коментира ПиерСилвио, който е президент на "Медиясет".

Втородивизионният английски тим Кристъл Палас привлече в състава си атакуващия полузащитник Аарън Уилбрахам. Контрактът на 32-годишния футболист с орлите е за 2 години. За последно той игра в тима на Норич, откъдето бе освободен в края на миналия сезон.

Отборът на Болтън си осигури услугите на централния защитник на Лестър Матю Милс. Тротърс подписа тригодишен договор с младия бранител, чиито състезателни права бяха закупени срещу сумата от 2 млн. паунда.

Арсенал е на път да се раздели с нападателя Андрей Аршавин, като футболистът е искан от два турски клуба. Руснакът иска да напусне лондонския клуб, като през пролетния полусезон Аршавин игра под наем в Зенит Санкт Петербург.

"Андрей най-вероятно ще играе в Турция през следващия сезон. Към него има интерес от два турски клуба и той вероятно ще избере една от тези оферти", разкри агентът на футболиста Денис Лахтер.

Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти разкри, че се надява да привлече класен централен защитник до края на лятото. Специалистът добави, че Джон Тери не е една от целите му, въпреки че капитанът на Челси е отличен футболист. Както е известно, медиите на Острова спекулираха, че френският тим ще опита да се подсили с Тери, след като не успя да купи Тиаго Силва от Милан.

"Факт е, че търсим централен защитник и в момента преговаряме с няколко играчи, но Джон Тери не е сред тях. Целта ни е да станем шампиони през новия сезон. Друг важен аспект е доброто ни представяне в Шампионската лига", отсече Анчелоти.

Италианският шампион Ювентус продължава да е един от най-активните отбори на трансферния пазар. След Лусио и Пол Погба, Старата госпожа се подсили и с младия страж на Бреша Никола Леали. 19-годишният талант, който е определян от мнозина като "новия Буфон", сложи подписа си върху 5-годишен договор.

Ветеранът Нуно Гомеш стана третото ново попълнение на Блекбърн. Бившият португалски национал ще води атаката на синьо-белите през следващите два сезона. За последно той носеше екипа на Брага, откъдето бе освободен в края на миналата кампания.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че Пол Погба ще играе в Ювентус през новия сезон. Френският полузащитник идва при Старата госпожа като свободен агент, след като е предпочел офертата на торинци пред тази на червените дяволи.

"Погба подписа с Ювентус преди известно време, доколкото ние знаем. Разочароващо е. Не мисля, че той показа уважение към нас. Ако трябва да съм честен, ако ще продължават така младите, по-добре да са по-далеч от нас", каза Фърги за клубната телевизия на червените дяволи.

От Тотнъм съобщиха днес, че са подписали договор с исландския полузащитник на Хофенхайм Гилфи Сигурдсон. Според информации в медиите, германците са получили 7 милиона паунда. Сигурдсон, който през пролетта на миналата година игра под наем в Суонзи, е първото попълнение на Тотнъм след назначението на Андре Вилаш-Боаш.

Северноирландският национал Найъл МакГин премина в редиците на Абърдийн. Атакуващият халф се обвърза с червените за два сезона. През миналата кампания той игра в тима на Брентфорд като преотстъпен от шотландския колос Селтик.

►Днес още двама футболисти напуснаха тима на Рейджърс, който изживява най-трудния си период в своята история. Шотландският нападател Стивън Нейсмит подписа с Евертън за 4 години, а юношата на клуба Джон Флек замина в посока Ковънтри.

►Спортинг Лисабон финализира трансфера на швейцарския национал Желсон Фернандес. 25-годишният дефанзивен полузащитник пристига на "Жозе Алваладе" с трансфер от френския Сент Етиен, който през миналия сезон го прати под наем в Удинезе.

Завърналият се в елита на немския футбол тим на Айнтрахт Франкфурт си осигури услугите на нападателя на Гройтер Фюрт Оливие Оушън за срок от 3 години. Сделката между двата тима за канадеца е на стойност 1.2 млн. евро.

►Отборът на Наполи ще използва парите от трансфера на Езекиел Лавеци за Мартин Шкъртел и Раул Мейрелеш, разкрива "Дейли Мейл". По информация на британския таблоид от ръководството на италианския клуб са се готвили да отправят оферти към Ливърпул и Челси.

Както е известно преди броени дни аржентинският национал Езекиел Лавеци бе официално представен като ново попълнение на Пари Сент Жермен, който според непотвърдените информации ще плати около 30 млн. евро на Наполи.

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри иска да подсили халфовата си линия с Шаби Алонсо, твърди "Il Corrierre dello Sport". Според новината на италианската медия, полузащитникът на Реал Мадрид и испанския национал отбор е бил под №1 в трансферния списък на Алегри. Но желанието на Жозе Моуриньо да задържи Алонсо в състава на Белия балет е било най-голямата пречка пред амбициите на росонерите да осъществят покупката на лятото в Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

luiz_lfc
04.07.2012 23:35

Шкъртел е класа и ако ще сменя отбора ще го смени с някой участник в ШЛ но дано не го направи!

ceco26
04.07.2012 23:28

хм, интересни неща има написани, ще видим колко са верни...аз лично не съм много щастлив-Шкъртел май ще го продават, дано отиде в Наполи, Пуул изпуснаха една от трансферните си цели, ще видим какво ще омацат този път

Deco_Sneijder
04.07.2012 19:36

Тия Ювентус щом са взели Лусио и Погба...+ това Исла и Асамоа, къде ще играе Маркизио? Ами Видал? Имат играчи, а купуват още и още...1 нападател им трябва,не друго.А САФ за пореден път ме обеди,че е супер ТЪП с този трансфер на Погба, изключителен талант..и го даде така лесно...

braberikos
07.07.2012 17:53

Гледал съм поне 60% от мачовете на Юнайтед и почти не съм го виждал в игра .

rooney_fen_256
05.07.2012 08:36

Поне като не си гледал мачове на Юнайтед не говори. В края на сезона, когато се борихме за титлата, САФ пак намери време да пусне Погба за по15-20 минути. Вярно, че не е много, но все пак той е на 19, какво иска да е твърд титуляр ли? Пък и ще видим при вас колко ще му се дава шанс. Като почнеш да се ядосваш с него пак ще си говорим. *smile*

braberikos
04.07.2012 20:56

Защо да е неблагодарен ? Никакъв шанс не му се даваше цял сезон .

rooney_fen_256
04.07.2012 20:16

Тъпия си ти. Фъргюсън какво може да направи, като тоя неблагодарен франзуцин не искаше да подпише нов договор? САФ го пуска в края на сезона, предложи му доста добър договор, но смешника си мисли, че като отиде в Ювентус ще е твърд титуляр и ще е най-голямата звезда на отбора. Пълен нещастник е тоя Погба, никакво уважение не показва и затова няма да успее като футболист.

Madridist1902
04.07.2012 19:27

Ми от Милан могат да продължават да си мечтаят за Чаби, те поне мечтите са безплатни *wink*

dict8or
04.07.2012 19:26

Айде сега и Алонсо... Боже. Пак по-добре от Цезар и трафопоста.