Аврам Грант разкри как е сломил Ливърпул миналата година

14:12
Аврам Грант разкри как е сломил Ливърпул миналата година
Израелският специалист Аврам Грант едва ли е най-долюбваният мениджър от феновете на Челси, но едно нещо може да му се признае: Той успя да отстрани Ливърпул в Шампионската лига.

"Жозе Моуриньо никога не е оценявал по достойнство тактическия гений на Рафа Бенитес
. Португалецът просто смяташе, че е по-добър от своя колега и затова на два пъти се провали в полуфиналите с Ливърпул", споделя Грант преди днешния двубой между Ливърпул и Челси от Шампионската лига.

Миналата година лондончани взеха реванш за предишните си загуби от мърсисайдци и ги отстраниха отново на полуфинал. И точно хрисимият и недолюбваният Авраам Грант успя да надделее над Рефа Бенитес, нещо което Моуриньо не постигна.

"Момчетата бяха изключително нервни и това ги разконцентрираше, а също така и наливаше олово в краката им. Затова реших да подходя с различен метод при разбора преди мача", спомня си еврейският мениджър.

Треньорът решил да се пошегува със своите момчета с цел да свали напрежението в тима и започнал да прави разбор на играта на 10 титуляра.

"Докато обяснявах кой къде ще играе и какви са персоналните задачи, изведнъж Михаел Балак извика объркано: Тренер, само с 10 души ли ще играем?!"

"Радвам се, че все още някой обръща внимание на това, което говоря", казал Грант и след това всички избухнали в смях.

"Вярвам, че това беше един от най-важните моменти в целия ни сблъсък с Ливърпул. Тогава момчетата успяха да преминат една психологическа граница, която мисля, че ги спъваше предишните пъти срещу "червените", разказва Аврам Грант пред британското издание "Дейли Мейл".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BUBOLE4O_ME4O
08.04.2009 22:25

Ужас Ужас... Тия са машини! Вчера ми е било ден ама днес явно слънцето ме е напекло *smile* Абе пак не се знае де *wink*

BUBOLE4O_ME4O
08.04.2009 20:39

Takeo, не обръщай внимание *wink* Просто е...когато си направиш оригинална шега и на място, винаги има кой да те хули и да си чеше езика излишно. Такъв ни е манталитета. Колкото до Аврам Грант, мисля че не само психическият фактор им е помогнал. Но има и една фраза, че смеха лекува всичко. Въпреки, че Манчестър са в сърцето ми от 1998 вчера успях да хвана и 2-та хикса. Доволно на 9.95 коефициент! Днес също мисля че равните са логичен избор. Смея се на коментарите от сорта "Барселно са непобедими и са абсолютен фаворит" Те и МЮ бяха фаворит вчера но видяхме какво стана за съжаление... Само ме съмнява, че пуулци няма да успеят да ударжат Х-а ... Барса - Байерн 1 - 1 , Пуул - Челси 0 - 1 Това е от мен, Успех на всички !!!

VasilGeorgiev
08.04.2009 17:27

Ако не бил Рийзе да си вкара автогол. То и майка ти ако беше мъж щеше да и викаш татко

barneta
08.04.2009 16:06

Нищо не може да разкрие всичко беше до смешния подарък който им направи Джон Арне Ризе.

Rooney_10
08.04.2009 15:43

kobrata_kz абсолютно си прав че никои не е правил дубъл няма и да направи дори през идните не 2-3 а 20-30 *wink*

Takeo
08.04.2009 15:15

А пък kobra май ти се бъркаш и не си гледам миналагодишната ШЛ,или просто не си разбрал това,което си прочел. *wink*

Takeo
08.04.2009 15:14

Нещо не схванах какво имаш предвид. Ако не си разбрал иронизирам казаното в статията,защото ми стана забавно. Не ми пука ни за Челси, нито за Юнайтед. Аз съм си привърженик на Пуул от малък и толкова.

levski1440
08.04.2009 14:43

Takeo след победата на Юнайтед на финала,хората на Фъргюсън започнали да си разказват вицове.Разказвали,разказвали и дошли Ливърпул и Фулам...И след финала Ман си разказвали истории как няма кой да ги бие,а след тези 2 мача си казвали истории как нема те кой да бият.А що се отнася до мача на Ливърпул и Челси...Предпочитам да се класира Челси ... *wink*

LFC_YNWA_
08.04.2009 14:34

То се е видяло , че пак английски отбор ще вземе купата ама кой точно и аз незнам .. ще се разбере след финала *wink* .. Естествено аз искам да те ЛИВЪРПУЛ *smile* .. YNWA *stop*

kobrata_kz
08.04.2009 14:28

Takeo нещо май вече зимаш да се бъркаш Юнайтед няма да стигнат до финала засега никои не е правил дубъл и няма да направи сега поне идните 2 3 години никой няма да успее *wink*

Takeo
08.04.2009 14:26

После си разказвали вицове и гледали комедии до деня на мача.Това свалило напрежението от играчите и те победили. Но тъй като си били разказали всички вицове, нямало на какво да се смеят повече и затова загубили финала от Юнайтед.

LFC_YNWA_
08.04.2009 14:16

Тва беше супер смешното отстраняване .. ако не беше автогола на Рийзе .. Челси никъде нямаше да отидат .. ама както се казва --> всеки прави грешки .. Тази вечер Ливърпул няма да им простят на Челси .. мача е чиста 1-ца *wink* YNWA *stop* LIVERPOOL FOREVER!