Германия постави световен рекорд

00:39
Германия постави световен рекорд
Националният отбор на Германия постигна забележителен рекорд тази вечер. Бундестима срази Гърция с 4:2 в мач от 1/4-финалите на Европейското първенство, с което вече има 15 последователни победи, изпреварвайки постиженията на Холандия и Испания, които имат по 14 поредни успеха. Така немците стават националната селекция, която има най-много поредни победи в света.

Също така Германия запази и гордия си рекорд, никога да не отпада на 1/4-финал на Европейско първенство, като вече има цели седем полуфинала в историята си.

От друга страна пък нападателят Мирослав Клозе вече е много близо до два от смятаните до скоро за "нечупяеми" рекорда на Герд Мюлер. Клозе има 17 гола на големи международни турнири (Европейски и Световни първенства) и се нуждае само от още един, за да изравни Мюлер, а също така с фланелката на Германия той вече има записани общо 64 гола, като е само на 4 от дългогодишния рекорд на легендата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
23.06.2012 10:00

Голям играч е Клозе,дано слуховете,че ще дойде в Барса са вярни.

rooney_fen_256
23.06.2012 08:02

Рекордите на Герд Мюлер започнаха да падат един по един. Първо Меси му подобри рекорда за най-много вкарани голове през един сезон, а не се съмнявайте, че и Клозе ще подобри рекорда му за голове с националната фланелка. Даже си мисля, че Льов може да привика Клозе в Бразилия 2014, нищо че тогава ще е на 36, за да може да подобри и рекорда на Роналдо (бразилеца) за най-много голове на световни първенства. *wink*