Вижте титаните, които никога не са печелили Шампионската лига

19:49
Вижте титаните, които никога не са печелили Шампионската лига
Днес са първите четвъртфинали от Шампионската лига, като последният мач в Рим вече е доста близо и се открояват основните фаворити за отличието в най-комерсиалния турнир.

И в осемте отбора стигнали до тази фаза има невероятно класни футболисти и не е никак пресилено да кажем, че есенцията на най-добрите в света ще забавлява зрителите през тези два дни. Спечелването на Шампионската лига е наистина нещо специално в живота на всеки футболист, тъй като малко са щастливците, стигнали до този апотеоз в кариерите си. Нещо повече, има огромна група играчи, които макар и завинаги да останат в историята на футбола със своята неподражаема класа, никога не са успявали да спечелят най - престижния европейски клубен турнир. Това дори се превръща в основна драма на кариерите на много от тези играчи. Ето и най-добрите футболисти в настоящето, които никога не са печелили Шампионската лига:


Тиери Анри - Френският нападател е легенда на Арсенал и е един от фундаментите в настоящия отбор на Барселона. Той беше близо до заветната цел, когато през 2006 година "артилеристите" стигнаха до финала на надпреварата в Париж, но там настоящия клуб на Анри спря момчетата на Арсен Венгер. Сега нападателят на френския национален отбор се надява да помогне на Барселона да отстрани Байерн Мюнхен и после да стигне до трофея.

Франческо Тоти - Един от "магьосниците" на футбола в Италия е стигал едва до четвъртфинал на Лигата със своята любима Рома. "Вълците" са един от неудачниците на италианския футбол в евротурнирите и рядко са фаворити за триумф в тези надпревари. Привържениците на "джалоросите" стискаха до последно палци на своя тим да преодолее Арсенал на осминафинала през тази година, тъй като финалът ще бъде в Рим. За жалост на Тоти и всички, които обичат Рома, мечтата на техния капитан май ще си остане несбъдната.

Фабио Канаваро - Един от най-стабилните бранители във футбола дори не е играл финал в Шампионската лига. Канаваро е част от отбора на Интер, когато през 2003 година "нерадзурите" са отстранени на полуфинал от съгражданите си Милан след общ резултат 1:1 и по голове на чужд терен. Въпреки, че е играл в Милан, Интер и Ювентус, а в момента защитава цветовете на Реал Мадрид, Фабио Канаваро просто не успява да изкачи този връх и след скорошната загуба на мадридския гранд с общ резултата 0:5 от Ливърпул на осминафинал в турнира, изглежда бранителят никога няма да успее да спечели Лигата като играч.

Рууд ван Нистелрой - Холандският реализатор е вкарал 60 гола в 79 участия в Шампионската лига, но дори не е играл на финал в тази надпревара. Нистелрой е защитавал цветовете на ПСВ Айндховен и Манчестър Юнайтед, а в момента е част от Реал Мадрид, но на хоризонта просто не се вижда възможност в близкото бъдеще той да бъде част от тим, който триумфира в този турнир.

Патрик Виейра - Дефанзивният халф е ставал световен и европейски шампион със своя национален отбор, но в Шампионската лига Виейра не е участвал дори на полуфинал. Максимумът на Виейра е четвъртфинал с екипа на Ювентус през 2006 година, когато бившият му клуб Арсенал отстранява торинци с общ резултат 2:0. Сега Патрик Виейра е част от тима на Интер и има две поредни отпадания на осминафинал в този турнир. Дали догодина няма да видим и трето?


Павел Недвед - Най-великият чешки футболист буквално сам изведе своя Ювентус на финал в Шампионската лига през 2003 година, но заради жълт картон в мача срещу Реал Мадрид Недвед бе наказан за решаващия мач с Милан и това бе една от основните причини "росонерите" да се поздравят с отличието. Една симулация на Стив Макманамън и всичко отиде по дяволите за "Чешката фурия". Оттогава Ювентус все се дъни в този турнир, а мачът срещу Челси бе лебедовата песен за една от легендите на "Старата госпожа", тъй като Недвед вече оповести, че ще окачи бутонките на пирона в края на този сезон.

Хавиер Санети - Аржентинският десен бек е в Интер от 1995 година и през 1998 година бе част от тима на "нерадзурите", спечелил Купата на УЕФА. В най-престижният турнир на Стария континент Санети е стигал едва до полуфинал през 2003 година, когато Интер е излъган от Милан. След това "нерадзурите" винаги показват постоянство и отпадат без много бой все на осминафинал от надпреварата.

Михаел Балак - Той е истински генерал в полузащита и винаги успява да зарази своите съотборници с манталитета на победител, но въпреки това Балак не е печелил Шампионската лига. През 2002 година халфът стига до финал със своя Леверкузен, но немците падат от Реал Мадрид с 1:2, а през миналия сезон Балак бе част от тима на Челси, който бе сразен от Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

empty_head92
08.04.2009 14:53

какви титани са тези бе ??? Лилчо Арсов каде остава *beer*

PRI_A_TEL
08.04.2009 06:47

Спомням си финала на Леверкузен, Бербатов уцели 2 пъти гредите последните 15 мин.

MRLIVERPOOL
08.04.2009 05:52

Най ме е яд за Тоти и Нистелроой никога няма да могат да я спечелат тая купа *sad*

alex_su
07.04.2009 22:44

много ми е неприатно за Тоти.най-великия играч!и много често осъзнаваме какви гениални футболисти има когато са към края на своята кариера.така е с Тоти,така е и с Павел.можем само да ги уважаваме и това е.

DKS
07.04.2009 21:13

Aбсолютно всеки един от тях заслужава да спечели Шампионската лига ! Велики играчи... Всеки велик по свой собствен начин и стил на игра и поведение на терена!! Лично на мен всички са ми симпатични, но симпатизирам най- много на Балък.. Той горкия е ВЕЛИКАН обаче е обречен вечно да е 2-ри.. Незнам ама ме е яд за него, защото не са малко финалите, който е играл и винаги губи. Та дори това лято на финала на Европейското от Испания *sad*

angel_hi
07.04.2009 21:00

Балак и Анри могат да спечелят с отборите си ШЛ Успех

Duke_Totti
07.04.2009 20:50

От тези Тоти най-заслужава да има трофея от Шампионската лига в биографията си, но за жалост според мен това няма да стане *sad* Гениален футболист, на който не му остава чак толкова много във футбола. Рома никога не са били от най-силните отбори в Италия или в Европа от части и заради собствениците, които не влагат достатъчно пари, но Тоти винаги остана верен на родния си клуб и това е много по-велико от трофей в ШЛ. Той има титла на Италия, няколко купи и супер купи на Италия, Световен шампион с Италия и разбира се носител на Златната обувка, но най-важната му титла е ПРИНЦЪТ НА РИМ. И без спечелена ШЛ, той ще си остане един от най-великите футболисти на Рома, в Италия и в целия свят.

Kalinho
07.04.2009 20:39

Дам наистина велики футболисти особенно ме е яд за Тоти трябваше тази година да направят нещо по сериозно най - малкото заради него и защото финала е в Рим

soulsurvivor
07.04.2009 20:32

Балак - два загубени финала на ШЛ и по един на световно и европеско първенство - е много си е кофти наистина. Иначе това трябваше да е годината на Рома и Тоти, но късметът кога ли е бил с нас

wba
07.04.2009 20:25

Да,доста хора не са печелили шампионска лига.За това това им е наи-голямата мечта... както и на Бербатов *smile*