Евро-битката на Германия и Гърция

11:57
Евро-битката на Германия и Гърция
Вторият мач от четвъртфиналите на Евро 2012 противопоставя селекциите на Германия и Гърция. Срещата, която е с начален час 21:45 българско време, ще се проведе на "Арена Гданск" под ръководството на словенския рефер Дамир Скомина. Бундестимът се класира за елиминационната фаза на турнира, след като записа пълен актив от точки в група "В", която бе определена от мнозина като Групата на смъртта. Елините пък заеха 2-ото място в група "А" след равенство срещу Полша и победа над Русия.  

Немската машина не познава вкуса на загубата от настоящия си съперник. В история двата отбора са си давали среща общо 8 пъти. В тях националите на Германия са постигнали 5 победи, а в други 3 случая се е стигнало до подялба на точките.

Довечера представителният отбор на Гърция най-вероятно няма да изневери на дефанзивния си стил на игра, а противното ще е голяма изненада. Възпитаниците на Фернандо Сантош страдат от липса на ефективност в офанзивен план. Серията на елините от 8 поредни мача, в нито един от които не успяха да реализират повече от 1 точно попадение, говори достатъчно красноречиво за проблемите им в атака. Макар донякъде те да се обуславят от прекалено защитната им игра, няма как да се пренебрегне фактът, че трудно съумяват да отбележат гол.

Германия записа победи в последните си 14 официални двубоя и по този начин изравни върховото световно постижение поставено от Холандия, Франция и Испания. Момчетата на Йоахим Льов, за тотална разлика от гърците, практикуват офанзивен футбол. Бундестимът има утвърдена схема на игра и разполага с изключително класни играчи, някои от които обаче не оправдаха очакванията в битките от груповата фаза на турнира. Предстоящата среща открива пред тях добра възможност да се реваншират за незадоволителното си представяне в първия етап от финалите на надпреварата.

За елините днешният мач ще е нещо много повече от футболна разправия. Както е известно, напоследък Гърция минава през изключително труден икономически период и поради ред причина на политическо ниво не е в добри отношения с Германия, най-вече заради огромните заеми на съседите ни към немските банки в евро. Както е известно Гърция е член на Евро зоната, т.е. националната и валута в момента е еврото, но част от съседите ни искат връщането на старата драхма, което обаче най-вероятно би довело до голям финансов срив с цяла Европа. По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще заеме своето място на трибуните на "Арена Гданск", което прави предстоящия сблъсък събитие номер 1 за южните ни съседи.

В групите на Евро 2012 националите на Гърция забравиха пътя до противниковите рамки. В първата фаза на турнира елините регистрираха едва 9 точни удара във вратите на съперниците си, но пък за сметка на това се отчетоха с добра успеваемост, реализирайки 3 гола, които се оказаха достатъчни да продължат напред. Представителният отбор на Германия пък отправи общо 19 точни изстрела, 5 от които му донесоха 3 победи. 

Какво казаха селекционерите преди мача?

Йоахим Льов

"Не придаваме политическо значение на предстоящата среща с Гърция. За нас този мач не е по-различен от останалите. Ще се опитаме да запишем победа само и единствено в рамките на спорта. Критикуват ни за това, че сме се разграничили от атрактивния ни стил на игра. Не съм съгласен с тези твърдения, защото ние играхме срещу отбори, които също разполагаха с изключителна офанзивна мощ. Затова трябваше да намерим баланс между защитата и атаката ни" коментира наставникът на Германия Йоахим Льов.

Фернандо Сантош
" Германия е силен отбор. Ние ще се съсредоточим върху това да неутрализираме съперника си. Евро 2004 е голямо вдъхновение за нас. Сега ще се опитаме да сътворим същия подвиг. Преди началото на турнира бях казал, че ние не идваме тук за почивка и мисля, че го доказахме в груповата фаза. Сигурен съм, че играчите ми ще се раздадат на 100% срещу Германия" заяви селекционерът на Гърция Фернандо Сантош.

Съставите

Селекционерът на Германия Йоахим Льов няма сериозни кадрови проблеми преди предстоящия сблъсък, докато Фернандо Сантош е принуден да се лиши от услугите на някои от основните си футболисти. Контузеният Авраам Пападопулос и наказаните Хосе Холебас и Йоргос Карагунис отпадат от сметките на португалския специалист.

Вероятен стартов състав на Германия: Мануел Нойер, Холгер Бадщубер, Джером Боатенг, Матс Хумелс, Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер, Месут Йозил, Сами Кедира, Томас Мюлер, Лукаш Подолски и Марио Гомес.



Вероятен стартов състав на Гърция: Михалис Сифакис, Йоргос Цавелас, Кирякос Пападопулос, Василис Торосидис, Сократис Папастатопулос, Григорис Макос, Янис Маниатис, Костас Кацуранис, Димитриос Салпангидис, Йоргос Самарас и Теофанис Гекас.



Прогноза: Отборът на Гърция е сочен за тотален аутсайдер в днешния мача, но това не означава, че победата на Германия е вързана в кърпа. Елините при всяка възможност ще целят да убият темпото на игра и ще направят всичко възможно, за да добутат нещата до изпълнение на дузпи. На немците със сигурност няма да им е много лесно да пробият защитата на гърците, но вероятно ще успеят да решат мача в рамките на редовните 90 минути. Прогноза: Марио Гомес да отбележи гол в мача

Германия - Гърция, стадион "Арена Гданск", 21:45 часа



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zelen1q
22.06.2012 19:49

Германия днеска ще си изпати много лошо

horrus
22.06.2012 19:16

Сигурен съм че ше сложат оня грък петър василев да коментира ... пак ше траа без звук да се гледа

zvmgb
22.06.2012 16:57

2-0 за Германия точен резултат !

tishowinner2
22.06.2012 15:05

а тва Гърция - Русия 16 юни кво прай тука *surprized*

GarethBale333
22.06.2012 12:35

Немската МАШИНА ПАК ЩЕ МАЧКА *smile*))))))

GarethBale333
22.06.2012 15:47

Виж са пръдльо на 12-годинки си и пишеш на всякъде и дразниш всички, а това дали аз си вярвам е лично мой проблем нали се сещаш. Смешник можеш да казваш на баща ти, че е създал. Хайде сега спри да пишеш Хейтърски коментари на всяка втора тема. *smile*

marrinov
22.06.2012 12:50

Тоя пък и тоя вярваш ли си бе *lol* смешник АХАхааах !

ynwaLFC
22.06.2012 12:32

Хахаха горките гърци... какво ги очаква!