Барселона - Байерн Мюнхен (превю)

18:46
Барселона - Байерн Мюнхен (превю)
Още с тегленето на жребия в Нион това се очерта като една от най-интересните двойки. Няма как и да бъде при положение, че се срещата два от колосите на испанския и германския футбол, което е гаранция за качество. Много от специалистите сочат тима от Каталуния за сигурен финалист с оглед на атакуващата му мощ, но не забравяйте, че Тиери Анри и компания имат за противник Байерн Мюнхен.

Момчетата на Юрген Клинсман са истинска енигма през този сезон. Аз лично не мога да си обясня как правиш за смях Спортинг Лисабон в Шампионската лига и им вкарваш един чувал с голове, и след това допускаш отбори като Леверкузен и Волфсбург да те направят за смях. И всичко това при положение, че в тима разполагаш с играчи от световна класа. Представянето в последния кръг на Бундеслигата и катастрофата срещу "вълците" няма какво да се коментира. По-важното е, че баварците отиват в Испания с един куп липсващи защитници и с вратар, на който качествата са под огромна въпросителна. Още с отказването на легендарния Оли Кан бе ясно, че ще се отвори огромна празнина в тима, която ръководството странно защо си помисли, че ще се запълни от Михаел Ренсинг. До момента вратарят не е блеснал с нито един мач, а без вратар на "Ноу Камп" няма как да стане. Като прибавим и контузията на Лусио в срещата срещу Волфсбург и оставянето му в Германия, и странната липса на другия основен централен защитник Даниел Ван Буйтен нещата май накланят сериозно везните към домакините. В центъра на защитата ще действат опитния Мартин Демикелис и 19-годишния талант Брено, а карето ще се попълва от Филип Лам и Кристиян Лел. В средната линия Клинсман разполага с достатъчно качествени изпълнители и ще има възможност за достатъчно варианти. Можем да очакваме присъствието на по дефанзивни футболисти в халфовата линия, с оглед проблемите в защита. Марк ван Бомел и Тим Боровски изглеждат задължителен вариант, а Зе Роберто може да внесе и нужното спокойствие. В нападение също има достатъчно опции в лицето на Лука Тони, Лукаш Подолски и донеслият 6 точки в два мача на Франция Франк Рибери. Бившият играч на Олимпик Марсилия се намира в невероятна форма и определено ще създаде доста неприятности на домакините. Няма да е изненада, ако Гуардуола постави и персонални функции на някой от своите футболисти с цел да скъса връзката на немците между халфова линия и нападение. Голмайсторът на турнира Мирослав Клозе бе опериран в глезена и ще пропусне и двете срещи с испанците, което също е доста тревожна новина за гостите.

Барселона е убедителен водач в Примера, а в лигата преодоля лесно съпротивата на френския Олимпик Лион. Каталунците отпуснаха малко газта и определено имат спад в играта, която демонстрираха преди два-три месеца. Въпреки това тима изглежда добре балансиран, а ударната мощ не се нуждае от коментар. Проблемите могат да дойдат от защитния вал на тима, където Ерик Абидал и Габриел Милито са контузени и пропускат първия 1/4-финал. Въпреки това Гуардиола разполага с доста играчи в дефанса, като най-вероятна двойка централни защитници ще излезе Карлес Пуйол и Жерард Пике. Зоната на десния бек ще е за отпочиналия Даниел Алвеш Да Силва, който не се появи в игра в последната шампионатна среща срещу Валядолид спечелено с минималното 1:0. По всяка вероятност Силвиньо ще е заместник на Ерик Абидал в лявата част на дефанса. В средата на терена могат да се завърнат Яя Туре и Александър Хлеб, които бяха включени в групата за срещата и единствено треньорът ще реши дали да стартират титуляри. Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Сейду Кейта са напълно здрави и готови за битка. Атаката ще бъде в познатият си доста неприятен вид за противника в лицето на Лионел Меси, Тиери Анри и Самуел Ето\'о, което е гаранция за доста неприятности.

Лично за мен прогнозата около тази среща изглежда доста ясна. Точно в този момент ми изглежда страшно трудно отбор с проблеми в защита и слаб вратар да направи подвиг на "Ноу Камп". Логично е да очакваме и много голове след като се срещат двата най-резултатни отбора в изданието на лигата този сезон. В персоналните битки, които се очертават, между Жерард Пике и Лука Тони, и Филип Лам и Лионел Меси, определено се набива на очи класата на офанзивните футболисти. Прилично количество голове и победа за Барселона, но нека да се запази и интригата за реванша в Германия.

Барселона - Байерн Мюнхен, 21:45 часа, стадион "Ноу Камп"

Главен съдия: Хауърд Уеб (Англия)
Асистенти: Дарън Кан и Филип Шарп (Англия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BUBOLE4O_ME4O
08.04.2009 21:05

Като почнат да ги дъвчат тия титли...и Реал и Пуул... Айде в Англия е по-различно, но който иска да ме упреква, НЕ признавам половината от титлите на Реал и на Юве... В такива смътни времена повлияни от световни войни, тежки икономически кризи, корупция и т.н. ЦСКА-то ги уважавам, друг е въпроса, че биват намразени заради изроди като Томов и прочие...но нека да не забравяме и тато, който малко или много е бутал ЦСКА *wink*

krasenco
08.04.2009 21:04

BUBOLE4O_ME4O и аз мисля така.Само за Челси не знам за този мач,ама те ще продалжът според мен.

drummer
08.04.2009 20:55

manutd_pz, приятелю Реал Мадрид имат 31 шампионски титли, и въобще не се знае кога ще спечелят 32-та...? За разлика от един български отбор. Когато настигнете ЦСКА, който тази година ще тържествува с 32-а ШАМПИОНСКА ТИТЛА, тогава можеш да приказваш...!

magik1
08.04.2009 20:54

Ето съставите:
Барселона: Валдес, Пике, Маркес, Дани Алвеш, Пуйол, Туре, Шави, Иниеста, Меси, Ето’о, Анри

Байерн: Бут, Одо, Лел, Демикелис, Брено, Швайнщайгер, Ван Бомел, Зе Роберто, Рибери, Алтинтоп, Тони

BUBOLE4O_ME4O
08.04.2009 20:50

Ще оставя своя скромен коментар и аз *wink* Понеже вчера бях доста сигурен за 2та Х-а, днес шестото ми чувство отново се обажда и мисля, че Барселона няма да успеят да победят Байерн. А за Челси съм почти сигурен, че ще надделеят *smile* Успех на всички "закачени" комарджии И не само на тях

paco_kl
08.04.2009 18:48

уважавам мнението на всички в този сайт,но илитерати като manutd_pz почват да ме дразнят!първо да се научи на четмо и писмо и тогава да коментира.явно изразявам пристрастия но не обиждам немския тим или белия балет!каквото и да говорим барса е изключителен тим и най малкото трябва да бъде обиждан от такива малоумници които даже не могат да пишат!за мача ще кажа,че всичко друго освен 1 ще считам за изненада

MCFOXXX
08.04.2009 15:39

Каквото и да стане довечера Байерн са и ще си останат по-великия клуб!
Любими на сърцето ми *smile*
Но отдавам и нужното уважение на Барса: в момента играят прекрасен футбол, имат изключителни играчи и са фаворити.
Нека не забравяме че футболът е преди всичко игра, носеща наслада за феновете и не се изпокарваме като глупаци, а довечера да седнем пред телевизорите и да гледаме с по бира в ръка този спектакъл.
Два Големи ТИМА! Може да стане всичко!
Хайде Тони Гол, Хайде Рибери, стискам палци и САМО Байерн!!!

FlyingSteps
08.04.2009 13:20

еми аз си мислех за нещо от сорта на 2-1 или 3-1 за Барса *wink*

nane
08.04.2009 13:08

с тези контузени играчи се самнявам немците да вземат нещичко от"ноу камп".таке че играйте смело за барса.даже смятам че има и много голове.успех

Lucas_Podolski
08.04.2009 10:31

Вярвам, че ако Лам се справи с Меси и Рибери има ден, резултат 0:1 е напълно възможен. Точно както през 2001 срещу Реал. Фаворита е ясен, но се надявам, че моя отбор най-накрая ще се реабилитира пред милионите си фенове за загубените няколко сезона и падението до второкласен Европейки отбор, това е шансът за да се върнем на картата на футболна Европа, дано момчетата го осъзнаят, защото отборът като имена е от световна класа, но вратарят и тряньорът го принизяват на едно посредствено ниво.

Thiery_Henry14
08.04.2009 10:16

на пръв поглед очаквам лесна победа за барса, дано само не заработи тъпият немски късмет, защото с оглед на класите и стила на игра на всеки фен на красивия футбол е ясно кой трябва да продължи напред (и евентуално да спечели лигата)