Любопитна статистика от груповата фаза на Евро 2012

13:27
Любопитна статистика от груповата фаза на Евро 2012
Мачовете в груповата фаза на Европейското първенство по футбол предложиха много интересни моменти на зрителите.

Ето някои любопитни статистически данни след изиграване на 24-те срещи в групите:

0 - За първи път в историята на европейските първенства няма нито едно нулево равенство в груповата фаза.

1 - Отборът на Холандия никога не беше губил повече от един мач в групите на европейски първенства. На Евро 2012 оранжевите претърпяха три загуби.

2 - Това е цифрата на пропуснатите от Уейн Рууни заради наказание срещи, преди да се завърне и да отбележи гол във вратата на Украйна, който донесе на Англия първото място в групата.

3 - Елдер Пощига, Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович влязоха в списъка от седем играчи, вкарвали голове на три европейски първенства. Другите с подобно постижение са Юрген Клинсман, Владимир Шмицер, Нуно Гомес и Тиери Анри. Трима от седмината са португалци.

6 - Толкова минути бяха необходими на чехите да вкарат два гола във вратата на Гърция. Преди това най-бързите два гола на европейско първенство бяха вкарани за 14 минути.

15 - Капитанът на Украйна Андрий Шевченко в мача срещу Швеция е играл с топката общо 15 секунди. Това беше достатъчно да вкара два гола. Марио Гомес, вкарал два гола на Холандия, е играл с топката 18 секунди.

18 - Холандецът Джетро Вилемс стана най-младият участник във финалната фаза на европейски първенства. В мача срещу Дания той се появи на терена на възраст 18 години и 72 дни.

60 - Количеството голове, вкарани в груповата фаза на Евро 2012, което е рекорд на първенствата.

73 - Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони на 73 години и 93 дни стана най-възрастният треньор на отбор финалист на европейско първенство.

810 - Точно толкова точни паса са си дали испанците на мача срещу Ирландия. Това е нов рекорд на европейските първенства. Шави Ернандес е дал 127 паса в този мач, което също е рекорд. За сравнение в този мач ирландците са осъществили 198 паса общо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

roden
22.06.2012 09:00

хихи, по-нереално е да направиш 810 паса и съдиите да ти бутнат аванта с гол от засада...........

greenhool
21.06.2012 13:53

Да играеш с топката едва 15 секунди и да вкараш 2 гола за това време е направо нереално..браво на Шева,както и на Гомес *thumb_up**beer**thumb_up*

marrinov
21.06.2012 16:54

Шева си остава легенда за Европа и цяла Украйна просто няма какво друго да кажа добър играч за 15 секунди 2 гола феномен браво *beer*