Ще има ли място за Италия във финалната осмица на Евро 2012?

13:04
Ще има ли място за Италия във финалната осмица на Евро 2012?
Италия излиза срещу изпадналият от турнира тим на Ейре. Решителният мач от група "С" на Евро 2012 ще се изиграе на Градския стадион в Познан и ще бъде ръководен от Джунейт Чакър и неговата бригада. "Скуадра Адзура" е 3-и в групата с 2 точки, а момчетата в зелено заемат последната позиция с нулев актив. Представителните отбори на Испания и Хърватия, които допълват четворния колектив, пък са съответно 1-ви и 2-ри с равен сбор от по 4 пункта. Пътят на италианците към четвъртфиналите на надпреварата минава само и единствено през задължителна победа срещу ирландците, но дори и да постигнат задачата си, те ще трябва да се надяват на добро стечение на обстоятелствата в другата среща. Успех над "зелените" и всичко друго освен равенство между Хърватия и Испания ще класира "адзурите" за следващата фаза на шампионата. Разбира се, съществува и друг сложен математически вариант за Италия при недобро развитие на другия двубой от групата, но вероятността първите два отбора да се определят от него е твърде малка.

История на съперничеството между Италия и Ирландия

Дотук през годините националните отбори на Италия и Ирландия са се срещали общо 11 пъти. "Скуадра Адзура" има предимство в преките битки, като води със 7:2 победи. Трябва да се подчертае, че четирите успеха на "адзурите" са били постигнати в приятелски мачове. Италианците са отбелязали двойно повече голове в предишните издания на този сблъсък - 18:9. Ако трябва да обобщим казаното в горните няколко редове, можем да кажем, че Ирландия не е лесен съперник за Италия. В потвърждение на това би могло да се посочи фактът, че "адзурите" са записали само 1 победа във всичките официални битки с този съперник, които са общо 6 на брой.

Няколко фактора, които могат да окажат влияние върху развитието на мача

Най-важният фактор, който определено ще даде своето отражение върху предстоящия мач, е фактът, че Ирландия няма абсолютно никакви шансове да продължи напред. В резултат на това се очаква момчетата в зелено да имат проблеми с мотивацията, а не подлежи на никакво съмнение, че съперниците им ще са много по-целенасочени. Довечера най-вероятно "адзурите" ще излязат за резултатна победа и това също трябва да се вземе на внимание. Слабото представяне на "зелените" в офанзивен план, което в последните им два мача от турнира бе съчетано с много грешки в защита, също е сериозна предпоставка за изразителен успех на момчетата на Чезаре Прандели. Италианците са далеч по-комплектувани, когато трябва да се отбраняват, но повече от видно е, че не са достатъчно решителни в атака.

Какво казаха селекционерите преди мача?

Чезаре Прандели
"Италианските футболисти са известни с креативността и качествата си. В миналото и сега ние винаги сме играели за всичко и затова трябва да запазим вярата си, но преди всичко се нуждаем от спокойствие, за да се абстрахираме от страха от евентуален провал. Изцяло сме съсредоточени върху мача с Ирландия. Ще направим всичко възможно, за да се класираме за четвъртфиналите на турнира", сподели селекционерът на Италия Чезаре Прандели.

Джовани Трапатони
"Съжалявам, че отпаднахме от надпреварата, но въпреки това ние ще играем за победа срещу Италия. Ще се опитаме да завършим добре участието си на Евро 2012. Трябва да погледнем напред и да подобрим представянето си, тъй като наближават квалификациите за Мондиал 2014", коментира наставникът на Ирландия Джовани Трапатони.

Съставите

► Очаква се треньорите на двата отбора да не изневерят на тактическите си постройки. Все пак няма да е изненадващо, ако селекционерът на "адзурите" Чезаре Прандели заложи на схема 4-4-2, за каквато загатна преди мача. Радостното за специалиста е, че Марио Балотели ще е на линия за двубоя довечера.

Вероятен стартов състав на Италия (3-5-2):
Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини, Кристиан Маджо, Андреа Барзали, Рикардо Монтоливо, Клаудио Маркизио, Андреа Пирло, Даниеле де Роси, Тиаго Мота, Марио Балотели и Антонио Ди Натале.



Вероятен стартов състав на Ирландия (4-4-2):
Шей Гивън, Шон Сейнт Леджър, Стивън Уорд, Джон О'Шей, Ричард Дън, Глен Уилън, Ейдън МакГийди, Кийт Андрюс, Деймиън Дъф, Роби Кийн и Шейн Лонг.



Прогноза

► Логично мнозина предричат лесна победа за Италия след отпадането на Ирландия. Не може да се отрече, че "адзурите" са по-класният отбор, но също толкова несериозно би било, ако се очаква, че момчетата на Джовани Трапатони ще се предадат без бой. В края на краищата обаче би било голяма изненада, ако "Скуадра Адзура" не съумее да надвие безцелния си съперник и напусне надпреварата без спечелена победа. Прогноза: Италия да вкара два или повече гола

Италия - Ейре, Градски стадион в Познан, 21:45 часа



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Stan1926
18.06.2012 15:19

Съгласен съм. Самата идея, че представят страната си, трябва да им бъде достатъчна мотивация. А и цял свят ще ги поздрави, ако успеят да победят. От друга страна, ако излезнат с наведени глави и не си дават зор, ще станат за смях и ще паднат в очите на всички. Затова очаквам здрав мач и може би минимална победа за Италия с оглед разликата в класите.

MadSkilzz
18.06.2012 13:38

Само заради феновете, които не спряха да пеят дори при 4:0 за Испания, ЕЙРЕ трябва да се представи отлично.