Манчестър Юнайтед - Порто (превю)

18:49
Манчестър Юнайтед - Порто (превю)
Отборът на настоящия носител на трофея в Шампионската лига Манчестър Юнайтед приема тима на победителя от 2004 година Порто в първа 1/4-финална среща на най-престижния клубен турнир в Европа. Двубоят ще се играе от 21:45 часа българско време на стадион "Олд Трафорд", а "червените дяволи" ще се опитат да измъкнат максимално добър резултат преди реванша след седмица в Португалия, в походът си към дублиране на Шампионската лига - нещо, което нито един отбор не е правил след въвеждането на новите правила в началото на 90-те години на миналия век.

Пред мениджъра на домакините сър Алекс Фъргюсън има кадрови проблеми във всички линии на неговия състав. Централният защитник Рио Фърдинанд по всяка вероятност ще пропусне първата 1/4-финална среща с Порто, след като получи травма в мача на националния отбор на Англия срещу Украйна от световните квалификации миналата седмица. Фърдинанд не взе участие при инфарктната победа на Юнайтед с 3:2 над Астън Вила в неделя. Освен разтежението, бранителят има и трайна травма в гърба и възможността да играе срещу португалския шампион във вторник се оценява като минимална. В центъра на терена проблем за Фъргюсън е състоянието на доказания боец във важни за "червените дяволи" срещи Райън Гигс, който също едва ли ще може да играе на "Олд Традорд". В атаката на тима отсъстващ ще бъде българският нападател Димитър Бербатов, който вероятно ще се възстанови от контузията в глезена си едва в края на следващата седмица, което значи, че пропуска и реванша с Порто. За сметка на тези трима футболисти обаче, сър Алекс Фъргюсън ще може да включи в състава си Неманя Видич, Уейн Рууни и Пол Скоулс, които бяха наказани за мача от Висшата лига с Астън Вила, а Джи-Сунг Парк също ще е на разположение. Сър Алекс заяви, че в титулярния състав на Юнайтед сръбският бранител Неманя Видич ще си партнира с Джонатан Евънс в центъра на отбраната, докато Джон О\'Шей ще бъде десен бек в този мач. След драматичната победа над Астън Вила, Юнайтед се завърна на първото място в класирането на Висшата лига, което ден по-рано бе заето от тима на Ливърпул, но по-важното, като че ли, е възвръщането на самочувствието във футболистите на "червените дяволи". Два мача преди това Юнайтед записа две загуби, като домакин на мърсисайдци с разгромното 1:4 и като гост на Фулъм с 0:2. Това до голяма степен се отрази психически на Юнайтед и паузата за квалификациите на националните отбори нямаше как да дойде в по-подходящо време. Така след изключителния победен гол на младока Федерико Мачеда в мача срещу Вила, кризата, която бе надвиснала над момчетата на сър Алекс, бе разсеяна и сега всички очакват от тях да покажат на какво са способни срещу тима на Порто.

За португалския шампион това е първо участие на 1/4-финал в Шампионската лига за първи път след спечелването на титлата в турнира през 2004 година, когато начело на отбора бе Жозе Моуриньо. Любопитното е, че тогава на 1/8-финалите португалците, след победа с 2:1 и равенство 1:1, изхвърлиха именно Юнайтед от надпреварата. В 1/8-финалите на тазгодишното издание на турнира Порто отстрани испанския Атлетико Мадрид след две равенства - 2:2 в Испания и 0:0 в Португалия. Във вътрешното първенство съставът на Хесуалдо Ферейра се представя отлично, след като в последната си среща през уикенда победи Виктория Гимараеш като гост с 3:1 с попадения на Фариас, Гонзалес и Роландо. Така Порто вече имат 7 точки аванс и мач повече пред основния конкурент за титлата тази година Спортинг Лисабон. Легендарният вратар на "драконите" Витор Баиа смята, че ако Порто елиминира Манчестър Юнайтед, то може да повтори успеха от преди пет години и да стъпи отново на европейския връх. Португалският шампион е клуб, който винаги е бил сред най-силните в Европа и традициите, които има на "Ещадио До Драгао" са завидни и Порто винаги може да отстрани, който и да е от футболните грандове. Точно тази, в голяма степен, непредвидимост на състава на Хесуалдо Ферейра прави сблъсъка с Манчестър Юнайтед толкова интересен.

Във вторник вечер един срещу друг се изправят английският и португалският шампион. Манчестър Юнайтед приема Порто на "Олд Трафорд" в първа 1/4-финална среща от Шампионската лига, като "червените дяволи" са тръгнали по славния път за дублиране на трофея, а амбициите на португалците са далеч по-скромни, но те едва ли ще се предадат лесно, а защо да не поднесат и изненадата? Категорично класата на съставите е в полза на Юнайтед и те биха били логичният победител от тази среща. Предвиждам победа за домакините с един или два гола разлика.

Манчестър Юнайтед - Порто, 21:45 часа, стадион "Олд Трафорд"

Главен съдия: Конрад Плауц (Австрия)
Асистенти: Бернард Заунер и Армин Едер (Австрия)

Очаквайте подробности около отборите!!!

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BUBOLE4O_ME4O
07.04.2009 18:51

Много е голяма вероятността, щом бебатов не играе, да бием с 2 гола разлика *wink* Но нещо ме човърка, че мача ще тръгне трудно и накрая изхода ще е 1:1... Все пак успех на всички! Надявам се да бием *smile* защото артилеристите ще гонят победата и вероятно ще икласят едно 1:2 с победен гол в последните 5-6 минути.
Голям гадател се оказах и аз *joking*

LEO_74
07.04.2009 16:10

Нямах предвид точно теб , защото с исказването си показваш , че си "проститутка"която при определени обстоятелства е готова да прави "свирки".Имах предвид една по-голяма опщност от душевно болни индивиди в различни възрасти (детска , юношеска и така наречената "зряла"),които си позволяват дързоста да правят критически забелешки и коментари , без да съзнават че са "луди".Просто "света" в който "живеят" и начина по който го правят е несъвместим с реалноста.Много често заявяват че реалноста е безсмислена.Симптоми!

LEO_74
07.04.2009 15:24

За съжаление има много заблудени лица , които си представят и се изживяват в един свой собствен "криворазбран свят".Много бързо забравяте какво е Ман.Юнайтед за Световния Футбол!Не бързайте толкос ...злорадството скрито от тука нататък са наште спечелени "луди" ИГРИ!

chelsea18
07.04.2009 14:53

Порто ще накажат тея путки още в Англия

Lucas_Podolski
07.04.2009 11:32

Защото Порто вече объркаха сметките на един фаворит (което е малко пресилена дума за Атлетико), както и "скъсаха" милиони фишове по света, а Ман не са в оптимална форма. Има предпоставки за изненада, но според мен след този мач Ман. ще затвърдят, че са един от 2-та фаворита за спечелване на турнира. Но все пак да не забравяме, че миналаогодишният шампион на Еврпа също изглеждаше непобедим докато Фабрегас не го развенча от 30-35 метра... а и Порто не са случаен отбор.

DKS
07.04.2009 10:16

Защо ли все клоня към този това мача да завърши равен *thinking*

plamkisa
07.04.2009 01:24

Едно много,много измъчено 1:0 и един много интересен реванш в Португалия *wink*

Jurka5
06.04.2009 22:24

LFC_and_CSKA_N1 знам,че много ти се иска така да стане,ама няма да те огрее!!Утре е 1-ца,реванша Х2

Kalinho
06.04.2009 21:35

а букитата *smile* почти съм сигурен че или манчестър или Барса няма да излязът въпроса е дали ще има задкулисни игри. С оглед на жребия който е изцяло в полза на манчестър си мисля че първия мач може и да не излезе

cesekarchetooo
06.04.2009 21:07

Юнайтед ще спечелят въпреки проблемите с контузени играчи. Все пак те имат един от най-големите (като брой футболисти) отбори не само в Англия, но и в целият свят! Вярвам, че Сър Алекс ще намери качествени заместници на Рио, Гигс и Берба. Едва ли след като Порто са стигнали дотук, би трябвало да бъдат подценявани, но все пак класата на Юнайтед е по-голяма, а и нееднократно Сър Алекс заяви, че приоритет за него е дублирането на титлата в Шампионската лига. А това минава през задължителна победа над "драконите" на Театъра на мечтите. В противен случай, нещата се усложняват много. Успех на "дяволите" утре!

paco_kl
06.04.2009 19:39

ей пиянка бакарди.всеки има право на мнение и да го каже.аз също като теб мисля,че юнайтед ще бият,но какво ли би станало ако направят равен?така,че не наричай никой смешник!най малкото е обидно,пък и може да се злепоставиш ако все пак мача завърши без победител!п.с.ако аз съм те обидил,може би има защо!

bacardy_breezer
06.04.2009 19:19

хахах смешник първия мач бил Х :Х.Не съм фен на Ман.Юн. ,но по-ясен мач от тоя НЯМА. тр 2:0 ,а реванша е Х може и 2 ...