Сборная няма да изпусне първото място, Гърция отпада (превю)

14:00
Сборная няма да изпусне първото място, Гърция отпада (превю)
Гърция е символичен домакин на Русия в трети последен мач от груповата фаза на Европейското първенство по футбол. Двубоят ще се играе на Националния стадион във Варшава от 21:45 часа българско време, а главен съдия ще бъде Йонас Ериксон от Швеция.

В другата среща от група "А" по същото време играят домакина Полша и Чехия.


Варианти за продължаване на отборите в групата:

Русия – Победа или равенство праща отбора напред. Дори и загуба, с по-малко от шест гола, ще свърши работа, ако Полша и Чехия завършат наравно. Тогава в тройната въртележка от три отбора с по четири точки, руснаците пак ще имат по-добра голова разлика от Чехия.
Чехия – Победа означава класиране за елиминациите. Равенство също ще свърши работа, ако Гърция не спечели с шест гола разлика.
Полша – победа означава сигурно класиране. Всички други варианти не вършат работа.
Гърция – победа, без значение от резултата, ще класира отбора напред. Пример: Гърция бие Русия и има същия брой точки, но успех в директния мач. Ако Чехия завърши наравно, три отбора ще имат по четири точки, но чехите паднаха с 1:4 от Русия и биха Гърция с 2:1. Тоест имат отрицателна голова разлика в тройната въртележка, за разлика от Гърция и Русия. Равенство и загуба не вършат работа.



► Селекционерът на победителите от Евро 2004 Фернандо Сантос е изправен пред редица кадрови проблеми. Вратарят Костас Халкиас няма да е на линия след контузията, която получи по време на мача с Полша и сега за неговото място ще се борят Александър Цорвас и Михалис Сифакис. изтърпелият наказание защитник Сократис Папастопулос ще си партнира в центъра на отбраната с Кирякос Пападопулус, който пък ще играе на мястото на контузения Авраам Пападопулос.

Вероятен стартов състав на Гърция: Сифакис, Торосидис, К.Пападопулус, Сократис, Холебас, Маниатис, Кацуранис, Карагунис, Салпингидис, Гекас, Самарас



► В състава на Русия пък спокойно могат да заложат на стартовата 11-торка, която спечели убедително срещу Чехия в първия мач и взе точка от мача с Полша. Единственият въпрос е свързан с централния нападател на тима, където Александър Кержаков показва лоша форма от началото на турнира и е много вероятно да бъде заменен от Роман Павлюченко.

Вероятен стартов състав на Русия: Малафеев, Анюков, Игнашевич, Березуцки, Жирков, Широков, Денисов, Зирянов, Дзагоев, Аршавин, Павлюченко



► Мачът е от решаващо значение и за двата тима, но според показаното до тук в турнира, можем смело да посочим изявен фаворит. От гръцката игра на Евро 2004 няма и помен, а руснаците показват атрактивен и резултатен футбол, който ги постави на лидерската позиция в групата преди последните срещи и сега Сборная ще търси единствено победата, като с нея освен класиране на 1/4-финалите, ще цели и избягване на евентуален сблъсък с Германия още в първия кръг на елиминациите. Прогноза: 2

Гърция - Русия, Национален стадион във Варшава, 21:45 часа



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManU_FaN
16.06.2012 19:19

[@link http://tv.bnt.bg/] -- ето от тук може да гледате БНТ1, БНТ2 *wink* дано съм помогнал *smile*