Вижте най-успешните дебютанти във Висшата лига

12:07
Вижте най-успешните дебютанти във Висшата лига
В неделя Федерио Мачеда се превърна в един от най-успешните дебютанти във Висшата лига със своя победен гол срещу Астън Вила. Младият нападател записа първото си участие в мъжкия отбор на Манчестър Юнайтед с изключително ценно попадение.

Британското издание "Дейли Мейл" представя футболистите направили най-успешните дебюти в английската елитна дивизия:


Роби Кийн ( Уулвърхемптън 9 август, 1997 година)

Кийн прави дебюта си за първия тим на Уулвс, когато е само на 17 години и пет седмици, а Уондъдърърс гостуват на Норич. Нападателят буквално донася трите точки на своя тим, като бележи два гола за успеха с 2:0. Настоящият капитан на Тотнъм първо вкарва страхотно воле от границата на пеналта, за да открие резултата, а после навързва двама преди да отправи клиничен изстрел, убивайки всяка надежда на Норич да измъкне нещо повече от тази среща.


Роби Фаулър ( Ливърпул 22 септември, 1993 година)

Легендата на Ливърпул изиграва първия си мач за мъжката формация на мърсисайдци, когато е едва навършил 18 години. Роби е най-добрият футболист на терена на "Крейвън Котидж", където "червените" бият Фулъм с 3:1 в първи мач от турнира Кока Кола Къп (сегашния Карлинг Къп). Фаулър прави две асистенции и бележи третия гол за Ливърпул. В реванша на "Анфийлд" нападателят се развихря още и забива цели пет попадения, с които буквално потапя лондончани и неслучайно след време привържениците на Ливърпул започват да му викат "Господ".

Майкъл Оуен ( Ливърпул 6 Май, 1997 година)

Оуен дебютира за мърсисайдци в злополучния за тях мач срещу Уимбълдън, загубен с 1:2. По този начин мърсисайдци изпускат титлата в Англия, но за сметка на това в срещата на "Селхърст парк" изгрява талантът на нисичкия нападател. Майкъл Оуен получава шанс за изява като резерва при резултат 2:0 за "доновете" и оставащи едва 20 минути до края. Нападателят се измъква елегантно от противниковата защита и с прекрасен завършек покрай Нийл Съливан намалява резултата, но в последствие неговите съотборници не успяват да вземат поне точка от тази среща.

Алън Смит (Лийдс Юнайтед 14 ноември 1998 година)

Смит започва кариерата си като нападател и то по какъв начин. Юношата, едва навършил 18 години, вкарва един от головете за забележителната победа с 3:1 на Лийдс не къде да е, а на "Анфийлд" срещу могъщите Ливърпул.

Алън Шиърър ( Саутхямптън 9 април 1988 година)

Шиърър не успява да се разпише в първия си мач за "светците", когато се появява като резерва в мач срещу Челси, но две седмици по-късно нападателят вкарва хеттрик на Арсенал, за победата с 4:2 на неговия тим. По това време "артилеристите" имат една от най-добрите и обиграни защити в английския елит, но това не спира развилнялия се Шиърър, който от този момент нататък се превръща в синоним на "голова машина".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация