И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА! – част VII

16:39
И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА! –  част VII
След смеха предизвикан от "И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА! – част І", отзивите от "И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА! – част ІІ", зашеметяващата "И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА! - част III" и последвалата "И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА! – част ІV" Ви предлагам поредната порция смях и забавление. Разбира се след представените част V и част VI идва ред и най-новата, която се надявам да ви пренесе в забавния всят на футбола и неговата комична страна.

 Черната дупка на "Старата госпожа"


Датата е 14 октомври 2001 г., играе се градското дерби между Ювентус и Торино. Мачът влиза като един от култовите в съперничество им. На "Деле Алпи" нещата сякаш са решени още до 25 – ата минута, когато "Ювентина" вече има класическа преднина. "Торо" връща едното попадение чрез Лукарели, а за ужас на рекордьорите по шампионски титли между 82-ата и 83-ата минута "биковете" вкарват още два пъти и се стига до паритет. В заключителните акорди съдията дава надежда за победа на "Синьората"– дузпа, която ще бъде бита от Марсело Салас. Докато текат обичайните разпри с рефера, най-хитър се оказва авторът на изравнителния гол – Маскеро. Той отива до точката на дузпата и с бутонката си прави малки ямичка. Голмайсторът на Юве, както и колегите му не забелязват това и кълбото променя траекторията си, като на таблото се запазва 3:3. След края на мача грешникът е разкрит от телевизионните камери, но приема с усмивка всички упреци.

"Жълтата подводница"

"Виляреал" е популярен сред феновете с прякора си "жълтата подводница", но прозвището идва само и единствено от случайността. Тимът е основан през 20-те години на миналия век, като първоначалните екипи били бели фланелки и черни гащета. Когато трябвало да купи нови одежди за следващия сезон синът на президента отишъл във Валенсия, но белите вече се били свършили и така взел от единствения останал цвят – жълто. Сините гащета, които се ползваха десетилетия наред пък са избрани от футболистите на тима, които не харесали комбинацията от жълто и черно.

У дома и стените помагат...

... а ако не вярвате – вижте постижението на Мертир Таун. Този клуб с изявите си между 1922 и 1925 г. държи рекорд за английски отбор за всички времена с най-дълга серия без успех далеч от дома. За около три лета слабаците не взимат 61 гостувания поред.

“Zieht den Bayern die Lederhosen aus"

Или казано на български "Развейте гащите на Байерн". Това е книга, написана от Торстне Гайлинг и Никлас Мюлер преди няколко години, плод на омразат им към най-успешния немски клуб. Изданието от 144 страници поддържа тезата, че "баварците" са изкуствено създаден тим, които е имал шанс да прогресира, защото му е дадено правото да играе на построения за Олимпийските игри през 1972 г. стадион в Мюнхен. Според тях, благодарение на трупания капитал през годините отборът е обирал всички най-добри таланти в Бундеслигата, както го прави и до днес.
Според проучване Байерн е сред най-ненавижданите състави въобще, като душманите възлизат на над 70 млн. по цял сват.

Бързак!

Джеймс Уейър държи рекорда за най-бърз хеттрик на Острова. Нападателят, който бе станал млад татко, влезе като резерва и се разписа на три път в мача Борнемут – Рексъм 6:0. Постижението е от 24 февруари 2004, като първите два гола са в 86-ата, а третият – в 88-ата минута.

Старата вражда на нова територия

"Старците на Примера" – Това прозвище отива на Рекреативо – според историческите архиви най-старият футболен отбор в Испания. Футболното движение в Уелва се зараджда още в 90-те години на ХIХ в., като раждането на "Рекре" е в 22 ч. на 23 декември 1897 г. в местен хотел. Любопитното е, че първите футболни сблъсъци на испанска земя били между английските моряци, които пренесли и популяризирали играта там и шотландски миньори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bunny_hop
07.04.2009 10:51

Оставам без думи!!! *devil* *smile* и очакваме 8-ма част *thinking*

baraba89
06.04.2009 18:28

искам да поправя колегата за една от информциите в предишните рубрики за най - големия резултат в футбола да тои е 149:0 причината е в садията но защото в 1-та минута им гони вратаря а не заради предишния ма ч но това е без значение *wink* и да кажа един голям гаф - единствения гол от тъч т.е. автогол на един швед мисля че беше мелберг за астан вила *joking*