Трансферен дневник - 15 юни: Сити маха четирима заради РВП, Арсенал иска Дзагоев

18:46
Трансферен дневник - 15 юни: Сити маха четирима заради РВП, Арсенал иска Дзагоев
Вижте най-интересните трансферни новини от деня:

►Шериф отряза ЦСКА за Владо Стоянов, разкрива "Тема Спорт". Според информацията на вестника молдовците категорично са отказали да се разделят със Стоянов. От своя страна "армейците" ще се опитат да привлекат вратаря като свободен агент през следващата година.

►Миньор Перник преговаря с израелския халф с италиански паспорт Даниел Унгер. 25-годишният футболист е изиграл 30 мача във втородивизионния Апоел Ашкелон, реализирал е три 3 гола. Сега се уточняват личните условия на състезателя. Унгер е свободен агент от лятото. Ако се стигне до подписване на договор, той ще бъде шестият чужденец в тима на "жълто-черните".

►Милан минава на трансферна диета, заяви вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани. Босът сподели, че след като собственикът Силвио Берлускони е решил да отхвърли оферта на стойност 47 милиона евро за Тиаго Силва, миланският гарнд ще бъде тих в покупките си.

►Новият треньор на Барселона Тито Виланова разкри на какви постове ще търси да подсили каталунците.

"Ще се опитаме да купим нов ляв бек и централен защитник. Не мисля, че имаме нужда от нещо различно в атака. Там няма да се правят промени", сподели Виланова, който замени Гуардиола начело на блаугранас.

►Новият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс разкри, че има намерение да даде нов шанс на Джо Коул да покаже класата си на "Анфийлд".

"Срещнах се с Джо, когато бях в Испания. Той се надява да се завърне в Ливърпул и аз ще му дам шанс за нов старт. Коул е много талантлив футболист", заяви Роджърс, цитиран от официалния сайт на "червените".

►Манчестър Юнайтед готви оферта на стойност 25 милиона евро за полузащитника на Барселона Тиаго Алкантара, съобщава "Diretta News". Алкантара наскоро бе предложен на Милан чато част от сделка, която щеше да прати Тиаго Силва на "Камп Ноу". Росонерите обаче отказаха подобен трансфер и така се появи възможост на Юнайтед да наддава за юношата на каталунците.

►Шейх Ал Тани, който е собственик на испанския Малага, смята за много скъп Клаас-Ян Хунтелаар и настоява вместо това да бъде привлечен Димитър Бербатов, съобщават испанските медии. Информации за интерес към играча на Шалке и този на Манчестър Юнайтед от страна на испанския тим вече се появяваха в европейските медии. Немците обаче искат 20 милиона евро за голмайстора на Бундеслигата, който в момента е на Евро 2012 с Холандия. Този вариант не е особено изгоден за Малага, който смята, че срещу 6.5 милиона евро ще си осигури подписа на Бербатов.

►Бразилският защитник Тиаго Силва ще продължи да играе в Милан. Клубът отхвърли примамлива оферта на френския Пари Сен Жермен на стойност около 40 милиона евро.

"Президентът Силвио Берлускони взе решение: Тиаго Силва остава в Милан", гласи краткото съобщение на италианския клуб.

►До края на седмицата Барселона може да финализира привличането на Жорди Алба от Валенсия, съобщава "Марка". Според информацията на авторитетния испански вестник, двата отбора са пред финални преговори и има голяма вероятност 23-годишният ляв бек да се завърне на "Камп Ноу".

►Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини ще покаже вратата на карето нападатели Един Джеко, Карлос Тевес, Емануел Адебайор и Роке Санта Крус, за да се сдобие с финансови средства за привличането на Робин ван Перси, твърди "Мирър". Именно ръководителите на "гражданите" са поставили това условие на италианския специалист, който вече трябва да се съобразява с нововъведените правила за финансов феърплей, пише още в новината на английския таблоид.

►Италианският гранд Ювентус официално потвърди трансферите на Маурисио Исла и Квадво Асамоа. На официалния сайт на "Старата госпожа" се появи информация, че от следващия сезон двете звезди на Удинезе ще играят на "Арена Ювентус". В изявлението на торинския клуб се споменава още, че детайлите по договорите ще бъдат обявени по-късно.

►Легендата на Милан Дженаро Гатузо е на път да подсили тима на Сион. Спортният директор на швейцарския клуб Марко ДеГенаро заяви, че до голяма степен са постигнали споразумение с италианския футболист. След тези събития медиите на Ботуша гръмнаха с новината, че Гатузо е подписал договор за 2 години със Сион и се е очаквало трансферът да бъде официално обявен в петък. Интерес към 34-годишния ветеран има и от отборите на Рейнджърс и Галатасарай.

►Английският Уест Хям се подготвя да отправи оферта към легендата на Реал Мадрид Гути, информира "The Sun". 35-годишният полузащитник, който прекъсна активната си състезателна кариера за 6 месеца, за последно игра за турския Бешикташ.

►Звездата на ЦСКА Москва и руския национален отбор Алан Дзагоев попадна в полезрението на Арсенал. Според новината на британския таблоид "Дейли Мейл", лондонският клуб се готви да отправи официално запитване за правата на младия атакуващ полузащитник, който проблесна в първите два мача на "Сборная" от група "А" на Евро 2012. "Топчиите" планират да предложат оферта на стойност 15 млн. евро, за да си осигурят подписа на руснака.

►Шанхай Шенхуа продължава да мечтае за Дидие Дрогба. Наставникът на китайския тим Серхио Бастиа заяви, че желаят да закупят правата на котдивоареца.

"Искаме да привлечем Дрогба, но за целта трябва да хвърлим доста усилия. Не е много лесно да осъществиш трансфер на футболист от световна класа", коментира Серхио Бастиа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason182
15.06.2012 22:04

Би било тъжно Манчини да си продаде играчите който му спечелиха купата само за да си купи Ван Перси.. Дано да са глупости

cartoonnetwork
15.06.2012 19:30

Свикнахме вече да сме тихи с покупките , трансфери и т.н!
Форза МИЛАН!