Ще успее ли Украйна да пренапише историята си срещу Франция?

11:42
Ще успее ли Украйна да пренапише историята си срещу Франция?
Довечера от 19:00 часа българско време представителните отбори на Украйна и Франция ще се изправят един срещу друг на стадион "Донбас Арена" в град Донецк. Холандецът Бьорн Куйперс ще свири ключовия мач от група "D". Негови помощници ще бъдат Сандер ван Рукел, Ервин Зеинстра, Пол Ван Боекел, Ричард Лиесвелд и Том Харалд Хаген. Съдомакините, водени от Олег Блохин, оглавяват временното класиране в групата с 3 точки, а "петлите" делят 2-ата позиция с Англия с по 1 пункт. Предстоящата среща е от по-голямо значение за възпитаниците на Лоран Блан, които трябва на всяка цена да запишат победа, ако не искат да смъкнат до минимум шансовете си за първото място в групата. "Жълто-сините" също имат амбиции да финишират първи, но трудно би могло да се твърди, че равенството не им влиза в плановете.

История на съперничеството между Украйна и Франция

Досега националните отбори на двете страни мериха сили общо в 6 мача. "Петлите" не познават вкуса на загубата срещу този съперник. Равносметката от преките им битки е - 3 победи за Франция и 3 равенства, а головата разлика е 9:3. Погледнато като цяло обаче не може да се каже, че тимът на Украйна е лесен съперник за французите, които имат само една-единствена победа в официалните директни сблъсъци. За последно настоящите противниците се срещнаха в приятелски мач, игран точно преди една година. Тогава "петлите" разгромиха "Збирна" с 4:1, но това едва ли ще се отрази върху днешната среща.

Няколко фактора, които могат да окажат влияние върху развитието на мача

Защитата на Украйна е уязвима, това показва статистиката, взета от последните няколко мача на тима. "Жълто-сините" регистрираха едва три "сухи мрежи" в предните си 10 двубоя. Отбраната на Франция също не е много стабилна, но резултатите сочат, че тя по-рядко допуска да бъде надхитрена в сравнение с тази на "Збирна". Факторът "Шевченко" е сериозна причина да накара Блан да промени плановете си. В 1-ия кръг от груповата фаза на Евро 2012 35-годишният капитан на украинците показа, че все още не е загубил класата си. В никакъв случай обаче не може да се отрече фактът, че отборът на Украйна се затруднява да поддържа високо темпо на игра заради напредналата състезателна възраст на някои от основните си футболисти. Вън от съмнение е, че в това отношение "петлите" превъзхождат своя съперник. Именно това ще е един от основните козове на Франция срещу Украйна. От друга страна пък е видно, че мотивацията в тима на "жълто-сините" е на много по-високо ниво, което съчетано с домакинския фактор заличава по-големите теоретични шансове на французите за успех в мача.

Какво казаха селекционерите преди мача?

Олег Блохин
"Научих много неща за другите ни два съперника. Нашите основни проблеми са във фаза защита. Самият факт, че не сме сочени за фаворити срещу Франция, ще намали напрежението ни. Първата ни цел е да се класираме за четвъртфиналите, а след това ще видим до къде можем да стигнем. Ние следваме примера на гръцкия национален отбор, който на Евро 2004 не бе най-силният, но в крайна сметка успя да спечели турнира. Не трябва да се отпуснем, защото спечелихме само 1 мач и ако загубим следващите два, тогава всичките ни усилия ще отидат на вятъра", заяви треньорът на Украйна Олег Блохин.

Лоран Блан
"Анализирахме грешките, които допуснахме в първия мач срещу Англия. Този път ще целим да не ги повторим. Украйна стартира турнира много добре. Те се справиха с голямото напрежение и срещу нас няма да им е толкова трудно от гледна точка на психологическата мотивация. Надявам се, че ще започнем силно двубоя и още от първата секунда ще се опитаме да демонстрираме най-доброто" коментира наставникът на Франция Лоран Блан.

Съставите

► В състава на Украйна няма кадрови проблеми. Селекционерът на "жълто-сините" най-вероятно отново ще излезе с постройка 4-4-2. Атаката на тима ще бъде водена от Андрий Шевченко и Андрий Воронин, а зад тях ще действат Андрий Ярмоленко, Сергей Назаренко, Евгений Коноплянка и Анатолий Тимошчук.

Вероятен стартов състав на Украйна (4-4-2):
Андрий Пятов, Олег Гусев, Тарас Михалик, Евгений Хачериди, Евгений Селин, Анатолий Тимошчук, Евгений Коноплянка, Сергей Назаренко, Андрий Ярмоленко, Андрий Воронин и Андрий Шевченко.

► Наставникът на Франция Лоран Блан се очаква да заложи на същата единайсеторка от първия мач с Англия, като единствената промяна може да бъде свързана с Алу Диара, който може да бъде заменен от излекувалият се от контузия Ян М Вила.

Вероятен стартов състав на Франция (4-5-1):
Уго Лорис, Патрис Евра, Филип Мексес, Адил Рами, Матийо Дебюши, Йоан Кабай, Ян М'Вила (Алу Диара), Франк Рибери, Флоран Малуда, Самир Насри и Карим Бензема.

Прогноза

Отборът на Франция няма победа на европейските финали от 8 години насам. Последният успех на "петлите" датира от 21.06.2004 г., като тогава те успяха да надвият тима на Швейцария с 3:1. За сметка на това възпитаниците на Лоран Блан могат да се похвалят със серия от 22 поредни мача без загуба. За последно французите загубиха преди 2 години от тима на Беларус с 0:1. Това е втората най-дълга поредица без поражение в историята на тима. Довечера Украйна ще търси първа победа срещу Франция, но вероятността двубоят да приключи с триумф за домакините не е много голяма. "Петлите" разполагат с по-класни футболисти и ще е в реда на логичното, ако се реваншират за слабото си представяне срещу Англия. Прогноза: 2

Украйна - Франция, стадион "Донбас Арена", 19:00 часа



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

efc27
15.06.2012 16:12

Allez lez Blues. Очаквам една хубава победа за Франция.

Omilron
15.06.2012 16:01

18 годишно италианско момиче казало на майка си, че вече 2 месеца няма цикъл. Много притеснена майката отишла до близката дрогерия и купила тест за бременност. Резултата показал, че девойката е бременна.
Псувайки и плачейки майката попитала:
-Коя е тази свиня, която ти причини това? Искам да знам!
Девойката грабнала телефона и се обадила някъде. Половин час по-късно пред къщата спряло Ферари. ...От него слязъл изискан мъж на средна възраст с посивяла коса и безупречен костюм Армани и влязъл в къщата.
Седнал в дневната заедно с момичето и намръщените й родители и казал:
-Добър ден. Вашата дъщеря ме информира за проблема. Аз не мога да се оженя за нея заради семейното и социалното ми положение, но ще поема грижата за нея. Ще платя всички разходи и ще поема издръжката на дъщеря ви за цял живот. Отделно,ако се роди момиче ще й предоставя Ферари, къща на крайбрежието, 2 магазина, къща в града, вила на плажа и 2 милиона долара в банката. Ако се роди момче ще му завещая 2 фабрики и 4 милиона долара в банката. Ако са близнаци те ще получат фабрика и 2 милиона долара в банката - за всеки. Но нямам решение как да постъпя, ако дъщеря ви пометне.
Тук бащата, който до този момент не проронил и дума станал, сложил бащински ръка върху рамото на човека и казал:
-Ще я Ебеш пак.

Omilron
15.06.2012 15:48

Честит рожден ден, Ани! Да си жива и здрава и всичко най-най! Успехи!

gQg
15.06.2012 14:37

Аз съм на мнение, че Украйна могат да вземат нещо от този мач.

devil4eto
15.06.2012 13:51

Лепваш му един равен първо полувреме и си свиркаш!!!! За краен мисля, че Украйна ще рухне втората част на мача и ще получи 1 - 2 гола ... Все пак не се знае... Лично мнение *cigarette**cigarette*

night_wolf1984
15.06.2012 13:01

Нищо няма да направят Украйнците,петлите ще ги накълват яко*joking*