Това е героят на Юнайтед Федерико Мачеда (видео)

16:23
Това е героят на Юнайтед Федерико Мачеда (видео)
Италианецът Федерико Мачеда се появи в живота на Висшата лига с гръм и трясък, вкарвайки победен гол за Манчестър Юнайтед срещу Астън Вила, попадение, което може да се окаже решаващо в борбата на "червените дяволи" за титлата.


Ето десет факта за младия нападател, които описват кариерата му досега:


1) Федерико Мачеда е роден в Рим на 22 август 1991 година. Така той дебютира за Манчестър Юнайтед във Висшата лига на едва 17 години.

2) Съотборниците му го наричат Кико още от най-ранна детска възраст.

3) Той е продукт на юношеската школа на Лацио. Отмъкнат е на едва 15-годишна възраст от "орлите" и става част от империята на "червените дяволи".

4) Мачеда започва кариерата си за Юнайтед в младежката формация под 18 години и бележи още в дебюта си срещу отбора от Йоркшър Барнзли. Той се преръща в топлеализатора на малките "червени дяволи" през миналия сезон, забождайки 12 гола.

5) Нападателят е основна част от младежката формация на Манчестър Юнайтед, спечелила "Милк Къп 2008". Италианецът вкарва решаващ гол на финала на турнира.

6) Мачеда дебютира за резервния тим на Юнайтед през февруари 2008 година и през тази кампания е вкарал 10 гола за тима, включително хеттрик срещу Нюкасъл миналия понеделник. Именно заради това впечатляващо представяне на италианеца сър Алекс го включва в групата за неделното дерби с Астън Вила.



7) Младото острие е налагано в резервния тим на "червените дяволи" от Оле Гунар Солскяер и затова не е учудващ фактът, че Мачеда е на път да се превърне в новата "суперсмяна" на Фърги.

8) Мачеда е част от разширения състав на Юнайтед за Шампионската лига, така че в Порто имат всяка причина да бъдат притеснени.

9) След вчерашното си попадение във вратата на Брад Фридъл италианецът е придобил над 640 фена в своя акаунт във "фейсбук".

10) Голът на Мачеда срещу Вила със сигурност не е случайност. Вижте видео с някои от неговите най добри попадения.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tishkata
07.04.2009 14:00

Taka e!Видя се , че момчето има качества , но от тук нататък е по-трудното - да покаже класа и постоянство , за да се наложи.Че е новия Меси....... *wink* .....А както и WBA каза -психиката е от зключително значение. *sick*

Milan1989
06.04.2009 19:05

Не виждам как ще пробие след като Рууни и Бербатов се върнат, а и Тевез и Кембъл,Нани и Роналдо а и Гигс са му все конкуренция. То с тия сравнения Мариян Огнянов когато вкара на Челси през 2006 на 17 е новия Меси, айде МЕРСИ ма не го виждам тоя Мас(ч)еда ,според медиите и името не се нзае какво е макар че Мачеда е най-правилно да пробие, освен ако не искате още стари примери с Даунинг,Грийнинг и т.н. който пробиха но на по 23-24 и сега са в отбори извън топ 10 от острова. Дотук с критиката ми.

meh0
06.04.2009 18:13

*joking* Като му гледам футболната стойка и походка само да не се окаже някой надуфко като Роналдо *sick*

meh0
06.04.2009 18:11


9) След вчерашното си попадение във вратата на Брад Фридъл италианецът е придобил над 640 фена в своя акаунт във "фейсбук".

wba
06.04.2009 18:10

Много му е лош характера.Падна на земята и веднага стана и почна да вика срещу съдията и това го прави 17 годишен.Дано не го провали,иначе за качествата никои не отрича

bacardy_breezer
06.04.2009 17:04

Това момче е новият Меси *joking* Ще стане голям играч и е хубаво ,че има възможност да се изявява в отбор като Юнайтед.Според мен както Роналдо , Роналдиньо и Меси направиха фурор ,такъв ще направи и това момче до 2-3 години *wink*