Трансферен дневник - 13 юни: ПСЖ взривява пазара, Сигурдсон в Ливърпул?

18:47
Трансферен дневник - 13 юни: ПСЖ взривява пазара, Сигурдсон в Ливърпул?
Вижте най-интересното от случилото се на трансферния пазар през днешния ден. Ето акцентите за 13 юни:

Ганайският национал Агиеманг Опоку е пред договор с Левски. 22-годишният нападател пристигна на "Герена" за последни преговори с ръководството на клуба. Словашкият полузащитник Роман Прохазка също е в офиса на "сините" и се очаква да парафира официално контракта си с отбора.

Френският централен защитник Ромейн Ели пристигна в лагера на Левски за старта на медицинските изследвания на гранда, а след това подписа договор за 2 години. 27-годишният футболист идва от втородивизионния Арл-Авиньон, където през изминалия сезон е бил титуляр в 26 срещи. Той е висок 182 сантиметра.

Халфът на Локомотив Пловдив Христо Златински може да продължи кариерата си на "Армията", пише "7 дни спорт". Договорът на национала изтича в края на този месец, а "армейците" са му предложили добри финансови условия. "Смърфовете" искат да задържат играча, но трябва да се борят за подписа му, освен с ЦСКА, и с Левски. Сините също имат интерес към Златински.

►Лудогорец ще се опита да привлече Валентин Илиев, който в края на месеца става свободен агент", разкри "Тема Спорт". Илиев бе считан като един от сигурните играчи в новата селекция на бившия си клуб ЦСКА, но сега бранителят може да се озове в Разград, където има много футболисти преминали през селекцията на "армейците".

►Петък е последният срок, в който се очаква да бъде разрешен вратарския проблем в ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Тогава ще е ясно дали армейците ще заложат на талантливия Владо Стоянов или ще предпочетат вратар от чужбина.

►Локомотив (Пловдив) е на път да привлече в редиците си играчите на ЦСКА Ангел Грънчов и Николай Дюлгеров. Двамата вече са се разбрали с ръководството на смърфовете и трябва да се явят на първа тренировка на "Лаута" в петък, пише "Тема Спорт" и завършва сагата около Ники Дюлгеров, който е медиен герой в днешната спортна преса.

Арсенал е все по-близо до привличането на френския национал Оливие Жиру. 25-годишният нападател вкара 25 гола през миналния сезон, помагайки сериозно на Монпелие за титлата и това предизвика интерес от страна на няколко големи клуба от Европа. Според треньора на френския шампион Рене Жирар обаче, артилеристите са най-близо до Жиру.

„Арсенал се интересува сериозно, а Жиру иска да играе в Англия. Ако Арсен Венгер се разбере с президента, той ще подпише с тях”, заяви Жирар пред френската радиостанция RMC.

►Манчестър Юнайтед официално оповести трансфера на 18-годишния Ник Пауъл, чиито състезателни права бяха закупени от Крю Александра срещу сумата от 4 млн. паунда. Атакуващият полузащитник, който подписа за 4 години, е второто ново попълнение на "червените дяволи" след Шинджи Кагава.

►До края на деня се очаква Пари Сент Жермен официално до оповести привличането Тиаго Силва от Милан, твърди "Гадзета дело Спорт". Парижани ще платят цели 42 млн. евро на "росонерите" за правата на бразилския защитник.

►Немският елитен тим Хановер 96 се подсили с услугите на японския защитник Хироки Сакай, който пристигна на "АВД Арена" с трансфер от Кашива Рейсол. 22-годишният бранител ще парафира договор за 4 години с "червените".

►Завърналият се в английската Висша лига тим на Уест Хям пита за звездите на Ювентус. Според новината на "Skysports", мениджърът на "чуковете" Сам Алърдайс е отправил оферти към торинския клуб за Фабио Куалярела, Милош Красич и Елхеро Елиа. Големият Сам се е интересувал и от някои футболисти на миланските грандове Интер и Милан.

►Левият бек на Манчестър Сити Александър Коларов може да продължи кариерата си в италианската Серия "А", съобщава "Дейли Мейл". Сръбският футболист, който през миналия сезон остана в сянката на Гаел Клиши, е в полезрението на Интер и Ювентус, които чакат положителен отговор от шампиона на Англия. "Гражданите" търсят източник на средства, за да започнат преговори с Байерн Мюнхен за трансфера на Томас Мюлер, се споменава още в новината на английския вестник.

►Лондонските грандове Арсенал и Челси водят битка за подписа на голмайстора на Малага Саломон Рондон, информира "Дейли Стар". Според информацията на британския таблоид, венецуелският футболист имал по-голямо желание да играе за "топчиите", тъй като смятал, че ще му е далеч по-лесно да се наложи на "Емирейтс Стейдиъм".

►Пари Сент Жермен се готви да взриви трансферния пазар. Парижкият клуб, който е на крачка от привличането на Тиаго Силва, предложи на Милан 77 млн. евро за трансферен пакет, включващ и Златан Ибрахимович, твърди френското радио "RMC Sport". Според информацията, ръководителите на "росонерите" са изпаднали в дилема заради недоброто икономично състояние на тима.

►Динамо Киев ще предложи нов договор на голмайстора си Андрий Шевченко, който реализира 2 попаденията за победата на Украйна с 2:1 над Швеция в мач от група "D".

"Всички искат Андрий, както и ние. Той сам трябва да решава за бъдещето си. Всичко зависи от думите, които ще изрече Шевченко", заяви наставникът на "жълто-сините" Юри Семин чрез официалната интернет страница на клуба.

►Исландският атакуващ полузащитник Гулфи Сигурдсон ще е първото попълнение на Ливърпул през лятото, твърди "Мирър". "Мърсисайдците" са постигнали договорка с футболиста и клуба му и до края на седмицата се е очаквало сделката да бъде официално финализирана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

homiie
14.06.2012 00:46

"►Арсенал е все по-близо до привличането на френския национал Оливие Жиру." Тоя па ако не вземе някой франсе няма да е той.. Националния отбор на Франция събра..

homiie
14.06.2012 20:59

Къф национал на Белгия бе, смешен ? Има 3ма футболисти на Белгия в Челси, докато във Франсенал сигурно 80% от играчите са французойки..

dzhalev_71
14.06.2012 09:14

Националния на Белгия има право да мълчи.

lazar_georgiew
13.06.2012 22:30

А за Рондон искам да кажа че нито ще дойде в Арсенал нито в Челси ГАРАНЦИЯ !!!

lazar_georgiew
13.06.2012 22:29

По-точно да кажем чао на Тио Уолкът ! Дано да го продадем !!!

luiz_lfc
13.06.2012 19:35

Страхотно просто чудесно вземаме г-н испадакис чемпианшипнакис (гилфи някой си) и пак ще се чудим защото не можем да станем повече от 8-ми..

dzhalev_71
13.06.2012 19:16

Интересно как Гилфи Сигурдсон ще играе за Ливърпул като вече е собственост на Суонси, а в клаузата на Роджърс има правило което му забранява да взима играчи от Суонси в следващата една година. А и самия Сигурдсон подписа 4 годишен договор с уелския тим. Ще видим как ще стане тая работа, но си мисля, че тоя трансфер няма да се случи.
Колкото до Жиру, той вече е играч на Арсенал. Днес обявиха от водещите сайтове за спортни новини, че до ден-два ще бъде финализиран трансфера.
А и чак сега разбирам, че Челси се интересуват от Рондон. Арсен го следеше от доста време, но в последните години Венгер е нещо като скаут на другите отбори.

rekontra
13.06.2012 20:11

Не забравяй че и Подолски е в Арсенал.Така че дойде ли и Жиру,почти на 100 процента Перси ще напусне *smile*

dzhalev_71
13.06.2012 19:53

Че защо да казваме чао на Робин. Той си има договор и Арсен е казал отдавна, че предпочита да го използва другия сезон и да го изгуби като свободен агент, а не сега да го продава. Пък и Жиру определено не идва да замества Робин, а, за да си партнира с него.

luiz_lfc
13.06.2012 19:36

За съжеление когато е разбрал че роджърс напуска е решил да не подписва а до трансфера на Жиру ако той дойде може да кажете чао на Перси...