Стоичков в Топ 50 на най-добрите изпълнители на фаулове, вижте попаденията

12:02
Стоичков в Топ 50 на най-добрите изпълнители на фаулове, вижте попаденията
Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в топ 50 в класацията на британското издание "Дейли Мейл" за най-добрите изпълнители на преки свободни удари.

Камата се намира на 43-то място, като за есенция на неговото майсторство е представено попадението му във вратата на Бодо Илгнер. На четвъртфинала от Мондиал \'94 Христо Стоичков изравнява резултата между Германия и България с прекрасно изпълнение с левия крак.

Ето и класацията на майсторите на фаулове от 50-о до 40-о място, като в следващите дни ще ви представим и останалата част от символичното подреждане на най-добрите изпълнители на фаулове:

► 50. Франк Лампард (Челси, Уест Хям, Англия)


49. Марио Баслер (Байерн Мюнхен, Германия)


48. Крис Уодъл  (Марсилия, Нюкасъл, Тотнъм, Шефилд Уензди, Англия)


47. Йон Арне Рийзе ( Ливърпул, Норвегия)


46. Нолберто Солано ( Нюкасъл, Уест Хям, Перу)


45. Михаел Балак ( Челси, Байерн Мюнхен, Леверкузен, Германия)


44. Ерик Кантона ( Олимпик Марсилия, Лийдс Юнайтед, Манчестър Юнайтед, Франция)


43. Христо Стоичков ( ЦСКА София, Барселона, България)


42. Драган Стойкович ( Цървена Звезда, Югославия)


41. Томас Хеслер ( Кьолн, Карлсруе, Мюнхен 1860, Германия)


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

excille
22.04.2009 14:34

Не мислите ли че е доста смешно а и срам за паметта на Аспарухов да се сравняват футболисти които са играли в едни съвсем различни години.Дали Ицо е щял да бъде толкова добър във времето на Гунди и обратното Гунди във времето на Ицо - едвали някои знае.А за преки Пиер ван Хойдонк мисля че е един най добрите.

koldo
11.04.2009 08:03

Не са вкарали Гунди,защото ако забелязваш това са голове от 50-40 място-ТОЙ Е ПО-НАПРЕД.САМО ЛЕВСКИ.

Takeo
06.04.2009 22:14

Абсолютно съм съгласен с beto. Никога не съм харесвал Левски, но Аспарухов е бил невероятен футболист. Наистина много много жалко,че си отидоха толкова рано заедно с друг изключителен играч-Котков. А,че първенството ни е било силно и интересно е безспорно. Най-малкото човек може да съпостави посещаемостта тогава и сега. Разликата е от небето до земята. А по темата: мразя бразилците, но Пернамбукано е топ изпълнител за мен от днешните изпълнители. Бекъм и Дел Пиеро са отлични изпълнители също.

beto
06.04.2009 16:20

MeToDueB само ще ти кажа, че по времето на Аспарухов нащо първенство въобще не е било смешно.Отборите са били много по равностойни и мачовете са били доста по зрелищни и доста по истински.Стадионите са били пълни и за хората всяка футболна среща е била празник.Дори се е стигало да разменят по цели агнета за да се доберат до билет.По негово време за България са играли играчи, като Котков, Шаламанов, Якимов, Иван Колев, Дерменджиев, Бонев и още много.И всички те са щяли да играят в чужбина ако тук не е било комунизъм.А тогава това е било забранено и за да отидеш да играеш в западен отбор трябвало да го направиш нелегално.И не ми говори за аматьорщина защото на запад по това време е имало велики играчи, като Еузебио,Ди Стефано, Фонтен, Пушкаш, Копа, Мацола и още и още.Аз уважавам и Аспарухов и Стоичков и всички доказани голями български футболисти.И не ги деля на отбори.А ти си човека който все говориш за родолюбие, но тук ми звучиш на ръба на пристрастноста! *smile*

MeToDueB
06.04.2009 16:06

ейй голямата Европа .. тогава е била. Нито е имало такива играчи, като времето на Стоичков, нито такива пари, нито такива отбори, нито такива отличия .. за какво бъркаме времето на аматьорския футбол, с времето на професионалния *joking*

brickbat
06.04.2009 16:01

само ще кажа, че когато Аспарухов е играл за Левски е бил всепризнат в цяла Европа, а когато Стойчков е играл за цска едва ли е знаел някои за него. а заради такива като теб metodueb и тези които са герои не зачитаме и оплюваме. Престанете постояно да създавате дразги гледаите си чорбарския отбор радвайте се и така. За мен също Жуниньо е най - добър, но заедно с Бекъм

MeToDueB
06.04.2009 14:04

bacardy ти не отделяй толкова голяма важност на това, че Гунди е избран за играч на века (май беше). Ние сме тъп народ и за нас герой са тези, които или са обесени или са ги убили, но никога не зачитаме живите си герой, а Стоичков е именно такъв и той е най-добрия играч на България за всички времена, топ реализатор на Световно първенство с България, а Гунди не е имал тези успехи .. а и другите успехи на Стоичков .. златната топка, 92-ра година на косъм е да вземе златна топка, но в последния момент е прецакан .. и Ван Бастен я взима, тогава е играч номер 2 в Европа. Златна обувка от 90-та година и още куп отличия и признания с и от ЦСКА, Барселона и националния отбор.

А това, че Гунди е избрал отбора пред парите .. той е бил в друго време, когато не е имало такива изкушение, такива гъзарийки, като сега .. и с една дума футбола не е бил такъв, да се съзтезават кой ще е най-добрия, като сега .. в това време едва ли би избрал отбора, пред парите .. а и като знаем колко смешно е нашето първенство .. просто за времето си е бил най-добрия, но за момента и вероятно .. завинаги Стоичков остава най-добрия български футболист !

bacardy_breezer
06.04.2009 13:33

А относно Гунди няма да кометирам.Не случайно БЪЛГАРИЯ го избра за най-добър футболист на века ,а за Христо - 2рото място.Гунди е бил верен на Левски и е поставилк отбора пред милионите ,които са му предлагали от Милан ,така че и сравнение неможе да става между двамата.И двамата са невероятни играчи ,но Гунди беше ЧОВЕК ,беше верен на отбора си до смъртта си.Така ,че не се излагайте и не плюйте по Аспарухов ! ЛЕКА МУ ПРЪСТ !

lubo_nemaniq
06.04.2009 13:30

Най-великият изпълнител на пряк свободни удари за мен е бил,е и ще бъде завинаги Antônio Augusto Ribeiro Reis Junior известен като Жуниньо Пернамбукано

MeToDueB
06.04.2009 13:17

е не .. дай да не навлизаме в спорове. Все пак за тях, той си е легенда. Точно така, като ние започнем да ги дразним и те започват да плюят по Стоичков, който определено е най-добрия български футболист за всички времена и незаслужено го оплюват .. но ние го правим .. не бива да ги дразним. Гунди си е легенда за тях, а Стоичков за цяла България и половин Испания (защото не всички са от Барселона).

MeToDueB
06.04.2009 12:53

Стоичков !!! Любимия ми футоблист ЗАВИНАГИ !!! Дано някой ден имаме играч с неговите качества, неговия хъс, борбеност, себераздаване и изграден характер на победител ! Уникален е и завинаги си остава футболна легенда, въпреки че злобните "българи" не спират да го плюят, но той си замина в Испания и сега със сигурност му е по-добре, защото там е почитан много повече, от колкото в тази свинска държава.