Вижте най-забавните отпразнувания на гол (видео)

14:08
Вижте най-забавните отпразнувания на гол (видео)
Отбелязването на голове във футбола е обикновено най-радостният момент за всеки играч. В зависимост от характера на голмайстора отпразнуванията на попаденията са най-разнообразни. От неизменно вдигната ръка на Алън Шиърър до средния пръст на Емил Костадинов към стадион "Васил Левски" след гола срещу Албания.




Британското издание "Сън" направи компилация на най-забавните радвания след отбелязване на гол в противниковата врата.

Ето ги и тях:

Крейг Белъми - Уелският нападател е известен скандалджия и рядко изпусна шанса да влезе във вестникарските заглавие с някоя своя щуротия, направена извън терена. Преди първия осминафинал от Шампионската лига през 2007 година Белъми се замеси в скандал със своя съотборник Йон Арне Рийзе, като слуховете гласяха, че по време на парти на играчите на Ливърпул, уелсецът е подгонил Рийзе със стик за голф в ръка с намерение да го нарани. Предполагаше се, че Рафаел Бенитес ще извади и двамата скандалджии от двубоя на "Кам Ноу", но испанецът пусна и Белъми, и Рийзе като титуляри и те му се отблагодариха като отбелязаха голове и донесоха победата над Барса. Особено смешна беше реакцията на нападателя, който веднага, след като наказа Виктор Валдес, имитира удар със стик за голф.

Бебето - Бразилският магьосник беше неизменна част от националния отбор на "селесао" по време на Мондиал \'94, когато нападателят патентова свой начин за отпразнуване, като след гол направи своеобразно дундуркане на бебе, тъй като тогава той очакваше съпругата му да го дари с наследник. След време това стана обичайният начин някой футболист да разкрие пред широкия свят, че ще става баща.

\"\"Роби Фаулър - Нападателят е една от легендите на Ливърпул и дълги години радваше привържениците на своя тим. Едно от нещата, които завинаги го направи герой на червените фенове, беше гола му срещу Евертън, след който Роби издразни привържениците на "карамелите" като имитира шмъркане на кока пред техния сектор. Всичко това Роби направи, за да отговори на твърденията на противника, че е наркоман и да им покаже кой всъщност практикува подобни методи... Естествено ФА го наказа солено за тази му постъпка, но това едва ли има особено значение, за който и да е.

Стивън Айрлънд - Халфът на Манчестър Сити не бележи често, нито пък головете му се отличават с нещо изключително, но... Айрлънд наистина може да попадне в класацията за най-забавни отпразнувания на гол, след като веднъж събу шортите си, за да покаже на феновете на Сити бельото си с образа на Супермен - пардон Суперстив.

Питър Крауч - Преди световното през 2006 година английските привърженици се \"\"разкарваха из немските кръчми, носейки фланелки с нодпис: " Бразилия има Роналдиньо, ние имаме Краучалдиньо". Двуметровият стрелец не ги разочарова, като вкара някой и друг гол на този форум. По впечатляващ обаче, беше неговия танц ала-робот, който Крауч правеше, след като наказваше противниковите вратари.


Пол Гаскойн - За него може да се всичко. От това, че луд до това, че е гений. Всъщност той е луд гений и докато беше на терена го показваше. Един от най-запомнящите се моменти с участието на Газа бе по време на мача с Шотландия на Евро 96. Халфът отбеляза прекрасен гол и после заедно със съотборниците си направи имитации на "пациент на стола на зъболекаря".


Това, естествено, е само малка част от лудориите на Гаскойн. Вижте още от тях тук:



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация