Ето как реферите си вадят червени картони!

17:45
Ето как реферите си вадят червени картони!
Червените картони във футбола имат решаващо влияние върху цялостното развитие на някой мач  и винаги са удар по амбициите на даден отбор или катализатор за надъхано представяне на друг тим?!

Съдиите винаги стават център на вниманието, когато решат да "възнаградят" някой футболист с картона с червен цвят. Но какво се случва, когато реферът покаже сам на себе си червен картон.

Британското издание "Гардиън" показва два случая, в които наистина съдии на официални двубои буквално са се изгонвали заради грубо нарушение на правилника.

► През 2005 година реферът Анди Уайн, който ръководи срещата от Неделната лига между Питърбъро Норд Енд и Роял Мейл, е подложен в истинска преса от играчите на двата тима, постоянно оплакващи се от неговите решения. На съдията му призлява, когато вратарят на Норд Енд Ричард МакГафин започва да протестира за един неотсъден фаул за неговия тим. Без много да му мисли съдията Уайн дръпва здрав спринт към нищо неподозиращия страж на домакините и започва да му връща вербално всички обиди. След това грубо погазване на правилата за рефера не остава нищо друго освен сам да си вдигне червен картон и напуска терена с наведена глава. Поради липсата на четвърти съдия срещата бива прекратена.

"Ако някой футболист направи това, което направих аз, щях да го изгоня и затова показах червен картон на себе си", разкрива по-късно Уайн, който получава солидна санкция от футболната централа на своя регион.

► Съдия Малвин Силвестър изпреварва значително
своя колега Уай, като направо започва да налага играч, който го е издразнил. Драмата става по време на двубой от Неделната лига на Андоувър и Дистрихт, а на терена спорят Саутхямптън Армс и Нъртсборн Тарант Бритиш Легион.

"Бях провокиран. Няколко пъти по време на двубоя един и същи играч ме пощипваше отзад и ме буташе. Накрая не издържах, обърнах се и му ударих две-три крошета. После беше нормално да напусна терена, тъй като показах непрофесионализъм", разкриа Малвин Силвестър след срещата.

След този инцидент реферът е глобен с 20 паунда и му е забранено да реферира мачове за шест седмици - подходящо наказание за показан червен картон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация