Вижте петте най-скандални трансфера във Висшата лига

19:24
Вижте петте най-скандални трансфера във Висшата лига
Днес звездата на Арсенал Франсеск Фабрегас призна, че е получавал обаждане от бившия президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон, но не е преговарял за личните си условия с испанския клуб, тъй като не е имал разрешението на Арсенал.

Британското издание "Дейли Мейл" представи петте най-фрапиращи трансферни истории, в които клубовете купувачи нарушават законовите норми, за да вземат играча, който желаят.


► Случаят Ашли Коул - Левият бек бе една от непродаваемите звезди на Арсенал, но през 2005 година той реши да сменя "топчиите" с техните градски съперници от Челси. Тогава Коул и агентът му Пинхас Захави се срещнаха с изпълнителния директор на "сините" Питър Кениън да обсъждат личните условия на футболиста. Това бе прието на нож от ръководството на Арсенал, тъй като "артилеристите" не бяха позволили на Челси да преговаря с играча. Чак на следващата година бранителят успя да изпълни желанието си и премина в Челси, но на неговия личен мениджър му бе отнет лиценза и бе глобен със 100 хиляди паунда за участието му в заверата.

► Мераците на Ливърпул към Гарет Бари - Капитанът на Астън Вила бе един от най-преследваните футболисти през миналото трансферно лято. Халфът бе основната цел на Ливърпул, но шефовете на Вила категорично отрязаха "мърсисайдци", което обаче не попречи на Рафа Бенитес постоянно да обявя възхищението си към играта на Бари по медиите. Това вбеси мениджъра на "бирмингамци" Мартин О Нийл, който обвини своя испански колега, че не е етично по този начин да разсейва футболисти, които имат договор с друг клуб.

Робството на Кристиано Роналдо - Най-сапунената от всички сапунени опери. Желанието на Реал Мадрид да вземе португалеца и инатът на Манчестър Юнайтед да го пусне стана лайтмотива на всички трансферни слухове през лято 2008 година. Мадридчани бяха на няколко пъти нагрубяани от сър Алекс Фъргюсън, който ги нарече "Фашистки клуб, мислещ си, че може да вземе всеки играч, който си поиска".

Шефът на ФИФА пък Сеп Блатер защити мераците на Реал към Роналдо, като заяви, че играчите в съвременния футбол са "роби" на своите клубове. Португалското крило се съгласи с твърденията на Блатер, но си остана на "Олд Трафорд". Очакваме флиртовет му с "Белия балет" и това лято.

Как Кристиян Циге се измъкна от Мидълзбро - През март 2002 година Ливърпул бе глобен с 20 хиляди паунда за "незаконно" преговаряне с футболист, който не е получил нужното разрешение от своя клуб. Самият Циге също "изгоря" с 10 хиляди паунда за случая, но през същото лято немецът отиде на "Анфийлд". Мидълзбро бе единственият на истинска загуба по случая, тъй като северняците прибраха едва 5,5 милиона паунда, въпреки че за Циге бяха постъпили и по-значителни оферти. Ливърпул предложи само толкова, колкото да изравни минималната сума, за която ръководството на Боро се бе разбрало да пусне немеца.

Брайън Клъф - Бившият мениджър на Нотингам Форест наскоро призна, че е преследвал своите цели с абсолютно всички средства. Все пак явно Клъф винаги е успявал да се измъкна с чисти ръце от ситуацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o
01.04.2009 09:18

Futbulfen, ти пък от своя страна спокойно можеш да се присъединиш към разочарованията, появявали се на бял свят. Бербо > you!

NoobSaibot
01.04.2009 00:24

Вие сте смешни бе.Ще ми критикуват Бербатов те....Или не разбирате, или сте пълни малоумници, или просто завиждате.И в трите случая сте зле.Това е първият сезон на Бербо с тези играчи и той се представя повече от добре.Тази година Юнайтед не бележат толкова като цяло.Нормално е и той да няма много голове.А за играта не знам какво пискате, че не играе след като, ако сте гледали мачовете от началото на сезона ще сте на ясно, че ако поне половината от добрите му извеждащи пасове бяха успешно използвани от съотборниците му, Бербо щеше да има сигурно 20 асистенции досега.Като цяло ще става все по-добър и по-добър.Не знам забелязвате ли, но много от играчите на Юнайтед се лакомят пред гола вместо да подадат на нашия, който например е в много по-добра ситуация.От това понякога страда играта на целия отбор, но това вече е работа на Сър Алекс.

MeToDueB
31.03.2009 23:17

абе и вие се връзвате на англичаните обаче хаха .. точно, когато отсъстваха много футболисти Януари месец, точно той беше човека и Видич, които бяха най-важните футболисти на отбора и спечелиха, не една и две битки. Бербатов вкарваше в поредни мачове и отборът печелеше с негови голове. Беше избран с десетки хиляди гласове за играч на месеца в официалния сайт на Юнайтед. Дойде мачът с Интер .. първият много слаб, вторият се контузи .. след това определено не игра на ниво и не беше във форма, и всички забравиха какво направи за отбора в предишните месеци, а почнаха да го критикуват ..

Странни хора ... аз гледам всеки мач на Бербатов и Юнайтед. Последните 4 мача са много слаби, и не само на него, а и на целия отбор, но в мачовете през Януари, той беше този, когото отбелязваше победните попадения, а също така и често асистираше за така важните голове.

dumbo_s
31.03.2009 22:33

Пффф ... А кой ако не Бербатов ... Идеален за там ... !

Futbulfen
31.03.2009 22:04

барби може да бъде добавен към графата на РАЗОЧАРОВаНияТа на трансферния прозорец..не му е мястото тука *wink*

screama
31.03.2009 21:30

Berbatov също може да бъде добавен към скандалните трансфери *wink* *smile*

peshkin
31.03.2009 21:26

Мадридчани бяха на няколко пъти нагрубяани от сър Алекс Фъргюсън, който ги нарече "Фашистки клуб, мислещ си, че може да вземе всеки играч, който си поиска".
Във Фъргюсън е истината *joking* .