Бивш вратар на Полша: Господ наказа Боруц!

18:42
Бивш вратар на Полша: Господ наказа Боруц!
Бившият вратар на полския национален отбор Ян Томашевски заяви, че грешките, които настоящия вратар на "дружина полска" Артур Боруц направи срещу Северна Ирландия, са божие наказание.

Томашевски визираше дербито между клубния тим на Боруц Селтик и кръвния им враг Рейнджърс на стадион "Айброкс". Тогава, след края на двубоя, полският вратар на "детелините" облече фланелка с надпис "Господ да благослови папата!“, с която сериозно издразни всички привърженици на "Джърс".

Както е известно, враждата между Селтик и Рейнджърс е не само на футболно, но и на религиозно ниво. "Сините" се наричат кралски лоялисти и са протестанти, докато огромна част от феновете на Селтик са част от католическата общност в Шотландия.

Артур Боруц многократно е разкривал, че е ревностен католик, като това е и официалната религия в неговата родна Полша, но едва ли нарочното заяждане с привържениците на Рейнджърс е била най-християнската постъпка в живота му.

"Беше нормално, Боруц да направи такива гафове в Северна Ирландия. Той сам направи така, че цялата протестантска общност на Острова да го ненавижда и това беше божие наказание", заяви Ян Томашевски по случая пред британското издание "Сън".

Напомняме ви, че феновете на Селтик вече наричат Боруц "Благословения вратар" и го приемат като една от легендите на клуба.

Видео от мача Северна Ирландия - Полша може да видите ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация