Прогнози Бундеслига, 34-и кръг: Голове и рекорди

18:06
Прогнози Бундеслига, 34-и кръг: Голове и рекорди
През миналия уикенд в Бундеслигата имаше серия от емоционални сбогувания и раздяли на футболисти, но през този още един отбор ще трябва да се прости с елита. Големият въпрос е кой измежду Херта и Кьолн ще поеме директно надолу и кой ще играе плейоф срещу третия от Втора Бундеслига. Известна интрига има и в битката за последното място в Лига Европа, което си оспорват Хановер и Волфсбург, макар че самият треньор на вълците Феликс Магат отписа шансовете на своя отбор.

Прогнози за всички мачове от последния кръг на Бундеслигата:

Събота, 5 май, 16:30 часа:

Борусия Дортмунд - Фрайбург: Голове и рекорди


Дортмунд празнува вече трета седмица втората поредна титла в Бундеслигата, но последният мач за сезона със сигурност ще е по-специален. И не само защото след неговия край ще бъде връчен трофеят, а и защото Борусия има отлична възможност да постави още няколко рекорда. Тимът на Юрген Клоп е със 78 точки, което означава, че при победа ще стане най-силният въобще в историята на първенството – сега върховото постижение е на Байерн (79 точки). Баварците са автор и на най-силното представяне във втория полусезон – 14 победи, 2 ремита и една загуба, което означава, че Борусия ще подобри и този рекорд, ако не загуби. Което изглежда малко вероятно - жълто-черните имат вече цели 27 поредни срещи без поражение. Фрайбург обаче също е в добра форма – всъщност с десетте си срещи без загуба южняците имат втората най-дълга подобна серия в елита. Тенденцията в последните години обаче не е на тяхна страна – само една победа над този съперник от десет опита и четири поредни загуби в Дортмунд, при това без отбелязан гол. Всъщност, при единствената победа на Фрайбург тук – през 2001 г. един от головете бе на настоящият капитан на Борусия Себастиан Кел. За гостите Дембеле и Райзингер се възстановиха от травми, но най-вероятно ще останат на резервната скамейка, а в атака пак ще са Геде и Фрайс. Юрген Клоп най-вероятно ще върне Кагауа в стартовия състав, тъй като това може да се окаже неговият последен мач на „Сигнал Идуна Парк”, а Бариос, който след броени дни заминава за Китай ще влезе в игра след почивката.  Победата на Борусия изглежда сигурна, но от друга страна в миналия кръг тимът допусна два гола в Кайзерслаутерн и нищо чудно и днес да е по-разсеян, тоест пак ще има много попадения.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

Нюрнберг – Байер Леверкузен: Реми за финал

И двата отбора са в добри форма – по пет поредни срещи без загуба (само Борусия Дортмунд и Фрайбург имат по-дълги успешни серии), така че едва ли ще искат да завършат сезона с поражение. При загуби на Хановер и Волфсбург Нюрнберг има шанс дори за класиране в зона Европа, но преди един сезон треньорът Дитер Хекинг каза, че клубът му не се нуждае от подобно нещо, така че франките ще внимават да не се окажат в ролята на губещ печеливш. Леверкузен от друга страна е пети и ако задържи това място ще се класира директно за групите на Лига Европа, което може би ще мотивира отбора на Сами Хюпиа. Отсъствието на наказания Чандлър е сериозен проблем за домакините, тъй като Роберт Мак, който ще го замести, определено не е толкова полезен за отбора. Гостите продължават да са без Кадлец, Швааб, Ренато Аугусто и Сам, но те се справяха добре и без тях в последните мачове.
Прогноза: X Точен резултат: 2:2

Кьолн – Байерн: Нова драма за козлите
Един от най-трудните за предвиждане мачове. При победа Кьолн си гарантира 16-о място и участие на плейоф за запазване на елитния статут, а Байерн на пръв поглед не играе за нищо. Така беше и срещу Вердер и Щутгарт обаче, а баварците спечелиха и двата сблъсъка. Единственото, което Басйерн може да направи е, да играе за Марио Гомес, за да може той отново да стане голмайстор на Бундеслигата. Това обаче може да означава, че Кьолн няма да се спаси. Според прогнозите Юп Хайнкес ще пусне титулярите, за да може да ги поддържа във форма преди финалите в Шампионската лига и турнира за Купата на Германия, а това означава, че слабата отбрана на козлите пак ще бъде наказана. Лукас Подолски е под въпрос за Кьолн, а без него отборът изглежда напълно лишен от футболни достойнства. През миналия сезон мачът край Рейн завърши 3:2, макар че Байерн поведе с два гола, но сега това изглежда невъзможно, освен ако Хьонес и Румениге не проявят щедрост.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:4

Херта – Хофенхайм: Старата госпожа изпада

Херта се нуждае от победа и добро развитие на събитията в Кьолн, за да се добере до плейофа. Отборът на Крал Ото обаче е в отчайваща форма и има четири поредни поражения на свой терен. Хофенхайм на пръв поглед не бори за нищо, но срещата дава отлична възможност за реванш на Маркус Бабел. Треньорът бе изгонен пред декември от Берлин от спортния директор Михаел Преец, но се справя добре в Зинсхайм и със сигурност ще иска да покаже на Преец колко е сбъркал. И едва ли е случайно, че вместо да мислят за ваканцията си, през седмицата футболистите на Хофенхайм тренираха така, все едно от този мач зависи тяхното собствено оцеляване. Очаква се Ото Рехагел да излезе с Ласога и Рамос в атака, но това само ще усили допълнително проблемите в защита, а Хофенхайм е отбор, който обича да играе на контраатака и ако вкара първия гол, Херта ще има огромни проблеми.
Прогноза: X2 Точен резултат: 1:1

Вердер – Шалке 04: Повече голове, отколкото в Дортмунд

Бременци са в отчайваща серия от осем поредни мача без победа, така че двойката изглежда логична. Шалке 04 обаче вече си осигури третото място, а и има проблеми навън, тоест не би трябвало да се разчита твърде много, на това, че ще спечели. От друга страна, кралскосините ще играят, за да направи Хунтелаар голмайстор на Бундеслигата, което срещу традиционно слабата отбрана на бременци не би трябвало да е трудно. Мачът обаче ще е прощален за Вийзе, а най-вероятно и за Писаро, тоест Вердер също ще  вкара гол, още повече бременци ще искат да се реваншират за поражението с 0:5 от този съперник през декември. Хьоведес е под въпрос за кралскосините, а предвид травмите на Метцелдер и Пападопулос, ситуацията в центъра на отбраната на Шалке 04 не е никак цветуща.
Прогноза: гол/гол, над 3,5 гола. Точен резултат 2:4

Аугсбург – Хамбургер ШФ: Скука на раздяла

В миналия кръг и двата отбора си осигуриха оставането в елита, а и няма как да мръднат по-напред в класирането, така че остава да си разпределят 14-ото и 15-ото място. Лагерът на домакините бе взривен от новината, че треньорът Йос Лухукай най-верорятно ще напусне и това със сигурност ще се отрази негативно на баварците. HSV от друга страна играе по-добре като гост, защото не му се налага да атакува, така че едва ли ще загуби. Резултатите на съперниците в предните два кръга са идентични – 0:0 и 1:1, така че ново реми няма да е изненада. За разлика от останалите срещи от кръга обаче, тук головете ще бъдат лукс, още повече очаква се за северняците атаката да се води от Гереро и Берг, а това не е добра комбинация.
Прогноза: X. Точен резултат 1:1

Хановер – Кайзерслаутерн: Без проблеми за домакините

Победа ще осигури на домакините ново участие в Лига Европа и е трудно да повярваме, че те няма да я постигнат. Отборът на Красимир Балъков не разполага с достатъчно аргументи да се противопостави на северняците и ще продължи да поставя негативни клубни рекорди. Хановер също не е в кой знае колко добра форма, а и играчите изглеждат изморени, но и късметът напоследък не е страната на отбора на Мирко Сломка – напълно редовен гол в Леверкузен при резултат 0:0 бе отменен заради засада. Диуф продължава да е контузен, тоест в атака отново ще са Шлаудраф и Я Конан и това би трябвало да е достатъчно срещу слабата отбрана на червените дяволи. Това са двата най-слаби отбора през вторите полувреме на мачовете този сезон, тоест, ако се играе за победа на Хановер, може да се пробва 1/1 за първо полувреме/краен резултат.
Прогноза: 1. Точен резултат 2:0

Щутгарт – Волфсбург: Вълците няма да стигнат Европа

Волфсбург се нуждае от издънка на Хановер и победа над Щутгарт, за да стигне до Лига Европа, но вероятността и двете да се случат, изглежда твърде скромна. Тимът на Бруно Лабадия загуби в миналия кръг в Мюнхен и ще иска да се реваншира пред своите фенове в последния мач за сезона, а и срещу Байерн швабите имах своите шансове, но Бут спаси доста, а и веднъж му помогна гредата. Шанс на Волфсбург обаче дава фактът, че Таски е контузен, а Нидермайер наказан, тоест до Маса в центъра на отбраната ще застане Делпиер, за когото това ще е първи мач през сезона, а съотвено - и прощален за Щутгарт. Квист и Кузманович са под въпрос за домакините, но проблемите на вълците също се сериозни – отсъстват Крис, Фелипе и Дежага, като липсата на последния със сигурност ще се отрази много негативно на силата на тима в така. Волфсбург не е  печелил в 11 мача на този стадион и едва ли ще го направи сега.
Прогноза: 1, гол/гол. Точен резултат 3:2

Майнц – Борусия Мьонхенгладбах: Нулево реми

0:0 е резултатът, който си заслужава да се пробва. Майнц завърши по този начин предишните си три срещи и ако го направи още веднъж ще постави нов рекорд на Бундеслигата. Гладбах също завърши 0:0 в последния си мач, а и след паузата има проблеми с вкарването на голове (развихри се само срещу Байерн и Кьолн). Борусия има и важна причина да не иска да загуби – това е мач номер 1500 в историята на клуба в Бундеслигата. От друга страна може би неособено добрите резултати на Майнц напоследък се дължаха на преговорите за новия договор на треньора Томас Тухел, но сега, след като той вече е факт, отборът му ще играе с повече настроение. А и е време да излезе хикс в този сблъсък – в първите девет мача между съперниците имаше пет ремита, а в следващите осем – нито едно.
Прогноза: X Точен резултат 0:0

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeIvId7
05.05.2012 14:50

ми те вълците и без това дори да вземат 3те точки пак нямат шанс да играят в Европа *lol*

herakov
05.05.2012 10:08

Седмият се класира за Европа, защото финалът за Купата е между първите два отбора в класирането, които ще участват в Шампионската лига. Така се освобождава мястото в Лига Европа на носителя на трофея.

acetona
05.05.2012 09:33

само аз ли смятам че има грешка в прогнозите
разликата от 6-я и 7-я е 5 точки и няма никакъв начин отборът на 7-о място да се класира за Европа
Моля ако съм в грешка поправете ме

Rizov_24
05.05.2012 00:53

По-скоро прозвището на Херта е "Старата дама" от Берлин *wink*

greenred
04.05.2012 18:49

Уинър, имате грешка. Отборите в Бундеслигата са 18, което ще рече, че се играят 34 кръга, а не както сте написали, че е 36-ти кръг... Поправете го...

cheman
04.05.2012 19:31

много си прав