Серия "А" в сряда вечер: Без изненади в Торино и Милано

10:17
Серия "А" в сряда вечер: Без изненади в Торино и Милано
Ювентус демонстрира страхотна форма в края на сезона и трябва да спечели 2 от последните си 3 мача, за да триумфира със Скудетото. Съперникът на бианконерите Лече обаче има реални шансове да запази мястото си в елита, така че двубоят в Торино е съдбоносен и за двата тима. Разбира се, отборът на Антонио Конте е абсолютен фаворит.

Милан посреща Аталанта и ще търси задължителен успех. Бергамаските може да се окажат арбитър в борбата за титлата, тъй като в последния кръг играят и с Юве.

Изобщо, борбата на всички фронтове е много интересна, въпреки че Новара и Чезена вече изпаднаха. Дженоа обаче води люта битка с Лече за спасение. Грифоните приемат Каляри на неутрален терен и при закрити врата. Този мач е един от малкото "тройни" в кръга, освен ако сардинци не решат да го направят "твърд"…

Сряда вечер изглежда подходяща за добри печалби със срещите от Серия "А". Коефициентите за успех на Юве и Милан са ниски, но за победи на Фиорентина, Интер, Лацио и Удинезе са добри.


Ето и прогнозите ни за най-интересните мачове от Серия "А" в сряда вечер:

21:45 часа: Ювентус – Лече: Подпечатана титла, предизвестена смърт

Ювентус се нуждае от две победи, за да триумфира със Скудетото. Бианконерите имат наглед лесна задача срещу съперници като Лече, Каляри и Аталанта, но на финала напрежението винаги може да дойде в повече. Старата госпожа показва завидна резултатност и страхотна форма – 7 поредни победи, 18 отбелязани гола и само 2 допуснати. Футболистите на Антонио Конте успяха да се опазят от тежки травми и това е една от основните причини за чудесния им сезон. Срещу жълто-червените, Юве ще бъде единствено без контузения Пепе, който по принцип не влиза в сметките, когато тимът играе 3-5-2. Бианконерите отново ще заложат на тази тактическа постройка. Бориело отбеляза гол срещу Новара, но въпреки това най-вероятно ще остане на пейката. Очаква се в атака за старата госпожа да започнат Вучинич и Куалярела, който удължи договора си със старата госпожа до 2015-а. Матри се връща сред резервите след наказание. Интересно е с какъв експеримент ще ни изненада този път Конте. В предния кръг младият наставник пусна Джакерини като ляв халф-бек и бившият футболист на Чезена се справи добре. Срещу Лече на тази позиция обаче, най-вероятно ще започне Де Челие. Останалите титуляри на старата госпожа са ясни. В лагера на гостите има напрежение, след като Божинов и Джандонато се сбиха на тренировка. Жълто-червените са на 18-а позиция с точка по-малко от 17-я Дженоа и ще се борят с всички сили. Жулио Серджо и Корвиа пропускат двубоя заради травми, а защитникът Еспозито е наказан. Лече също ще заложи на 3-5-2 с Муриел и Ди Микеле в атака. В състава се завръща Куадрадо, но треньорът Козми е санкциониран и няма да ръководи тима си от пейката. Ювентус има 8 победи, 2 равенства и 1 загуба в 11 срещи с Лече у дома. Бианконерите няма да подценят мача, но все пак ако гостите устискат първите 45 минути без гол, двубоят може да стане труден за домакините. Това обаче е по-малко вероятният сценарий. Въпреки че жълто-червените също се нуждаят от точка или три, нормално е да очакваме успех за старата госпожа с 2-3 гола разлика.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

21:45 часа: Милан – Аталанта: Арбитър за Скудетото или боксова круша ще бъдат бергамаските?

В лагера на росонерите все още хранят надежди, че титлата може да бъде спечелена. Ако чудото не се случи, сезонът за червено-черните ще бъде тотално провален, а тимът най-вероятно ще има нов треньор. Почти всички футболисти на Милан вече са здрави, но това едва ли е новина, която топли особено Макс Алегри, предвид оставащите само 3 мача и 3-те точки аванс на Ювентус. Съперникът на росонерите – Аталанта може да се окаже арбитър в битката за Скудетото, къй като в последния кръг се изправя и срещу бианконерите. Пато няма да играе повече до 13 май, а Рома и Индзаги са в лазарета. Милан отново ще заложи на любимата си схема 4-3-1-2, като Алегри има достатъчно опции на всички постове. Амброзини се завръща в състава, но Тиаго Силва ще бъде запазен за дербито с Интер. В атака Ибрахимович е твърд титуляр, като за другото място спорят Ел Шарави, Робиньо и Касано. Аталанта изпраща много добър сезон, в който въпреки отнетите точки преди старта на първенството, успя да обезпечи мястото си в елита. Бриги, Марилунго и Капели са аут заради травми. Бергамаските отново ще разчитат на 4-4-1-1 с Тирибоки и голмайстора Денис в предни позиции. Със 7 победи, 4 ремита и 1 загуба в 12 мача Милан е абсолютен фаворит. Росонерите са длъжни да спечелят, ако искат да запазят напрежението върху Ювентус.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

21:45 часа: Дженоа – Каляри: Сардинци може да пратят грифоните при Сампдория

Дженоа е в ужасяваща серия от 14 мача без победа, която свлече тима до 17-а позиция, само с точка повече от 18-я Лече. Около грифоните през сезона се случиха редица любопитни събития. Алберто Малезани бе два пъти назначен и уволнен, феновете за 40 минути прекратиха двубоя със Сиена и какво ли още не… Предстои мачът на истината с Каляри. При победа Дженоа до голяма степен ще обезпечи оцеляването си. Новият треньор Де Канио има проблеми в защита – Антонели, Констант, Бово и Каладзе са аут заради травми. Ситуацията е повече от тревожна, предвид трагичната игра на отбора в дефанзивен план. Освен това, тимът от Генуа е наказан с лишаване от домакинство и срещата ще се играе в Бреша при закрити врата. Очаква се грифоните да заложат на 4-4-2 с Паласио и Джилардино в атака. Двамата са опитни нападатели и могат да изведат отбора до успеха, но за тази цел Место, Гранквист, Карвальо и Морети трябва да изиграят силен мач пред вратаря Фрей. Все още има теоретичен шанс Каляри да изпадне, но на практика това е невъзможно. Сардинци са без Десена, Руи Сампайо, Ериксен и Ел Кабир. Въпросните футболисти обаче отдавна са аут и можем да кажем, че Каляри излиза в оптимален състав. Въпросът е с каква мотивация ще играят футболистите на Фичаденти? Според мен Пиниля и компания не бива да отписват този мач, тъй като предстоят срещи с Ювентус и борещия се за мястото си в елита Фиорентина. В сферата научната фантастика е да вярваме, че Лече може да спечели и трите си мача до края, но все пак Каляри трябва да потърси застраховка. Точката напълно устройва сардинци. Дженоа обаче се нуждае от победа. Статистиката е в полза на символичните гости – 11 победи за Каляри, 7 за Дженоа и 5 ремита в 23 срещи. Мачът е троен. Според мен сардинци са далеч по-стабилният отбор, а и всички плюсове са на тяхна страна. Дженоа може да последва съдбата на градския съперник Сампдория и Каляри ще съдейства за това.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

21:45 часа: Парма – Интер: Нерадзурите се нуждаят от победа и ще я постигнат

Парма обезпечи оцеляването си със страхотна серия от 4 поредни победи. Срещу Интер, дуковете ще играят най-вече за честта и феновете си. Закардо, Марига и Миранте са контузени, а Гоби е наказан за 1 мач. Джовинко и Окака вкараха ценни голове за тима от "Енио Тардини". Последният обаче вероятно ще остане на пейката за сметка на Флокари. Двубоят е далеч по-важен за нерадзурите. При младия си наставник Андреа Страмачони тимът записа 4 победи и 2 ремита. Предстои дерби с Милан и гостуване на Лацио – много трудна програма, но синьо-черните ще опитат да се преборят поне за място в Лига Европа. Самуел, Санети и Киву са възстановени. Не е ясно обаче дали Страма ще рискува с включването им. Почти сигурно е, че Интер отново ще заложи на 4-3-3. Милито е твърд титуляр в атака, а за останалите 2 места конкуренцията е сериозна. Парма играе доста успешно срещу нерадзуритге у дома и рядко губи. Мачът обаче е далеч по-важен за гостите и аз смятам, че двойката в този двубой ще излезе.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolista_rs
02.05.2012 15:53

Адано ако вземем титлата в последния кръг Милан да бие служебните едно хубаво *cards*

bianconer85
02.05.2012 15:46

Да бием Лече, за да мога през уикенда спокойно да си викам за Милан срещу картонените.

dict8or
02.05.2012 15:26

Боли ма фара, квото е рекла съдбата, това да става. Загубихме си скудетото и на ме не ми харесва да се надявам друг отбор да свърши нашата работа. Другия сезон повече.

tapaka2222
02.05.2012 12:51

расмивате ме с тез коментари бе Лече да бие Юве Ххааха я си легни челси фен Ювентус няма да имат загуба този сезон от сега казвам честита титла липсваше на шампионска лига тоз отбор

GarethBale333
02.05.2012 12:29

това юве да падне от лече е все 1 да кажеш че Реал валекано ще победи барселона насред ноу камп *lol* *lol*

chelsea_fannn
02.05.2012 12:00

Лече подобно на КПР , се представя силно срещу грандовете , мисля , Юве , ще ядът и ще бият 0:1 за лече

chelsea_fannn
03.05.2012 09:23

Ами пикиьо ако си гледал мача той свърши 1-1 , така че съм бил прав , разбирач *lol*

GarethBale333
02.05.2012 12:27

*lol* *lol* *lol* *lol* *lol* *lol* *lol* *lol* *lol* *lol* *lol* накара ме да се посмея