18 футболисти на Шефилд Юнайтед съдят Уест Хям

21:22
18 футболисти на Шефилд Юнайтед съдят Уест Хям
18 бивши и настоящи футболисти на Шефилд Юнайтед ще търсят парични компенсации по съдебен път от Уест Хям Юнайтед по случая Карлос Тевес, твърди британското издание "Мирър".

Както е известно, през сезон 2006-2007 година Уест Хям се спаси от изпадане в Чемпиъншип за сметка на "остриетата", които претъпяха солидни финансови сътресения от сбогуването си с английския футболен елит.

Основна роля за оцеляването на "чуковете" имаха головете на Карлос Тевес, който тогава беше в състава на лондончани.

Наскоро обаче ръководството на Шефилд Юнайтед осъди Уест Хям да му плати компенсация от 21 милиона паунда, тъй като се откри нередност в статута на аржентинеца по времето, когато той защитаваше цветовете на отбора от "Ъптън парк".

В съда беше потвърдено, че Тевес е бил нередовен и по този начин незаконно е помогнал на чуковете да се спасят от изпадане.

След като на между клубно ниво Уест Хям бе осъден да заплати солидна компенсация, сега и играчите на Шефилд Юнайтед от сезон 2006-2007 са решили да търсят лично финансово обезщетение от лондонския клуб.

Доводът на тези играчи е, че от изпадането на своя клуб, повечето от тях са претърпели сериозни загуби, тъй като е обичайна практика във всеки клуб футболистите да имат клауза в договора, която гласи, че при изпадане заплатата на играча се намалява с 20 %.

Ако и тези 18 бивши и настоящи на Шефилд Юнайтед успеят поединично да осъдят Уест Хям да им плаща обещетение, това би било равносилно на финансов колапс за "чуковете", които и без това вече явно са се лишили от своите пари за телевизионни права за следващия сезон, които са около 21 милиона паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tedino
18.04.2009 09:47

Ако това се случи или ще трябва да кажем чао на Уест Хям от ФУТБОЛА ВЪОБЩЕ или и те като Валенсия,ще тегля големи заеми *sick*

svetlio_vn
31.03.2009 01:09

Тевес излезе златен за Уест Фям във всяко отношение . Накрая май обаче ще съжаляват , че са го привлекли и си вкараха такъв таралеж в гащите *sick*