Прогнози Бундеслига, 33-и кръг: Старата дама ще изпадне от елита

11:38
Прогнози Бундеслига, 33-и кръг: Старата дама ще изпадне от елита
Днес ще се изиграят срещите от предпоследния 33-и кръг от сезон 2011/2012 в немската Бундеслига. Мачовете ще стартират в 16:30 часа българско време с цел да се избегнат всякакви съмнения и спекулации относно развитието им.

В миналия кръг Борусия Дортмунд бе официално провъзгласен за новият стар шампион на Германия. Това стана факт, след като "жълто-черните", начело с Юрген Клоп, спечелиха домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах с 2:0. Днес приятните емоции са гарантирани с битката за оцеляване, както и с тази за евротурнирите.


Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 33-ия кръг на Бундеслигата:

28 април, събота


16:30 часа: Байерн Мюнхен - Щутгарт


В Байерн Мюнхен са опиянени от успеха, който пожънаха срещу Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", и затова предстоящото домакинство на Щутгарт няма да е нищо друго освен загрявка за финала в Шампионската лига, който ще се изиграе именно на "Алианц Арена". Юп Хайнкес няма сериозни кадрови проблеми преди този мач, но се очаква отново даде шанс за изява на част от резервните си футболисти. "Мерцедесите", водени от Бруно Лабадия, са почти сигурни участници във втория по значимост европейски клубен турнир и макар че имат теоретични шансове да изместят Борусия Мьонхенгладбах от 4-ата позиция, надали ще излязат с мисълта да се опитат да материализират тази възможност, която граничи с илюзорността. Халид Буларуз, Сердар Ташчъ, Йоан Одел и Здравко Кузманович не попадат в групата на гостите за днешния сблъсък. Щутгарт допусна загуби в предните 5 издания на този сблъсък и затова има какво да връща на Байерн Мюнхен. Очаквам зрелище и много голове на "Алианц Арена". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах  - Аугсбург

Борусия Мьонхенгладбах приема у дома отбора на Аугсбург. Домакините се нуждаят само от една-единствена точка, за да си узаконят участието в Шампионската лига, но кампанията за тях би била много по-успешна, ако изместят Шалке 04 от 3-ата позиция, която е на 2 точки разстояние, и попаднат директно в групите на най-комерсиалния клубен турнир. Торбен Маркс и Мартин Щранцл няма да са на разположение на Лусиен Фавре за днешния двубой. Аугсбург се бори за своето оцеляване и при евентуална победа на "Борусия-Парк" може да си гарантира оставането в елита. През втория полусезон момчетата на Йос Лухукай демонстрираха огромно желание по пътя към тази цел и вече са на крачка от това да осъществят мечтите си. Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Акаки Гогиа, Хажиме Хосогай и Саша Мьолдерс не влизат в разширения състав на баварския тим за този мач. Според мен съдбата на Аугсбург ще стане ясна в последния кръг, тъй като смятам, че Борусия Мьонхенгладбах ще спечели мача. Разбира се, крайният изход от срещата между Фрайбург и Кьолн също може да осигури на Аугсбург право да остане в елита на немския футбол. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Вофлсбург - Вердер Бремен

Отборите на Вофлсбург и Вердер Бремен доста разочароваха привържениците си през този сезон. Настоящите съперници не успяха да си придобият право на участие в евротурнирите и затова ще запишат нулеви кампании. Днес Феликс Магат няма да може да разчита на Фелипе, Томас Хитцълспергер, Йоандри Ороско и Слободан Медойевич, докато Томас Шааф е принуден да се лиши от услугите на Филип Баргфреде, Мехмет Екиджи, Феликс Кроос и Марко Марин. По традиция мачовете между тези два тима са непредвидими и като се има предвид, че няма за какво да се борят, ще е разумно, ако не се рискува със смела прогноза. "Бременските музиканти" изключително рядко съумяват да регистрират "суха мрежа" и това ме навежда на мисълта, че има голяма вероятност опцията "Гол/Гол" да се окаже печеливша. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн  - Борусия Дортмунд

Изпадналият във второто ниво на немския футбол тим на Кайзерслаутерн излиза срещу новия стар шампион Борусия Дортмунд в последния си домакински мач в Бундеслигата за тази година. Възпитаниците на Красимир Балъков най-сетне прекъснаха серията си от разочароващи резултати, побеждавайки далеч от дома Херта Берлин с 2:1, но това не се оказа достатъчно, за да съхранят надежди за оцеляване. Днес Кайзерслаутерн и Борусия Дортмунд ще играят с единствената мисъл да предложат приятни емоции на привържениците си, които ще заемат своите места по трибуните на "Фриц-Валтер-Щадион". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Байер Леверкузен - Хановер 96

Байер Леверкузен посреща Хановер 96 в пряк двубой за участие в евротурнирите. Разликата помежду им е 3 точки и реално погледнато "аспирините" се намират в много добра позиция да решат всичко още в този кръг. Само евентуална победа би съхранила шансовете на "червените" за евроквата и през следващия сезон. Дани да Коста, Даниел Швааб, Ренато Аугусто, Симон Ролфeс и Сидни Сам продължават да лекуват травми и поради тази причина отново ще са извън линия, а наставникът на гостите Мирко Сломка няма да може да разчита на Леон Андреасен, Константин Рауш и Маме Бирам Диуф. След уволнението на Робин Дут играчите на Байер започнаха да играят много по-уверено и това логично се отрази на резултата им. Мисля, че "отборът на фабриката", начело със Сами Хюпия, ще съумее да надвие Хановер 96 и да реши битката за евроместата. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Фрайбург - Кьолн

Фрайбург си узакони оставането в елита, след като записа серия от 9 поредни мача без поражение. Въпреки това, "брайзгауците" ще продължат да играят ключова роля в борбата за оцеляване, тъй като им предстои домакинство на Кьолн, който е сериозно застрашен да изпадне от елита. Юлиан Шустер и Йоханес Флум няма да запишат участие за тима от Шварцвалд. "Козлите" заемат 16-о място в текущото класиране и нямат победа от 7 кръга насам. Кьолн е най-слабият гост в първенството и вече повече от десетилетие няма победа навън срещу настоящия си съперник. Андрезиньо, Енрике Серено, Марк Ут и Адил Чихи не влизат в плановете на Франк Шефер за този мач. "Еф Це" трябва да докаже, че заслужава да играе при най-добрите. Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Хамбургер - Майнц 05

Хамбургер се нуждае от задължителна победа над Майнц 05, за да си гарантира мястото в Бундеслигата. Отборът на гостите, начело с Томас Тухел, си узакони оставането в елита още в миналия кръг, след като завърши наравно 0:0 с Волфсбург. Ярослав Дробни, Иво Иличевич, Слободан Райкович и Гойко Качар имат здравословни проблеми и поради тази причина няма да са на линия за днешния мач, а в игра за "карнавалния отбор" няма да видим Бо Свенсон, Радослав Забавник и Марсел Рисе. Смятам, че възпитаниците на Торстен Финк с мощната подкрепа на своите привърженици ще успеят да се справят с Майнц 05, който ще има проблем с мотивацията. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Хофенхайм - Нюрнберг

Шансовете на Хофенхайм за участие в евротурнирите се изпариха след 0:1 срещу Байер Леверкузен. Тази загуба обаче не променя факта, че "синьо-белите" показаха страхотна форма през изминалите няколко седмици. Момчетата на Маркус Бабел ще направят всичко възможно, за да зарадват верните си привърженици, които няма да ги лишат от своята подкрепа в последния им домакински мач за този сезон. Исак Форса, Матиас Яйсле, Даниел Уилямс и Роберто Фирмино няма да се появят в игра за Хофе в предстоящия двубой. Нюрнберг се спаси от изпадане и вече ще може да се съсредоточи върху задачата си да запише първа победа срещу този съперник. За целта наставникът на "франките" Дитер Хекинг няма да може да разчита на Адам Хлушек, Майк Франтц и Александер Есвайн. Хофенхайм е по-добрият тим и затова смятам, че ще спечели домакинството си. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Шалке 04 - Херта Берлин

В миналия кръг Херта Берлин допусна ужасяваща загуба в може би най-важния си мач за сезона, след като пред погледите на своите фенове преклони глава пред последния в класирането Кайзерслаутерн. Така футболистите на Ото Рехагел не доказаха, че заслужават да останат в елита. Майк Франц, Леван Кобиашвили, Себастиан Нойман, Андре Миятович, Марко Джуричин, Петер Ниймайер и Фабиан Лустенбергер ще пропуснат гостуването на своя тим в Гелзенкирхен. Шалке 04 води битка за директно участие в групите на Шампионската лига, като засега заема 3-а позиция и има 2 точки аванс пред Борусия Мьонхенгладбах. Кадровите проблеми пред Хуб Стевенс са свързани с контузиите на Ралф Феерман, Тимо Хилдебранд, Ханс Сарпей, Кристоф Метцелдер и Кириакос Пападопулос. "Миньорите" имат сериозно превъзходство в преките битки със "Старата дама". Мисля, че Херта Берлин пропиля шансовете си да се измъкне от зоната на изпадащите. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Волфсбург - Вердер Бремен: Гол/Гол

*Изненадата на кръга: Кайзерслаутерн - Борусия Дортмунд: 1Х


Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
28.04.2012 12:40

Гладбах-1,Байерн-1,Леверкузен-1 и Шалке -1.Успех на всички*smile*

vankata_27
28.04.2012 12:49

волф1984 напално сам сагласен с теб и трите ма4а са сигурни пожелавам ти успеь