Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа

14:14
Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа
Тазседмичната ни класация за идеалния отбор на миналия кръг в Топ 5 на Европа е окупирана от представители на френския шампионат. Цели петима футболисти, състезаващи се в Лига 1, заслужено намират място в съставената единайсеторка, в която силно впечатление прави името на Пиер Обамеянг от Сент Етиен. 22-годишният габонски национал бе един от най-ефективните нападатели по терените на Европа през изминалия уикенд. Няма как да подминем и полузащитниците Нене и Маруан Фелайни, към които трябва да отправим специални поздравления за изключително силното им представяне съответно срещу Сошо и Манчестър Юнайтед.

Вижте идеалната единайсеторка на изминалия кръг в Топ 5 на Европа (4-5-1):

Вратар - Бернд Лено ( Байер Леверкузен) - Стражът на "аспирините" сложи край на серията от впечатляващи резултати на "синьо-белите" от Хофенхайм и зарови амбициите им за участие в евротурнирите. Лено предотврати изравнителен гол във вратата си, след като в края на мача отрази 11-метров наказателен удар, изпълнен от страна на Сеяд Салихович.

Десен бек - Кристоф Жале (Пари Сент Жермен) - 28-годишният френски бранител изигра изключително силен мач при разгромната победа на ПСЖ с 6:1 над Сошо. Жале не успя да накичи отличното си представяне с точно попадение във вратата на "лъвовете", но пък направи две асистенции.

Централен защитник - Кристиано Маркес - Крис (Лион) - Капитанът на "хлапетата" се справи в пълна степен с възложените му отговорности. Бразилецът нескончаемо вдъхваше самочувствие на съотборниците си и именно той ги поведе към драматичен обрат от 0:2 до 3:2 срещу Лориен. Крис реализира първия гол на Лион в мача и имаше голям принос за победното попадение на Бафетимби Гомис.

Централен защитник - Диего Годин ( Атлетико Мадрид) - Уругваецът откри резултата в полза на "дюшекчиите" при домакинството им на Еспаньол и впоследствие се справи добре със задачите си в защита, а през второто полувреме асистира и за попадението на Арда Туран, с което бе оформено крайното 3:1.

Ляв бек - Гаел Клиши ( Манчестър Сити) - Не подлежи на абсолютно никакво съмнение фактът, че французинът стоеше в основата на победата на Манчестър Сити като гост над Уулвърхямптън. Клиши бе непоколебим в действията си по левия фланг, като той бе и архитектът на първия гол, който бе реализиран от Кун Агуеро.

Дясно крило - Еден Азар ( Лил) - Звездата на Лига 1 попада в класацията ни за 3 път. През миналия уикенд белгийският национал матира отбраната на Дижон и осигури важна победа на своя тим, след като се отчете с гол и асистенция за крайното 2:0.

Вътрешен халф - Артуро Видал ( Ювентус) - Напоследък стана традиция Видал да се превръща в герой за "Старата госпожа". Чилиецът укроти римските "вълци" с два бързи гола и допринесе за историческата победа на торинци с 4:0 в голямото дерби на 33-ия кръг на италианската Серия "А".

Вътрешен халф - Йоан Кабай (Нюкасъл) - При домакинство на Нюкасъл срещу Сток Сити французинът игра само 60 минути, които обаче се оказаха достатъчни за бум от негова страна. Опитният полузащитник даде крила на "свраките", вкарвайки две попадения за класическия им успех. Победата помогна на тима на Алън Пардю да пробие в първата четворка на английската Висша лига.

Вътрешен халф - Маруан Фелайни ( Евертън) - Белгийският национал бе една от основните причини, поради която спорът за шампионската титла в Англия остана нерешен. В неделя Манчестър Юнайтед не успя да надвие Евертън в зрелищен мач на "Олд Трафорд", който приключи при резултат 4:4. Един от творците на неуспеха на "червените дяволи" бе именно Фелайни, който за радост на "карамелите" и "гражданите" вкара един гол и направи две асистенции.

Ляво крило - Нене (Пари Сент Жермен) - Късно изгрялата звезда на бразилския футбол буквално сам се разправи с тима на Сошо. Нене омагьоса с 2 гола и 2 асистенции, като по този начин за пореден път покори сърцата на привържениците на Пари Сент Жермен.

Нападател - Пиер-Емерик Аубамеянг ( Сент Етиен) - Националът на Габон съхрани надеждите на своя тим за излаз в евротурнирите. Абумайенг регистрира най-силния си мач от началото на настоящата кампания и в резултат на това стана автор на нови две попадения и две асистенции, благодарение на които "зелените" спечелиха гостуването си на Каен с 4:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zipovic
25.04.2012 13:31

тия ако ги барне реал не ги виждам *wink* група смеШници

futbolista_rs
24.04.2012 21:22

Класацията показва не кой е най-известен, а кой се е представил най-добре в даден мач! Някой вкарал гол и вече да бъде в класацията според вас щото е известен. Без да сте гледали мачовете от другите първенства говорите наизуст!

rollingstones
24.04.2012 21:01

Браво глупаци, не сте сложили нито един от Реал Мадрид, въпреки че победиха най-добрия отбор в света.. Поздравления, показахте тъпотията си.

Real_4ever
24.04.2012 20:13

Беги , беги тва е най-невярния идеален състав ..

cska_chelsea
24.04.2012 19:06

Къде е Ронлдо,който закопа Барса?????Ония и 50 да вкарат няма да са равни на неговия?

n0thing
24.04.2012 19:03

Незнам но, Бернд Лено е страхотен талант, дано се развие и да го вземат някой по-голям отбор

likata
24.04.2012 15:34

За тези, които имат проблеми с правописа.
[@link http://kaksepishe.com/]

futbolista_rs
24.04.2012 15:26

Това, че не следите френското не означава, че там няма добри играчи. Колко души са гледали някой мач от миналия им кръг?

Real_4ever
24.04.2012 20:16

Бе не можеш да кажеш , че Меси , Шави , Шаби Алосно , КР7 и куп други играчи не трябва да са в идеалната 11-торка !?

Lubo0o
24.04.2012 15:24

КРИСТИАНО МАРКЕС - КРИС !!! ГОЛЕМЕЦ ! Които е гледал повечето мачове ,знае ,защо идеалният отбор е такъв !

Kamen669
24.04.2012 14:57

Не е логично след Ел Класико да няма нито един футболист, който да попадне в тая класация....

Fabregas_boy
24.04.2012 14:42

Ами да ви кажа...голяма част си го заслужават,не е задължително винаги звезди да са в топ отбора.*wink*