Прогнози Бундеслига, 32-и кръг: Дортмунд ще узакони титлата си

12:32
Прогнози Бундеслига, 32-и кръг: Дортмунд ще узакони титлата си
Предстои да се изиграят срещите от 32-ия кръг на немската Бундеслига. Утре най-вероятно шампионската титла ще отиде окончателно в прегръдките на футболистите на Борусия Дортмунд, които ще са домакини на Борусия Мьонхенгладбах в дербито на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Байерн Мюнхен, който още миналата седмица показа, че няма намерение да търси чудото, ще гостува на Вердер Бремен, но духом ще е на "Сантяго Бернабеу". Двубоите Кьолн - Щутгарт, Хофенхайм - Байер Леверкузен и Аугсбург - Шалке 04 се очертават да се превърнат в черешките на кръга.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 32-ия кръг на Бундеслигата:


20 април, петък

21:30 часа: Майнц 05 - Волфсбург


Майнц 05 се провали в 4 от последните си 5 опита да запише домакински успех над Волфсбург. Разликата между настоящите съперници е 3 точки, но ако сравним моментната им форма ще дадем отговор на въпроса защо тимът, начело с Томас Тухел, е сочен за фаворит, въпреки традиционно слабото му представяне като домакин в преките битки с "вълците". Бо Свенсон, Марсел Рисе, Еуген Гопко и Шон Паркър не фигурират в разширения състав на Майнц 05 за мача довечера, а "зелено-белите" ще бъдат лишени от услугите на Крис, Фелипе, Томас Хитцълспергер и Слободан Медойевич. "Карнавалният отбор" елиминира опасността от изпадане и затова е трудно да се предвиди до каква степен ще бъде мотивиран да се бори за победа над Волфсбург. И двата тима ще играят освободено и без напрежение, като ще целят единствено да предложат приятни емоции на верните си фенове, които ще заемат своите места по трибуните на "Кофейс Арена". Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)

21 април, събота

16:30 часа: Вердер Бремен - Байерн Мюнхен

В миналия кръг Байерн Мюнхен не демонстрира желание да се бори до последно за Сребърната салатиера и в резултат на това не успя да спечели домакинството си на Майнц 05. През седмицата баварците надвиха Реал Мадрид в полуфинална среща от Шампионската лига и си осигуриха леко предимство преди реванша в Испания, който ще състои след броени дни. Мислите на момчетата на Юп Хайнкес са насочени към "Сантяго Бернабеу", където ще изиграят най-важния си мач дотук от началото на сезона. Поради тази причина не очаквам да придадат голямо значение на гостуването си в Бремен. "Докерите" са в серия от 6 поредни мача без пълен успех, но все още имат нелоши шансове да се борят за участие в евротурнирите, тъй като се намират на 3 точки от първата шестица. За предстоящия мач Томас Шааф няма да може да разчита на Себастиан Бьониш, Клеменс Фритц, Флориан Хартерц, Сократис Папастадопулос, Филип Баргфреде, Тим Боровски, Мехмет Екиджи, Тим Боровски и Марко Марин, а гостите нямат сериозни кадрови проблеми, но се очаква Хайнкес да даде почивка на някои от основните си футболисти. Ще се изненадам приятно, ако баварците проявят желани за игра и спечелят гостуването си на "Везерщадион". Прогноза: 1Х (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Кьолн - Щутгарт

Кьолн регистрира 5 загуби в последните си 6 мача и се отдалечи на 4 точки от спасителния бряг. В момента "козлите" заемат 16-а позиция в класирането, която дава право на втори шанс, но и тя е на път да се изплъзне от ръцете им. Момчетата на Франк Шефер са на точка от зоната на изпадащите и затова победата над Щутгарт е повече от задължителна. Андрезиньо, Марк Ут и Адил Чихи няма да запишат участие за Кьолн заради контузии. "Швабите" демонстрират завидна форма в последно време и мачкат наред. Футболистите на Бруно Лабадия са на крачка от това да придобият право на участие в евротурнирите. Халид Буларуз, Йоан Одел и Стефано Челоци няма да намерят място в групата на гостите за двубоя с "Еф Це". Вече повече от десетилетие Кьолн не е постигал победа като домакин над Щутгарт. "Козлите" са на ръба на пропастта и този път на всяка цена трябва да прекъснат слабата си серия. "Швабите" могат да си позволят лукса да загубят точки, така че предвиждам поне частичен успех за домакините. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Нюрнберг - Хамбургер

Нюрнберг посреща един от най-трудните си съперници, а именно Хамбургер. "Франките" набраха скорост през последните седмици и узакониха оставането си в елита. Гостите, водени от Торстен Финк, не са толкова спокойни, тъй като все още са застрашени от изпадане. "Ханзеатците" са на 5 точки от опасната зона и затова нямат право на грешна стъпка. Том Микел, Денис Дийкмайер, Слободан Райкович и Хосе Паоло Гереро не влизат в сметките на Финк за срещата в събота, а колегата му Дитер Хенинк няма да може да разчита на Адам Хлушек, Маркус Мендлер, Кристиан Айглер и Александер Есвайн. Фактът, че Нюрнберг няма за какво да се бори, ме навежда на мисълта, че Хамбургер ще има много големи шансове да измъкне нещо от "Франкенщадион". Прогноза: +0.5 Хамбургер (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Херта Берлин - Кайзерслаутерн

Дойде време за мача на истината за Херта Берлин. "Старата дама" не може да си позволи абсолютно никаква грешна стъпка срещу Кайзерслаутерн, ако иска да запази елитния си статус. Берлинчани заемат предпоследното място във временното класиране и 3 кръга преди края на настоящата кампания се борят поне да изместят Кьолн от 16-а позиция, за да си осигурят плейаут за оставане в елита. Майкъл Аертс, Майк Франц, Леван Кобиашвили, Себастиан Нойман, Андре Миятович, Марко Джуричин и Фабиан Лустенбергер ще пропуснат този изключително важен мач. Кайзерслаутерн изпадна във второто ниво на немския футбол и с оглед на представянето му не мисля, че е редно да се подчертае, че на теория има илюзорни шансове да сътвори чудо. Утре Красимир Балъков отново ще трябва да се лиши от качествата на Ян Симунек, Кристиан Тиферт, Николай Йоргенсен, Юлиан Дерстроф и Дорге Ростанд Коуемаха. Херта Берлин има предимство в преките битки с Кайзерслаутерн. Очаквам "синьо-белите" да запишат победа и да съхранят надеждите си за оцеляване. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Хофенхайм - Байер Леверкузен

В историята на Бундеслигата Хофенхайм не е постигал пълен успех над Байер Леверкузен. "Синьо-белите" успяха да запишат само 1 равенство във всичките 7 преки двубоя в елита на немския футбол, но сега пред тях се открива добра възможност да сложат край на слабите си резултати срещу "аспирините". Под ръководството на Маркус Бабел Хофе се представя изключително силно и на този етап все още има шансове да финишира в първата шестица. Матиас Яйсле и Роберто Фирмино са в лазарета на Хофенхайм. Байер Леверкузен играе на приливи и отливи. "Отборът на фабриката" трябва да благодари на съдбата си, че заема 6-о място в класирането. Щефан Райнартц, Дани да Коста, Даниел Швааб, Ренато Аугусто и Сидни Сам няма да са на разположение на Сами Хупиа. Предстоящата среща се явява пряка битка за евротурнирите. Хофенхайм ще се доближи на точка от Байер, ако успее да спечели домакинството си. Предвиждам здрава битка и много голове на "Рейн-Некар-Арена". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

19:30 часа: Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах

Настоящата програма на Бундеслигата предоставя пред Борусия Дортмунд възможност да узакони втората си поредна титла по подобаващ начин. Утре "жълто-черните" ще са домакини на Борусия Мьонхенгладбах, който почти сигурно ще запише един от най-силните си сезони от десетилетия насам. Тимът на Юрген Клоп има 8 точки аванс пред Байерн Мюнхен и спокойно може да се каже, че е сигурен шампион. Клоп няма големи кадрови проблеми преди вестфалското дерби. "Жребците", водени от Лусиен Фавре, вероятно няма да имат проблеми с основната си задача да завършат в първата четворка на таблицата, тъй като преднината им пред Щутгарт е 7 пункта. Това не означава, че М'Гладбах ще се отпусне и няма да даде най-доброто от себе си срещу Борусия Дортмунд. Гостите са само на 1 точка от 3-ия Шалке 04 и затова би трябвало да нямат проблеми с мотивацията. Торбен Маркс и Игор де Камарго са единствените ключови отсъстващи в състава на Фавре. Очаквам "Сигнал-Идуна-Парк" отново да се превърне в непревземаема крепост за Гладбах. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

22 април, неделя

16:30 часа: Аугсбург - Шалке 04

Аугсбург приема Шалке 04 в ранния мач от неделната програма на Бундеслигата. Баварският тим е точно над опасната зона, но има солиден аванс пред 16-ия Кьолн. Разбира се, тази преднината не осигурява на футболистите на Йос Лухукай кой колко спокойствие. Една грешна стъпка може да ги върне на ръба на пропастта и затова трите точки срещу Шалке 04 са повече от наложителни. Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Акаки Гогиа и Щефан Хайн ще са извън линия за предстоящия двубой. Гостите от Гелзенкирхен спряха да отговарят на очакванията. На практика "кралско-сините" са сигурни участници в следващото издание на Шампионската лига, но съществува голяма опасност да се лишат от право на директно участие в групите на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Ралф Феерман, Тимо Хилдебранд, Кристиан Фукс и Кириакос Пападопулос няма да пътуват за Аугсбург. Мисля, че Шалке 04 ще си даде последен напън и ще вземе този мач. Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

18:30 часа: Хановер 96 - Фрайбург

Хановер 96 излиза за задължителна победа срещу Фрайбург. "Червените" са на 1 точка от евротурнирите и преди директния сблъсък с Байер Леверкузен, който ще се изиграе в следващия кръг, трябва на всяка цена да надвият "брайзгауците". Леон Андреасен, Сержио Пинто и Маме Бирам Диуф не влизат в плановете на Мирко Сломка за неделния двубой. Фрайбург се намира на 7 точки от нежеланата зона, но предвид програмата му до края на сезона опасността от изпадане е напълно реална. Наставникът на тима от Шварцвалд няма да може да използва Оливер Барт, Менсур Мужджа, Юлиан Шустер и Йоханес Флум. Хановер 96 има положителен баланс в преките битки с този съперник. Домакините са далеч по-класният отбор и затова мисля, че ще успеят да надвият Фрайбург. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Херта Берлин - Кайзерслаутерн: 1

*Изненадата на кръга: Кьолн - Щутгарт: 1

   
*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

m1TeT0
20.04.2012 16:50

Хубаво е да си пишете процента успвеваемост от предишния кръг!

skarto
20.04.2012 23:15

Много добро предложение !

luiz_lfc
20.04.2012 16:37

Щутгард с според мен ще си вземат мача