Прогнози Серия "А", 31-и кръг: Ще надвисне ли прокобата на последния срещу първия?

13:14
Прогнози Серия "А", 31-и кръг: Ще надвисне ли прокобата на последния срещу първия?
Ювентус и Милан доста се изпотиха, но не сгрешиха през седмицата. Въпреки че смачка Лацио, "старата госпожа" стигна трудно до успеха с гол на Дел Пиеро в 82-а минута. Тимът на Макс Алегри пък победи Киево във Верона.

В 33-я кръг "бианконерите" и "росонерите" имат наглед лесни, но според мен коварни мачове с Чезена и Дженоа.

Изключително интересна е и битката за разпределение на евро-квотите. В подножието на върха стана доста гъсто. Рома посреща "вечния си клиент" Фиорентина и при победа ще заеме 4-то място, ако Удинезе не победи Интер. Очаквам труден успех и за другия столичен отбор Лацио.


Събота, 14 април

19: 00 часа: Милан – Дженоа: Ибра ще засили "грифоните" към "зоната на здрача"

Милан, подобно на Ювентус, има наглед лесен, но коварен мач. "Росонерите" вече са само на вълна "Серия А" и не им остава нищо друго, освен да спечелят всички срещи до края на сезона. Вратарят на "червено-черните" Абиати е под въпрос за двубоя и утре ще стане ясно дали е в състояние да играе. Очаква се в атака за домакините да започнат Ибрахимович и Ел Шарави за сметка на Робиньо. Бонера се завръща след наказание и ще бъде титуляр на десния бек. Неста и Йепес ще си партнират в центъра на отбраната. С травми в лагера на Милан са Абате, Тиаго Силва, Рома, Индзаги, Боатенг, Пато и Амброзини. Схемата на "росонерите" остава 4-3-1-2 с Емануилсон зад нападателите. Дженоа е "Опасно близо", но не с Диана Найденова, а до зоната на изпадащите. "Грифоните" са в ужасяваща серия от 11 мача без победа и имат само 2 точки повече от 18-я Лече. В миналия кръг тимът на Алберто Малезани изпусна успеха срещу Чезена у дома и явно ще трепери за оцеляването си до последно. Каладзе, Антонини, Констант и Белуши пропускат двубоя на "Сан Сиро" заради травми, а Морети е наказан. Очаква се Дженоа да заложи на 4-4-2 с Паласио и Зе Едуардо в атака. Превъзходството на Милан у дома над съперника е смазващо – 5 победи и 1 реми в 6 мача. Възможно е двубоят да мине през 1:1 и в един момент да стане труден за "червено-черните", но втора издънка след загубата от Фиорентина е малко вероятна.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

21:45 часа: Удинезе – Интер: Реми в дербито на "Фриули"

Интер се върна в битката за Зона "Лига Европа" след уволнението на Раниери. Младият наставник на "нерадзурите" Андреа Страмачони постигна две измъчени победи и едно реми, но на "Фриули" му предстои труден тест. Въпреки слабите резултати в последните срещи, Удинезе е вторият най-силен домакин в Калчото. И двата отбора имат сериозни проблеми преди срещата. Гостите са без контузените Снайдер, Майкон, Самуел и Кастайнос. Франческо Гуйдолин пък не може да разчита на лекуващите травми Бенатиа, Флоро Флорес, Баста, Баду, Исла и наказания за 1 мач Пинци. "Зебрите" ще заложат на традиционната си схема 3-5-1-1 с Ди Натале в атака и Торже зад него. Домакините ще се опитат да наситят средната линия и да надиграят съперника именно там. В последните двубои Интер използва 4-3-3. Милито се превърна в желания лидер и ако продължава да бележи, Интер може би ще постигне целта си – място в Лига Европа. Очаква се Сарате да започне сред стартовите 11, а Форлан може би ще седне на пейката за сметка на Алварес. Защитата на "нерадзурите" обаче не е никак стабилна, особено сега без Самуел. Страмачони ще избира между Киву и Ранокиа партньор на Лусио в центъра на отбраната. Удинезе има 5 победи, 6 ремита и 7 загуби срещу Интер на "Фриули". Като цяло грандът от Милано доминира в сблъсъците между двата отбора. "Зебрите" обаче спечелиха последните 2 мача със "синьо-черните". Удинезе намали темпото в последните мачове, а Интер определено е в подем. Очаквам домакините да възприемат по-дефанзивна тактика и да търсят празните пространства за контри. Двубоят е троен, но като че ли клони към реми.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Неделя, 15 април

13:30 часа: Новара – Лацио

Контузени: Новара – Луди, Пешче, Марианини, Маскара, Уикани; Лацио – Диас, Станкевичус, Конко, Раду, Лулич, Клозе

Наказани: Новара – Гарсиа за 1 мач; Лацио – Маури, Козак за по 1 мач.

Лацио ще търси задължителни три точки срещу вече изпадналите Новара. Въпреки многото проблеми, Еди Рея има на разположение достатъчно класни футболисти, за да сглоби боеспособен състав. Роки и Ернанес ще започнат в атака. С Джеда и Карачоло домакините не са съвсем за отписване, но мисля, че Лацио ще победи, макар и трудно.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

16:00 часа: Чезена – Ювентус: Ще надвисне ли прокобата на последния срещу първия върху "старата госпожа"?

За "старата госпожа" всеки успех по пътя към титлата е труден, но сладък. Противно на тенденцията в последните срещи, Юве изигра по-силно първо полувреме срещу Лацио и буквално прегази съперника. На хартия мачът с Чезена би трябвало да е най-лесният за "бианконерите" до края на сезона. Антонио Конте няма абсолютно никакви проблеми с контузени и наказани футболисти. Очаква се младият наставник да заложи на схемата и състава от двубоя с "орлите" през седмицата – 4-3-3 с Вучинич, Куалярела и Пепе в атака. Киелини отново ще действа като ляв бек. Защитникът все още е леко "скаран" с техниката, но иначе "ври и кипи във всеки мач". Включванията му в предни позиции носят допълнително напрежение за всеки съперник. Чезена са чисто последни и вече изпаднали. Комото, Мартинес, Пудил, Якуинта, Вон Берген, Калдерони и Пароло пропускат срещата заради травми. "Водните кончета" ще заложат на Муту и Малонга в атака, но двамата едва ли ще имат много шансове срещу най-силната защита в Калчото. Юве ще притисне домакините в търсене на гол или два още до почивката. Чезена е "костелив орех" за "бианконерите" на "Дино Мануци" – 2 равенства и 1 победа за гостите в 3 изиграни срещи. Като прибавим и факта, че "Водните кончета" са в серия от 4 поредни ремита и не се дават лесно, въпреки че отдавна знаят съдбата си, мачът става коварен... А и винаги, когато играят последният и първият съществува нагласа, че нещо ще се обърка. На хартия двойката изглежда повече от сигурна, но аз не бих я записал във фиша си като една от най-твърдите.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

16:00 часа: Лече – Наполи: "Жълто-червените" няма да загубя

Изключително интересен двубой ни очаква на "Виа Дел Маре". Лече записа две поредни победи и възроди надеждите си за оцеляване. Програмата на "жълто-червените" до края на сезона е трудна и ще бъде истински подвиг, ако се спасят. Серсе Козми може да разчита на почти всички свои футболисти. Единствено Жулио Серджо е контузен, а Блази наказан. Ексцентричният наставник ще заложи на 3-5-2 с Ди Микеле и Муриел в атака. През целия сезон Наполи редува силни със слаби серии. След 3 поредни загуби тимът слезе на 6-о място и може да пропусне Европа. Като изключим мача с Рома обаче, програмата за отбора на Валтер Мадзари е благоприятна и силен финал изглежда възможен. Росати, Донадел и Маджо са контузени, а Пандев наказан за 2 срещи. Хамшик, Лавеци и Кавани обаче са на линия. Лече играе успешно срещу Наполи у дома – 3 победи, 4 ремита и 1 загуба в 8 мача. Мисля, че "жълто-червените" ще вземат поне точка.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Сиена – Болоня

Контузени:
Сиена – Анжело, Калайо; Болоня – Креспо, Касарини, Антонсон, Крин

Наказани: Сиена – Пероло за 2 мача и Контини за 1; Болоня – няма

За Сиена това е мачът на сезона. Новаците имат изключително трудна програма и ако не спечелят сега, може да се окажат в деликатна ситуация. Болоня също се нуждаят от поне точка, за да бъдат сигурни в оцеляването си. Домакините ще разчитат много на голмайстора си Дестро, а гостите излизат с Акуафреска и Ди Вайо в атака. Болоня се представя много добре навън, Сиена пък е силен вкъщи. Мачът е Х1 и според мен ще завърши 1:1 или 1:0.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Аталанта – Киево

Контузени: Аталанта – Бриги, Марилунго, Капели; Киево – Драме, Сардо, Москардели, Гулан, Фачинели

Наказани: Аталанта – Денис за 1 мач; Киево – Пелисиер и Сардо за по 1 мач

И двата отбора излизат без изявените си лидери – Денис и Пелисиер. Съперниците могат да бъдат спокойни за мястото си в Серия "А". Аталанта играе силно у дома и в типичния си прагматичен стил ще търси успеха. Киево обаче е труден съперник и според мен хиксът изглежда по-вероятен знак от единицата.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Палермо – Парма

Контузени: Палермо – Балзарети, Милячо, Силвестре, Акуа; Парма – Ферарио, Марига

Наказани: Палермо – Иличич за 1 мач; Парма – няма

Двубоят е по-важен за гостите, които са на 4 точки от зоната на изпадащите. Парма ще търси поне реми с Джовинко и Флокари в атака. Палермо обаче е силен домакин точно срещу съперници от калибъра на "дуковете". Сицилианци имат 4 победи, 2 ремита и 1 загуба срещу „пармалатите” на "Барбера". Налице са всички предпоставки Миколи и компания да зарадват феновете си с успеха, въпреки че двубоят като цяло е троен.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

21:45 часа: Каляри – Катания

Контузени:
Каляри – Десена, Сампайо, Ериксон; Катания – Биаджанти, Алмирон, Потенца

Наказани: Каляри – Пиниля за 1 мач; Катания – Каризо за 2 мача

Катания е приятната изненада на сезона. В миналия кръг "слоновете" малко изненадващо загубиха от Лече у дома. Дали това бе подарък или по-мотивираният тим на Серсе Козми си взе честно мача... Можем само да гадаем. Каляри се нуждаят от точки до края на сезона и ще търсят победата. Катания обаче играе без напрежение, а Винченцо Монтела традиционно започва с трима в атака – Гомес, Бергесио и Бариентос. Според мен двубоят ще завърши без победител, но емоции и голове няма да липсват.
Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

21:45 часа: Рома – Фиорентина: Кошмарът за "Виола" на "Олимпико" ще продължи

Рома редува победи със загуби, но съперниците на "вълците" в битката за Лига Европа се представят още по-колебливо. В резултат на това столичани към момента постигат заветната си цел – 5 място с две точки повече от Наполи и Интер, и само на 1 от Удинезе. Тимът на Луис Енрике се утвърди като третият най-силен домакин в Калчото и срещу "Виола" ще преследва единствено и само победата. Проблемите в състава на Рома преди мача са доста. Цели 7 футболисти – Борини, Лобонт, Жуан, Бурдисо, Симплисио, Грецо и Касети са аут заради травми. Очаква се Освалдо и Къркич да започнат в атака, а Тоти да действа зад тях. Фиорентина има едва 2 победи като гост през сезона, едната обаче срещу Милан. "Виолетовите" са само на 3 точки от зоната на изпадащите и треперят за оцеляването си. Кролдруп пропуска мача заради травма, а Амаури е наказан. Гостите излизат "отзад за 0:0", а напред с Ляич и Йоветич каквото стане. За Фиорентина, "Олимпико" е най-кошмарният стадион в Италия. Рома има 15 победи и 3 ремита в 18 двубоя със съперника у дома. Твърде възможно е срещата да завърши без победител, примерно 1:1. Мачът е изключително важен и за двата тима. Смятам, че "вълците" имат по-големи шансове да спечелят, отколкото "Виола" да стигне до реми.
Пригноза: 1 Точен резултат: 3:1

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biancorosso
13.04.2012 17:15

Само факта, че вече и в ШЛ се продават мачове и се купуват съдии ( примера с парселона) трябва ясно да ви даде да разберете че вече футбола е бизнес и мачове се продават както в Серия А така и в Примера Висшата лига Бундеслигата и всяко едно първенство което си помислите.И ако мислите че там няма продадени мачове значи живеете в детския си розов свят където всичко е честно и добро *lol* няма го вече, деца тва време отмина.Едно време футбола беше спорт а сега е бизнес. *wink*

biancorosso
13.04.2012 19:16

2 пъти по 13, та и малко отгоре *wink*

bojot
13.04.2012 18:00

Прегледах ти коментарите и не ти давам повече от 13-годишна възраст. Милан 0:2 Фьорентина бил уговорен, Фулъм 1:1 Челси бил уговорен и за Тотнъм - Норич си написал, че е уговорен. АХАХАХ ТИ НЕ СИ У РЕД

holigan4e
13.04.2012 14:46

Милан – Дженоа 1
Удинезе – Интер 1
Новара – Лацио 2
Чезена – Ювентус 2
Лече – Наполи 1
Сиена – Болоня 1
Аталанта – Киево Х
Палермо – Парма 1
Каляри – Катания Х
Рома – Фиорентина 1

docs
13.04.2012 13:34

Ако има първенство което да е по-корумпирано от нашето и с повече уговорени мачове, това е тая серия А. Всичко е мафия там, то затова вече отборите им не стигат до никъде. Всички наичуха как да играят срещу грозното им катеначо и си ги работят с техните им номера.

rollingstones
14.04.2012 12:01

Глупак *lol*

biancorosso
13.04.2012 17:12

Братле да беше някои друг да го каже тва ОК ама фен на УЕФАлона да ми говори за продадени мачове и купени съдии *lol* пхахахаха [@link http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/526780_378752522147556_100000384331561_1164713_1945635503_n.jpg]

levskar_95
13.04.2012 17:07

[@link http://vbox7.com/play:7fd3feb7dc] Виж си мизерния отбор и тогава коментирай СЕРИА А *wink*

bacardy_breezer
13.04.2012 16:20

Като гледам колко "удобрения" имаш на коментара разбирам, че всички са на твоето мнение *lol* Гледай си там съдийската Барселона, които получават само подаръци от съдиите, и не коментирай, където не ти е работа *wink*

Roberto_Mancini
13.04.2012 13:38

*beer*

fen_na_juventus
13.04.2012 13:22

Милан – Дженоа Х2
Удинезе – Интер 1Х
Новара – Лацио 2
Чезена – Ювентус 2
Лече – Наполи 2
Сиена – Болоня Х
Аталанта – Киево Х
Палермо – Парма 1
Каляри – Катания Х
Рома – Фиорентина 1