Прогнози Бундеслига, 31-и кръг: Шалке няма да се даде на Дортмунд

11:05
Прогнози Бундеслига, 31-и кръг: Шалке няма да се даде на Дортмунд
Борусия Дортмунд направи голяма крачка по пътя към защитата на титлата си от миналия сезон, след като преди два дни записа безценна победа над Байерн Мюнхен. Така 4 кръга преди края на настоящата кампания "жълто-черните" дръпнаха с цели 6 точки на върха и на практика гарантираха повторното спечелване на Сребърната салатиера.

В събота момчетата на Юрген Клоп ще гостуват на Шалке 04 в едно от най-големите дербита на Германия, а баварците ще са домакини на Майнц 05. Набъбналата разлика в спора за първото място ще отправи очакванията ни за зрелищни мачове към битката за оцеляване.


Представяме Ви прогнози за предстоящите двубои от 31-ия кръг на Бундеслигата:

13 април, петък:

21:30 часа: Щутгарт - Вердер Бремен


Щутгарт посреща Вердер Бремен в първия мач от програмата на 31-ия кръг на Бундеслигата. Днешната среща се явява пряка битка за позициите, осигуряващи право на участие в турнира Лига Европа. 4 точки и 2 места делят двата отбора в моментното класиране, като разликата помежду им набъбна най-вече заради изключителното силно представяне на "швабите" в последно време. Възпитаниците на Бруно Лабадия са в серия от 8 поредни мача без поражение или казано с други думи записаха 6 победи и 2 равенства в рамките на този успешен период. Довечера за "мерцедесите" участие няма да запишат Халид Буларуз, Йоан Одел и Здравко Кузманович. Вердер Бремен пък не е печелил от 5 кръга насам. С оглед на представянето на "докерите" през последните седмици и предвид тежката им програма до края на кампанията ще е изненада, ако успеят да се доберат до местата, гарантираща излаз в евротурнирите. Себастиан Бьониш, Себастиан Прьодл, Филип Баргфреде, Тим Боровски, Мехмет Екиджи, Тим Боровски, Аарън Хънт и Марко Арнаутович не влизат в сметките на Томас Шааф за днешния сблъсък. "Бременските музиканти" отнесоха 4 много тежки загуби в последните си 5 гостувания на "Мерцедес-Бенц Арена". Щутгарт има теоретични шансове да измести Борусия Мьонхенгладбах от 4-ата позиция. "Швабите" са длъжни да съхранят възможността за пробив в първата четворка, макар тази задача да изглежда трудна за осъществяване. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

14 април, събота:

16:30 часа: Байер Леверкузен - Херта Берлин

Колкото и да звучи странно, Херта Берлин се намира в серия от 6 поредни мача без поражение срещу Байер Леверкузен. Предстоящото издание на този сблъсък изглежда доста непредвидим и съответно труден за прогнозиране, но не заради доминацията на "Старата дама" през последните няколко години. Големите въпросителни, свързани с крайния изход на срещата, се дължат на факта, че берлинчани се борят за своето оцеляване в елита, а "аспирините" водят неубедителна битка за участие в евротурнирите. Наставникът на "отбора на фабриката" Сами Хупия отново няма да може да се възползва от услугите на трайно контузените Ведран Чорлука, Дани да Коста, Даниел Швааб, Ларс Бендер, Ренато Аугусто и Сидни Сам. Кадровите проблеми на Ото Рехагел пък са съставени от отсъствията на Майк Франц, Кристоф Янкер, Роман Хубник, Себастиан Нойман, Андре Миятович, Патрик Еберт и Фабиан Лустенбергер. Херта Берлин все още е на победа от спасителния бряг и затова трябва на всяка цена да измъкне нещо от "БайАрена". "Синьо-белите" редуват силни игри далеч от дома и разочароващи резултати пред собствена публика, което ме навежда на мисълта, че няма да е сюрпризиращо, ако удължат добрата си серия срещу Байер Леверкузен. Прогноза: Х2 (Сигурност: 4/10)

16:30 часа: Волфсбург - Аугсбург

Амбициите на Волфсбург за участие в евротурнирите отново удариха на камък. "Вълците" допуснаха две поредни загуби и се отдалечиха на 4 точки от първата шестица на таблицата. Разбира се, не е всичко е приключило и при евентуална победа над Аугсбург те отново могат да се озоват на отлична позиция да атакуват евроместата. Крис, Фелипе, Юлиан Кламт, Себастиан Шиндцийлорц, Томас Хитцълспергер и Слободан Медойевич няма да са на разположение на Феликс Магат за предстоящата среща. Гостите, начело с Йос Лухукай, също останаха с празни ръце в изминалите два кръга и засега се намират на точка от опасната зона. Неведнъж съм подчертал факта, че програмата на баварския тим до края на сезона е най-тежка в сравнение с преките му конкуренти в борбата за оцеляване. Именно това е основната причина Аугсбург да бъде сочен за фаворит за изпадане, като дори смятам, че Херта Берлин има по-големи шансове да запази елитния си статус. Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Акаки Гогиа и Торстен Йорл няма да намерят място в групата на "трицветните" за утрешния сблъсък. Не очаквам Волфсбург да се смили над съперника си и затова предвиждам, че "единицата" ще се окаже печеливша опция. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн - Нюрнберг

Кайзерслаутерн хвърли бялата кърпа и не успя да се противопостави на тежката си съдба. Нюрнберг се отдалечи на 4 точки от опасните позиции, но все още не се чувства спасен от изпадане. Всичко това крие отлични предпоставки за победа на гостуващия тим, който преди два дни разнищи Шалке 04 с 4:1. Наставникът на "Еф Це Ен" е притеснен от контузиите на Адам Хлушек, Кристиан Айглер и Александер Есвайн, които няма са на линия за този мач. Красимир Балъков пък отново няма да може да разчита на Флориан Дик, Ариел Борисюк, Ян Симунек, Кристиан Тиферт, Николай Йоргенсен, Итай Шехтер, Дорге Ростанд Коуемаха и Сандро Вагнер. Съперничеството между Кайзерслаутерн и Нюрнберг се развива с променлив успех, но интересното е, че вече повече от десетилетие двата отбора не успяват да стигнат до подялба на точки. Мисля, че този факт не трябва да се пренебрегва и затова би било добре, ако се разграничите от рискова прогноза за победа в полза на един от двата тима. Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)

16:30 часа: Хамбургер - Хановер 96

Отборите на Хамбургер и Хановер 96 не успяха да се победят в 4 от предните 5 двубоя помежду им. Погледнато като цяло обаче сегашните гости имат леко предимство в преките мачове, играни през новия век. В сряда "червените шорти" отнесоха разгромна загуба с 0:4 от Хофенхайм и останаха на опасно разстояние от зоната на изпадащите. "Ханзеатците" са само на 2 точки от 16-ия Кьолн и това ги задължава за победа в предстоящия мач. Том Микел, Денис Дийкмайер, Слободан Райкович и Хосе Паоло Гереро не влизат в сметките на Торстен Финк за трудната битка с "96". В миналия кръг хановерци отново демонстрираха завидно домакинско представяне и в резултат на това се наложиха с 2:0 над Волфсбург. "Червените" делят 6-ото място в класирането с тима на Байер Леверкузен и логично има какво да крепи мотивацията им. Самуел Радлингер, Ердал Акдари, Янис Плешке и Дениз Айчичек са единствените ключови отсъстващи в състава на Мирко Сломка. Навън Хановер 96 не е толкова убедителен, колкото пред собствена публика. Тази голяма въпросителна в представянето на гостите е една от основните причини Хамбургер да има по-големи шансове за успех. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Шалке 04 - Борусия Дортмунд

Дойде време и за едно от големите дербита на Германия, което се очаква с огромно нетърпение. Утре "Фелтинс-Арена" ще отвори врати за мегасблъсъка между Шалке 04 и Борусия Дортмунд. Преди броени дни двата отбора се представиха по коренно различен начин. Тимът от Гелзенкирхен регистрира неочаквано тежко поражение с 1:4 при визитата си на Нюрнберг, а "жълто-черните" триумфираха в дербито на сезона в Бундеслигата, надигравайки с 1:0 Байерн Мюнхен. Така момчетата на Юрген Клоп почти докоснаха титлата и ако не се случи чудо, ще финишират на върха за втори пореден път. Накратко с няколко думи можем да кажем, че Борусия Дортмунд вече е "шампи", а частицата "он" ще е гарант, че в оставащите 4 кръга ще направят всичко възможно да не допуснат сензационна изненада в теоретично нерешената битка за Сребърната салатиера. Юлиан Кох и Марвин Бакалорз са аут от състава на гостите за вестфалското дерби, а в игра за "кралско-сините" няма да видим Ралф Феерман, Тимо Хилдебранд, Леван Кениа и Андреас Вийгел. "Жълто-черните" имат положителен баланс в преките двубои с този съперник, но този път не мисля, че ще успеят да запишат победа, а това надали ще е толкова фатално. Прогноза: +0.5 Шалке 04 (Сигурност: 6/10)

19:30 часа: Байерн Мюнхен - Майнц 05

Байерн Мюнхен, който претърпя крах в най-важния си мач за сезона в Бундеслигата след 0:1 срещу Борусия Дортмунд, загуби мотивация да се бори за материализирането на илюзорните си шансове за шампионската титла. Четири кръга преди края на настоящата кампания баварците се намират на 6 точки зад лидера и макар че все още съществува теоретична възможност да сътворят драматичен обрат, едва ли някой таи големи надежди за апокалипсис в тима на "жълто-черните". Мюнхенци нямат сериозни кадрови затруднения преди наближаващия мач. Майнц 05 отново избухна и надигра Кьолн с категоричното 4:0, като по този начин подпечата практическото си оставане в елита. "Карнавалният отбор" не е удобен съперник за гранда от Мюнхен, въпреки че от теоретическа гледна точка няма превес в директните сблъсъци. Щефан Бел, Бо Свенсон, Марсел Рисе, Еуген Гопко и Шон Паркър не влизат в плановете на Томас Тухел за гостуването на "Алианц Арена". Трудно би могло да се прецени колко силна ще е мотивацията на Байерн в предстоящия двубой. Определено крайният резултат на срещата между Шалке 04 и Борусия Дортмунд, която ще се играе по-рано, ще даде своето отражение върху представянето на баварците. Ако "миньорите" успеят да препречат пътя на "жълто-черните", възпитаниците на Юп Хайнкес ще се хвърлят още по-здраво, за да спечелят домакинството си на Майнц 05. Но не трябва да забравяме, че им предстои много по-важен мач с Реал Мадрид. Накратко, очаквам Байерн да запише пестелива победа. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

15 април, неделя:

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн

Борусия Мьонхенгладбах приема Кьолн в друго дерби на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Отборът на домакините превключи на първа предавка и в резултат на това регистрира серия от неприемливи резултати. Слабите игри на "жребците" се превърнаха в движеща сила за играчите на Щутгарт, които след всеки изминал кръг още по-силно мечтаят за пробив в зона Шампионска лига. Момчетата на Лусиен Фавре имат 7 точки аванс пред "швабите", но ако продължават в същия дух, може да съсипят изграденото до тук. Торбен Маркс ще пропусне домакинството на своя отбор. Кьолн продължава да играе с огъня. "Козлите" записаха 4 загуби в предните 5 кръга и не успяха да изплуват от опасната зона, а също така и нямат победа в последните 6 издания на този сблъсък, като в предните 3 допуснаха да бъдат надиграни по категоричен начин. Даниел Швабке, Андрезиньо, Петит, Марк Ут и Адил Чихи ще са аут от разширения състав на "Еф Це" за дербито в неделя. Футболистите на М'Гладбах са достатъчно притеснени от конкуренцията на Щутгарт. Фактът, че в следващия кръг Кьолн ще домакинства на преследвача им, открива пред тях възможност да уцелят два заека с един куршум, но за целта трябва да вземат този мач. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

18:30 часа: Фрайбург - Хофенхайм

Отборите на Фрайбург и Хофенхайм излизат един срещу друг в последния двубой от 31-ия кръг на немската Бундеслига. Тимът от Шварцвалд се отдалечи на цели 6 точки от опасната зона след изключително ценна победа с 2:1 като гост на Херта Берлин. "Брайзгауците" са в отлична поредица от 7 поредни мача без поражение и на фона на това би било изненадващо, ако изпаднат от елита. В неделя в игра за домакините няма да се появят Оливер Барт, Антон Пуцила, Юлиан Шустер и Симон Бандщетер. В последно време Хофенхайм също играе на ръба на възможностите си и вече е на 4 пункта от еврозоната, но пътят до там е твърде дълъг. В неделя наставникът на "синьо-белите" Маркус Бабел ще бъде лишен от услугите на Мануел Гулде, Матиас Яйсле, Филип Клингман и Тобиас Вайс. Хофе не успя да извоюва победа в предните 4 издания на този сблъсък, но този път има отлични предпоставки да прекъсне слабата си серия срещу Фрайбург. Смятам, че настоящите съперници ще оправдаят очакванията за зрелищен дуел. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Майнц 05: 1

*Изненадата на кръга: Байер Леверкузен - Херта Берлин: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

martin_lfc
14.04.2012 10:08

Айде Шалке зарадвайте ме за рождения ми ден!

pokerfacee
14.04.2012 12:13

Честит да ти е рождения ден, но срещу Дортмунд нямат шанс.

svilen_tomov
14.04.2012 08:28

Шалке нищо чудно да ни треснат на тяхната Арена. Представянето на двата отбора няма никакво значение за това дерби. Стискам палци за точка, че заряда ще е огромен.

kozel4e
14.04.2012 00:37

ами странно ще е, Херта загубиха У ДОМА от Фрайбург, сега да бият Леверкузен като гост. Колкото и да не са във форма Леверкузен, нямат право да се дънят с/у отбор,който губи у дома от Фрайбург. Всъщност цялата истина е, че заложих за Леверкузен и не ми се иска да не успеят да бият *joking*

8510
14.04.2012 19:18

Ти въобще знаеш ли колко загуби наредиха леверкузен подред,казах ти че залаганията не са за теб.В бундеслигата няма логични неща,няма значение че един отбор пада от последния,в следващия мач може да бие първия.

kozel4e
13.04.2012 22:44

е как Леверкузен да не вземе тоя мач значи, ще е продажна работа при тая слаба явно игра на Херта. Ако се получи Х или 2, за мен ще е продаден... по-скоро Кьолн може да измъкне нещо, а и Дортмунд ако не спечели ще е гадост, да биеш баварците и после да не победиш колебливия Шалке

8510
13.04.2012 23:08

Това да не ти е Италия,леверкузен не са във форма какво точно не можеш да разбереш.Явно хич не те бива в залаганията и познаване на мачове.

pokerfacee
13.04.2012 22:25

Глупости! Дортмунд на такъв етап от сезона да допусне загуба от Шалке? Не мисля.

skarto
13.04.2012 20:31

Дортмунд доказаха че са корав отбор , и този мач е много важен за сигурността на титлата им . Все пак прогноза 2:2 *wink*

futbol20
13.04.2012 18:11

дортмунт-г/г
волзборг-над 2,5
леверкузен-над 2,5

8510
13.04.2012 12:32

Макар че в сърцето си искам да паднат и да загубят още 3т *smile* но едва ли ще стане дори и тук да загубят.

8510
13.04.2012 12:31

Дано и да се свършва,така или иначе 6т няма да загубят поне да не се надяваме до края.