Световното минава през победа в Дъблин

19:12
Световното минава през победа в Дъблин
Националният отбор на България излиза в четвъртата си квалификация за Световното първенство в ЮАР срещу тима на ЕЙРЕ. Срещата ще се играе в събота вечер от 21:45 часа българско време в ирландската столица Дъблин на стадион "Крок Парк".

За "трикольорите" този мач е от решително значение, тъй като при евентуална загуба, шансовете ни за класиране на Мондиал 2010 ще останат само теоретични. В момента България има спечелени 3 точки от три изиграни мача, а лидерите Италия и ЕЙРЕ са с актив от по 10 точки и мач повече. Така селекцията на Станимир Стоилов, макар и доста оредяла заради кадрови проблеми, има единствената цел да си тръгне с трите точки от Ирландия и да запази честта, и надеждите на България за участие на най-големия футболен форум в света. Другият вариант е да загуби или да завърши наравно и едно от най-добрите ни поколения футболисти да бъде лишено от изява на Световното първенство - там, където се доказват само най-добрите.

Станимир Стоилов пристигна в Дъблин с група от 18 футболисти, след като в последния момент изненадващо бранителят на ЦСКА Иван Иванов бе оставен в София и пратен в младежкия национален отбор. Тезата на селекционера за отстраняването на Иванов от "А" тима ни е слабата форма, която футболистът е показал по време на подготвителния лагер за мача с ЕЙРЕ. Големите отсъстващи обаче си остават капитанът Димитър Бербатов, заедно с Мартин Петров, Валери Божинов и Александър Тунчев, като всички те страдат от контузии. Повиквателна не получи Валентин Илиев, а Валери Домовчийски не попадна в националния отбор, заради прекалено късното известие към неговия тим Херта Берлин. Така оформената огромна дупка в атакуващата ни формация бе попълнена "на пожар" от нападателя на израелския Ашдод Димитър Макриев, който е на 25 години, но сега за първи път получава поле за изява на национално ниво. Така без най-добрите си офанзивни футболисти през последните години, отборът на България ще трябва да спечели срещата с ЕЙРЕ в Дъблин.

\"\"Изборът на Станимир Стоилов около стартова единадесеторка изглежда доста ограничен и ясен. Треньорът заяви на летище "София", че не е решил единствено кой ще играе в центъра на нашата защита. Вратарският пост по всяка вероятност ще бъде поверен на стража на Левски Георги Петков. Силните игри на пазарджиклията за представителния тим в Грузия и Швейцария му гарантират стартовото място. Зоната на десния бек ще бъде за изгряващия талант Станислав Манолев, който заедно с Ивелин Попов бе в основата на гола при последната ни контрола. Живко Миланов е възстановен и ще може да заеме обичайната си позиция на ляв краен защитник. По наше скромно мнение, Станимр Стоилов ще заложи на централна защитна двойка Илиян Стоянов и Игор Томашич. Причината, поради която пренебрегваме Топчо в стартовите 11, е колебливата игра в контролата с Швейцария и по-ниския ръст на играча. Като централна двойка в средата на терена ще действат Станислав Ангелов и Стилиян Петров, които по всяка вероятност ще са натоварени с по-дефанзивни функции, помагайки на защитата. По дясното крило ще видим Димитър Телкийски, а по левия фланг Благой Георгиев. В нападение нещата също изглеждат без особена алтернатива. На върха на атаката ще се подвизава голмайсторът на Енерги Котбус Димитър Рангелов, който има 6 гола през този сезон в Бундеслигата. Зад него ще стартира играчът на Литекс Ивелин Попов, който отбеляза попадението за България в контролата с швейцарците.

В съставът на селекционера на ирландците Джовали Трапатони също има кадрови проблеми
, но за разлика от нашия тим са доста по-малки. От основните футболисти на ЕЙРЕ, заради контузия отпадат бранителят Стив Финан и полузащитникът Деймиън Дъф. Домакините, които се представят отлично от началото на кампанията си за класиране на Мондиал 2010 ще разчитат и на мощната подкрепа от трибуните на "Крок Парк", който има капацитет от внушителните 82 300 места.

Главен съдия на срещата между ЕЙРЕ и България в Дъблин ще бъде хърватинът Иван Бебек, а асистенти ще бъдат неговите сънародници Томислав Петрович и Томислав Сетка.

► Моментно класиране в групата:
Отбор - срещи - точки
1 . Италия - 4 - 10 т.
2 . ЕЙРЕ - 4 - 10
3 . БЪЛГАРИЯ - 3 - 3
4 . Черна Гора - 3 - 2
5 . Грузия - 5 - 2
6 . Кипър - 3 - 1т.

► Програма на българския национален отбор в световните квалификации:
28 март - ЕЙРЕ - България
1 април - България - Кипър
6 юни - България - ЕЙРЕ
5 септември - България - Черна гора
9 септември - Италия - България
10 октомври - Кипър България
14 октомври - България - Грузия

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aeonflux
04.04.2009 18:09

shark2009!Само какъв фен си ти!Очакваш да спечелиш от загуба на България,а ще викаш за нея!Невероятно лицемерие демонстрираш.

shark2009
28.03.2009 11:33

Играл съм за Ейре във фиша си , но довечера ще викам за България разбирасе. Мисля си какво толкова се говори за нападението ни като голямата ни дупка е в защитата , като гледам защитата там е гола вода , ще видите довечера , че през центъра ще ни пробиват как си искат

qwer_87
28.03.2009 11:05

Леле момчете голям бой ни чака тази вечер в Дъблин като гледам нашият састав и този на Ейре малеее дано Господ е с нас и ни даде поне дуспа да вкараме почитен гол ,Роби Кийн да се контузи че ...

ivailo_zizov
28.03.2009 10:58

Съгласен съм с последния коментар, но според мен Мъри направи грешка като не викна М. Камбуров и В. Домовчийски навреме. Много добре знаем, че Рангелов има 6 гола, а Домо-3, но Домо е играл поне 3 пъти по-малко от футболиста на Енерги. последният мач между Енерги Херта завърши с победа на столичани, а Домо беше замесен в 3-тия гол, като ефективно се изтегли от центъра към левия фланг и по този начин остави свободно пространство на Воронин, който отбеляза 3-тия гол. За М. Камбуров какво да говорим- класа от всякъде. Бележи по 2 гола средно на мач и често прави противниковите защитници смешни. Според мен Рангелов или Макриев довечера гол няма да вкарат, но дано халфовете направят нещо... а на вратата да е Петков, че Иванков нещо пропуска далечните удари на противниковите футболисти...и все пак успех, защото това е последния влак за ЮАР

Doktorut
28.03.2009 10:56

Наистина Стоянов играе добре като ляв бек!Незнам на какъв пост го ползват в Япония ..но така или иначе от националите в момента би играл най-добре там!Незнам защо Мъри се отказа от Л.Вагнер при условие ,че този пост си остава невралгичен в момента.Аз лично харесвам и М.Венков ,а и П.Занев беше перспективен играч!Въпреки всичко трябва да вярваме на трньора и момчетата...имаме достатъчно класа да създадем трудности на всеки отбор!!!

Futbulfen
28.03.2009 10:21

Първо на вратата за съжаление няма да е Гошо Петков,а Митко Иванков..Петков има проблеми с коремен мускул и ще е резерва,което не е особено обнадеждаващо с оглед на формата и класата му.Отзад си мисля,че до Игор ще играе Топчо и ми се струва,че щеше да е по-добре ако Стоянов играе то да е на левия бек и да не мъчат Живко който си е типичен десен бек и няма да така активен по левия фланг.Освен тва си мисля,че крилата трябваше да са малко по бързички..визирам Благо и Мечо,качестата са им безспорни ама малко бързина може би ще е от полза,но с тея проблеми тва е максимума..спрете да коментирате Мъри защото е смешно..айде поне мача да видиме и после чорбарчетата да си плюят Мъри колкото им душа иска,то на тях само т'ва им остава.Нека поне за няколко часа не се делим на левскари и прасета,а да бъдем българи и вярваме,че довечера ще стане чудото и после ще имаме повод да напълним нац.стадион за мача с Кипър

profilevski
28.03.2009 04:28


01.04.2009 WCQL Group 8 Bulgaria Cyprus 3т
06.06.2009 WCQL Group 8 Bulgaria Ireland 3т
05.09.2009 WCQL Group 8 Bulgaria Montenegro 3т
09.09.2009 WCQL Group 8 Italy Bulgaria 0т
10.10.2009 WCQL Group 8 Cyprus Bulgaria 3т
14.10.2009 WCQL Group 8 Bulgaria Georgia 3т Ireland Bulgaria загуба за нашите 3 за Ireland
01.04.2009 WCQL Group 8 Italy Ireland 0т
06.06.2009 WCQL Group 8 Bulgaria Ireland 0т
05.09.2009 WCQL Group 8 Cyprus Ireland 1т
10.10.2009 WCQL Group 8 Ireland Italy 1т
14.10.2009 WCQL Group 8 Ireland Montenegro 3т 2 Bulgaria 10 5 3 2 18т Q 3 Ireland 10 5 3 2 18т lose

fut_prof
28.03.2009 03:53

Ех световно, ех мечта *stop*
И победа не ни стига, като втори отбор в групата и на бараж и до там... *thinking*
Тъй че на световно, защо не но не и с това поколение.

BadMaaFaka
28.03.2009 03:36

тцтцтцтцтцтц, чудо, само левскари в отбора....

galio0o0o0
28.03.2009 02:45

Едно местенце за Котев не се ли намери е да му ... И аз съм на едно мнение със stef_sh относно защитата , но все пак успех на нашите момчета и дано постигнат целта си

stef_sh
27.03.2009 23:41

Само като гледам стартовия състав... особенно защитата и ми се плаче *cry* но въпреки това ще играя за БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО СЪМ БЪЛГАРИН !!! НЕЗНАМ ЗАЩО НЯКВИ ТУКА ДЕТ СЕ ПРАВЯТ НА БЪЛГАРИ СЛАГАТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ !!!

Xelikopterr
27.03.2009 22:04

Иван Иванов изобщо няма място в националния (мъже) на този етап от развитието си и съвсем нормално Стоилов не го взе с групата. Със сигурност щях да съм по- спокоен, ако на вратата беше Петков, с оглед по- добрата му игра при високи топки от Иванков, но по новините съобщиха, че има някакви проблеми и титуляр ще е Иванков, които пък от своя страна заяви, че е наблегнал точно на тази част от играта си.

cesekarchetooo
27.03.2009 21:56

Шансът ни е да влезем в мача с трима нападатели - Попов, Рангелов и Макриев. Това определено ще изненада ирландците. На мнение съм, че Коловати не е за национала. Поради факта, че не разполагаме с Иван Иванов (един от най-добрите БГ защитници) мисля че Топчо е добра алтернатива. И защо пуска Живко отляво? Толкова ли нямаме свестен ляв бек, че пуска десен бек там... Айде дано ги бием тия късметлии. БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

kikata2303
27.03.2009 21:37

БЪЛГАРИЯ най-велика на света- да развеем знамена за любимата страна!!!!!!!!!

darkhill
27.03.2009 21:31

абе не ва разбирам начи кво значение има дали си левскар или цс-кар или кафто и да си всички сме българи и трябва да вярваме в това за което се борим !!! *thumb_up* *wink*

Go6oSeXa
27.03.2009 21:31

пожелавам на българите само успехи и нищо друго *smile*

winnera_
27.03.2009 21:25

Дано Макриев се адаптира към отбора ИНАЧЕ УСПЕХ НА БЪЛГАРИТЕ

PERSIE11
27.03.2009 21:25

ПАК ГОШО ПЕТКОВ ЩЕ НИ СПАСЯВА *wink* ОТ ПОРАЖЕНИЕ

lubo_309
27.03.2009 21:24

Кво се учудваш, че има доста невярващи в силите на нашите? Все пак играят доста бивши и настоящи левскари, а и Мъри е тренер. Това означава, че няма как ц(*кар да повярва в силите на тези, които ще ни представляват. Те никога не са вярвали на левскари и винаги са викали срещу тях. Предполагам че доста от тях ще се радват на всеки гол дето ни вкарат. Няма нужда да намирам коментарите на разни аутсайдери дето ме питаха за кой са били според мен, като Левски е играл с БАТЕ, Шалке, Барса, и т.н. Те за пореден път доказват, че не са способни да бъдат истински българи и да спрът да плюят, тези които работят за общото благо.

darkhill
27.03.2009 21:19

офффф кви сте вие ве българи или някви други,то ако ние не вярваме че ще бием и не вярваме в играчите,които и да са,за каде сме наистина ,но искам да кажа че трябва да се подкрепяме и да вярваме че ще успеем *stop*
айде БЪЛГАРИ НАПРЕД КАМ СВЕТОВНОТО 2010г. !!!!!

lubo_309
27.03.2009 21:18

Да определено Ст. Ангелов имаше 2 жълти картона в мача с Черана гора, което означава, че пропусна мача с Италия и игра в Грузия. Едва ли отново е получил 2 жълти, та да пропуска и тоя мач. Само да попитам за Шей Гивън. Не беше ли контузен или е имало спекулации само?

Kantev
27.03.2009 21:13

Ами какво да се прави,ако излезем с този състав ще трябва да се надяваме на Георгиев,Петров и Петков да играят на високо ниво,а другите да не се дънят и да изиграят стойностен двубой и естествено Попов и Рангелов да се сработват в атака за поне 2 гола. А пък Кишишев...според мен няма място в националния ни отбор

cyra
27.03.2009 21:13

добрее и за какво не пуска Иван Иванов какво като е от ЦСКА .... Товаа е е_ати тренера... Вместо да пуска играчи който да могат да помогнат ... той вкарва няквии трагеди... За мен това не е трениор. *evil*

admira
27.03.2009 20:45

И да паднем и да бием,пак няма да се класираме

idol_bg
27.03.2009 20:36

С тва съставче.....трябва бая въображение да имам за да прогнозирам нещо повече от геройски хикс..... *sad*

HE3AK0HEH
27.03.2009 20:31

В интерес на истината, като изключим този мач в Дъблин, програмата ни е доста добра. Домакинства на по-коравите отбори и гостуване на Италия. Дано до тогава те да са си осигурили 1-вото място и да ни пуснат нещо... поне Х-че *smile* Ако спечелим мача в Дъблин, мисля че шансовете ни за 2-рото място са далеч по-големи от тези на Ейре!

Resorter
27.03.2009 20:25

Стоянов, Томашич и Телкийски - нямат място в отбора! Нужна е сериозна чистка и път на новоизгряващи таланти (колкото и да са малко, но все пак е нещо) С това налагане на пенсионирани легионери няма да я бъде.....

izid4o
27.03.2009 19:40

По-добре Топчо отколкото Коловати според мен...

roommen
27.03.2009 19:28

може би се заблуждавам ,но Ст.Ангелов не е ли с два жълти картона *wonder*

peshky_
27.03.2009 19:22

пропусна Кишишев според мен ще е титуляр ама нз каде ще го сложи да играе