Прогнози за днешните срещи от Бундеслигата: Дортмунд ще вдигне палка на Байерн

11:50
Прогнози за днешните срещи от Бундеслигата: Дортмунд ще вдигне палка на Байерн
Днес цяла Германия ще се съсредоточи върху мегасблъсъка между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, който може да определи тазгодишния носител на Сребърната салатиера. На "Сигнал-Идуна-Парк" се очаква да се разрази изключително ожесточена битка. Шансовете на "жълто-черните" за успех в мача на сезона в Бундеслигата са по-големи, но на фона на баварската серия от 9 поредни победи предимството им е почти неосезаема. Редом с дербито на вечерта ще се изиграят и други 4 двубоя, които също се очертават да бъдат доста интересни за наблюдаване.

Представяме Ви прогнози за днешните мачове от 30-ия кръг на Бундеслигата:

11 април, сряда:

21:00 часа: Борусия ДортмундБайерн Мюнхен


Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен излизат един срещу друг в мача на сезона в Бундеслигата, който може да излъчи тазгодишния шампион. „Жълто-черните” спечелиха последните 3 издания на този сблъсък и при евентуален пореден успех почти сигурно ще защитят титлата си от миналия сезон. Равенството също влиза в сметките на възпитаниците на Юрген Клоп и затова няма да е изненадващо, ако наблегнат повече на представянето си в дефанзивен план. Байерн Мюнхен е в поредица от 9 поредни победи във всички турнири, което до известна степен крие предпоставки за края й. Баварците много добре осъзнават, че предстоящият сблъсък може да се окаже последния им шанс да изпреварят Борусия Дортмунд в битката за Сребърната салатиера и тази мисъл със сигурност ще ги принуди да поемат далеч по-големи рискове. Довечера настоящите съперници ще могат да разчитат на всичките си основни футболисти. Като единици момчетата на Юп Хайнкес са много по-добри, но по-рано през кампанията неведнъж се видя, че имат проблеми с демонстрирането на отличен отборен дух, а именно в това се крие формулата на успеха на „жълто-черните”. Ако трябва да обобщя написаното до тук, бих казал, че по-силните козове са в ръцете на играчите на Борусия Дортмунд и това е основната причина да направя прогноза в тяхна полза. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

21:00  часа: Хановер 96 – Волфсбург

Хановер посреща Волфсбург в пряк двубой за позициите, даващи право на участие в Лига Европа. Настоящите противници са съседи в класирането, като заемат 8-о и 9-о място, а разликата помежду им е само 1 точка. През миналия уикенд и двата отбора регистрираха неприятни загуби. Класическото поражение на „червените” срещу Шалке 04 вероятно няма да повлияе негативно на традиционното им силно представяне пред собствена публика. Самуел Радлингер, Ердал Акдари, Янис Плешке, Дениз Айчичек, Ларс Щиндл и Мохамед Абделу не влизат в плановете на Мирко Сломка за днешния мач. Феликс Магат пък ще бъде лишен от услугите на наказания Александер Мадлунг и контузения Патрик Хелмес, който в изминалите няколко кръга се представи изключително силно, а редом до тях са и Крис, Бярне Тьолке, Юлиан Кламт, Себастиан Шиндцийлорц, Томас Хитцълспергер и Слободан Медойевич. Волфсбург има сериозно предимство в преките битки с Хановер 96. Този път обаче смятам, че „вълците” няма да успеят да се противопоставят на „червените”, които играят коренно различно на домашна сцена. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

21:00 часа: Хофенхайм - Хамбургер

Хофенхайм записа 2 впечатляващи победи и 1 равенство в предните си три домакинства на Хамбургер. Малко изненадващо "синьо-белите" спечелиха 7 точки в последните си 3 шампионатни мача и пред тях се откри малка възможност да финишират в първата шестица на таблицата. С оглед на представянето на домакините през този сезон материализирането на шансовете им за участие в евротурнирите изглежда непосилна задача. Себастиан Руди, Исак Форса и Матиас Яйсле са аут за днешния двубой. Хамбургер взе свеж въздух след вчерашните загуби на Кьолн и Агусбург. Това означава, че ако довечера "червените шорти" успеят да регистрират победа, ще гарантират на практика оставане си в елита. Том Микел, Денис Дийкмайер, Денис Аого, Слободан Райкович и Хосе Паоло Гереро са големите отсъстващи в състава на „ханзеатците”. В последните 11 кръга Хофе неизменно допусна гол във вратата и предвид това е напълно логично да очакваме поне едно точно попадение от Хамбургер, което според мен ще се окаже достатъчно да осигури най-малко частичен успех на автора си. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

21:00 часа: Байер Леверкузен  - Кайзерслаутерн

Пред Байер Леверкузен се открива чудесна възможност да запише първа победа под ръководството на Сами Хупия и съответно да измести Вердер Бремен от 6-ата позиция, която дава право на участие във втория по значимост европейски клубен турнир. Финландецът дебютира начело на "отбора на фабриката" с равенство 1:1 срещу Хамбургер, което на фона на серията от 4 поредни загуби бе добър резултат. Ведран Чорлука, Дани да Коста, Даниел Швааб, Ларс Бендер и Сидни Сам продължават да лекуват травми и поради тази причина отново ще са извън игра. Кайзерслаутерн, начело с Красимир Балъков, се прости с шансовете за оцеляване в елита, след като не успя да запише победа над Хофенхайм и така се отдалечи на цели 9 точки от животоспасяващата 16-а позиция. Марко Кналер, Ян Симунек, Николай Йоргенсен и Дорге Ростанд Коуемаха не попаднаха в разширения състав на "червените дяволи" за гостуването на "БайАрена". Вече повече от десетилетие "лаутерите" не съумяват да стигнат поне до частичен успех на този терен. Крайно време е Байер Леверкузен да зарадва привържениците си. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

21:00 часа: Нюрнберг - Шалке 04

Нюрнберг спечели само една победа в последните 19 преки двубоя с Шалке 04. "Франките" са в серия от 5 поредни мача без пълен успех и като се има предвид, че се намират на 3 точки над опасната зона, едва ли биха могли да си позволят лукса да допуснат грешна стъпка. За днешната среща наставникът на домакините Дитер Хекинг няма да може да разчита на Адам Хлушек, Маркус Фойлнер, Кристиан Айглер и Александер Есвайн. Гостите от Гелзенкирхен се откъснаха на 4 точки от Борусия Мьонхенгладбах в битката за 3-ото място, което гарантира безусловно участие в групите на следващото издание на турнира Шампионска лига. При евентуална победа в предстоящия мач "кралско-сините" ще увеличат преднината си на 7 точки пред "жребците", които вчера завършиха наравно 2:2 с "бременските музиканти",, а също така и съществува голяма вероятност да се доближат на 3 точки от Байерн Мюнхен. Ралф Феерман, Тимо Хилдебранд, Леван Кениа и Андреас Вийгел отново няма да запишат участие за "миньорите". Шалке 04 не показва достатъчна убедителна форма при гостуванията си и именно на това се дължи ранното му отпадане от борбата за Сребърната салатиера. Все пак мисля, че Раул и компания няма да се смилят над Нюрнберг. Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TS26
11.04.2012 17:12

само да ви предопредя за Шалке,нали знаете,че отношения между Нюрнберг и Шалке са на доста високо ниво и според мен тук Шалкето може да даде мача на Нюрнберг,още повече в момента са далеч напред пред 4-тия Гладбах,а за Нюрнберг тези точки ще са от изключително значение.

K1NG_J
11.04.2012 22:50

И 4-те мача излязоха само Шалкето ме издъни за жалост, беше прав.М/у другото Верс мисленето не ти се отдава *wink*

Iron4
11.04.2012 15:48

айде Борусия довечера победа и отново шампион!!

K1NG_J
11.04.2012 15:35

кво си видял вчера всички ги познах ?

Vers
11.04.2012 15:06

на този му видяхме вчерашните прогнози по добре сега да мълчи байрен ще бият и са шампиони мисля че и хамбургер ще вземат мача си

K1NG_J
11.04.2012 14:23

Нюрнберг - Шалке 04 2
Леверкузен - Кайзерслаутерн 1
Хофенхайм - Хамбургер 1 или равен
Хановер - Волфсбург 1
Дортмунд - Байерн Мюнхен 1 или равен

much0s
11.04.2012 14:17

Хайде БАВАРЦИ да им покажем кой е ШАМПИОНА ! *cup*