Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа

12:07
Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа
Откъсването на Манчестър Юнайтед на цели 8 точки пред Манчестър Сити в борбата за титлата в английската Висша лига бе акцентът на изминалия кръг в Топ 5 на Европа. Загубата на Милан с 1:2 като домакин на Фиорентина, което позволи на Ювентус да оглави еднолично класирането в Серия "А", също бе една от най-важните събития през уикенда. Битката за първото място в Примера дивисион навлезе в съвсем друга фаза, след като Барселона стопи изоставането си от Реал Мадрид до 4 точки. Френската Лига 1 пък предложи най-голямото си дерби, което противопостави един срещу отборите на Пари Сент Жермен и Марсилия. Очаквано победата в поредното издание на Льо Класик отиде при момчетата на Карло Анчелоти, които записаха труден успех с 2:1 след гол на Алекс. Ключовите сблъсъци в Бундеслигата се развиха в далеч по-спокойно темпо, като силно впечатление направи класическата победа на Шалке 04 над Хановер 96.

Вижте идеалната единайсеторка на изминалия кръг в Топ 5 на Европа (3-4-3):


Вратар – Висенте Панадеро ( Валенсия) – Стражът на "прилепите" се сля с очертанията на вратата си и регистрира "суха мрежа" на "Сантяго Бернабеу". Не подлежи на абсолютно никакво съмнение, че Висенте бе една от основните причини Реал Мадрид да не успее да надвие Валенсия, което позволи на Барселона да се доближи на само 4 точки от върха в класирането на Примера дивисион.

Централен защитник – Алекс (Пари Сент Жермен) – Реализирането на победен гол в най-голямото дерби на Франция, което е известно като Льо Класик, е достатъчно важно дело да осигури на автора си място в подобни класации. Разбира се, силното представяне на Алекс не се състои само едно попадение. Определено може да се каже, че бразилецът с важните си действия по време на мегасблъсъка предотврати изоставането на ПСЖ от Монпелие в борбата за титлата.

Централен защитник – Ренато Кивели ( Ница) – Аржентинецът бе непреодолима бариера за усилията на Лориен да стигне до гол. Атаките на "мерлузите" често спираха пред Кивели, който на всичкото отгоре отбеляза и попадение, с което оформи крайното 2:0 в полза на Ница в битката за "шестточковата" победа.

Централен защитник – Лиъм Риджуел (Уест Бромич) – В последния мач на "дроздовете" опитният английски бранител оперираше по левия фланг. Риджуел изигра страхотен мач, а голът, който реализира във вратата на Блекбърн за крайното 3:0, бе черешката на силното му представяне.

Ляво крило – Куадуо Асамоа ( Удинезе) – Ганайският национал помогна на Удинезе да продължи да мечтае за придобиване на право на повторно участие в Шампионската лига. Асамоа окичи чудесното си представяне с два гола в мрежата на Парма.

Вътрешен халф – Бакай Траоре ( Нанси) – Головете за победата с 2:0 на Нанси като гост на Дижон бяха дело на Траоре. Така малийският полузащитник подпечата практическото оставане на "бодлите" в елита на френския футбол.

Вътрешен халф – Мигел Куеста - Мичу ( Райо Валекано) – Мичу бе един от най-ефективните футболисти през изминалата седмица. Той допринесе изключително много за разгромната победа на Райо Валекано с 6:0 срещу Осасуна, след като отбеляза два гола и направи две асистенции.

Дясно крило – Джеферсън Фарфан ( Шалке 04) – Фарфан имаше участие и в трите гола на тима от Гелзенкирхен. Перуанецът асистира за попаденията на Раул и Хунтелаар, които сътвориха класическо 3:0 на "Фелтинс-Арена".

Нападател - – Раул ( Шалке 04) – Напук на всички скептици 34-годишният ветеран все още крещи, че не е загубил нищо от класата си. Испанецът отбеляза два гола при класическата победа на Шалке 04 над Хановер 96 и за пореден път доказа максимата "Формата е временна, а класата вечна". Работата на Раул придобива още по-голямо значение като се има предвид, че не игра на върха на атаката на "кралско-сините". Повече от очевидно е, че той все още има какво да даде на футбола.

Нападател – Луис Муриел ( Лече) – Два гола и една асистенция за Муриел при жизненоважната победа на Лече над Рома. 21-годишният колумбиец съхрани надеждите на своя отбор в борбата за оцеляване в Серия "А" и същевременно покани скаутите на европейските колоси да се запознаят по-отблизо с качествата му.

Нападател – Лисандро Лопес (Лион) – Аржентинецът оправда всички възможни очаквания от един нападател при домакинството на Лион срещу Оксер. Миналата събота Лопес заработи две дузпи и впоследствие ги реализира за крайното 2:1 в полза на "хлапетата", които вече са само на 3 точки от зона Шампионска лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fena_b
10.04.2012 13:23

Трудно е да се направи обективна класация,при условие,че става въпрос за близо 100 отбора и над 1000 футболисти. Този уикенд нямах възможност да гледам много мачове,но от това което видях,бих включил в класацията Маури. Голът му беше ключов за мача,а победата на Лацио почти на 100 % осигурява на отбора участие в ШЛ през следващия сезон. За самия гола няма какво да кажа,заради такива изпълнения обичаме футбола

Lubo0o
10.04.2012 13:13

По - принцип като погледнеш тази класация и ти става ясно ,че са напляскали хората ,които имат най - много попадения този кръг ,а не тези които са се представили най - добре .....

DeIvId7
10.04.2012 13:20

ми кои са се представили най-добре естествено че хората които са вкарали най-много голове за отборите си в най-важната част от сезона *smile*

Qtagana
10.04.2012 12:25

С тази класация по-скоро уинър иска да покаже едвали не че следи всички първенства в европа и едвали не вдяват от футбол хората които пишат статиите тук ...*cigarette*

persie1992
10.04.2012 12:21

Как няма да сложите Артета бе той вкара победния гол за Арсенал срещу Сити и даде титлата на Юнайтед! Срам!