Прогнози Бундеслига, 29-и кръг: Без грешки за Дортмунд и Байерн

12:11
Прогнози Бундеслига, 29-и кръг: Без грешки за Дортмунд и Байерн
Броени дни преди мача на сезона в Бундеслигата авансът на Борусия Дортмунд пред Байерн Мюнхен се стопи на 3 точки. Грешната стъпка на "жълто-черните" срещу Щутгарт и безапелационното представяне на баварците в последно време доведоха до драстична промяна в съотношението на шансовете на двата отбора за триумф с шампионското отличие. На теория възпитаниците на Юрген Клоп все още са в ролята на основен фаворит за спечелването на титлата, но като че ли психологическото предимство вече не е на тяхна страна, тъй като програмата им до края на кампанията е далеч по-трудна от тази на гранда от Мюнхен. 29-ият кръг на немското първенство предлага много интересни мачове, чиито крайни изходи могат да породят значими промени в моментното класиране.

Представяме Ви прогнози за предстоящите срещи от 29-ия кръг на Бундеслигата:

7 април, събота:


16:30 часа: Байерн Мюнхен - Аугсбург

На теория битката между Байерн Мюнхен и Аугсбург е предрешена. Предвид разликата в класите и възможностите на двата отбора надали някой се съмнява, че Байерн Мюнхен ще се препъне и то дни преди голямото дерби с Борусия Дортмунд, което се очертава да бъде решаващо в борбата за Сребърната салатиера. В миналия кръг в друг баварски сблъсък момчетата на Юп Хайнкес постигнаха трудна победа с 1:0 над Нюрнберг и се доближиха на само 3 точки от "жълто-черните", а преди два дни се класираха за полуфиналите на Шампионската лига, след като спечелиха срещата-реванш срещу Марсилия, която бе протоколна. Аугсбург затвърди възходящото си представяне, надигравайки Кьолн в пряк двубой в борбата за оцеляване. Успехът отдалечи тима на гостите на 4 точки от позициите, които гарантират директно изпадане във втория ешелон на немския футбол. Мюнхенци нямат сериозни кадрови проблеми преди този мач, а в тима на Аугбург са притеснени от отсъствията на Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Даниел Бринкман, Акаки Гогиа и Торстен Йорл. Мисля, че предстоящата среща не е открита за абсолютно никакви изненади и затова предвиждам лесна победа за Байерн. Прогноза: -1.5 Байерн Мюнхен (Сигурност: 8/10)

16:30 часа: Волфсбург - Борусия Дортмунд

Неубедителното представяне на Борусия Дортмунд в миналия кръг, което може би е признак за евентуално сдаване на лидерската позиция на Байерн Мюнхен, съвпадна с най-силния период на Волфсбург през този сезон. След седмица "жълто-черните" ще приемат у дома баварския колос в пряк сблъсък за първото място и именно поради тази причина нямат право на абсолютно никакви грешки при гостуването на "вълците". Хората на Феликс Магат също ще играят само и единствено за победа, тъй като целят да придобият право на участие в европейките клубни турнири, като на този етап само точка ги дели от пробив в първата шестица. Крис, Бярне Тьолке, Томас Хитцълспергер и Слободан Медойевич ще отпаднат от групата на "зелено-белите" заради контузии, а участие за вестфалци няма да запишат Фелипе Сантана и Юлиан Кох. Борусия Дортмунд има предимство в преките битки с този съперник, но това не е важно мерило. Волфсбург е в серия от 4 поредни победи, но фактът, че не демонстрира солидно постоянство, ме кара да предчувствувам, че няма да успее да се противопостави на тима, воден от Юрген Клоп. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн - Хофенхайм

Шансовете на Кайзерслаутерн в борбата за оцеляване се снижиха до минимум и вече граничат с илюзорността. "Червените дяволи" се намират в серия от 18 поредни мача без победа, като простите математически изчисления показват, че са единственият отбор, който не е печелил от началото на втория полусезон. Ако и срещу Хофенхайм не успеят да запишат пълен успех, със сигурност ще отпаднат от немския елит. Марко Кналер, Ян Симунек, Николай Йоргенсен, Олджай Шахан, Дорге Ростанд Коуемаха и Сандро Вагнер няма да са на разположение на Красимир Балъков за предстоящия съдбоносен мач. Гостите, начело с Маркус Бабел, демонстрират желание за игра, колкото да гарантират оставането си в елита. "Синьо-белите" едва ли ще имат проблеми с осъществяването на тази цел, но все пак не може да се твърди, че реалността от изпадане е напълно туширана. Себастиан Руди и Матиас Яйсле няма да намерят място в разширения състав на Хофе за утрешния двубой. Кайзерслаутерн няма победа над този съперник, но сега мисля, че е крайно време да надвие Хофенхайм и да прекъсне разочароващата си поредица от слаби резултати. Прогноза: 1 (Сигурност: 4/10)

16:30 часа: Кьолн - Вердер Бремен

Вердер Бремен има силно превъзходство над Кьолн по отношение на спечелените преки битки помежду им. През последните седмици и двата отбора се представят далеч от очакванията и би могло да се каже, че са на ръба на голяма рецесия. Ситуацията в тима на "козлите" стана взривоопасна след неприятната загуба с 1:2 от Аугсбург, която ги срина в нежеланата зона. Домакините се сериозно застрашени от изпадане и поради това трите точки срещу Вердер са повече от задължителни. Андрезиньо, Петит, Марк Ут и Адил Чихи не влизат в плановете на Стале Солбакен за този двубой. "Бременските музиканти" останаха извън зоната, която дава право на участие в европейските клубни турнири, а причината за това бе поражението с 0:3 от Майнц 05. Футболистите на Томас Шааф са на път да запишат поредна нулева кампания и това може да доведе до коренни промени в тима след края на сезона. Налдо, Себастиан Прьодл, Филип Баргфреде, Мехмет Екиджи, Тим Боровски, Аарън Хънт и Марко Арнаутович продължават да лекуват травми и затова няма да са на линия за мача в събота. Програмата на Кьолн до края на сезона не е много лесна и това означава, че на всяка цена трябва да спечели домакинството си на Вердер Бремен. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Фрайбург - Нюрнберг

Фрайбург записа цели 4 победи и 1 равенство в предните 5 кръга, като по този начин изплува от зоната на изпадащите и се изравни по точки с настоящия си съперник Нюрнберг. Стражът на "брайзгауците" Оливер Бауман стои в основата на тази впечатляваща серия, която на практика ги спаси от директно изпадане. Оливер Барт, Бег Ферати, Антон Пуцила, Ян Розентал, Симон Бандщетер и Гара Дембеле няма да запишат участие за тима от Шварцвалд. "Еф Це Ен" регистрира загуби в предните 4 кръга и се озова в борбата за оцеляване. За момчетата на Дитер Хекинг съществува реална опасност да не успеят да запазят мястото си в елита и с оглед на представянето на преките им конкуренти може да се каже, че има почва за подобен развой на събитията. Ключовите отсъстващи в състава на "франките" са Филип Волшайд, Адам Хлушек, Кристиан Айглер и Александер Есвайн. Фрайбург се намира в поредица от добри резултати срещу настоящия си съперник, но този път не мисля, че ще съумее да стигне до планираното. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Щутгарт - Майнц 05

По традиция Щутгарт се представя силно при домакинствата си на Майнц 05. Напоследък "швабите" имат доста поводи да се похвалят, като най-големият е серията им от 6 поредни мача без поражение. Възпитаниците на Бруно Лабадия се изкачиха на 6-о място във временното класиране, стопявайки сериознo изоставане от Байер Леверкузен и Вердер Бремен. Халид Буларуз, Йоан Одел и Матю Делпиер са в лазарета на "мерцедесите". Майнц 05 бе една от причините Щутгарт да успее да намери място в първата шестица на таблицата. В миналия кръг тимът на Томас Тухел постигна класически успех при визитата си на Вердер и така намаза масло във филията на сегашния си противник, който дръпна с точка пред прекия си конкурент от Бремен. Щефан Бел, Бо Свенсон и Марсел Рисе няма да са на разположение на Тухел за гостуването на "Мерцедес-Бенц Арена". Очаквам Щутгарт да направи нова важна крачка по пътя към евротурнирите. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

19:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Херта Берлин

Борусия Мьонхенгладбах доиграва сезона, който се очертава да има труден край, но въпреки това изглежда, че ще е най-успешният му от десетилетия насам. На практика тимът на Лусиен Фавре е сигурен участник в следващото издание на турнира Шампионска лига, тъй като има аванс от цели 10 точки пред най-близкия си преследвач в класирането. "Жребците", които миналия сезон по чудо се спасиха от изпадане, отново ще изиграят ключова роля в тазгодишната борба за оцеляване. 3 от оставащите им 6 мача до края на настоящата кампания са срещу отбори от дъното на таблицата. В първия от тях ще са домакини на Херта Берлин, който заема предпоследното 17-о място във временното подреждане. "Старата дама" е на 2 точки от позицията, даваща право на втори шанс и участие в плейаут, а безусловното оставане в елита е на 4 пункта разстояние. Домакините нямат кадрови затруднения преди ключовата битка на "Борусия-Парк", а берлинчани няма да могат да се възползват от услугите на Майк Франц, Андре Миятович, Фабиан Лустенбергер и Рони. Херта не е в състояние да запише победа в този мач, но всичко зависи от представянето на М'Гладбах. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

8 април, неделя:

16:30 часа: Шалке 04 - Хановер 96

Последните представители на немския клубен футбол в Лига Европа се изправят един срещу друг в един от най-интересните мачове от 29-ия кръг на Бундеслигата. Вчера Шалке 04 и Хановер 96 бяха ангажирани с участия във втория по значимост европейски клубен турнир. И двата отбора напуснаха битката за отличието на престижната надпревара, след като не успяха да се противопоставят на противнците си от Испания. В резултат на това настоящите съперници ще съсредоточат силите си върху финалния етап на немското първенство. "Кралско-сините" ще имат проблеми с мотивацията, тъй като няма за какво да се борят, а "червените", начело с Мирко Сломка, воюват за право на повторно участие в Лига Европа. В неделя "миньорите" няма да могат да разчитат на Ралф Феерман, Тимо Хилдебранд, Джърмейн Джоунс и Жоел Матип, а съперниците им ще излязат с най-доброто, с което разполагат. Очакванията ми за липса на мотивация в отбора на Шалке 04 ме водят към мисълта за поне частичен успех на Хановер 96. Прогноза: Х2

18:30 часа: Хамбургер - Байер Леверкузен

Отборите на Хамбургер и Байер Леверкузен какво ли не биха направили, за да избегнат пряк сблъсък в такъв ключов етап от развитието на сезона. "Хензеатците" водят тежка и уморителна битка за оставане в елита, а "аспирините" са застрашени да останат без билет за евротурнирите. Том Микел, Денис Дийкмайер, Гойко Качар, Джакопо Сала, Томас Ринкон и Хосе Паоло Гереро ще отпаднат от сметките на Торстен Финк за предстоящия мач. Сами Хюпия, който в неделя ще направи своя официален дебют като треньор начело "тима на фабриката", ще бъде доста затруднен при сформирането на първата си единайсеторка. Ведран Чорлука, Дани да Коста, Даниел Швааб, Ларс Бендер и Сидни Сам ще са аут от мислите на младия финландски специалист. Вън от съмнение е, че Хамбургер и Байер Леверкузен няма да изневерят на традициите на съперничеството им и със сигурност ще ни предложат приятен за наблюдаване двубой, който вероятно ще бъде разкрасен с повече от 2 попадения. Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен - Аугсбург: 1

*Изненадата на кръга: Шалке 04 - Хановер 96: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Markoww
07.04.2012 00:25

Дормунд нямат право на грешки ... твърда двойка там... Байерн ги очакват другата седмица... а разликата е само 3 точки!

Шалке 04 също 1ца Хановер много непостояннен този сезон ... мисля ,че "Миньорите" няма да сгрешат.

Байерн няма кво да ги мислим там е 101% 1ца.

Младбах след 2те поредни загуби .. ще търси победа ..Столичаните са пред изпадане на 90% ... мисля ,че няма да има изненада тук.

*ball**ball**ball**ball**ball*

mafiota83
06.04.2012 21:31

Как да няма Шалке мотивация бе??? Загубата на третото място малко ли е ?

velinovv
06.04.2012 13:37

Борусия-Херта 1 и Шалке-Хановер 1 , за по добър коефицент, ми се струва, че Фрайбург ще победи Нюрнберг в битката за оцеляването.

TS26
06.04.2012 17:44

*thumb_up*

Meda
06.04.2012 13:46

До края на сезона не бих залагал с/у Херта - мое мнение *cool*