Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа

12:44
Вижте идеалната 11-торка на Winner.bg от кръга в Топ 5 на Европа
Водещите европейски клубни първенства постепенно започват да навлизат в решителните си фази. През изминалите няколко дни футболният маратон продължи с пълна сила, като бе белязан с головия спектакъл между отборите на Интер и Дженоа, които сътвориха умопомрачителното 5:4. Нападателят на "нерадзурите" Диего Милито имаше най-голям принос за този исторически резултат, тъй като 3 от головете бяха негово дело. Напълно заслужено аржентинецът намира място в тазседмичната ни класация, а партньорът му в атака е Кристиано Роналдо, който за пореден път попадна в челото на спортната преса с великолепното си представяне срещу Осасуна. Голямата звезда на идеалния отбор на миналия кръг обаче е Стилиян Петров, капитанът на милиони футболни сърца, който ще бъде подкрепян от цял свят в борбата с неприятната болест.

Вижте идеалната единайсеторка на изминалия кръг в Топ 5 на Европа (3-5-2):


Вратар - Марио Куеста ( Расинг Сантандер) - Младият страж бе най-добрият футболист на "зелено-белите" при домакинската им загуба с 0:1 от Гранада. Фернандес действаше като пантера в своето поле и определено може да се каже, че предотврати още по-тежкото поражение на Сантандер, а голът във вратата му падна от 11-метров наказателен удар, който бе почти неспасяем.

Централен защитник - Николас Споли ( Катания) - Стълбът в центъра на отбраната на "слоновете" спря Милан по пътя към защитата на Скудетото. Освен, че се представи на ниво в защита, препречвайки пътя на атаките на "росонерите", Споли вкара и изравнителното попадение в мача, след като се оказа най-съобразителен при едно разбъркване пред вратата на Кристиан Абиати.

Централен защитник - Бранислав Иванович ( Челси) - Опитният бранител на "сините" за пореден път показа, че има страхотен усет пред гола. Сърбинът отбеляза две изключително ценни попадения при гостуването на неговия тим на Астън Вила и затова приносът му за победата с 4:2 е неоспорим. През миналия уикенд спасителят на лондонския тим игра като десен бек, но в класацията ни ще фигурира като централен защитник.

Централен защитник - Хосе Антонио Дорадо (Бетис) - Опитният защитник на "зелено-белите" съсече амбициите на Малага да придобие право на участие в Шампионската лига. Дорадо оформи крайното 2:0 в полза на своя тим и с важните си намеси в дефанзивен план подпечата края на впечатляващата серия на "Аншоа".

Дясно крило - Себастиан Ларсон ( Съндърланд) - Шведът се превърна в кошмар за Манчестър Сити, тъй като два от трите гола във вратата на Джо Харт бяха именно негово дело. Ларсон ознаменува силното си представяне по блестящ начин, а също така материализира и меркантилизма на Стефан Сесеньон и Никлас Бендтнер. Именно атомното трио на "черните котки" костваше на "гражданите" изоставането им на 5 точки от лидера Манчестър Юнайтед.

Вътрешен халф - Стилиян Петров (Капитанът на милиони футболни сърца) - Стенли е един от не многото хора, които са причина футболът да бъде обожаван от цял свят. На големия ни капитан предстои нелесен мач, който не се съмняваме, че ще бъде спечелен. От сърце вярваме, че е близо денят, в който Стилиян Петров отново ще облече екипа си и ще продължи да допринася за величието на футбола. През изминалия кръг на много стадиони в цяла Европа Стенли бе подкрепен от запалянковците и играчите.

Вътрешен халф - Артуро Видал ( Ювентус) - Видал изигра поредния си силен мач с екипа на тима от Торино, който записа класическа победа над Наполи. 24-годишният футболист бе динамото на "Старата госпожа". Чилиецът успешно участваше в организирането на атаките на своя отбор, а със същата прецизна спираше и противниковите набези. Страхотният гол, който вкара за 2:0, бе черешката на силното му представяне.

Вътрешен халф - Еден Азар ( Лил) - Белгийският национал отново омагьоса с представянето си срещу Тулуза. Още в началото на срещата Азар спечели дузпа и впоследствие я реализира, а малко след това асистира на Димитри Пайе за второто попадение на "мастифите", което се оказа ключът към победата.

Ляво крило - Юлиан Шибер ( Щутгарт) - Шибер, чиято обичайна позиция е на върха на атаката, игра изнесен на левия фланг, където се справи превъзходно. Нападателят, който е смятан за една от изгряващите звезди на немския футбол, бе движещата сила в играта на "швабите" срещу Борусия Дортмунд. Благодарение на неговите два гола Щутгарт обърна "жълто-черните" от 0:2 до 3:2, но впоследствие не успя да запази преднината си и мачът приключи при резултат 4:4.

Нападател - Диего Милито ( Интер) - Аржентинецът направи разликата в головия спектакъл между Интер и Дженоа, който завърши 5:4. Звездата на "нерадзурите" отбеляза хеттрик във вратата, пазена от Себастиан Фрей.

Нападател - Кристиано Роналдо ( Реал Мадрид) - Голмайсторът на "Белия балет" отново показа мускули при убедителната победа с 5:1 срещу Осасуна. Португалецът отбеляза два гола, първият от които ни накара да свалим шапките си, а същевременно се отличи и с две асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pr0fy
03.04.2012 20:11

Престъпление е да го няма Валенсия в тази 11-торка.Просто е безумие.Радвам се все пак за Стенли , че е там.

Juan_Mata10
03.04.2012 18:37

Торес къде не стига,че вкара гол(което не се вижда често напоследък),а и асистира за двата гола на Иванович

Madridista_rms
03.04.2012 17:40

Единственото, което не ми хареса е, че се слагат определени защитници заради головете им. Тип Иванович или Дорадо. Иначе и двамата играха страхотно, но не головете им са това, върху което трябва да се акцентира. Иначе много приятна изненада беше Стилиян Петров.Видал и Азар се изграждат като много големи играчи и като нищо в бъдеще да ги видим в Шампионска лига по-активно (един като играч на Ювентус, другия като играч на, надявам се, по-голям отбор.) Щеше да е кощунство Роналдо да го няма след мач , в който 4 от 5-те гола бяха реално създадени или вкарани от него. Като цяло всички си заслужават позицията в отбора ( топ 11).

Strraxo
03.04.2012 17:29

Уинър колкото и да мразите Юнайтед е срамота да не сложите Валенсия...

cosanostra89
03.04.2012 19:26

Ларсон направи доста по-добър мач от Валенсия,освен гола с друго не се запомни, говоря специално за мача с Блекбърн.

Lubo0o
03.04.2012 19:05

Той блестеше цял мач и накрая го няма ....... Радвам се ,че поне са сложили Стенли !

teenage_head
03.04.2012 18:23

И аз се чудех защо го няма Валенсия...

greenhool
03.04.2012 16:49

Включването на Стенли в класацията ме изненада приятно С:

Sweeney_Todd
03.04.2012 16:46

"Опитният защитник на "зелено-белите" съсече амбициите на Малага да придобие право на участие в Шампионската лига."

Какво е съсякал като Малага са на 4 място и са на само една точка от Валенсия?

messi_1987
03.04.2012 14:45

по добре месси от колкото диего милито

C7Ronaldo
03.04.2012 16:00

еми така е ама виж го тоя меси1987 говори наизуст

BornToHate
03.04.2012 15:22

Що само в този кръг? Той последните три мача топка не е пипнал. Добре че се смилиха над него и му дадоха да бие една дуспа...... че инъче хептен щеше да е валат *wink*

C7Ronaldo
03.04.2012 15:02

какво направи меси в този кръг 1 дуспа вкара и толкоз