Прогнози Серия "А", 30-и кръг: Наполи ще подари Скудетото на Милан

15:28
Прогнози Серия "А", 30-и кръг: Наполи ще подари Скудетото на Милан
Ювентус следва по петите Милан, но "росонерите" продължават да вървят без грешка. Рома даде искрица надежда на Антонио Конте. Човекът-отбор Златан Ибрахимович обаче за пореден път изведе "червено-черните" до успеха.

"Старата госпожа" излиза срещу традиционно неудобен в последните години съперник като Наполи. Тимът на Валтер Мадзари има всички шансове да направи добра услуга като на себе си, така и на Макс Алегри. Всъщност, "бианконерите" израснаха много и дори да не спечелят Скудетото, сезонът ще бъде успешен. Да не забравяме, че Юве има шанс за трофей – през май е финалът за купата срещу Наполи.

Милан за кой ли път през има огромни проблеми в състава преди мача с Катания. "Слоновете" са приятната изненада на сезона и ще опитат да препънат кандидат-шампиона.

В 30-я кръг се набиват на очи 3 хубави единици – на Рома, Интер и Лече.


Събота, 31 март

19:00 часа: Катания – Милан: Трудна победа за "росонерите", двойка с едно на ум

Милан отново е на вълна Серия "А" след ремито 0:0 с Барса у дома в Шампионската лига през седмицата – резултата, който от щаба на "росонерите" определиха като добър. "Червено-черните" са най-силният гост в Калчото и ще търсят нов успех по пътя към Скудетото при визитата на Катания. Ван Бомел, Тиаго Силва, Пато, Индзаги, Щрасер, Касано, Рома и Фламини са контузени, а Месба и Мунтари наказани за 1 мач. Последните двама са "двигателите" на Милан след нова година и мисля, че липсата им ще се усети. В лагера на "росонерите" обаче отдавна са свикнали с проблемите. Това, което до момента постигна тимът на Макс Алегри, е равносилно на подвиг, предвид многобройните проблеми в състава. Не трябва обаче да забравяме и друг факт – Златан Ибрахимович, който на практика е човекът-отбор и без него едва ли тимът щеше все още да се бори на два фронта. Шведът отново ще води атаката на Милан, като в предни позиции най-вероятно ще му партнира Ел Шаарави. Дзамброта, Мексес, Бонера и Антонини почти сигурно ще оформят защитната четворка. Ночерино, Зеедорф, Амброзини и Акуилани са единствените халфове, които Макс Алегри има на разположение за срещата и от тях трябва да избере трима. Емануилсон пък се очаква да започне зад нападателите за сметка на Боатенг. Схемата на Милан си остава традиционната – 4-3-1-2. Катания е приятната изненада на сезона. "Слоновете" са на 7-а позиция в класирането и отдавна са обезпечили оцеляването си в елита. Явно Винченцо Монтела върши чудесна работа. Тимът му е в страхотна серия от 7 мача без загуба, а у дома през сезона победи Интер, Наполи, Лацио и разърши 1:1 с Ювентус. Биаджанти и Потенца пропускат двубоя заради травми. Катания обикновено варират с тактическата постройка, като изборът е между 4-3-3 и 3-5-2. Домакините нямат изявен голмайстор, но статистиката показва, че халфовете бележат често. И все пак най-сериозната заплаха за вратата на Милан идва от Гомес, Бергесио и Бариентос. "Слоновете" нямат успех над "червено-черните" на своя стадион в последните 6 мача – 3 ремита и 3 загуби. "Росонерите" спечелиха 3 поредни визити на "Масимино" с по 2:0. Милан е изявен фаворит, но мачът е коварен. Аз не бих го играл твърда двойка и смятам, че изненада все пак е възможна.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

21:45 часа Парма – Лацио: "Орлите" ще превземат "Тардини"

Интересен сблъсък между типичен отбор-домакин, какъвто е Парма и силен гост като Лацио. По стечение на обстоятелствата "орлите" запазиха 3-а си позиция благодарение на късния гол, който Диаките отбеляза във вратата на Каляри. Защитникът обаче е наказан за 1 мач и няма да играе на "Енио Тардини". Двубоят пропускат още контузените Клозе, Станкевичус и Лулич. Защитата на столичани за първи път от доста време ще бъде в титулярен състав – Раду, Биава, Диас и Конко отляво-надясно. Еди Рея има колебания около нападението, но най-вероятно Роки и Алфаро ще започнат мача. Парма е без контузените Марига, Паладино и Ферарио. "Дуковете" са на опасната 17-а позиция с 5 точки повече от 18-я Лече. Домакините нямат победа в цели 8 мача подред. Джовинко и Флокари ще опитат да поведат тима към успех срещу Лацио, но статистиката показва, че "орлите" се справят доста добре при визитите си на "Тардини". Столичани имат 2 успеха и 3 ремита в последните 5 гостувания на Парма. Футболистите на Еди Рея са спечелили 7 мача далеч от "Олимпико" до момента през сезона. Само Милан има повече. Победа за Лацио изглежда логична.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Неделя, 01 април

13:30 часа: Рома – Новара

Контузени: Рома – Пянич, Борини, Бурдисо, Жуан, Грецо, Лобонт, Касети; Новара – Луди, Марианини, Да Силва

Наказани: Рома – Хайнце за 1 мач; Новара – Ригони за 1 мач

Рома се държа мъжки срещу Милан в предни кръг, но в крайна сметка отстъпи. Луис Енрике има много сериозни кадрови проблеми преди мача с Новара. Може би ще се наложи Де Роси да играе като централен защитник заедно с Кяер. В атака за "вълците" се очаква да започнат Ламела и Освалдо. Тоти също ще бъде сред титулярите. Новара записа 2 победи и реми в последните си 3 мача, но въпреки това тимът изглежда обречен. Според мен Рома ще спечели, въпреки проблемите, а и ранните неделни мачове в Калчото по традиция излизат единици.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

16:00 часа: Сиена – Удинезе: Нулево реми на "Монтепаски Арена"

Сиена спечели важна точка при визитата си на Киево и се намира на 6 от опасната зона. Новаците до известна степен могат да бъдат спокойни за оцеляването си, понеже единственият тим под чертата, който прави опити да избегне изпадането, е Лече. "Жълто-червените" обаче трудно печелят. Сиена е силен домакин и срещу Удинезе ще търси поне частичен успех. Болзони, Калайо, Анжело и Гонзалес са контузени. Очаква се Дестро и Бриенца да действат в атака за новаците. Богдани ще остане на пейката. Треньорът на Сиена Санино ще прекрои схемата от 4-4-2 на 3-5-2, за да се противопостави по-успешно на гостите в халфовата линия. "Зебрите" традиционно залагат на 3-5-1-1. Ди Натале ще води нападението, а Абди най-вероятно ще му помага в предни позиции. Бенатиа, Феронети, Барето, Бади и Баста са контузени, а Флоро Флорес и Екстранд наказани за по 1 мач. Сиена има 3 ремита и 1 победа срещу Удинезе у дома в последните 4 мача. "Зебрите" се представят доста неубедително извън "Фриули", но все притежават достатъчно класа, за да не загубят на "Монтепаски Арена". Според мен мачът ще завърши без победител.
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0

16:00 часа: Интер – Дженоа: Интер ще изригне след уволнението на Раниери

Интер очаквано уволни Клаудио Раниери и тимът временно ще бъде ръководен от Андреа Страмачони. Шансовете на гранда от Милано за участие в Европа са микроскопични, но "нерадзурите" трябва да направят всичко възможно поне да завършат достойно сезона. Очаква се младият наставник да направи редица промени както в схемата, така и сред стартовите 11. По предварителни информации Интер ще излезе с трима нападатели, а "изгнилият" на пейката Сарате ще бъде титуляр заедно с Милито и Форлан. Ранокиа също може да започне мача в центъра на защитата за сметка на Лусио. И Гуарин ще получи шанс. Алварес и Снайдер са контузени. Дженоа е в серия от 8 мача без победа, но за щастие опасната зона все още е на 6 точки. "Грифоните" могат да бъдат спокойни, тъй като до края на първенството имат мачове с Новара, Сиена, Чезена, Болоня, Каляри... Победата за тима от Генуа рано или късно ще дойде, но в Милано според мен гостите са обречени. Дженоа има цели 10 загуби при визитите си и 33 допуснати гола. Кучка, Антонели, Гранквист и Констант са контузени. Джилардино и Паласио са класни нападатели, но според мен срещу мотивирания Интер няма да имат много шансове. "Нерадзурите" имат 6 победи, 2 ремита и 1 загуба в 9 домакински мача срещу Дженоа. Като цяло "грифоните" са клиенти на "синьо-черните". Старо неписано правило гласи, че трябва да се залага смело за отбор, който е сменил треньора си. Според мен Интер ще спечели.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

16:00 часа: Каляри – Аталанта

Контузени: Каляри – Ел Кабир, Десена, Сампайо, Ериксон; Аталанта – Бриги, Капели, Марилунго, Белини, Денис

Наказани: Каляри – Астори за 1 мач; Аталанта – няма

И двата отбора вече обезпечиха мястото си в елита. Каляри не се представя убедително у дома през сезона, докато Аталанта играе еднакво добре както навън, така в Бергамо. Гостите са без голмайстора си Денис и ще започнат с Габиадини и Тирибоки в предни позиции. "Сардинци" пък ще разчитат на Тиаго Роберто, Пиниля и плеймейкъра Коцу. Каляри има сериозно предимство срещу Аталанта на "Сент Елия". В Бергамо пък най-често "синьо-черните" побеждават. Двата тима са типични средняци, силите изглеждат изравнени и според мен мачът ще завърши без победител.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Лече – Чезена

Контузени: Лече – Каруциери, Офере, Жулио Серджо, Ободо; Чезена – Пароло, Гуана, Мартинес, Якуинта

Наказани: Лече – Еспозито за 1 мач; Чезена – няма

Лече са длъжни да победят Чезена, ако искат да съхранят шансовете си за оцеляване живи. Божинов отново ще остане на пейката за сметка на Муриел и Ди Микеле. Чезена вече са в Серия "Б". "Жълто-червените" имат 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните си 5 мача у дома срещу "водните кончета". Лече трябва да спечелят.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

16:00 часа: Фиорентина – Киево

Контузени: Фиорентина – Кролдруп, Фелипе; Киево – Асерби, Мореро, Москардели, Гулан, Урибе

Наказани: Фиорентина – Черчи за 2 мача; Киево – Самарко за 1 мач

И двата отбора нямат победа в последните си 4 мача. Домакинският фактор обаче като че ли накланя везните в полза на "виолетовите". Фиорентина има 6 победи и 2 загуби на "Артемио Франки" срещу "летящите магаренца" в последните 8 срещи. Йоветич и Амаури ще започнат в атака. Киево пък ще разчита на Палосчи и Пелисиер в нападение. "Виола" е на 6 точки от зоната на изпадащите, а програмата на тима в следващите мачове не е никак лека. Двубоят е важен за Фиорентина и домакините трябва да го вземат.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: Болоня – Палермо

Контузени: Болоня – Гариц, Касарини, Антонсон; Палермо – Бачинович, Силвестре

Наказани: Болоня – Перес, Мудингай, Раджи за 1 мач; Палермо – Бертоло за 2 мача

Ще постигне ли Палермо най-после първа победа като гост през сезона? Сицилианци са в серия от 5 мача без успех, а при визитите си на Болоня имат 2 ремита и 2 загуби в последните 4 мача. И двата отбора са обезпечили мястото си в елита, така че могат да играят без напрежение. В миналия кръг Палермо "счупи една нула" – записа първи хикс у дома. Може би е време за 3 точки извън "Барбера".
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

21:45 часа: Ювентус – Наполи: Хамшик, Лавеци и Кавани ще подарят Скудетото на Милан

Серията тежки мачове за Ювентус продължава с домакинство на Наполи. "Старата госпожа" засега печели битките, но губи войната. Милан все още има солидна преднина от 4 точки и далеч по-лека програма до края на сезона. За "бианконерите" победата е задължителна, най-вече защото "росонерите" са безпогрешни, а мачовете, в които могат да се подхлъзнат са твърде малко. Антонио Конте със сигурност ще заложи на 3-5-2 срещу Наполи. В дербито с Интер младият наставник взе смелото решение да преобразува тактическата постройка след почивката и това му донесе успеха. Дилемите в състава на Юве са за два поста – десния бек и единия нападател. Тримата в защита ще бъдат Киелини, Бонучи и Лихщайнер. Възможността Касерес да започне като централен бранител отпада и бившият футболист на Севиля, който се справя много добре след трансфера си в Торино, ще спори с Лихщайнер за позицията на десния фланг. Отляво Де Челие се утвърди като твърд титуляр и засега няма алтернатива. Пирло и Маркизио са несменяеми в полузащитата, а след колебливото начало на сезона и Видал подобри формата си. Сигурен титуляр е и Вучинич, но за втория нападател Конте все още се колебае. Вероятността Дел Пиеро да започне срещата е малка. Куалярела също. Матри ще попадне в стартовия състав и след почивката по традиция ще бъде заменен, ако не се представя убедително. Слабият Бориело също е алтернатива. Наполи се изложи в миналия кръг и завърши 2:2 с Катания у дома, като пропиля два гола аванс. За тима на Валтер Мадзари гостуването на " Ювентус Арена" ще бъде финал преди финала, защото с "бианконерите" ще спорят и за купата през май. В лагера на Наполи всички с изключение на Донадел са здрави и готови за двубоя. Тимът от "Сан Паоло" ще заложи на традиционната си схема 3-4-2-1 с "тризъбеца" Ханшик, Лавеци и Кавани в предни позиции. Очаква се много сериозна битка по фланговете. Зоната пред наказателното поле и на двата тима ще бъде ключова за изхода на срещата. "Старата госпожа" все още няма загуба на новия си стадион и е вторият най-силен домакин в Калчото. Наполи обаче значително подобри представянето си като гост. Юве има 8 победи, 4 равенства и 1 загуба срещу Наполи у дома в последните 13 мача. Традицията е изцяло в полза на "бианконерите", но през последните години тимът на Валтер Мадзари е неудобен съперник. В първия мач през сезона "старата госпожа" като по чудо се спаси от загуба на "Сан Паоло". Въпреки това, Ювентус е фаворит. Домакините са тактически по-зрял отбор с доста по-добра защита от съперника. Последните мачове между двата отбора сочат, че залог над 2.5 гола е печеливш. Двубоят е 1Х, а голове ще има поне три. Не изключвам възможността Наполи да "завъртят" трето поредно 2:2 в Серия "А".
Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Juve81
01.04.2012 23:28

Наполи ще ти подари ХУЯ на Милан. Айде обратно в циганската част на Италия.....САМО ЮВЕ !!!

El_Fenomeno_9
30.03.2012 18:51

Не , не ... Милан няма как да бие Катаня , при положение , че "Южняците" от край време са стабилен домакин , а този сезон играят повече от вдъхновено , въпреки че се разделиха с големия им лидер Маскара ... Монтела добре ги подготвя и ги мотивира и особено като добавим , че им престои мача на сезона 3-4 дни след този и натрупаната умора от сряда , многото контузени играчи , въобще шансовете тук са 1-40% , Х-40% , 2-20% ..

MethodmanBG
30.03.2012 20:17

ти си луд играите тогава 1ца да ревете после *smile*

Neill_88
30.03.2012 18:13

Катания – Милан 2
Парма – Лацио 1Х
Рома – Новара 1Х
Сиена – Удинезе Х2
Интер – Дженоа 1Х
Каляри – Аталанта Х
Лече – Чезена 1
Фиорентина – Киево Х
Болоня – Палермо 1Х
Ювентус – Наполи троен

fen_na_juventus
30.03.2012 17:59

Катания – Милан 1
Парма – Лацио 2
Рома – Новара 1
Сиена – Удинезе Х2
Интер – Дженоа 2
Каляри – Аталанта Х
Лече – Чезена Х
Фиорентина – Киево Х2
Болоня – Палермо 1Х
Ювентус – Наполи 1

MethodmanBG
30.03.2012 18:39

айде пусни го с 100 лв първата ти прогноза и ако познаеш ще ти дам още 1000

Neill_88
30.03.2012 17:09

То за титлата е ясно вече,интригата е кой ще се класира на трето място - Лацио, Удинезе или Наполи.

El_Fenomeno5
30.03.2012 16:45

Според мен битката за титлата ще се заплете още повече:
Катания – Милан - Х
Ювентус – Наполи - 1

velinovv
30.03.2012 16:01

Рома-Новара тв.1, Болоня - Палермо -1 (най-вече поради факта че Палермо нямат победа като гост този сезон и коефицента наистина си заслужава) и Лече- Чезена - 1