Прогнози Бундеслига, 28-и кръг: Победи за Дортмунд и Байерн

10:33
Прогнози Бундеслига, 28-и кръг: Победи за Дортмунд и Байерн
Борбата за оцеляване в елита на немския футбол е на път да остави в сянка съперничеството между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен за шампионското отличие. На този етап цели 8 отбора са сериозно застрашени от изпадане, а това със сигурност предвещава много люти битки до края на настоящата кампания. Дебютът на Красимир Балъков начело на Кайзерслаутерн не бе особено приятен. "Лаутерите" допуснаха загуба от Фрайбург и се отдалечиха на цели 7 точки от животоспасяващата 16-а позиция, която крие шанс за поправка. В събота "червените дяволи" ще се домакини на Хамбургер в съдбоносна среща. Също толкова ключов ще е и двубоят между Аугсбург и Кьолн. Преди всичко това обаче лидерът Борусия Дортмунд ще има нелесната задача да надвие Щутгарт като домакин в първия мач от настоящата програма на шампионата, а Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Нюрнберг във всеизвестното баварско дерби.

Представяме Ви прогнози за предстоящите мачове от 28-ия кръг на Бундеслигата:

30 март, петък:

21:30 часа: Борусия Дортмунд - Щутгарт


Борусия Дортмунд ще има честта да открие 28-ия кръг на Бундеслигата с домакинство на Щутгарт. След последните изиграни мачове "жълто-черните" запазиха преднината си на върха, но авансът им пред Байерн Мюнхен е твърде крехък и поради тази причина трябва на всяка цена да надвият "швабите". В следващия кръг момчетата на Юрген Клоп ще гостуват на Волфсбург, а след това ще се изправят срещу преследвачите си от първата четворка на таблицата. Фелипе Сантана, Юлиан Кох и Марио Гьотце отпадат от разширения състав на Борусия Дортмунд за днешния мач. Щутгарт се доближи на само точка от позициите, даващи право на участие в Лига Европа. "Швабите" не са тим, който заслужава доверието ни в пълна степен, като причината за това е непостоянното им представяне. Довечера в игра за гостите няма да видим Халид Буларуз, Йоан Одел, Матю Делпиер, Какау и Шинжи Оказаки. "Мерцедесите" имат леко предимство в преките битки с действащия шампион, но неоспорим факт е, че през последните години отстъпват на настоящите си съперници в почти всяко едно отношение. Според мен Борусия Дортмунд ще съумее да надиграе Щутгарт. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

31 март, събота

16:30 часа: Аугсбург - Кьолн

Аугсбург посреща Кьолн в изключително важен мач в борбата за оцеляване. Настоящите съперници заемат съседни позиции във временното класиране и разликата помежду им е само една-единствена точка, а това определено допълнително увеличава степента на важност на срещата. Баварският тим се намира в серия от 5 поредни мача без поражение и е точно над чертата на изпадащите. Домакините нямат право на загуба на точки, тъй като в следващия кръг ще се изправят срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена", където най-вероятно ще останат с празни ръце. Утре в игра за Аугсбург няма да видим контузените Марсел Де Йонг, Дауда Ба, Акаки Гогиа и Торстен Йорл. Кьолн също няма право на грешна стъпка, защото при евентуален неуспех ще се срине в зоната на изпадащите. "Козлите" разполагат с по-класни футболисти, но основният им проблем е, че не успяват да се сплотят в едно цяло, което е причина да водят битка за оцеляване. Мато Жаяло, Петит, Марк Ут и Адил Чихи ще останат извън групата на гостите за предстоящия двубой. Кьолн не е регистрирал загуба от Аугсбург в пряк мач за първенство. Очаквам звездата на гостите Лукас Подолски да вземе по-голяма отговорност и да поведе отбора си към ценен успех. Прогноза: Лукас Подолски да отбележи гол в мача (Сигурност: 3/10)

16:30 часа: Байер Леверкузен - Фрайбург

Байер Леверкузен записа цели 7 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 10 преки шампионатни двубоя с Фрайбург. Разликата във възможностите на двата отбора е повече от очевадна, но това в никакъв случай не означава, че успехът на "аспирините" е вързан в кърпа. Себастиан Фрайс и компания имат потенциал да се противопоставят на съперниците си. Напоследък "брайзгауците" демонстрират впечатляваща форма и точно това бе причината да се спасят от опасната зона. Тимът от Шварцвалд постигна 3 победи и 2 равенства в предните 6 кръга, като по този начин взе точка аванс пред 4 от преките си конкуренти. Оливер Барт, Бег Ферати, Йоханес Флум, Имануел Хьон, Антон Пуцила, Ян Розентал, Симон Бандщетер и Гара Дембеле няма да намерят място в групата на Фрайбург за съботната среща, а леверкузенци ще бъдат лишени от услугите на Рене Адлер, Ведран Чорлука, Дани да Коста, Даниел Швааб, Михаел Балак, Ларс Бендер и Сидни Сам. Байер е застрашен да остане без билет за евротурнирите. "Аспирините" не могат да поемат риска да финишират извън еврозоната и това би трябвало да ги вдигне на крака, за да запишат победа над Фрайбург. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Вердер Бремен - Майнц 05

Миналата седмица Вердер Бремен отново не изневери на себе си и регистрирана поредния си разочароващ резултат, след като завърши наравно 1:1 като домакин на Аугсбург. В този кръг "бременските музиканти" отново ще играят пред родна публика, но сега на пътя им застава далеч по-добрият тим на Майнц 05. Възпитаниците на Томас Шааф са на точка от това да загубят позицията си в първата шестица на таблицата и затова са длъжни да се съсредоточат единствено върху победата. Себастиан Прьодл, Мехмет Екиджи, Тим Боровски, Аарън Хънт и Марко Арнаутович са аут от разширения състав на "докерите" за идущата среща. Майнц 05 все още е притеснен от опасността да загуби елитния си статус. "Карнавалният отбор" е на 3 точки от страховете си и поради тази причина поне частичният успех е повече от задължителен. Щефан Бел, Бо Свенсон и Марсел Рисе не влизат в сметките на Томас Тухел за гостуването на "Везерщадион". Бременци имат положителен баланс в директните сблъсъци с този съперник. Време е отново Вердер да запише силно представяне. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

16:30 часа: Кайзерслаутерн - Хамбургер

Кайзерслаутерн приема у дома Хамбургер. Дебютният мач на Красимир Балъков начело на "лаутерите" не бе сполучлив. Загубата с 0:2 от Фрайбург отдалечи "червените дяволи" на цели 7 точки от спасителния бряг и така поредната добра възможност за изход от кризата бе пропиляна. Предстоящият мач изглежда, че ще е последният шанс на Кайзерслаутерн да съхрани надеждите си в борбата за оцеляване. Марко Кналер, Ян Симунек, Николай Йоргенсен и Дорге Ростанд Коуемаха няма да са на разположение на Балъков. Хамбургер се смъкна в опасната зона, след като в миналия кръг допусна четвъртото си поредно поражение. "Ханзеатците" са единственият тим, който е участвал във всичките кампании на Бундеслигата, но сега опасността от изпадане е по-голяма от всякога. Недопустимо е отбор от този ранг да води битка за запазването на елитния си статус и затова "червените шорти" са наясно, че трябва на всяка цена да спечелят гостуването си на Кайзерслаутерн. Том Микел и Хосе Паоло Гереро са аут от редиците на Хамбургер. "Лаутерите" не успяха да запишат победа в предните 6 издания на този сблъсък и сега вероятно отново няма да съумеят да прекъснат слабата си серия. Прогноза: Х2 (Сигурност: 6/10)

16:30 часа: Нюрнберг - Байерн Мюнхен

Отборите на Нюрнберг и Байерн Мюнхен излизат един срещу друг в поредното издание на знаменитото дерби на провинция Бавария. Баварският сблъсък се развива под тоталната диктовка на тима от Мюнхен, но не трябва да бъде пренебрегван фактът, че "франките" не допуснаха загуба в последните си 4 домакинства срещу този съперник. За утрешния мач наставникът на "Еф Це Ен" Дитер Хекинг няма да може да разчита на Уилсон Камавуака, Кристиан Айглер и Александер Есвайн, а Юп Хайнкес ще заложи на най-доброто. Байерн Мюнхен е неудържим в последно време и като се предвид факта, че след малко повече от седмица ще гостуват на Борусия Дортмунд в пряк мач за шампионската титла, ще е доста разочароващо, ако се препъне срещу Нюрнберг. Прогноза: 2 (Сигурност: 7/10)

19:30 часа: Херта Берлин - Волфсбург

В предните 14 директни двубоя Херта Берлин само веднъж преклони глава пред Волфсбург. "Старата дама" остана в зоната на изпадащите, въпреки че записа впечатляващ успех с 3:1 като гост на Майнц 05. Все пак обнадеждаващото за тима е, че е на една победа разстояние от животоспасяващите позиции. Наставникът на берлинчани Ото Рехагел отново е принуден да се лиши от услугите на Майк Франц, Андре Миятович, Фабиан Лустенбергер и Рони. Волфсбург най-сетне намери правилния път към челото на таблицата. Трите поредни победи изкачиха "вълците" на 9-о място в класирането и съживиха надеждите им за участие в евротурнирите. Възпитаниците на Феликс Магат са на 3 точки от първата шестица, но постигането на тази цел изисква по-дълга серия от победи, а това изглежда малко вероятно. Крис, Михаел Шулце, Бярне Тьолке, Патрик Окс и Слободан Медойевич са в лазарета на гостите и поради тази причина няма да вземат участие в предстоящия мач. Според мен Херта Берлин няма да обезсмисли победата, която постигна срещу Майнц 05. Прогноза: +0.5 Херта Берлин (Сигурност: 7/10)

01 април, неделя

16:30 часа: Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах

Хановер 96 ще е домакин на Борусия Мьонхенгладбах в изключително интересен мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. "Червените" водят битка за придобиване на право на повторно участие в Лига Европа, където вчера в четвъртфинална среща загубиха като гости на Атлетико Мадрид. Гостите от Гладбах се представят доста колебливо през последните няколко седмици. Може би това се дължи на факта, че на практика си гарантираха участие в Шампионската лига, но големите им амбиции далеч не са материализирани и затова трябва да се вдигнат на крака. Настоящите съперници нямат почти никакви кадрови проблеми и ще могат да разчитат на всичките си основни футболисти. По традиция отборът на "червените" демонстрира силна форма в домакинствата си на М'Гладбах и това ме води към опцията "1Х". Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

18:30 часа: Хофенхайм - Шалке 04

Победи и загуби се редуват в преките битки между Хофенхайм и Шалке 04. Ако тръгнем от тук, би трябвало очакванията да са свързани със силно представяне от страна на футболистите на Хофе, които в миналия кръг надвиха Борусия Мьонхенгладбах на "Борусия-Парк". Марвин Компер, Филип Клингман и Матиас Яйсле не влизат в сметките на Маркус Бабел за домакинството на Шалке 04. Тимът от Гелзенкирхен е почти сигурен участник в Шампионската лига, но пък е с илюзорни шансове да сътвори подвиг, спечелвайки Сребърната салатиера. Контузени в тима на "миньорите" са Ралф Феерман, Ларс Унерстал, Кристоф Метцелдер и Бенедикт Хьоведес. Предвиждам, че Шалке 04 няма да успее да запише победа над Хофенхайм. Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)

*Най-сигурната прогноза за кръга: Борусия Дортмунд - Щутгарт: 1

*Изненадата на кръга: Хофенхайм – Шалке 04: 2


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

8510
31.03.2012 12:12

хааааа

*Най-сигурната прогноза за кръга: Борусия Дортмунд - Щутгарт: 1

8510
31.03.2012 18:47

Какъв ти е проблема на тебе,ти кога искаш да се смея бе паляк *smile*.Ех че си глуповатичък,ама отдавна съм го забелязал.

holigan4e
31.03.2012 12:49

ей след мача е много лесно да се смееш нали ?

mistral
31.03.2012 11:49

Каква изненада е победа на Шалке???*surprized*

8510
30.03.2012 23:53

Луд мач *smile*.
Borussia Dortmund 4 - 4 VfB Stuttgart

8510
31.03.2012 00:28

Добре дошъл е *smile*.

izzotzade
31.03.2012 00:12

Най-лудият мач който съм гледал от 5 години насам!!! Красота *smile*

velinovv
30.03.2012 15:57

Като "най-сигурен" ми се вижда Леверкузен-Фрайбург -1, но и Кайзерслаутерн - Хамбург - 1 (особено поради многото контузии за Хамбург)